Israel

Iranilainen kenraali kuoli Israelin ilmaiskussa Syyriassa​

Iranilainen kenraali on kuollut Israelin tekemässsä ilmaiskussa Syyriassa tänään maanantaina. Razi Moussavin kuolemasta uutisoi Iranin valtion ylläpitämä uutistoimisto Irna.

Moussavin kerrotaan olleen Syyrian pääkaupungin Damaskoksen esikaupunkialueella, kun Israel teki alueelle ohjushyökkäyksen.

Irna kuvaili Moussavia erääksi Syyrian islamilaisen vallankumouskaartin joukkojen ”kokeneimmista neuvonantajista”.

STT-AFP
 
Pari muttaa:

Palestiinalaiset eivät ole kansa vaan jordanialaisia, egyptiläisiä ja muita arabeja. Ja joita yksikään arabimaa ei halua alueelleen.

Israel ei tee kansanmurhaa vaan koettaa välttää siviiliuhreja.
Palestiinalaiset yrittävät tappaa siviilejä ja tappaisivat mielellään kaikki juutalaiset joeltä merelle. ( eli suunnittelevat kansanmurhaa).

=>
Kansanmurhaa suunnittelevilta palestiinalaisilta kaikki
tuki pois, ei tarvitse EU:n enää rahoittaa terrorismia.

Gaza on kaunein raunioina. Pysyköön sellaisena lintukotona.
 
Suomen media se jaksaa....
Tästä kohdasta olen täsmälleen samaa mieltä: Professori Martti Koskenniemen mukaan Israelille on annettava tilaisuus puolustautua. :ROFLMAO:

kansanmurhako.png

Tuonkin hupiukon kannattaisi keskittyä ryssälän dokumentoitujen sotarikosten tuomitsemiseen eikä arvuutella aggressiivisten arabimaiden piirittämän ja alueensa ainoan demokratian tekemisiä. Suomi on karttapallolla myös melko kusisessa paikassa mordorin kainalossa. Jotenkin sitä on täälläkin elää kituutettu - ei tosin marttishaissenien ansiosta vaan niistä huolimatta...
 


Tässä sama tekstinä niille jotka eivät käytä twitteriä:

Antero Vartian ”analyysi” Gazan sodasta on juuri sellainen, mihin pelkästään Hesaria, Yleä ja Hamasiin nojaavia lähteitä seuraamalla voi päätyä. Todellisuudessa Gazan siviiliuhrit ovat Hamasin vastuulla ja sen taktiikan suora seuraus. Israel tekee paljon enemmän siviiliuhrien välttämiseksi kuin muut maat sitä ennen vastaavissa tilanteissa. Järkeä käyttävä ihminen ottaa huomioon myös seuraavat asiat:

1) Puolueellisuus. En löytänyt Vartian X-tililtä yhtäkään mainintaa hakusanoilla Syyria, Jemen, Sudan tai uiguurit. Näissä konflikteissa muslimisiviilejä on kuollut massiivisesti enemmän kuin Gazassa. Itsekriittinen kysyisi: olenko kiinnostunut siviiliuhreista vain silloin, kun toinen osapuoli on raa’an hyökkäyksen kohteeksi joutunut, nyt puolustautuva juutalaisvaltio?

2) Vartia hyväksyy suoraan Gazan terveysministeriön eli Hamasin ilmoittamat uhriluvut, joissa lähes kaikki kuolleet ovat siviilejä, puolet lapsia. Sen sijaan Israelin mukaan sodassa on kuollut ainakin 8000 Hamasin terroristia. Hamas on esittänyt sodan aikana rutiinisti vääriä väitteitä, Israel ei.

3) Israel on tehnyt kaikkensa siviiliuhrien välttämiseksi. Sen ilmaiskujen uhrien taistelija/siviili -suhdeluku on parempi kuin länsimailla vastaavissa kampanjoissa. West Pointin analyysin mukaan ”IDF's warnings practice, in general, is the gold standard … the IDF typically exceeds what the law requires.” Israel on siviilejä varoittaakseen mm. pudottanut >4 milj. lentolehtistä, lähettänyt >15 milj. tekstiviestiä ja >12 milj. ääniviestiä. Näin tiedot iskujen kohteista päätyivät myös Hamasille. Sen hinnan Israel on valmis maksamaan suojellakseen siviilejä, joita Hamas puolestaan käyttää kilpinä. Jos Israel ei piittaisi Gazan siviileistä, tämä sota olisi ollut ohi päivissä, ei kuukausissa.

4) Traaginen todellisuus on, että gazalaiset äänestivät Hamasin valtaan ja ylivoimainen enemmistö heistä kannatti 7.10. brutaalia hyökkäystä Israelin siviilien kimppuun. Moni siviili jopa osallistui siihen. Hamasin avoin tavoite on juutalaisten kansanmurha, ja se on käyttänyt kaikki Gazan resurssit rakentaakseen siviilien keskelle hampaisiin asti aseistetun terrorilinnakkeen massiivisine tunneliverkostoineen. Yksikään länsimainen arvo ei elä siellä. Jos Hamas jää valtaan, se tietää siviilien hyväksikäytön jatkumista ja uutta, entistä tuhoisampaa sotaa. Lisäksi se rohkaisisi Hamasin ideologisia liittolaisia ympäri Lähi-itää.

5) Logiikka, jonka mukaan yhden osapuolen suuremmat siviilitappiot tarkoittaisivat automaattisesti toisen osapuolen moraalista vajavaisuutta, ei yksinkertaisesti toimi. Tällä logiikalla meidän pitäisi tuomita britit eikä saksalaisia 2. maailmansodassa. Ja Vartian kannattaisi tuomita Hamas sen sodasta Israelia vastaan sekä täydellisestä piittaamattomuudesta hallitsemansa Gazan siviilejä kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top