Alkoholin juomista on monenlaista. Toisaalta sitä voi käyttää normaalina elintarvikkeena, ja useimmissa maissa ihan viralinenkin suhtautuminen varsinkin mietoihin juomiin on tämä. Ja toisaalta sitä voi sitten käyttää päihteenä. Suomessa ensisijainen suhtautuminen alkoholiin on se, että se on päihde, ja monet Suomessa suhtautuvat jopa kotikaljan ja siman kaltaisiin tuotteisiin kuin ne olisivat päihteitä koska niissä on hieman alkoholia.
Itse en näe, että alkoholin elintarvikkeenomaista käyttöä olisi syytä rajoittaa, kun ei sellaisesta käytöstä mitään mainittavaa haittaa ole. Jos julkinen sektori kustantaa ravintolaruokailun jollekin seurueelle, niin miksei se samalla voisi kustantaa esim. lasillista olutta tai viiniä tai yhtä snapsia. Mitä enemmän alkoholia ympäröidään kaikenlaisilla kielloilla ja säännöillä, niin sitä enemmän tabunomainen asia siitä tulee, eikä sellainen ole hyväksi.