Israel

Vähän historiaa / taustoitusta.

Ennen Israelia oli Britannian mandaatti, ei Palestiinan valtio.
- Britannian mandaattia ennen oli olemassa Osmanien valtakunta, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Osmanien valtakuntaa oli Mamlyukin islamilainen Egypti, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Egyptin Mamlyukin islamilaista valtiota oli olemassa Ayubidien valtakunta, ei Palestiinan valtio. Bulonskyn Goffrey IV, tunnettu nimellä Godfrey de Bouillon, valloitti Jerusalemin vuonna 1099
- Ennen Ayubid-imperiumia oli Jerusalemin ranskalainen ja kristillinen kuningaskunta, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Jerusalemin kuningaskuntaa oli olemassa Omeyadin ja Fatimidin valtakunnat, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Omeyadin ja Fatimidin valtakuntaa oli Bysantin valtakunta, ei Palestiinan valtio. - Ennen Bysantin keisarikuntaa oli Rooman valtakunta, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Rooman valtakuntaa oli Hasmoneesin osavaltio, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Hasmoneyskin osavaltiota se oli Selevkidin osavaltio, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Selevkidin imperiumia oli Makedonian Aleksanterin keisarikunta, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Aleksanterin makedonian keisarikuntaa oli Persian valtakunta, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Persian valtakuntaa oli Babylon-imperiumi, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Babylonian valtakuntaa oli Israelin ja Juudean kuningaskunnat, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Israelin ja Juudean kuningaskuntia oli olemassa Israelin kuningaskunta, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Israelin kuningaskuntaa oli Israelin 12 polven teokratia, ei Palestiinan valtio.
- Ennen Israelin teokratian 12 sukupolven ajan oli itsenäisten Kanaanin kaupunkien taajama, ei Palestiinan valtio.

Itse asiassa tämä pala maata oli kaikkea, paitsi PALESTIINAN VALTIO.
Pähkinänkuoressa
 
Tässä on kyllä pitkälti syynä sekin, että Israelin puolella rajaa on myös pelkkää hiekkaerämaata. Gazan lounaispää on ainoa asuttu alue.
Syynä on se että Palestiinasta tulee terroristeja, Israelista ei. Ei Israel ole mikään uhka kenellekkään ja Egypti tietää sen tai on jos Egypti uhkaa Israelia.
 
Ei ruokita trollia.

Siinäpä varmasti otollinen maaperä tulla tänne kertomaan, miten Israel on paha ja Palestiina ja Hamas jees, tommosilla hirmuhauskoilla heitoilla.. nollapostauksia alusta asti alokas vänskällä, ennustan lyhyttä osakkuutta mp.nettiin ja hyvä niin.

Älä jaksa. Pointtasin vain että tätä rehabilitointia tehdään parhaillaankin ryssien toimesta epäinhimillistetyille ukrainalaislapsille. Ehkä emme lähde tähän samaan mukaan, vaan koetamme keksiä jotain parempia ratkaisuja.
Luin threadia niin jälkijättöisesti etten huomannut näkökohtaan jo vastatun.
Pakenin tänne murha.info:n trolliarmeijaa, mutta enpä arvannut että täällä ollaan näin fanaattisia. Onneksi Ukraina-threadissa on toistaiseksi varsin asiallista.
 
Viimeksi muokattu:
Syynä on se että Palestiinasta tulee terroristeja, Israelista ei. Ei Israel ole mikään uhka kenellekkään ja Egypti tietää sen tai on jos Egypti uhkaa Israelia.
Okei. Minä tyhmyyksissäni kuvittelin, että yhtenä syynä olisi se, että Israelin puolella rajaa ei ole yhtään mitään minkä takia Egyptinkään puolelle syntyisi mitään muuta kuin raja-asemia.
 
Mistä helvetin eskalaatiosta täällä puhutaan, nuo loput ympärysvaltiot ei tule tekemään yhtään mitään. Israel pystyy omillaan lopettamaan Hamasin olemassaolon ja lanaan koko gazan matalaksi. Olenko nyt missannut jotain vai kuka valtiollinen toimija on israelin vastassa, poislukien Hamas/Gaza. Ei niillä muilla ole munaa yrittää yhtään mitään. Sama koskee tätä Suomen valtion venäjän pelkoa. Ei venäjä tule tekemään yhtään mitään,ei niillä ole enään paukkuja toiseen rintamaan. Turhaa lässytystä ja pelotellaan mummoja MTV uutisten kautta. Israel on tuon suunnan sotilasmahti ja sitä on turha kenelläkään kiistää .
 
Pähkinänkuoressa

Tämä video ja tekijän kommentit excelissä on taas kovasti tätä:

Sosialistien argumentit kuulostavat alakoululaisten raportilta.
Heillä ei ole aavistustakaan tilanteesta, paitsi että ihmisiä kuolee, ja ihmisten kuolema on huono asia. Mikä vitsi.
(Henningsen on siis RT aktiivi ja uppoaa tuolle videon tekijälle, kuin pottu voihin)
 

Liitteet

  • Atrocity propaganda.JPG
    Atrocity propaganda.JPG
    135 KB · Luettu: 90
Kohta a-studiossa taas keskustelua aiheesta.

Katso Yle Areenassa:

 
Mistä helvetin eskalaatiosta täällä puhutaan, nuo loput ympärysvaltiot ei tule tekemään yhtään mitään.

Eikös noilla ympäröivillä arabeilla ole historiallisesti ollut taipumusta lähteä aina mukaan hippasille? Epäilemättä Israel yksinäänkin pärjää, mutta en pidä muutamaa taisteluosastoa seutuvilla ollenkaan pahana asiana. Varsinkin kun - kuten täälläkin on jo tuotu esille - niiden läsnäolo tulee helposti perustelluksi Lähi-Idän tilanteella, mutta ne ovat silti samalla sopivasti lähellä Ukrainan konfliktia.
 
Kohta a-studiossa taas keskustelua aiheesta.

Katso Yle Areenassa:

Nyt jokainen joka ei ole tätä katsonut, ottakaa 37 minuuttia ja katsokaa ennen kuin teette mitään muuta. Ihan rautainen paketti.
 
Viimeksi muokattu:
Oletan että suomalaisen journalismin ytimessä, ei minkäänlaista merkitystä koeta olevan sillä mitä Islamilainen valtio on vs kritiikki mitä se saattaisi olla vs Lännen väitetty kehityskulun olemattomuuteen vaikuttaminen.

Ikäänkuin Palestiinan alueiden ainoa mahdollinen kehityskulkuun vaikuttava tekijä, on ja olisi ollut Israel. Tai Lännen vaikutus.

- Islamin opissa, Islamin vallassa (Ottomaanit) ollut alue. Ei voi muuta. Kuin palata Islamiin.
- Muslimiveljeskunnan epäsikiönä syntynyt Hamas, noudattaa ja on ylläolevaa syntyhistoriastaan saakka tätä ohjetta seurannut. 80-luvun peruskirjan pääprinsiipit ovat muuttumattomia (kuten Allahin sana luolassa Muhammedille).
- Muutos ylläolevaan vaatisi Martti Lutherin ajan vastaavuutta. Uskonpuhdistusta. Missä tälläistä suuntaa on ollut nähtävissä? Kuinka vuoropuhelua ja eteenpäin vievää dialogia voi harjoittaa fanatismin kautta voimansa saavalle entiteetille?
- Ympärysvaltioiden laajasti ja julkisesti, kertoessa tavoitteena olevan Ottomanien islamin palauttaminen historialliselle alueelleen. Israelin valtion tuhoamisen kautta
- Mitä vittua nämä suomalaisetkin puna-sankarit kuvittelevat tapahtuvan?
 
Kohta a-studiossa taas keskustelua aiheesta.

Katso Yle Areenassa:

Rupesi lopussa ärsyttämään tuo Olli Ruohomäen yksinkertaistettu uhoaminen miten tuo konflikti muka ratkaistaan kun keskusteltiin kahden valtion ratkaisusta:

Lainaus:

Täs vaan tarvitaan kansainvälisen yhteisön yksi ääni, että nyt on pojat semmonen juttu, että nyt tää riittää ja rajat vedetään tähän, piste. Israelilaiset suostuu jos Yhdysvallat sanoo, että nyt tehdään näin, piste.


On se helppo A-Talkissa kertoa miten vuosikymmenten verenvuodatuksen jälkeen kansainvälinen yhteisö vain toteaa, että nyt pojat riittää ja "piste". Ja kuvitelmat siitä, että Israel koskaan suostuisi kahden valtion ratkaisuun ilman rauhaa palestiinalaisten kanssa. Ei Yhdysvallat voi eikä ala pakottamaan Israelia laittamaan nimeä paperiin palestiinalaisvaltiosta ilman Israelin myöntymystä. Niin kauan kuin raketit lentää, terroristi-iskut jatkuu ja juutalaisia surmataan, niin rauhaa eikä sitä myöten palestiinalaisvaltiota tuonne saada.
 
Hamasin poistaminen kartalta, mikä sekin saattaa melko utopistinen ajatus olla. Tuskin Gazan tilanteeseen pitkäaikaista ratkaisua toisi. Muistetaan tässä eri valta-asemia hakevien ryhmittymien lähi-historia, esim. Fatah-Hamas aseellinen valtataistelu reilu vuosikymmen taaksepäin. Jossa Hamas otti vallan Gazan alueella. 80-luvulla, kymmenkunta eri suuntauksia edustavia Islamilaisen ryhmittymien kokoonpanoja esillä oli. Hajaannus taitaa edelleen heimo/klaanimallisesti vahvasti vaikuttavana kehityksessä esillä olla.

Puhumattakaan Länsirannan-Gazan alueiden Shiia-Sunni haasteellisuudesta. Kokonaisuutta ja mahdollisuutta kahden valtion malliin siirtymisessä estäen. Tämä olisi ollut mahdollista. Israelin tarjotessa Gazaa kokonaisuudessaan sekä valta-osaa Länsirannasta arabien johdolle. Jerusalemin ollessa jaettu. Arabijohto tästä - vähemmän yllätyksellisesti kieltäytyi. Ja... tässä ollaan.
 
Eikös noilla ympäröivillä arabeilla ole historiallisesti ollut taipumusta lähteä aina mukaan hippasille? Epäilemättä Israel yksinäänkin pärjää, mutta en pidä muutamaa taisteluosastoa seutuvilla ollenkaan pahana asiana. Varsinkin kun - kuten täälläkin on jo tuotu esille - niiden läsnäolo tulee helposti perustelluksi Lähi-Idän tilanteella, mutta ne ovat silti samalla sopivasti lähellä Ukrainan konfliktia.
Kaikissa Israeliin kohdistuneissa sodissa on ollut lähtökohtana selkeä kalustoylivoima. Alussa se tuli siitä että Israel oli nuori valtio ja myöhemmin Neuvostoliitto pumpasi kalustoa niin että näytti ylivoimasella. Nykytilassa nuo muut enemmän valtioita muistuttavat tahot ei kykene yltämään selkeään ylivoimaan millään yleiselle mittäarilla niin ei ne lähde mihinkään yritykseen. Jäljelle jää sitten lähinnä Iranin proxyt joista ainoa varteenotettava on hitsipullat hamasin ohella.

Iran itsessään rauhoittui sillä että lättäkansia alkaa kertyä alueelle niin että öljyinfran suojelu menee mahdottomaksi. Tuo kun on se viimeinen oljenkrosi joka uskonnon raiskaamaa Irania pitää pinnalla. Eikä länsimaat enää tarvitse Iranin öljyä.
 
Tämä
1697139673684.png

Vs tämä
1697139717655.png

Tjaa-a. Kuinkahan tuo mahtaisi toteutua. Vasuri-maailmakaikkeudessa. Hyvin tietysti. Kuinka muutenkaan. Ilkeän stereotyyppinen visuaalinen luonnehdinta, puhkeaisi todelliseen aitoon kukkaansa. Rajan ylityksen jälkeen. Monimuotoisen rakkauden sanomaa ja kaikkinaista yksilön vapautta toteuttaen.

Tjoo-o. Taidanpa vapaapäivillä pistäytyä Gazan homobubeissa. Lystiä hakemassa. Sanoi kirjaimellisesti entinen homo. Israelin puolella tämä ilman mestauksen ilosanomaa jopa onnistuu.

Tällä(kään) ei ole mitään merkitystä. Siis sillä mitä on tai ei ole. Hämmentävän laajassa - muka yksilöoikeuksia puolustavassa ryhmittymässä. Jotka rammalla keppihevosella - olennaisia eurooppalaisia arvoja julistaen. Juuri päinvastaista ovat edistämässä.
 
Back
Top