Itsenäisyyspäivä

letkuspede

Kenraali
Hyvää Suomen 102. vuotis Itsenäisyys vuotta kaikille foorumilaisille.

 

hansai

Supreme Leader
Journalisti-lehden päätoimittajan juhlapuvussa on hirttoköysi – "Se muistuttaa siitä, mitä isossa osassa maailmaa tapahtuu sananvapauttaan käyttäville ihmisille"

 

skärdis

Respected Leader
Oltiin aamulla kalustonäyttelyssä Ratinassa ja pian alkoi kuulumaan telaketjujen ääntä Viinikasta päin. Sieltähän ne rymistelivät koko paraatijoukko Hämeenpuistoon kääntymään lähtökynnykselle. Lapset olivat innoissaan kun näkivät läheltä koko kaluston liikkeessä ja varusmiehillä riitti pelisilmää vilkutella kadun varressa Suomen lippuja heiluttaville natiaisille. Varsinaisesta paraatista lapset eivät olisi mitään nähneetkään kun väkeä oli niin paljon.

Hansain viestiin liittyen, meillä on Hämeenpuiston yläpäässä kämppä, ja kun talo on rakennettu 1908 niin monenlaista on sekin nähnyt 111 vuoden aikana. Muunmuassa punaisten kuularuiskun porttikongissa.Vähän harmitti kun ehtinyt kuvaamaan Leopardia tuon edessä.

Näsilinnahan on tuossa kuvaaja selän takana eli 1918 oltiin aivan tapahtumien ytimessä. Porttikongin kuularuisku toimi ilmiselvästi Näsilinnan varmistuksena.

 
Viimeksi muokattu:

miheikki

Greatest Leader
Jutussa kuva niin hienosti, että oli pakko linkittää. Anteeksi!

Pirkka-Pekka Petelius Linnassa anteeksipyyntökohun jälkeen: Rinnalla tuore vaimo
Tänään klo 19:38
Pirkka-Pekka Petelius saapui Linnaan itseään nuoremman Erika-vaimon kanssa.Pirkka-Pekka Petelius saapui Linnaan ensimmäistä kertaa kansanedustajana. Avecina luonnollisesti tuore aviovaimo, Erika Skön, joka oli pukeutunut punaiseen tyköistuvaan osin pitsein koristamaan pitkähihaiseen iltapukuun. Yleisradiossa työskentelevä, miestään parikymmentä vuotta nuorempi Skön ja Petelius avioituivat elokuussa noin vuoden kihlauksen jälkeen. Naimisiinmenosta Petelius kertoi Twitterissä.
Petelius joutui hiljattain myrskyn silmään pyytäessään anteeksi vuosikymmeniä sitten tekemiään sketsejä, jotka pilkkasivat saamelaisia.
KATARIINA LEHTIKANTO
 

Fremen

Respected Leader
Hyvää itsenäisyyspäivää reserviläisveljet täältä vuonomaasta. Laitan tähän hiukan Ylioppilaskunnan laulajia, niin hieno kuoro ettei Fremen päässyt laulukoetta pidemmälle... KYL sitten kelpuutti entisen pikku-kanttorin riveihinsä mutta se on toinen juttu. YL on enimmäkseen entisiä Sibelius-lukiolaisia, todella kovatasoinen mieskuoro kyseessä siis.

 

MeriTJ

Kenraali
Arvon Veljet ja Siskot, hyvää Itsenäisyyspäivää! Itse olen juhlistanut normaalilla koreografialla, mutta myös laittamalla tällä päivämäärällä ilmoittautumisen sisään MPK:n kurssille ettei tekeminen jää vain puheeksi. Koitan tehdä tuosta perinteen, aina pitää olla pari viikonloppua vuodesta laittaa hyvän asian perään. Paatos seis, uudemman kerran: Hyvää Itsenäisyyspäivää, nauttikaa!!!
 

skärdis

Respected Leader
Annoitko lasten kätellä raivausrobottia? Jos, niin saitteko käsineen takaisin?

Laskitko, että kuinka monta S-Mersua saisi yhden tutkakuormurin hinnalla?

Hukkasitko penskoja tungoksessa?

Kauanko meni kenkien putsaamiseen sen kuravellin jäljiltä?

Ei kätelty, paitsi erästä tuttua everstiä. Eikä ollut tungosta kun oltiin jo kymmeneltä siellä. Suurin jono oli Lahden sotilaskotiyhdistyksen autolle. Näyttelykentän kuravelli oli kyllä karmea, kun olivat telaketjuvehkeitä siinä kääntäneet.

Ilmavoimien osastolta saimme suomenlippuja ja avaimenperiä. Osaavat kyllä pr:n oikein ameriikan tyyliin. Maavoimilta ei tarjottu edes lämmintä kättä. Merivoimia olisin kaivannut Ratinan suvantoon. Hämeenlinnassahan ovat joskus osallistuneet ja tuoneet jotain paatteja Vanajaveteen.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Saara Jantunen höpötti äsken informaatiovaikuttamisesta. Valeuutisista siis. Trumpin rumat joulukuusen koristelut ilmeisesti sitten niitä vastuullisia uutisia :facepalm:
 

Mili

Majuri
Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Itsenäisyyspäivään kuuluu nuo 39-45 tapahtumat oleellisesti, mutta kaipaisin enemmän esi-itsenäisyyshommia. Se oli monella tapaa mielenkiintoista, liikkuvaa, vaarallista ja kansainvälistä aikaa.

Siitä ajasta kertovista elokuvista suurin osa taitaa olla mustavalkoajan, mutta uudempi kaksipäisen kotkan varjossa oli mielestäni hyvä.
 
Top