Itämeren turvallisuustilanne

Sateliittinavigoinnin häirinnällä suojataan puttelin hallintoa kokonaisuutena. Liian triviaali tapa tehdä murha on laittaa räjähdettä riittävästi dronen kyytiin ja antaa sen navigoida haluttuun pisteeseen. Kaikki kaupalliset ja navigoinnin rakennussarjat osaa tuon. Innertiaalia et saa halvalla tai oikein rahallakaan mistään joten jäljelle jää radiolla ohjaaminen. Tämä taasen johtaa siihen että dronessa on radio päällä jonka voi sitten havaita. Joten sateliittinavigoinnin häirintä + radiotaajuuksien kuuntelu on halpa tapa suojata kohde drone-iskuilta. Lännessä tätä ei tehdä koska häirinnällä on liian vakavat seuraukset siviilitoiminnalle. Tämä ei tietenkään haittaa mitenkään puttelin hallintoa, johan siellä kehotettiin hankkimaan paperikarttoja käyttöön.

Lähinnä tämäkin kertoo siitä miten absurdi se tilanne oikeasti alkaa olla tuossa itärajan takana. Välillä tuosta paskan tehosekoittajasta, jota myös venäjäksi kutsutaan, irtoaa kansi ja sitten sitä roiskuu tänne asti.
Itseä kiinnostaa, näin täydellisenä amatöörinä, voiko tuota häirintää jotenkin häiritä? Eli tuollaista GPS häirintää jotenkin eliminoida?
 
Itseä kiinnostaa, näin täydellisenä amatöörinä, voiko tuota häirintää jotenkin häiritä? Eli tuollaista GPS häirintää jotenkin eliminoida?
Minäkin olen amatööri, mutta suosittelisin että häirintälähetin suunnitaan ja käydään häiritsemässä se sopivalla räjähdysaineella pois päiväjärjestyksestä.
 
Tuolloinkin Kaakkois-Suomessa

Tämän mukaan GPS-häiriöt olivat Kaakkois-Suomessa laajimmillaan maanantaina ulottuen lännessä Jyväskylään.

Toinen häiriökeskittymä Murmanskin suunnalla ulottuen tiistaina etelään Sallan korkeudelle.



Vrt.
GPS-häiriöt siirtyneet Suomeen

 
"Säteilyturvakeskus, STUK, havaitsi radioaktiivista koboltin isotooppia (Co-60) Imatralla 20.11.–7.12.2023 kerätystä pintailman hiukkasnäytteestä. Näytteessä oli myös normaalia enemmän cesiumin radioaktiivista isotooppia 137 (Cs-137). Pitoisuudet olivat ympäristön ja ihmisten kannalta merkityksettömän pieniä."

 
Jospa kyseessä on naapurin desensitaatio operaatio. Halpa keino kiusata kunnes me totutaan ja ei enää huomioida kuin olan kohautuksella.
Onnistuuko semmoinen operaatio? Sehän on toki kiinni meistä (lännestä)
Länsi desensitoituu häirintään kehittämällä laitteitaan niin, että häirintä ei enää häiritse. Ei ehkä se mitä naapuri tavoittelee, mutta toisaalta sana "ryssiä" on syntynyt tietystä syystä...
 
Jos olisi kuka tahansa muu kuin ryssä, niin olisi jo ärähdetty että nyt loppuu toi GPSn häiritseminen. Mutta koska ryssä, niin saa jostain syystä jatkua.

Edit: Ryssä vittuilee kaikille koko ajan ja kaikki vain pyllistää syvemmälle ja ottaa vastaan. Uskomatonta.
Itsehän sitä miettii enemmän että ellei HARM ole tähän sopiva vastaus, niin olisiko sitten MIRV?
 
Keravalla, Pirkkalassa ja Oulussa samanaikaiset sähköverkon häiriöt. Olemmeko hybridihyökkäyksen kohteena?
Ei kannata hätäillä, vika on ilmeisesti Pirkanmaalla Melo-Multisilta 110kv siirtolinjassa. Huippukuormilla tuollainen isompi siirtolinjavika heijastelee kivasti pitkin koko maata ja saattaa aiheuttaa sitten suojalaitteiden ylireagointia. 1980 luvun tekniikalla tuo olisi varmaan pimentänyt puoli maata, nyt meni muutama lähiö pimeäksi. Pirkkalaa kun sieltä katkesi syöttö ja varmaan Keravaa ja Oulua noiden heijastusten takia. Enemmän ihmettelen että yhtään voimalaa ei tippunut tuon takia verkosta, Olkiluoto 3:han tippui juuri tälläisen vian koestuksessa verkosta taannoin.

Ns. kaskaadivika on se normalkatastrof sähköverkossa jos suojaukset on säädetty väärin. Tästä hyvää esimerkki miten menee kun on vähän hallinta hukassa:
https://en.wikipedia.org/wiki/2012_India_blackouts
https://en.wikipedia.org/wiki/Northeast_blackout_of_2003
 
Back
Top