Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Eli ei hyvä päivä, jos yksi neljästä lenti edes Israelin puolelle ja kaksi "omaa maalia"...
Eipä kyllä nuo kuvat ole tästä kähinästä vaan joko vuodelta 2002 tai sitten 2006 Libanonin sodasta.
Israelin Suomen suurlähettiläs on ainakin röhäkkä ottamaan kantaa Suomessa.
Tämä ei ole provo: Gaza muistuttaa Ghettoa. Tämä mielikuva survoutuu mielikuviin aivan väkisin. Melkein 2 miljoonaa ihmistä aika hävyttömän pienellä alalla, infra paskana, työpaikkoja ei juuri laisin, eletään niiden murujen turvin, joita sinne saadaan. Mihin kohtaa osuu tuollaisessa elävän perspektiivi elämää ajatellen? Mietitääns. Jos ääriväki lakkaa ampumasta raketteja ja tekemästä terroritekoja, niin mikä muuttuu noiden ihmisten, tuon väestön perspektiivissä? He asuvat edelleen ghetossa vailla minkäänlaista toivoa paremmasta, kenties Israel ei määrävuosin ohjusta aluetta, se jäisi uupumaan, muuten....ghettoa gheton päälle.
Eli mitä rauha ratkaisee? Israelin näkökulmasta rakettien lentäminen loppuu, mutta entäs palestiinalaiset? Miten he järjestävät elämänsä pikkukaupungin kokoisella alueella....edes rauhan oloissa? Onko tuon väestön asema ja tulevaisuus lohduton olipa sota tai rauha? Ratkaisu tähän hommaan ei ole rajattomasti ihailtujen kenraalien kepin nokassa. Kyllä tuo probleema on ratkaistava lopulta muutoin kuin asein.
Eikös ihmisten sullomista mahdollisimman pienelle alueelle ole pidetty Suomen menestysreseptinä viimeiset pari vuosikymmentä?
Gazan kaistale ei ole mitenkään täyteen rakennettu. Ihan hyvin sinne mahtuisi tehtaita työllistämään koko alueen väestö. Metsäteollisuuden tai maatalouden jättiläistä alueesta tuskin tulee, mutta vauraaksi kaupunkivaltioiksi se voisi helposti nousta edullisen sijainnin, maaperän ja ilmaston ansiosta. Gazan suurin ongelma on sen asukkaat.