Julkisten varojen holtiton tuhlaus ja väärinkäyttö

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Matti Virenin vanhasta artikkelista:
 

Liitteet

  • Screenshot_20240103_163200_Gallery.jpg
    Screenshot_20240103_163200_Gallery.jpg
    495.9 KB · Luettu: 84
  • Screenshot_20240103_163209_Gallery.jpg
    Screenshot_20240103_163209_Gallery.jpg
    296.5 KB · Luettu: 82
Matti Virenin vanhasta artikkelista:
Tämä on ihan mielenkiintoinen kuvaus kunnallishallinnon kehityksestä. Rakennusporukkaa oli Riihimäellä 80-luvulla paljon. Silloin kunnat harrastelivat jonkin verran korjausrakentamista ja omatoimista kiinteistönhuoltoa. Nykyisin taitaa kaikki tai lähes kaikki sellainen olla ostopalveluiden varassa, enenevissä määrin myös kiinteistötkin, vuokrataan eikä osteta kunnan taseeseen.

Riihimäki lienee kasvanut 1950-1988 runsaahkosti, kun on tarvittu maankäytön ja kaavoituksen työntekijöitä runsaasti. Luultavasti nykyisin ei noin montaa maanmittausteknikkoa tarvita. Eikä tonttikirjanpitäjää, kun ne asiat hoituvat sähköisessä muodossa, ja esim. geodeetti pystyy hallinnoimaan ne asiat sen verran mitä kuntatasolla tarvitsee. Nykyisin esim. Äänekoskella on kaavoitus- ja maankäyttöpuolella neljä työntekijää nettisivujen mukaan. EDIT. Riihimäellä kaavoituksessa 7, jos osasin käyttää henkilöhakua oikein.

Konekirjoittajan ja kahvilanpitäjän työt ovat varmasti Riihimäeltäkin lakanneet, jos kunnantalolla on kahvila, siinä on yksityinen yrittäjä. Rahojen käsittely on nykyisin sellaista, että hommia hoidetaan eri muodossa ja kassanhoitajaa tuskin tarvitaan. Saatavat perii normaalisti joku yksityinen perintätoimisto.

Kunnille on tullut tietysti uusia tehtäviä tuonakin aikana ja varsinkin sen jälkeen, osa siirretty valtiolta. Nykyään on tietysti myös ympäristöpuolen vastuita, kulttuurilaitoksia ja sen sellaisia kunnilla.
 
Meranon blogi verovarojen molokien kidasta.

Jutussa listattu pienehköjä, mutta "mielenkiintoisia" hankkeita, joista monet ennestään tuttuja. Tää oli kyllä hyvä.

Hazardin palvelut oli varmasti kilpailutettu eikä suinkaan mitään hyvävelijärjestelmän lisätienestiä.

Kännykkävideot infrasta (50 000 euroa)

Liikenne- ja viestintäministeriö päätti tilasi näyttelijä Kaarina Hazardilta ja ohjaaja Mikko Roihalta infraa kansalaisnäkökulmasta koskevia videoita. Tuloksena oli kymmenen kännykällä kuvattua videota, joista osa on julkaistu vasta jälkikäteen.




Niin no ei se ole kai tyhmä joka pyytää. Vaan saisitko sinä diilin jos kysyisit samaa?


Liikenne- ja viestintäministeriö maksaa 50 000 euroa kännykkäkameralla ja selfietikulla kuvatuista videoista, joissa esiintyvät kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard ja ohjaaja Mikko Roiha.

Ministeriö saa rahalla kymmenen 10–15 minuutin videota, jotka se julkaisee Youtubessa. Videoilla tekijät esittelevät suomalaisia liikenteen infrakohteita, kuten Saimaan kanavaa, Porin satamaa ja Nelostietä.

Ministeriöstä kerrotaan, että idea hankkeelle tuli Hazardilta ja Roihalta ja että ministeriö hyväksyi heidän hintatarjouksensa.


Tuosta voi nauttia yhdestä 5000 euron arvoisesta asiantuntijuutta ja huikeaa kameratyöskentelyä pursuavasta multimediakokemuksesta. Porin Satama. (sarkasmia, video on aivan hirveetä paskaa)

 
Viimeksi muokattu:
Hazardin palvelut oli varmasti kilpailutettu eikä suinkaan mitään hyvävelijärjestelmän lisätienestiä.

Suomessa ei ole korruptiota.

Taiteilija Kaarina ja ystävänsä, edustaja Liisi Ahvenlampi-Ulkoneva ovat iltaa viettämässä. Kaarina suree, kun Helsingissä on niin kallis asua ja vagina-veistokset eivät ole juuri myyneet. Liisi tiedustelee, paljonko sitten tulot ovat laskeneet? 2000€ puolessa vuodessa, vastaa Kaarina. "Voi kauheeta" vastaa Liisi. "No laita mulle maanantaina tulemaan sähköpostilla jokin idea, niin saadaan sulle hyvä projekti!"

Jotenkin näin se taisi mennä. Kyse ei siis ole korruptiosta.
 
Kuka meistä olisi tiennyt ilman Kaarinaa, minkänäköinen on ahtauslaite :rolleyes:

Ei menny 50 donaa hukkaan.

1704708917506.jpeg

Noi sampian paskahuussit jäi vähän kaivelemaan mieltä, joku pölli rahat. Miten siellä nyt asiat järjestyy?
 
Vastuuttomia tahoja on ihan kaupunki päättäjissäkin, luin kun Heinolassa oli päätetty rakentaa Vierumäelle Heikkimäki niminen teollisuus alue, tietämättä tuleeko sinne mahdollisesti yhtään yritystä. Vuosia on kulunut ja yhden yhtään yritystä alueelle ei ole ilmestynyt. Nyt Lahdessa massiivisen poskettomat maansiirtotyöt moottoritien kupeessa on hyytyneet, paikka näyttää lähinnä isolle avolouhokselle ja paikalle "toivottua" Fazeria ei ole näkynyt.... rahaa on varmasti palanut useampia miljoonia.


Näitä esimerkkejä kyllä varmaan riittää, ai niin kaatoi Lahti muutaman miljoonan Kymiringin monttuunkin. No kun ei tarvitse kantaa mitään vastuuta tekemisistään niin rahaa vaan sattuu kulumaan, no se on olankohautuksilla hoidettu ja hommelit jatkuu päättäjineen entiseen malliin, valitettavasti. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
 
Viimeksi muokattu:


 
Viimeksi muokattu:


No hyvin on kilpailutettu kun noin halvalla sai.
Pikkaisen "ehkä" tulee lisähintaa kun saadaan valmiiksi.

Noille päättäjille suosittelisin ihan omaa yksityistä "keinua" ....
 


Se on miltsin keikka kun on valmiina...
 
Se on miltsin keikka kun on valmiina...
Iltalehden artikkelin viimeinen kappale
"– Kaupunkiympäristön toivomalla välineellä on vain yksi valmistaja ja yksi maahantuoja. Siksi ei ole kovinkaan suurta mahdollisuutta, että hankintapäätöstä voisi avata uudestaan, Luoto kuittaa."

Eli kun he (virkamiehet) haluvat jotain, ei sillä mitä se maksaa ole mitään väliä. Eikä näitä avata uudestaan, vaikka mikä tulisi. Miestäni tulisi kysyä kuka teki tästä päätöksen ja tuoda se julkisuuteen.
 
Siviilipuolen vertauskuva. Haluaisin uuden S6 Audin, mutta jouduin tyytymään käytettyyn Passattiin, koska se oli taloudellisesti edes jotenkin perusteltu vaihtoehto.
 
Julkiselta sektorilta pitäisi ottaa pois oikeus ostaa alkoholia mihinkään tilaisuuteen. Ihan selkeä täyskielto, ministereitä ja kansanedustajista lähtien. Matkalaskuihin ei hyväksytä alkoholin ostoa laisinkaan ja kaikissa yleisissä tilaisuuksissa täyskielto.

Jokainen voi ostaa omilla rahoillaan sitten jos haluaa.

Alkoholin nauttimiseen töissä ei ole mitään välttämätöntä syytä missään tilaisuudessa. Eikä näin ollen työnantajalla (veronmaksajilla) ole mitään syytä korvata sen kustannuksia.
 
Back
Top