Isänmaata puolustamaan - kyllä tai ei?

Onko suomalaisella Miehellä velvollisuus puolustaa isänmaataan asein?

  • Kyllä

  • Ei -koska naisten ei tarvitse

  • Ei -koska olen pelkuri

  • En pidä Suomea puolustamisen arvoisena


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
http://www.talouselama.fi/uutiset/hups otimme sata kuutiota maata ts suomalaiset luulevat etta omalla rannalla saa tehda mita vain/a2267041
"Timonen sanoo TS:ssä ihmisten luulevan yllättävän usein, että omalla rannallaan saa tehdä mitä vain."

Väännän ratakiskosta:
Se "oma tontti" on vain sinulle byrokraattien ja poliitikkojen huviksi antama läntti maata, jolle voit vähän jotain ehkä tehdä jos he sen sallivat. Millään muotoa sinulla EI ole valtaa sen suhteen, etkä sinä oikeasti voi päättää mitään siitä. Et yhtään mitään. Ainoastaan maksaa veroja siitä. Juuri näin toimii valtiokin. Juuri se, jota sinä niin kovasti haluat puolustaa. Ei se ole mikään muu kuin viranomaisten ja poliitikkojen ankkalampi, jossa sinä porskutat. Ei sinulla ole siinä mitään muita oikeuksia kuin juuri ne, joita ankkalammen oikeat omistajat sinulle hyvää hyvyyttään tai huvikseen viitsivät antaa. Kannattaako sellaisen puolesta oikeasti tapella? No varmaan ankkalammen omistajia se hyödyttää kyllä että olet valmis tappelemaan ankkalammen puolesta.

Hei, oletko Janus Putkonen? Snulla on täsmälleen sama maailmankuva!

Piraattipuolue? :) Kerro minulle, että olet ihan tavallinen terve perssuomalainen, joka vihaa byrokraatteja, kuten pitääkin.

Ruoppaan, jos haluan enkä ala byrokraatin kanssa joka asiasta neuvotella. Piraatit vinkuvat vain netissä, koska niillä useimmilla ei ole edes 63 hehtaaria ja vettä täynnä nieriää, järvilohta, ahventa, haukea ja kuhaa. Pitää olla byrokraatilla jo satelliitti, jos haluaa nähdä, mitä teen.

ass.gif
 
Viimeksi muokattu:
Sinänsä hieman kaksijakoinen kysymys. Mielestäni jos kokee Suomen isänmaakseen, niin pitää myös taistella tarvittaessa. Toisaalta, jos tietää jo etukäteen ettei siihen pysty henkisesti, niin turha sinne sitten on tulla. Enkä tietenkään tiedä miten itse käyttäytyisin taistelutilanteessa. Vaihteluväli on karkuunjuoksusta kauhunsekaisen jähmettymisen, turtuneen robottimaisen minimitoimintakyvyn kautta kohtuulliseen hermojen pitämiseen, tai mistä minä tiedän vaikka sisäinen riehuva konepistoolimieheni pääsisi valloilleen. En oikeasti tiedä yhtään mitä siitä touhusta tulisi, vaikka kai mulla ihan OK paineensietokyky näin niin kuin ihmisten rauhanajan hommissa on.
 
Nämä vastausvaihtoehdot on hyvät:
1. Joo, puolustetaan nyt sitten.
2. Ei hitsi, nyt tuli sota, mutta kun mua pännii, että noi naiset ei ole kuin maanpuolustusvelvollisia niin enpä taida puolustakaan. Täähän on isänmaa, eikä mikään äidinmaa, hitot noista naisista.
3. Ai hitsi, kun pelottaa. Kyllä se menee se mörkökin pois, kun sulkee vaan silmät ja kovasti toivoo. Ja se rynkkykin paukahtaa niin ikävästi, että pelästyy ja iskee omaan olkapäähän, että en mä sitäkään oikein uskalla käyttää.
4. Niin ja tämä paljon puhuttu isänmaa, eihän tämä olekaan antanut mulle kuknmahdollisuuden syntyä puhtaissa olosuhteissa sairaalassa, on saanut hyvvää tissimaitoa, kun täällä on apetta pöytään perheelle, ja on saanut kulkea ilmaisessa neuvola- ja hammashoidossa, puhumattakaan ilmaisesta peruskoulusta, josta on saanut lämpimän ruoan eteensä. Ja sitten on opintotuki, asumistuki, työttömyyskorvaus, eläke ja mitä näitä kaikkia nyt onkaan. Paskat niistä, ei tätä maata kannata puolustaa.
 
Äänestysvaihtoehdothan on tarkoitushakuisia ja ilmeisesti niillä yritetään provosoida, mutta on melko huono yritys.
 
  • Tykkää
Reactions: s91
Puolustetaan puolustetaan kunhan nyt ensin perkistä päästään.
 
Puolustetaan puolustetaan kunhan nyt ensin perkistä päästään.

"Sitä meille eivät mahdollistaneet Putin ja AKE-ukko kuittaamalla valtiolle kaikki vaatteet!" (noin Talvisota-elokuvaa kompatakseni) :D
 
Viimeksi muokattu:
No oliko sitä vuonna 39, 41 ja 44 kaikilla jotain kartanoita puolustettavana? No ei ollut vaan kyllä siellä rintamalla löytyi tavallisen monta nuorta renkiä, viilaria ja sekatyömiestä. Vaikka kansakoulu ja päivälehti ei olisi isänmaallisuuteen ja uhrihenkeen kasvattunut niin ainakin näyttämisen halua oli.

En olisi pstsiasta kauhean huolissani. On noita nuoria vihaisia miehiä tullut vastaan ja kyllä sitä tavoitteesiin on päästy synkkäilmeisten "kommandojen" kanssa aina jotenkin. Jotkut jopa ovat kehdanneet väittää, että majavakin olisi ollut sellainen nuoruudessaan.;) No tietääpähän mistä narusta vetää...

Noina vuosina vaihtoehtona on ollut diktatuurin suorittama miehitys, omaisuuden menetys (maatilat kolhooseiksi) jne.
 
Sukupuolten välinen tasa-arvo. Meillä kuulemma on sellainen. Mutta jostain syystä vain miehet ovat asevelvollisia. Synnyttämisestä ja lasten hankkimisesta kieltäytyviä naisia ei rangaista vankeustuomiolla, sen sijaan asevelvollisuudesta kieltäytyviä miehiä rangaistaan. Failure to compute. System halted.

No nykyään tilanne on tietysti aikas erilainen.

Villin muistikuvan mukaan jopa 70-luvulla ensisynnyttäjät ovat olleet noin 20-vuotiaita.

Joten jo varusmiespalveluksen aikana naispuolisista alokkaista olisi suurimmalla osalla ollut pulla uunissa.

Tähän yhdistetään vähän aikaisempi aika jolloin kodinhoitamiseen tarvittava aika on oikeasi ollut kokotoimista homma, plus ehkäisyn puuttumisen vuoksi perheen äiti on ollut melkein aina paksuna.

Joten ennen on ollut paljon seikkoja jotka ovat estäneet moisen käytännön.

Minun mielestäni taas tänään ei olisi mitään oikeita esteitä että molemmat sukupuolet kävisivät asepalveluksen. Sitten lapsien teon jälkeen jne. olisi mahdollista tehdä aluetoimistossa päätöksiä että kumpi vanhemmista lähtisi sotaan. Jos siis tilanne vaatisi.
 
Njaa... Vaikkei pitäisi/kannattaisi miettiä liikoja aina välillä alkaa tuon potentiaalisen puolustustaistelun osalta askarruttamaan...

Kuinka paljon nykyään onkaan puhdasta roskasakkia jota olisi turha odottaa aseveljinä teit isäin astumaan. Vain muutamia mainitakseni: mannet, alkoholisoituneet sosiaalipummit, ylivoimaisesti suurin osa mamuista, liivijengiläiset + muut ammattirosvot, sivarit jne jne. Voisi etulinjassa osumaa ottaessa alkaa hiukan ahistaan, jos moiset kansanryhmät putkahtavat mieleen. Ja siellä "kotirintamalla" vain ennestään riehautuisivat rikosten ja härskiyksien tehtailussa, kun toiset menettävät ainoaitaan kiihtyvällä tahdilla. Ja mahdollisen torjuntavoiton jälkeen ovat humaanin sosiaalitoimen erityishuostassa koska joutuivat kuulemaan sodasta niin lähellä. Ja sama elämänmeno jatkuisi. Ai perrrr että ajatus Wituttaa...
 
Noina vuosina vaihtoehtona on ollut diktatuurin suorittama miehitys, omaisuuden menetys (maatilat kolhooseiksi) jne.
No eipä tuo uhkakuva ole hirveästi muuttunut jos katsoo Georgiasta ja Ukrainasta lohkottuja alueita. Turha luulla että täällä saataisiin jotain erityiskohtelua.

Njaa... Vaikkei pitäisi/kannattaisi miettiä liikoja aina välillä alkaa tuon potentiaalisen puolustustaistelun osalta askarruttamaan...

Kuinka paljon nykyään onkaan puhdasta roskasakkia jota olisi turha odottaa aseveljinä teit isäin astumaan. Vain muutamia mainitakseni: mannet, alkoholisoituneet sosiaalipummit, ylivoimaisesti suurin osa mamuista, liivijengiläiset + muut ammattirosvot, sivarit jne jne. Voisi etulinjassa osumaa ottaessa alkaa hiukan ahistaan, jos moiset kansanryhmät putkahtavat mieleen.
Ei tuo materiaali niin paljoa parempaa viime sodissa ollut. Omakin isoisä oli ammattirikollinen joka lähti talvisotaan vankilasta.
Inhosi sankareita mutta ei voinut päästää ryssää läpikään kun oli yksin KP:n kanssa vartiossa hyökkäyksen yllättäessä.
 
Viimeksi muokattu:
No eipä tuo uhkakuva ole hirveästi muuttunut jos katsoo Georgiasta ja Ukrainasta lohkottuja alueita. Turha luulla että täällä saataisiin jotain erityiskohtelua.
.

Se on vähän eri asia puolustaa sitä omaa mökkiä ja paria peltohehtaaria sekä elukoita jne. Kuin esim kontulassa sijaitsevaa yli hintaista putkiremontoimatonta yksiötä.

Vaikka tänäänkin hyökkääjä ei ole kauhean lepoisan yhteiskuntajärjestelmän vaalia, niin jotenkin en kykene virlä näkemään yhtäsuuruus merkkejä. Pahuudessa siis ja
 
Mutta toisaalta sitten, meillä on tuo isoisäin esimerkki mikä jossain määrin velvoittaa. Jossain vitjassa joku mainitsi, että se olisi tälle kansalle henkinen kuolinisku, jos vanja taas hyökkäisi eikä sitä vastaan käytäisi lainkaan. Satun uskomaan, että jopa meidän paljon parjatut poliitikkomme ajattelevat aika pitkälti noin.

Ei ne 1939 rulliin kutsutut ikäpolvet sen kummempia ihmisiä olleet kuin nykyäänkään. Okei, patrioottista "kaunis on kuolla joukkosi eessä"-hapatusta oli ehkä ollut kouluissa enemmän kuin nykyään. Mutta siitäkään en ole ihan varma: viimeiset 25 vuotta on kyllä olleet aikamoista glooria glooria halleluujaa, jokavuotisesta Tuntemattomasta koulu-opetukseenkin. Tuohon kun vertaa, että vuonna '39 oli vasta 21 vuotta siitä kun köyhempää enemmistöä kansasta oli laitettu montun reunalle, niin...

Esim. molemmat ukkini tunteneena, ei ne mitään supermiehiä tai isänmaallisen tunnon erityisen elähdyttämiä olleet. Toisella oli ehkä marginaalisesti vähän enemmän puolustettavaa kuin toisella, mutta silti oli niin, että nimenomaan tämä joka oli käynyt kiertokoulua pari luokkaa väärinpäin ja jolla oli hävittävänään enintään savupirtin kymmenyksen perintöosa, lähti vapaaehtoisena.

Neuvoi sitten vielä 2000-luvun alussa, kun kerroin värväytyneeni rauhanturvaajaksi, että tosipaikassa pitää sitten olla hötkyämättä ja tähdätä vaan rauhassa vyön kohdalle mahaan. Siitä kuulemma pysähtyi hyvästi. Ja kertoi, että olispa ollut mahottoman hieno homma jos hänellä olisi ollut semmoinen pyssy mitä meille jaettiin.

En oo aatellut huonommaksi jäädä jos pilliin vihelletään.
 
Parhaiten asian muotoili yksi SA-joukkoni jäsen. "Niin paljon on harjoiteltu, että hölmöltähän se tuntuisi jäädä pois tosipaikasta." Sellainen vaatimaton suomalaismiehen tapa sanoa, että aivan totaalisen varmasti on paikallaan jos hommiin joudutaan. Ja niin muutkin.
 
Se on vähän eri asia puolustaa sitä omaa mökkiä ja paria peltohehtaaria sekä elukoita jne. Kuin esim kontulassa sijaitsevaa yli hintaista putkiremontoimatonta yksiötä.

Vaikka tänäänkin hyökkääjä ei ole kauhean lepoisan yhteiskuntajärjestelmän vaalia, niin jotenkin en kykene virlä näkemään yhtäsuuruus merkkejä. Pahuudessa siis ja

Vesalassa ( Kontulan naapurissa ) asuvana täytyy sanoa, että sitä helsinkiläisittäin erittäin kohtuuhintaista, putkiremontoitua yksiötä Kontulassa kannattaa kyllä puolustaa... Stadi on gimis... Jokaisellehan se oma kotiseutu on jollain tasolla rakas/läheinen... siksi varmaan kaikkia maamme kolkkia kannattaa puolustaa... Eri asia sitten on, mihin resurssit riittävät...
 
Vesalassa ( Kontulan naapurissa ) asuvana täytyy sanoa, että sitä helsinkiläisittäin erittäin kohtuuhintaista, putkiremontoitua yksiötä Kontulassa kannattaa kyllä puolustaa... Stadi on gimis... Jokaisellehan se oma kotiseutu on jollain tasolla rakas/läheinen... siksi varmaan kaikkia maamme kolkkia kannattaa puolustaa... Eri asia sitten on, mihin resurssit riittävät...

Joo ei ollut tarkoitus mollata yleensä Korsoa.

Mietin vain että urbaanissa kulttuurissa kaikki eivät ole ehkä niin kotiseutu sidonnaisia kuin 70-vuotta sitten. Jolloin asuminen on ollut jossain vuosisatoja samalla paikalla, tai joka tapauksessa kovan fyysisen työn takana jne.
 
Viimeksi muokattu:
Joo ei ollut tarkoitus molla yleensä Korsoa.

Mietin vain että urbaanissa kulttuurissa kaikki eivät ole ehkä niin kotiseutu sidonnaisia kuin 70-vuotta sitten. Jolloin asuminen on ollut jossain vuosisatoja samalla paikalla, tai joka tapauksessa kovan fyysisen työn takana jne.

Korso ei oo Stadia, se on Vantaata....
 
mannet, alkoholisoituneet sosiaalipummit, ylivoimaisesti suurin osa mamuista, liivijengiläiset + muut ammattirosvot, sivarit jne jne.

Rosvoistahan on koottu oikein toimivia ja häikäilemättömiä sotilasporukoita. Parempi ehkä kuitenkin sirotella sinne tänne normaali-ihmisten sekaan. Liivijengiläisiähän on vissiin taistelemassa ISISiä vastaan Syyriassa, suurin osa toki kurditaustaisia.

Mannet olivat ainakin viime sodissa mukana kuin muutkin, eräs vanha veteraani paikkakunnaltani muisteli tapausta kun hyökkäysvaiheessa jatkosodassa piirittivät joukon venäläisiä isohkoon korsuun, ehkä 15 miestä siellä kykki. Eivät tulleet ulos ja antautuneet vaan olivat sitkeään vaan sisällä. Sinne heitettiin pari kranaattiakin, mutta kaverit vaan jääräpäisesti olivat korsussaan. Porukan kesken päättivät sitten että sinne heitetään kasapanos, hommaan laitettiin joukosta manne joka otti tehtävän mielellään vastaan (arvelivat kuulemma että se on jo tottunut siviilissä pahantekoon) ja teki työtä käskettyä. Lopputulos oli kuulemma niin groteski, ettei sitä mikään sotaelokuva tms ole pystynyt kuvailemaan: Kaikki korsussa olijat olivat hajonneet sinne pohjalle aivan nestemäiseksi "lihakeitoksi" jota oli nilkkaan asti. Voi vain kuvitella hajua ym. meininkiä tuossa tilanteessa...

Kyllähän mamujakin varmaan ihan merkittävässä määrin sotaan lähtisi. Mulle kyllä kelpaisi sinällään ihan mielellään vaikka Vuosaaren Abdi jos sattuisi kaveriksi tulemaan, the more the merrier...

Sivareita tuskin paljoa tosiaan näkee. Jossain "mammapalstalla" oli keskustelua siitä kun mies joutuu menemään hankalalla hetkellä kertausharjoitukseen. Joku nainen sitten elvisteli, että hänen miehensä on korkeasti koulutettu ja niin fiksu, että on valinnut sivarin eikä tarvitse tuollaisesta huolehtia. Hieman heräsi pieni kiukun pistos sisällä, vaikka en mikään "verta pakkiin" -isänmaallinen olekaan. En sentään ylpeilisi sillä että perhe luottaa siihen että muiden isät ja pojat menevät myllyyn jos pilliin puhalletaan.
 
Back
Top