Isänmaata puolustamaan - kyllä tai ei?

Onko suomalaisella Miehellä velvollisuus puolustaa isänmaataan asein?

  • Kyllä

  • Ei -koska naisten ei tarvitse

  • Ei -koska olen pelkuri

  • En pidä Suomea puolustamisen arvoisena


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
Hyvä kysymys, mutta pitäisi voida valita kaksi vaihtoehtoa sillai fifty-fifty. Teoriassa suomalaisen miehen tehtävä on puolustaa Suomea, mutta käytännössä Suomessa nykyisellään ei ole kovinkaan paljon puolustamisen arvoista, vaan kyse olisi pikemminkin omien läheisten puolustamisesta.

Vastasin silti kyllä. Sotiminen voisi olla mielenkiintoinen tapa oppia lisää itsestään ja jos lähimmäiset pääsisivät hatkaan ja sotiminen alkaisi vituttamaan, niin voisihan sitä sitten mennä perässä ja jättää torjuntavoiton niiden huoleksi, jotka ovat Suomen ajaneet tällaiseen tilaan ja joilla on jotain poliittisia, taloudellisia tai uskonnollisia etuja puolustettavana. Minulla ei ole.
 
No oliko sitä vuonna 39, 41 ja 44 kaikilla jotain kartanoita puolustettavana? No ei ollut vaan kyllä siellä rintamalla löytyi tavallisen monta nuorta renkiä, viilaria ja sekatyömiestä. Vaikka kansakoulu ja päivälehti ei olisi isänmaallisuuteen ja uhrihenkeen kasvattunut niin ainakin näyttämisen halua oli.

En olisi pstsiasta kauhean huolissani. On noita nuoria vihaisia miehiä tullut vastaan ja kyllä sitä tavoitteesiin on päästy synkkäilmeisten "kommandojen" kanssa aina jotenkin. Jotkut jopa ovat kehdanneet väittää, että majavakin olisi ollut sellainen nuoruudessaan.;) No tietääpähän mistä narusta vetää...
 
No oliko sitä vuonna 39, 41 ja 44 kaikilla jotain kartanoita puolustettavana? No ei ollut vaan kyllä siellä rintamalla löytyi tavallisen monta nuorta renkiä, viilaria ja sekatyömiestä. Vaikka kansakoulu ja päivälehti ei olisi isänmaallisuuteen ja uhrihenkeen kasvattunut niin ainakin näyttämisen halua oli.

Näinhän se oli ja ehkä tässä on jonkinlainen "esimerkki velvoittaa"- juttu pään sisällä. Olen joskus miettinyt, että minkälainen kohtaaminen "taivaassa" tms. olisi isoisän & Co kanssa, jos tiukan paikan tullen uisin Ruotsiin ollen jokin penttihilkuri enkä pstsika. Samaan saunaan ei todennäköisesti olisi asiaa ja turpaan tulisi aika lujaa...
 
Ei ole muuta vastausta kuin kyllä. Vaikka ilmasto on aika syvältä ja verojakin maksetaan liikaa, niin kyllä!
Sitäpaitsi eihän sitä muuten pääse harrastamaan hurmahenkisiä sankaritekoja... ;)
 
Sukupuolten välinen tasa-arvo. Meillä kuulemma on sellainen. Mutta jostain syystä vain miehet ovat asevelvollisia. Synnyttämisestä ja lasten hankkimisesta kieltäytyviä naisia ei rangaista vankeustuomiolla, sen sijaan asevelvollisuudesta kieltäytyviä miehiä rangaistaan. Failure to compute. System halted.
 
Oma selvennykseni:
Kodin puolesta kyllä
Heimon puolesta kyllä!
Uskonnon puolesta ehkä
Isämaan puolesta kyllä

Nykyisten poliitikkojen puolesta.... EI KOSKAAN!
 
Viimeksi muokattu:
Oma selvennykseni:
Kodin puolesta kyllä
Heimon puolesta kyllä!
Uskonnon puolesta ehkä
Isämaan puolesta kyllä

Nykyisten poliitikkojen puolesta.... EI KOSKAAN!

Presidenttiähän ei lasketa poliitikoksi. Kun Sale kävi tiedustelemassa Putin terveydentilaa (Ukraina -keskustelut) niin ajattelin, että jos Sale on miehekäs ja pistää Putinille "luun kurkkuun" niin lähden mielellään puolustamaan Saulia kivääri kädessä.
 
Jos ryssä haluaa vapauttaa suomalaiset nykyisistä päättäjistä, EU-kiihkoilijoista ja muista poliittisista broilereista, niin vieköön perkele!

Kunhan jättää maan ja kansan rauhaan.
 
Jos ryssä haluaa vapauttaa suomalaiset nykyisistä päättäjistä, EU-kiihkoilijoista ja muista poliittisista broilereista, niin vieköön perkele!

Kunhan jättää maan ja kansan rauhaan.

Tämän mainion palveluksen tehtyään tuo rysanderi voi istuttaa oman eliittinsä siihen tilalle. Ei kiitos, kyllä taitaa olla parempi sietää näitä omia vielä.
 
Mikä on "isänmaa"? Onko se taikasana jolla minut saa sokeasti tottelemaan?
 
Suomessa on nytkin voimassa perustuslaillinen kaikkia kansalaisia koskeva maanpuolustusvelvollisuus, joten jokainen mies ja nainen on lain mukaan velvollinen osallistumaan maanpuolustukseen kriisitilanteessa.

Itse pidän tärkeänä että velvollisuus antaa panoksensa maanpuolustuksen hyväksi koskisi kaikkia myös rauhan aikana, sillä nykyinen vain osaa miesikäluokasta koskeva asevelvollisuus syrjii varusmiehiä naisten, Jehovan todistajien, ahvenanmaalaisten, narkomaanien, ylipainoisten ja urheilijoiden ollessa vapaamatkustajia.

Rauhanajan velvollisuus voidaan ulottaa koskettamaan kaikkia kansalaisia muuttamalla varusmiespalvelus vapaaehtoiseksi, jolloin kaikki yhtä maksukykyiset maksavat yhtä paljon maanpuolustuksen kustannuksia veroissaan. Varusmiespalveluksen suorittavia ei tällöin enää syrjitä, sillä he saavat reilun korvauksen palveluksestaan.
 
on täällä puolustamisen arvoistakin: lyhyet työpäivät! Jos yli klo 17 täytyy olla, niin ylityöt kirjataan ja niistä saa joko rahaa tai vapaapäiviä. Turha luulo, että Saksassa tai UK:ssa olisi tällaista meininkiä. UK:ssa ollessani järjestelmään kirjattiin 7,5 h/päivä vaikka olisit istunut 10 tuntia toimistolla.
 
Rauhan aikana voi pohtia puolustamisen arvoisia asioita. Itselläni on yksinkertainan logiikka: kun yhteiskunnan perustoiminnat ovat sekaisin, erillisen moottoroidun jalkaväkiprikaatin sotilaat potkii asuntojen ovia sisään, partioivat kadulla ja taistelee Suomen armeijan kanssa niin missä ikinä olenkin, puolustaudun koska haluan selvitä hengissä ja osaltani nopeuttaa rauhan saapumista. Tositilanteessa vaihtoehdot ja valinnanvapaus ovat aika vähissä.
 
Mikä on "isänmaa"? Onko se taikasana jolla minut saa sokeasti tottelemaan?

Isänmaa (myös kotimaa tai oma maa) on maa tai valtio, johon ihminen tuntee kuuluvansa.[1]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Isänmaa

Käyttökelpoinen termi joka on menestyksekkäästi vastustanut eri piirien lyttäys yrityksiä. Jokainen tietää, että sana oli "pannassa" 60-luvulta 90-luvun alkuun. 90-luvun loppupuolella taas yritettiin lanseerata "euroisänmaallisuus". Projekti josta ei tullut lasta eikä paskaa. Ei tälläkään foorumilla vedota näissä eurooppa kysymyksissä paneurooppalaiseen veljeyteen vaan mersujen hintoihin.
 
Olen leikitellyt matkatoimiston perustamisajatuksella. En tosin kärräisi nautoja ja sikoja hiekalle paistumaan, vaan antaisin ihan ilmaiseksi kaikille bitun piipittäjille parin vuoden mittaisen EuroTourin. Jengi bussiin ja kuukausi tai pari tutustumista jokaisen kohdemaan kansalaisen arkeen ihan alamaisen näkökulmasta. Ei tarvitse mennä edes EU:n ulkopuolelle nähdäkseen, että asiat ei tosiaan ole muualla yhtään sen paremmin kuin täällä, päinvastoin.

Tällä liikkeellä ei olisi tarkoitus hiljentää asiallista kritiikkiä oikeita epäkohtia kohtaan, vaan vasaroida ihmisten otsalohkoon jotain suhteellisuudentajua, kun se on silminnähden hävinnyt niin monelta ihan tyystin. Televisio kun kuulemma kertoo totuuden, mainokset eivät valehtele ja kolmen päivän kaupunkiloma tai kahden viikon eristys rantakohteessa on ihan sairaan kova alkuperäisasukasexperience.
Siis ettexte tajuu et JENGI HENGAA SIEL CAFEIS IHA CHILLISTI JA JUO CAPPUCHINOO! JA KUPPI ON VAAN PUOLTOIST EGEE HEI HALOO! Suomi on iha paska maa :( Eihä tääl voi ees poliisii lahjoo niiq...
 
Kyllä.

Oma maa on kuin oma tontti. Jos se kasvaa horsmaa, pitää tarttua hommiin eikä istua vikisemään että ihan kamalaa kun horsma vaan kasvaa. Skandinaavinen "sosialidemokratia" on varmasti hemmotteleva yhteiskuntamuoto, mutta siitä seuraa sivutuotteena sellainen valtio-ajattelu, että on joku epämääräinen erillinen valtio, jolle ulkoistetaan kaikki päiväkodeista ja kasvatuksesta lähtien ja se valtio ja valta holhoaa siinä joka asiassa, miten kulloisessakin muodissa pitää olla, ajatella ja elää. Sellainen systeemi tuottaa virallisen tuen heikoille (hyvä), valtavan byrokratian (huono) ja tuntuu välillä ahtaalta, kun ainoa tapa leikkiä liberalismia on vapaa kasvatus ja se että kustaan kadulle ja kiljutaan oikeuksia.

Valtio ei ole "joku" jossain ylhäällä. Me olemme se valtio. Ei valtio ole mikään abstraktio ilman niitä ihmisiä, kansaa jonka pitää joskus itse auttaa itseään.

Oma koti ja perhe ovat minulle tärkeitä. Oman maan länsimainen yhteiskuntajärjestelmä, jossa on parlamentarismi, kelpaa minulle.

Ja sitten tietysti vaikea ja häijy luonteeni edesauttaa. Vituttaa, jos joku käy tuuppimaan tai varas alkaa pyöriä tonttini nurkissa. Tekee mieli mennä vetäisemään kirveellä. En osaa silloinkaan soittaa jollekin "valtiolle" että auttakaa mua, kun mua kiusataan.

Olen nähnyt nuorten miesten pakenevan ja jättävän vaimonsa ja lapsensa keskelle sotaa. Minä en omasta maastani lähde mihinkään eikä tule kohdaltani pakolaisongelmaa.

En tottele sokeasti ja vihaan auktoriteetteja hiljaa ja sitkeästi. Mihin vain en suostu. On minussa Jaakko Ilkkaa mitä vallanpitäjien röyhkeyteen ja ahneuteen tulee. Mutta se on "perheen" eli oman tontin sisäinen asia silloin. Jos siihen tulee ulkopuolinen lieroilemaan ja sorkkimaan, siitä asiasta hyötymään, saa nenälleen.
 
Kyllä. Oma maa on kuin oma tontti.
http://www.talouselama.fi/uutiset/hups otimme sata kuutiota maata ts suomalaiset luulevat etta omalla rannalla saa tehda mita vain/a2267041
"Timonen sanoo TS:ssä ihmisten luulevan yllättävän usein, että omalla rannallaan saa tehdä mitä vain."

Väännän ratakiskosta:
Se "oma tontti" on vain sinulle byrokraattien ja poliitikkojen huviksi antama läntti maata, jolle voit vähän jotain ehkä tehdä jos he sen sallivat. Millään muotoa sinulla EI ole valtaa sen suhteen, etkä sinä oikeasti voi päättää mitään siitä. Et yhtään mitään. Ainoastaan maksaa veroja siitä. Juuri näin toimii valtiokin. Juuri se, jota sinä niin kovasti haluat puolustaa. Ei se ole mikään muu kuin viranomaisten ja poliitikkojen ankkalampi, jossa sinä porskutat. Ei sinulla ole siinä mitään muita oikeuksia kuin juuri ne, joita ankkalammen oikeat omistajat sinulle hyvää hyvyyttään tai huvikseen viitsivät antaa. Kannattaako sellaisen puolesta oikeasti tapella? No varmaan ankkalammen omistajia se hyödyttää kyllä että olet valmis tappelemaan ankkalammen puolesta.
 
Back
Top