Israel

Eipä tarvinnut palautetta kauan odottaa... ;)
En kirjoittanutkaan, että ainoa syy. Ja voi toki olla, ettei olekaan se kaikkein suurin syy, mutta suuri joka tapauksessa.

Eivät ihmiset rupea terroristeiksi sattumalta. Voimaton altavastaajan raivo purkautuu esim. juuri terrorismina, kun ei juuri muutakaan voida. Tilanteen jatkuminen ja paheneminen vuosikymmeniä on saanut myös muiden arabien ja/tai muslimien solidaarisuuden ohjautumaan terrorismiin. USA ja samassa paketissa koko länsimaailma koetaan osin aiheellisestikin Israelin apartheid-sorron ja/tai paikallisten diktaattoreiden tukijoiksi ja siksi oikeutetuiksi maaleiksi.

Logiikkasi Israelin ja israelilaisten tilanteesta muistuttaa NL:n "logiikkaa": oli oikeutettua ja loogista hyökätä Suomeen 1939, koska Suomi soti Saksan kanssa sitä vastaan 1941!? Samalla tavalla Israelin rikosten ja rasismin puolusteleminen "oikeus puolustas itseään" -kortilla tai palestiinalaisten terrori-iskuilla on samanlaista nurinkurista epälogiikkaa.

Sionistit ryöstivät ensin alkuperäisasukkaiden maat, kansanmurhasivat heitä ja ajoivat heidät pakolaisiksi. Sama peli jatkuu tänä päivänäkin. Ei luulisi yllättävän, että moisesta ei pidetä. Kyllä minäkin olisin valmis menemään aika pitkälle, jos venäläiset olisivat miehittäneet maamme, asuttaneet sen miljoonilla venäläisillä, murhanneet suomalaisia, ajaneet puolet kansastamme maanpakoon ja orjuuttaneet loput.

Kuten jo aiemmassa viestissäni ennustinkin, niin antisemitismikortti heilahti heti. En silti ymmärrä, miten Euroopan syrjintäkokemukset liittyvät kirjoittamaani. Ymmärrän silti - vaikken tietenkään hyväksy - että juutalaiset Euroopassa (osin aiheellisestikin) koetaan ääriryhmien toimesta Israelin valtioterrorismin kannattajiksi/edustajiksi ja siten vastaterrorin oikeutetuiksi kohteiksi.

En ole itsekään mikään sionisti, mutta väitteesi ovat niin pitkälti vailla perusteluja ja logiikkasi on niin paljon tuulesta temmattu, että pakko vielä kritisoida väittämiäsi:

Syytät Isrealin olevan diktatuuri? Onko sinulla mitään perusteita tuolle väittämälle?

Et ilmeisesti tiennyt, että Juutalaisia asui tuolla alueella jo ennen Israelin valtion perustamista?

Missä kohtaa minä olen hakenut oikeutusta juutalaisten rasismille arabiväestöä kohtaan? En missään kohtaa. Miksi siis alat edes esittämään mitään huuruisia NL vertauksia? Sanoin vain olevani yllättynyt, että olosuhteista huolimatta juutalaiset eivät tee vielä suurempia rikkeitä arabiväestöä kohtaan. Olen välillä varsin pessimistinen ihmisen luonnon suhteen.

Mikä hemmetin antisemismikortti??? Olenko väittänyt sinun olevan antisemisti? En tiedä mikä ihmeen hinku sinulla on tulla sellaiseksi leimmattua, mutta ainakaan minä en ole väittänyt niin. Olet niin vihervasemmistolaisen isrealpropagandan uhri, ettet ilmeisesti voi edes käydä järkevää keskustelua aiheesta.

Juutalaisten tukalalla tilanteella halusin vain tuoda esiin sen, että ei Israel ole ainoa paikka tässä maailmassa, missä vähemmistöä syrjitään.

Lopussa katsot vielä juutalaisia kohtaan muualla tapahtuvan terrorin ymmärrettäväksi koska osa juutalaisista on rasistisia Israelissa o_O??? En tiedä sinun oikeustajusta, mutta minun korvaani tuo ei vaikuta kovin terveeltä lähestymistavalta tilanteeseen. "Terrorisoidaan Israelissa asuvilta juutalaisista rasitisuus pois terrorisoimalla Euroopan juutalaisia", kuulostaa todella järkevältä.

edit: korjattu typoja
 
Viimeksi muokattu:
Eizenkot: All IDF soldiers will take personal weapons on vacation

The IDF Chief of General Staff declared that as of tonight, all IDF soldiers will leave their military bases with their personal weapons. Earlier today, it was reported that the IDF was investigating whether Yanai Weissman, who was murdered in the terror attack at Rami Levy, requested to take his weapon with him, and if so why he was rejected.

IDF Chief of General Staff Gadi Eizenkot has instructed all IDF soldiers to take their personal weapons with them when leaving on vacation, in light of the security situation in recent months and following the terror attack that took place at a Rami Levy branch in Sha’ar Binyamin last week. Earlier today it was reported that Nahal Brigade Commander Col. Amos HaCohen ordered that an investigation be launched in order to determine why IDF soldier Yanai Weissman, who was murdered in the terror attack at Rami Levy, left his base without his weapon.

Eizenkot also stated that IDF soldiers will be briefed on how to respond to emergency situations and how to ensure the safety of their personal weapon when on vacation. The current regulations determine that soldiers leaving on a vacation shorter than 3 days must take their personal weapons with them, but for longer vacations they must submit a special request explaining why they are asking to do so.

It is still unclear whether Weissman submitted a request to take his weapon with him on vacation, but his family members claim that he did. Either way, he was unarmed at the time of the terror attack. According to the investigation, the off-duty soldier heard the commotion coming from the supermarket and ran to offer help. It may very well be that if Weissman had his weapon on him, the terror attack could have ended differently.

The Weissman family stated in response: “Yanai routinely asked to leave the base with his weapon. He didn’t insist on it but he asked. We don’t have any complaints about the IDF and we aren’t, God forbid, blaming anyone. We trust the military’s discretion regarding the determination of procedures and we’re aware of the problems that have occurred in the past with soldiers who left their bases with their weapons for extended vacations.”

http://www.jerusalemonline.com/news...ers-will-take-their-weapons-on-vacation-19362
 
Ja "natsi-trollit" ja "palestiinalaistrollit". Hienosti on uponnut palestiinalaispropaganda. Vai että juutalaiset ryöstivät maan, taisivat nyt kuitenkin asua siellä muutaman tuhat vuotta. Ja Israelin perustaminen tapahtui YK:n siunauksella. Jonka jälkeen niin alueen palestiinalaiset kuin ympäröivät arabivaltiot hyökkäsivät Israelin kimppuun. Joten se taas siitä varastamisesta.

Kun ei sinulla tunnu olevan edes vähäistä käsitystä alueen historiasta ja tapahtumista. Mutta totta kai se oli mielestäsi juutalaisten vika...kuten varmasti kaikki muukin.

Sanoit selkeästi: "Tavallinen kansa - arabit - ovat sen sijaan kiitollisia pienestäkin tuesta." Se vihjaa, että juutalaiset eivät sitten ole tavallista kansaa.

Tätä vihervassari-propagandaa tulee aina vuoron perään joku juutalaisvastainen esittämään. Esimerkkejä on jo moni, enkä epäilisi, etteikö kyseessä voisi olla sama henkilö. Teksti on ainakin täysin yhteneä toisen samanlaisen postauksen kanssa, jopa sanamuotoja myöten.
Ja sieltähän tuli se odottamani natsi-korttikin. Toivottavasti ei mennyt ylitöiksi sen väsäämisessä...

En tarvitse mitään "palestiinalaispropagandaa" mielipiteeni muodostamiseen. Ihan omat aivot, sisälukutaito ja luetun ymmärtäminen riittävät.

Aletaanpas sitten puimaan tuota poleemista mutta tosiasioita välttelevää kirjoitustasi...

Vaikka Mooses, Metusalem ja muut kuulemma elivätkin liki tuhatvuotisiksi, niin tuskinpa nykyisraelilaiset kuitenkaan ovat tuhansia vuosia vanhoja. Muinaishistorian juutalaisasutuksilla ei voi perustella enää yhtään mitään nykypäivänä. Ja vaikka voisikin, niin nykyjuutalaiset ovat geneettisesti lähinnä eurooppalaisia. Ei pelkkä yhteinen uskonto anna mihinkään omistusoikeutta. Eivätkä he muutenkaan voisi osoittaa omistustaan yhteenkään antiikin ajan maapalaseen.

Ja vaikkei sillä olekaan mitään merkitystä, ovat nykypalestiinalaiset myös niiden muinaisten juutalaisten jälkeläisiä, kuten myös mm. kanaanilaisten (foinikialaisten), filistealaisten ja arabienkin jälkeisiä. Heidän kielensä ja uskontonsa on toki vuosisatojen aikana muuttunut, mutta eihän se dokumentoitua maanomistusta mihinkään muuta. Ja sillä taas on merkitystä, kuten kuka tahansa tuomari tai lakimies voi kertoa.

Mainitsemasi YK:n "siunaus" onnistui lopulta vasta rimaa hipoen, kun USA kiristi ja lahjoi pieniä maita minimienemmistön saavuttamiseksi. Mm. Iso-Britannia ei kannattanut. Ja se YK:n jakosuunnitelma oli äärimmäisen epäoikeudenmukainen: 1/3 juutalaisvähemmistölle (jotka omistivat n. 7 %) oltiin antamassa 56,5 % maasta, kun 2/3 palestiinalaisenemmistölle (omistukset lähes puolet maasta) olisi annettu vain 43,5 %! Olisitko itse suostunut jakamaan esim. Suomen venäläisten kanssa samoilla ehdoilla?

Tämä siis oli se YK:n erittäin huono ja eripurainen suunnitelma, jota palestiinalaiset eivät tietenkään voineet hyväksyä. Israel kuitenkin yksipuolisesti julistautui itsenäiseksi, rikkoen kaikkia suunnitelman kohtia, ja aloitti palestiinalaisten murhaamisen ja etnisen puhdistuksen - ennalta valmistellusti. Muiden arabimaiden vähäiset, haluttomat, huonosti varustetut ja eriaikaiset vastahyökkäilyt olivat onnettoman alivoimaisia ja tehottomia.

Israelin miehittämillä alueilla tavallinen kansa on arabeita. Ortodoksijuutalaiset laittomat siirtolaiset eivät ole tavallista kansaa. Etnisesti suurimmaksi osaksi puhdistetuilla alueilla (=Israel) on toki juutalaistakin tavallista kansaa, vaikka lähes kaikki ovatkin 1.-3. polven tulokkaita.

Tuo vihervassarihokema on niin vanhanaikaista ja lapsellista. Itseäni maanpuolustushenkisenä oikeistolaisena se melkeinpä huvittaa. Itsekin nuorena ja naiivina aikoinaan ajattelin, että koska USA ja Israel, niin hyvä ja koska NL ja arabit, niin paha. Sen jälkeen olen kasvanut aikuiseksi, NL on hajonnut ja ymmärrän jo ihan itse paremmin, että vaikka monet punikit ovatkin tässä asiassa kerrankin samaa mieltä kanssani (tosin he väärästä syystä), niin ei se silti saa minua muuttamaan mieltäni ja kannattamaan etnisiä puhdistuksia, kansanmurhaamista ja maanryöstöjä.

Laitahan tarkempaa tietoa/linkkiä siihen toiseen, joksi minua virheellisesti epäilet. Olisi mielenkiintoista tutustua kirjoituksiinsa. Minusta ei silti ole kovinkaan ihmeellistä, että jollakin toisellakin on faktat ja historia hallussa. Suosittelen lisäopiskelua sinullekin...

Ja mitä infantiiliin "juutalaisvastaisuus"väitteeseesi tulee, niin arvostan esim. suuresti myös juutalaisia sotaveteraanejamme, joten se siitä vastaisuudesta.
 
Viimeksi muokattu:
nykyjuutalaiset ovat geneettisesti lähinnä eurooppalaisia
Itse asiassa juutalaisuuden luonteen vuoksi nykyjuutalaisetkin polveutuvat, ainakin suurin osa, 2000 vuoden takaisista juutalaisista. Juutalaisuus on siitä poikkeuksellinen uskonto, että siihen ei käännytä ihan noin vain, vaan pikemminkin se kulkee suvussa, koska se on enemmän kuin pelkkä uskonto. Se on lisäksi elämäntapa, identiteetti ja yhteisö myös (vaikka toisaalta esim. Suomen juutalaiset kokevatkin olevansa ensisijaisesti suomalaisia ja vasta sitten juutalaisia).

Itse pidän Israelin tarinan kohdalla siitä, että historiallinen vääryys (juutalaisten karkottaminen maaltaan jossain vuoden 80 paikkeilla) korjattiin vihdoin (tosin juutalaisiahan asui alueella jo yli 500 000 ennen II maailmansodan loppua). Samaa toivoa elättelen sukuni maiden, Suomen Karjalan, vääryyden korjaamisesta - vaikka viimeistään siinä vaiheessa, kun viimeiset siellä syntyneet ovat kuolleet, vähenee takaisinottamisen/-saamisen legitiimi pohja oleellisesti.
 
En ole itsekään mikään sionisti, mutta väitteesi ovat niin pitkälti vailla perusteluja ja logiikkasi on niin paljon tuulesta temmattu, että pakko vielä kritisoida väittämiäsi:

Syytät Isrealin olevan diktatuuri? Onko sinulla mitään perusteita tuolle väittämälle?

Et ilmeisesti tiennyt, että Juutalaisia asui tuolla alueella jo ennen Israelin valtion perustamista?

Missä kohtaa minä olen hakenut oikeutusta juutalaisten rasismille arabiväestöä kohtaan? En missään kohtaa. Miksi siis alat edes esittämään mitään huuruisia NL vertauksia? Sanoin vain olevani yllättynyt, että olosuhteista huolimatta juutalaiset eivät tee vielä suurempia rikkeitä arabiväestöä kohtaan. Olen välillä varsin pessimistinen ihmisen luonnon suhteen.

Mikä hemmetin antisemismikortti??? Olenko väittänyt sinun olevan antisemisti? En tiedä mikä ihmeen hinku sinulla on tulla sellaiseksi leimmattua, mutta ainakaan minä en ole väittänyt niin. Olet niin vihervasemmistolaisen isrealpropagandan uhri, ettet ilmeisesti voi edes käydä järkevää keskustelua aiheesta.

Juutalaisten tukalalla tilanteella halusin vain tuoda esiin sen, että ei Israel ole ainoa paikka tässä maailmassa, missä vähemmistöä syrjitään.

Lopussa katsot vielä juutalaisia kohtaan muualla tapahtuvan terrorin ymmärrettäväksi koska osa juutalaisista on rasistisia Israelissa o_O??? En tiedä sinun oikeustajusta, mutta minun korvaani tuo ei vaikuta kovin terveeltä lähestymistavalta tilanteeseen. "Terrorisoidaan Israelissa asuvilta juutalaisista rasitisuus pois terrorisoimalla Euroopan juutalaisia", kuulostaa todella järkevältä.

edit: korjattu typoja
Kannattaa lukea edellinen tämänaamuinen viestini ajatuksella, sillä siinä on monia vastauksia sinunkin viestiisi. En viitsi kirjoittaa niitä uudelleen. Tämä viestini siis siihen lisäyksenä.

Logiikkaa löytyy kovastikin. Sen sijaan ihmettelen sellaista "logiikkaa", jossa maanryöstöjä oikeutetaan tuhansien vuosien takaisilla uskonnollisilla yhteyksillä, jossa YK:n ja eri ihmisoikeusjärjestöjen raportteja ja päätöksiä ei kunnioiteta ja jossa yhden maailman suurimman sotilasmahdin apartheid-sorto hyväksytään. Luulisi meidän suomalaisenkin historiamme tuntevien ymmärtävän paremmin.

Ehkä diktatuuri ei ole oikea sana kuvaamaan Israelia, mutta ei se oikea demokratiakaan ole. Nettikin on pullollaan informaatiota asiasta, mutta voin toki linkittää, jos apua tarvitaan. Tosin pelkästään se fakta, että Israel on virallisestikin juutalaisvaltio (ei siis esim. kansalaistensa valtio), mihinkä kaikkien kansanedustajienkin (myös arabien!) täytyy sitoutua, vie pohjan kaikelta demokratialta.

Ennen Venäjän pogromien aiheuttamaa ensimmäistä juutalaisten maahanmuuttoaaltoa 1800-luvun loppupuolella asui Palestiinassa vain muutamia tuhansia juutalaisia - ilman ongelmia. Tulokkaiden rasismi ja "valittu kansa" -mentaliteeti aloittivat ongelmat. Israelin laittoman itsenäistysmisen hetkellä Palestiinan väestöstä n. 1/3 oli juutalaisia, jotka omistivat n. 7 % maa-alasta.

Antisemitistikortti viittasi lainauksiisi Euroopan antisemitismiuutisista. Tulkitsin, että oikeutit niillä Israelin valtioterrorismia. En tiedä, mitä muutakaan tarkoitusta niillä olisi ollut.

Ihmettelen myös "yllättymistäsi" israelilaisten "pidättyvyydestä". Israelin miehitysarmeijahan murhaa palestiinalaisia 24/7. On vaikea nähdä siinä mitään kohtuullisuutta.

Mitä propagandaan tulee, niin alan tutkijoiden mielestä Israel-propaganda on maassamme toiseksi vahvinta Venäjän propagandan jälkeen, joten "vihervasemmistolainen isrealpropaganda" taitaa jäädä siinä tappiolle. Olen myös itse oikeistolainen, joten se siitä.

Et ehkä ymmärtänyt mitä tarkoitin, kun kirjoitin, että "ymmärrän - vaikkakaan en tietenkään hyväksy"!? Jos tämä pitää vielä erikseen selittää, niin voin sen toki tehdä.

On ymmärrettävää=selitettävää - vaikkakin tuomittavaa - että vuosikymmeniä kestänyt valtiorasismi (ei siis vain joidenkin yksilöiden) ja sorto aiheuttaa reaktioita myös muualla maailmassa. Ei kai tämä nyt ole niin vaikeaa ymmärtää? Oikeustajun kanssahan tällä(kään) ei ole tekemistä.
 
Itse asiassa juutalaisuuden luonteen vuoksi nykyjuutalaisetkin polveutuvat, ainakin suurin osa, 2000 vuoden takaisista juutalaisista. Juutalaisuus on siitä poikkeuksellinen uskonto, että siihen ei käännytä ihan noin vain, vaan pikemminkin se kulkee suvussa, koska se on enemmän kuin pelkkä uskonto. Se on lisäksi elämäntapa, identiteetti ja yhteisö myös (vaikka toisaalta esim. Suomen juutalaiset kokevatkin olevansa ensisijaisesti suomalaisia ja vasta sitten juutalaisia).

Itse pidän Israelin tarinan kohdalla siitä, että historiallinen vääryys (juutalaisten karkottaminen maaltaan jossain vuoden 80 paikkeilla) korjattiin vihdoin (tosin juutalaisiahan asui alueella jo yli 500 000 ennen II maailmansodan loppua). Samaa toivoa elättelen sukuni maiden, Suomen Karjalan, vääryyden korjaamisesta - vaikka viimeistään siinä vaiheessa, kun viimeiset siellä syntyneet ovat kuolleet, vähenee takaisinottamisen/-saamisen legitiimi pohja oleellisesti.
Noinhan sitä helposti luulisi, mutta muistaakseni miesten perimästä n. kolmannes on Lähi-Idästä, mutta naisilla vähemmän. Tosin tällä sinänsä kiintoisalla detaljilla ei ole mitään käytännön merkitystä. Kukaanhan ei tiedä, kuka esi-isä on minkäkin maapalan omistanut.

Juutalaisuuteen on myös käännytty. Mm. kokonainen kansa - kasaarit - kääntyi siihen reilu tuhat vuotta sitten. Nykyään kiistelläänkin, kuinka suuri osa Ashkenazi-juutalaisista on sitä perimää.

Kansa juutalaisista tehtiin vasta 1800-luvulla, kuten monista muistakin kansoista, kuten mm. suomalaisista. Sitä ennen juutalaisuus oli vain uskonto.

On erikoista ajatella, että muinainen vääryys korjattaisiin ihan eri ihmisille tekemällä vääryyttä niiden samojen muinaisten ihmisten jälkeläisille - palestiinalaisille. Eihän tuossa ole järjen tai oikeuden hiventäkään - anteeksi vaan!

Karjalan palautus - jota täysin sydämin tietenkin kannatan - on täysin eri ja päinvastainen asia. Suomalaisten omistukset on tarkoin dokumentoitu jokaisen maapalan ja kiinteistön osalta. Omistusoikeus ei tietenkään häviä minnekään alkuperäisten omistajien kuoltua, vaan siirtyy normaalisti perillisille.

Oikeuden voittoa odotellen!
 
Kannattaa lukea edellinen tämänaamuinen viestini ajatuksella, sillä siinä on monia vastauksia sinunkin viestiisi. En viitsi kirjoittaa niitä uudelleen. Tämä viestini siis siihen lisäyksenä.

Logiikkaa löytyy kovastikin. Sen sijaan ihmettelen sellaista "logiikkaa", jossa maanryöstöjä oikeutetaan tuhansien vuosien takaisilla uskonnollisilla yhteyksillä, jossa YK:n ja eri ihmisoikeusjärjestöjen raportteja ja päätöksiä ei kunnioiteta ja jossa yhden maailman suurimman sotilasmahdin apartheid-sorto hyväksytään. Luulisi meidän suomalaisenkin historiamme tuntevien ymmärtävän paremmin.

Ehkä diktatuuri ei ole oikea sana kuvaamaan Israelia, mutta ei se oikea demokratiakaan ole. Nettikin on pullollaan informaatiota asiasta, mutta voin toki linkittää, jos apua tarvitaan. Tosin pelkästään se fakta, että Israel on virallisestikin juutalaisvaltio (ei siis esim. kansalaistensa valtio), mihinkä kaikkien kansanedustajienkin (myös arabien!) täytyy sitoutua, vie pohjan kaikelta demokratialta.

Ennen Venäjän pogromien aiheuttamaa ensimmäistä juutalaisten maahanmuuttoaaltoa 1800-luvun loppupuolella asui Palestiinassa vain muutamia tuhansia juutalaisia - ilman ongelmia. Tulokkaiden rasismi ja "valittu kansa" -mentaliteeti aloittivat ongelmat. Israelin laittoman itsenäistysmisen hetkellä Palestiinan väestöstä n. 1/3 oli juutalaisia, jotka omistivat n. 7 % maa-alasta.

Antisemitistikortti viittasi lainauksiisi Euroopan antisemitismiuutisista. Tulkitsin, että oikeutit niillä Israelin valtioterrorismia. En tiedä, mitä muutakaan tarkoitusta niillä olisi ollut.

Ihmettelen myös "yllättymistäsi" israelilaisten "pidättyvyydestä". Israelin miehitysarmeijahan murhaa palestiinalaisia 24/7. On vaikea nähdä siinä mitään kohtuullisuutta.

Mitä propagandaan tulee, niin alan tutkijoiden mielestä Israel-propaganda on maassamme toiseksi vahvinta Venäjän propagandan jälkeen, joten "vihervasemmistolainen isrealpropaganda" taitaa jäädä siinä tappiolle. Olen myös itse oikeistolainen, joten se siitä.

Et ehkä ymmärtänyt mitä tarkoitin, kun kirjoitin, että "ymmärrän - vaikkakaan en tietenkään hyväksy"!? Jos tämä pitää vielä erikseen selittää, niin voin sen toki tehdä.

On ymmärrettävää=selitettävää - vaikkakin tuomittavaa - että vuosikymmeniä kestänyt valtiorasismi (ei siis vain joidenkin yksilöiden) ja sorto aiheuttaa reaktioita myös muualla maailmassa. Ei kai tämä nyt ole niin vaikeaa ymmärtää? Oikeustajun kanssahan tällä(kään) ei ole tekemistä.

En ole missään vaiheessa ollut tukemassa Isrealin valtion perustamista, joten siinä suhteessa sinun on turha saarnata minulle "YK:n maanryöstöistä". Kirjoitin jo aiemmin etten ole mikään sionisti, enkä tue käytännössä minkäänlaisia kansianvaelluksia millään tavalla.

Olen kuitenkin realisti sen suhteen, että se mitä tehtiin vuonna 1949 ei kuitenkaan ole enää peruttavissa. Se johtaisi vain uuteen suureen kansainvaellukseen ja suureen määrään kärsimystä jos nykyisellään varsin toimiva yhteiskunta hajotettaisiin. Siksi kannatan Israelin valtion olemassaolon jatkuvuutta nykyisellään, koska en usko sen poistamisen tuovan maailmaan lisää hyvinvointia millään muotoa. Tätä logiikkaa voi soveltaa myös Karjalan palauttamiseen. Itsekin pitäisin oikeudenmukaisena jos alue jossain kohti liitettäisiin Suomenmaahan, mutta käytänössä se vaatisi sotatoimia, minkä takia on parempi olla ryhtymättä toimiin. Rauhanomainen palautus olisi toki toinen juttu, mutta se vaatisi jo jotain taikatemppuja. Lisäksi alue on onnistuttu varsin hyvin venäläistämään, mikä tarkottaa, että alueen liitäminen takaisin Suomeen heikentäisi kansan homogenisuutta, mikä tuo taas omat haasteensa.

Jos nyt pohditaan sitä, millä toimilla tilanne nykyisillään saataisiin Isrealissa rauhoittumaan, niin ensimmäinen askel olisi se, että arabimaat tunnustaisivat Israelin valtion. Tuo mitä kirjoitit Isrealista juutalaisten valtiona on myös yksi epäkohta. Isrealin täytyisi tunnustaa, että valtio on kaikkien kansalaisten, eikä vain tietyn uskontokunnan edustajien. Nämä ovat edellytyksiä sille, että tilanne saataisiin parempaan suuntaan. Tähän liittyy luonnollisesti se, että Palestiinalaisten valtio poistaisi perustamiskirjastaan kohdan, jossa vaaditaan Israelin tuhoamista.

Fakta on myös se, että Israelissa elävillä arabeilla on paremman elinolosuhteet ja edellytykset hyvälle elämälle keskimäärin kuin ympäröivissä arabimaissa. Arabivaltioissa tapahtuu pahemman luokan syrjintää, murhaamista ja terroritekoja jo pelkästään Sunnien ja Shiojen välillä kuin Israelissa arabeja kohtaan.

Lähi-idässä tuskin missään valtiossa asiat ovat inhimillisesti kohdaallaan ja mielestäni Israel on tältä osin alueen edelläkävijä. Maa on suhteellisen demokraattinen (vaikka väitätkin muuta), kaikille tarjotaan mahdollisuus koulutukseen ja valtio on pystynyt tarjoamaan kansalaisilleen suhteellisen hyvän turvallisuuden ainakin Lähi-Idän mittakaavassa.

Mihinkä ihmeen tutkimuksiin perustat "Israelpropagandan" olevan maassamme toiseksi suurinta??? Suomi ei edes ole tietääkseni rahallisesti tukenut Israelia, kun taas Palestiinaa on tuettu vuosien varella monilla miljoonilla. Laitoin siitä tilastojakin tuossa ylempänä.

Kyllä ymmärsin mitä sanoit kun sanoit, että ymmärrät muttet hyväksy juutalaisiin kohdistuvan terrorin Euroopassa. Mielestäni vastasin siihen ihan selkeästi. Siinä en pelkästä rasismista kyse, jos vihaa jotakuta pelkästään kansallisuuden perusteella eikä rasismissa eli mielestäni mitään "ymmärtämistä".

Taas sinun aukoton logiikkasi iskee. Miten ihmeessä voit tulkita, että linkittämäni antisemitismiä euroopassa käsittelevät uutiset tarkoittavat minun oikeuttavan "Isrealin valtionterroria" ??? Halusin vain vertailla vähemmistöjen tukalaa tilannetta myös Euroopassa ja tuoda esille sen, että kyseisiä ongelmia ei tarvi edes niin kaukaa kuin Israelista hakea.

Olet joissakin asioissa aivan oikeassa ja mielestäni on aivan hyvä keskustella siitä miten saada Israelin-arabimaailman konflikti loppumaan. Tuomasi näkökulma on vain niin älyttömän yksipuolinen, mustavalkoinen ja sitä kautta vääristynyt, että minun oli pakko ottaa kantaa kirjoitukseesi. Realistina uskon myös, että tässä tilanteessa on aivan lähes turha puhua Israelislaisten rasismista niin kauan kuin koko muslimimaailma on asennoitunut Isrealin valtioon ja sen kansaan siten kuin nyt ovat.

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:
Ja sieltähän tuli se odottamani natsi-korttikin. Toivottavasti ei mennyt ylitöiksi sen väsäämisessä...

En tarvitse mitään "palestiinalaispropagandaa" mielipiteeni muodostamiseen. Ihan omat aivot, sisälukutaito ja luetun ymmärtäminen riittävät.

....

Ja mitä infantiiliin "juutalaisvastaisuus"väitteeseesi tulee, niin arvostan esim. suuresti myös juutalaisia sotaveteraanejamme, joten se siitä vastaisuudesta.

Eli kun sinulle sanotaan tosiasioita, niin on "infantiili". :D

Kun et edes tiedä että nykyisraelilaiset eivät tosiaan ole mitään länsieurooppalaisia... Kertoo tietotasostasi hyvin. Joten taidat tässä keskustelussa olla se mistä minua syytit. Et ole ilmeisesti koskaan Israelisssa käynyt saatikka asunut, eli olet muodostanut mielipiteesi palestiinalaisten ja vihervassarien propagandasta.

"If shoe fits, wear it". Oletko kenties Erkin altteri?

Omien Israelin naapureiden taustat ovat Marokosta, Venäjältä ja Romaniasta. Taidan olla ainoa "länsieurooppalainen" korttelissa ja en edes juutalainen. :D Juutalainen identiteetti, jota et todellakaan tunnu ymmärtävän (koska se on sinulle yhdentekevää sokaistuneen juutalaisvastaisuutesi vuoksi) on sinulle valaistu nyt aikaisemman kirjoittajan toinmesta. Ja kyllä kirjoituksistasi paljastuu, että olet sekä vihervassari/palestiinalaispropagandan uhri että juutalaisvastainen. Kaikki sen näkevät helposti. Totuus sattuu, josta syystä koetat valehdella. Käy Israelissa ja Egyptissä ja Jordaniassa ja palestiinalaisalueilla..muodosta oma mielipiteesi, niin ei tarvitse kailottaa tuota propagandaa.

Et sitten tiennyt myöskään, että yksi Israelin suurimmista puolueista on Arabikoalitio?
 
Sen minä sanon,että kun Israel moukaroi Gazaa tuhansilla tonneilla räjähteitä, niin tällaisen operaation aikana läntisen maailman media ei ole tasapuolinen. Päivittäin vain ja ainoastaan yhdenosapuolen kantaa tuodaan esille ka toistuvilla fraaseilla. Tämä on suorastaan nerokasta. Kaikki suuret kansainväliset mediat vetävät kuin moneen kertaan harjoitellun roolin. Silloin kun hoetaan samaa mantraa jää syyt ja seuraukset käsittelemättä.
 
Sen minä sanon,että kun Israel moukaroi Gazaa tuhansilla tonneilla räjähteitä, niin tällaisen operaation aikana läntisen maailman media ei ole tasapuolinen. Päivittäin vain ja ainoastaan yhdenosapuolen kantaa tuodaan esille ka toistuvilla fraaseilla. Tämä on suorastaan nerokasta. Kaikki suuret kansainväliset mediat vetävät kuin moneen kertaan harjoitellun roolin. Silloin kun hoetaan samaa mantraa jää syyt ja seuraukset käsittelemättä.

Jaa? Ja kumman osapuolen kannasta oli kyse? Eli kumman osapuolen kannan olet kokonaan missannut?
 
Jaa? Ja kumman osapuolen kannasta oli kyse? Eli kumman osapuolen kannan olet kokonaan missannut?

Olen missannut kokonaan palestiinalaisten kannan, mutta kirjoitin virheellisesti. Jenkkimediaa katsoessa. Se ei ole länsimediaa nähnytkään. En oikein seuraa muita läntisen maailman medioita kuin jenkkien ja suomen.
 
http://www.timesofisrael.com/israeli-lightly-hurt-in-apparent-west-bank-car-ramming-attack/

PA:n arabit jatkavat itsetuhoista sotaansa israelilaisia vastaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin luvalla ja tuella. USA:n ulkoministeri John Kerry yrtti saada Abbasin tuomitsemaan pääosin teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suorittaman ja yhä vaarallisemmaksi kehittyvän väkivalta-aallon tavatessaan hänet Ammanissa, mutta itsekkäistä poliittisista syistä johtuen Abbas kieltäytyi, mikä sai parkkiintuneen poliitikon Kerryn haukkomaan henkeään, koska hän ei nähnyt siinä mitään järkeä. Länsijohtajien näyttää olevan mahdotonta hyväksyä tosiasiaa, etteivät arabit vastaa heidän myönnytyspolitiikkaansa vastavuoroisesti. He vain kuittaavat lupaukset saaduiksi antamatta takaisin yhtään mitään.

Viimeisin terrorihyökkäys tapahtui tänään perjantaiaamuina Gush Etzionissa, Juudeassa, Jerusalemista etelään.
Joukko IDF:n sotilaita seisoi tienristeyksen lähellä, kun arabi-naisautoilija ohjasi autonsa suoraan kohti sotilaita haavoittaen yhtä ennen kuin hän ehti väistää. Uhri on 20-vuotias miessotilas. Hänet vietiin Shaare Zedek sairaalaan Jerusalemissa kohtalaisessa kunnossa jalkaan osuneen iskun seurauksena.
Sotilaat ampuivat naisterroristin kuoliaaksi. Hänen ajamansa auton tuulilasin hyllyltä löydettiin veitsi, mikä osoittaa hänen aikomuksenaan olleen tuhoamisensa jatkamista puukolla.

Gush Etzionin risteyksen lähistöllä on tapahtunut useita terrori-iskuja, minkä johdosta sotilaitten määrää on lisätty, mikä puolestaan on houkutellut hyökkäyksiä sotilaita vastaan. Vuonna 2015 risteyksessä saivat surmansa Ezra Schwartz USA:sta, opettaja Yaakoc Dov ja Hebronin asukas Shaadi Arfa, sekä samassa kuussa 21-vuotias Hadar Buchris. Viime viikolla Eliav Gelman, 30, sai surmansa sotilaan harhalaukauksesta terroristin taltuttamiuseksi.

21 israelilaista ja 3 ulkomaan kansalaista ovat saaneet surmansa viime lokakuusta alkaen, jolloin PA:n arabit aloittivat väkivaltansa.
Lähes 170 PA:n arabia on myös saanut surmansa puukkointifadan johdosta, kaksi kolmasosaa heistä hyökätessään sotilaita vastaan.
Eilen torstaina 2 poliisia haavoittui kahdessa erillisessä hyökkäyksessä Juudeassa ja Samariassa.

Keskiviikkoaamuna kaksi 17-vuotiasta arabia onnistui soluttautumaan Elin juutalaisyhteisöön pyrkient sisään IDF:n reservin pataljoonan komentajan kotiin, joka kuitenkin onnistui tunkemaan heidät ulos asunnosta. Arabit ammuttiin kuoliaiksi. Kaksi sotilasta haavoittui Har Brachan juutalaisasutuksen sisäänkäynnin edessä kahden terroristin puukoista. Tämä lienee se tapaus, jossa arabit paetessaan varastivat kahden sotilaan aseet.
 
@Honcho'n avatarista tulee mieleen:

120px-Golani_tree_color.svg.png



Yleinen Juutalais/Israel vastaisuus joka on suomen valtion rakenteisiin pesiytynyt ja jotka kutsuvat sekä kuvittelevat itse itseään "suvaitsevaisiksi" ihmisiksi...:facepalm:

Ja "natsi-trollit" ja "palestiinalaistrollit".
Eikö muuten ole mielenkiintoista, että he jotka joissain keskusteluissa ovat hanakoita syyttämään muita natseiksi, tuntuvat usein olevan kovin Israel vastaisia?
 
@Honcho'n avatarista tulee mieleen:

120px-Golani_tree_color.svg.png






Eikö muuten ole mielenkiintoista, että he jotka joissain keskusteluissa ovat hanakoita syyttämään muita natseiksi, tuntuvat usein olevan kovin Israel vastaisia?


Niinpä niin mutta se on ilmeisesti sitä "parempaa ja suvaitsevasti tiedostavaa toimintaa" suvaitsematonta Israelia ja Juutalaisia kohtaan joka vain yrittää puolustaa kansaansa ja valtionsa olemassaoloa....?

Vihervasemistolainen ideologia tarvitsee aina uuden "vihollisen" jotta voi perustella toimintaansa...
 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208778#.VtajnCZxfhQ

RESERVIKOMPPANIAN komentaja Roi Harel kertoi INN:n toimittajalle, miten hän keskiviikkoaamuna laittoi tavaroitaan kuntoon viedäkseen ne autoonsa ja valmistautui lähtemään talostaan. Avattuaan ulko-oven ulkopuolella odottaneet kaksi arabinuorukaista, jotka hän arvioi 15 tai 16-vuotiaiksi ja aseistautuneiksi puukartuilla, veitsellä ja omatekoisella käsikranaatilla, hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Hän yritti vastustaa heitä, mutta he pääsivät tunkeutumaan sisälle taloon ja olivat lähellä päästä makuuhuoneeseen, missä hänen vaimonsa nukkui heidän viiden lapsensa kanssa.

Harel onnistui työntämään arabinuoret ulos ovesta sulkien sen, jonka jälkeen arabit lähtivät karkuun. Turvallisuuspartio löysi ulko-oveen lyötynä 20 sm:n mittaisen veitsen, jota oli tarkoitus käyttää myöhemmin.

Harel kamppaili arabinuorukaisten kanssa, jotka hakkasivat häntä puukartuillaan haavoittaen häntä. Turvallisuusmiehet löysivät arabinuorukaiset – he olivat 17-vuotiaita – ja ampuivat heidät.

Voi vain kuvitella, mitä he olisivat tehneet Roi Harelin vaimolle ja heidän lapsilleen, jos hän ei onnistunut työntämään heitä ulos.
Roi Garel asuu Hayivelin lähiössä Elin kaupungissa Binyaminin alueella Samariassa. Terroristit olivat viereisestä Karyan kylästä.
 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208778#.VtajnCZxfhQ

RESERVIKOMPPANIAN komentaja Roi Harel kertoi INN:n toimittajalle, miten hän keskiviikkoaamuna laittoi tavaroitaan kuntoon viedäkseen ne autoonsa ja valmistautui lähtemään talostaan. Avattuaan ulko-oven ulkopuolella odottaneet kaksi arabinuorukaista, jotka hän arvioi 15 tai 16-vuotiaiksi ja aseistautuneiksi puukartuilla, veitsellä ja omatekoisella käsikranaatilla, hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Hän yritti vastustaa heitä, mutta he pääsivät tunkeutumaan sisälle taloon ja olivat lähellä päästä makuuhuoneeseen, missä hänen vaimonsa nukkui heidän viiden lapsensa kanssa.

Harel onnistui työntämään arabinuoret ulos ovesta sulkien sen, jonka jälkeen arabit lähtivät karkuun. Turvallisuuspartio löysi ulko-oveen lyötynä 20 sm:n mittaisen veitsen, jota oli tarkoitus käyttää myöhemmin.

Harel kamppaili arabinuorukaisten kanssa, jotka hakkasivat häntä puukartuillaan haavoittaen häntä. Turvallisuusmiehet löysivät arabinuorukaiset – he olivat 17-vuotiaita – ja ampuivat heidät.

Voi vain kuvitella, mitä he olisivat tehneet Roi Harelin vaimolle ja heidän lapsilleen, jos hän ei onnistunut työntämään heitä ulos.
Roi Garel asuu Hayivelin lähiössä Elin kaupungissa Binyaminin alueella Samariassa. Terroristit olivat viereisestä Karyan kylästä.

Jälleen yksi syy kantaa jatkuvasti käsiasetta, ainakin tuolla alueella.
 
Jälleen yksi syy kantaa jatkuvasti käsiasetta, ainakin tuolla alueella.

Länsirannalla (eli Judea & Samaria) asuminen on yksi tapa saada aselupa Israelissa, jossa luvat ovat muuten hankalasti saatavilla. Yleisesti aselupaa myönnetään vain ammatin perusteella (useilla bussikuskeilla muuten on ase), mutta Länsiranta katsotaan niin vaaralliseksi, että aselupaa heltyy helposti.
 
Back
Top