Kännitopiikki

Tänään koukkasin Alkosta, varastooni pullon Tammea, koska myyjä kehui sitä maasta taivaaseen :



Pippuri.fiViinikellari
Kossusta ja Jaloviinasta jyhkeät luksusversiot 100-vuotiaan Suomen kunniaksi: "Aika luonnolliset valinnat"

18.11.2016 klo 18:54
Alkoholiyhtiö juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlaa tavallista jyhkeämmällä Jaloviinalla ja salaisella mauste-Koskenkorvalla.

  • Alkoista saa ensi vuonna erikoisversioita Suomen tunnetuimmista viinoista.
  • Jaloviina Tammi myydään 0,7 litran pullossa, Koskenkorva 100 puolen litran pullossa.
  • Altian markkinointijohtaja sanoo, että erikoismauilla haetaan juhlan tuntua.
Koskenkorva luo nahkansa Suomen 100-vuotissynttärien kunniaksi.
Koskenkorva luo nahkansa Suomen 100-vuotissynttärien kunniaksi.

Koskenkorva luo nahkansa Suomen 100-vuotissynttärien kunniaksi. JUKKA RITOLA/ALMA MEDIAN ARKISTO
Yhtiö lanseeraa Alkoihin vuodenvaihteen jälkeen erityiset versiot tunnetuimmista suomalaisista viinoista. Jaloviina Tammi ja Koskenkorva 100 ovat Altian osuus satavuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlintaan.
Markkinointijohtaja Kaisa Uschanoff-Alasaari kertoo, että uudet juhlatuotteet oli helppo valita Alkon valikoimien joukosta.
- Projekti alkoi jo pari vuotta sitten. Koskenkorva ja Jaloviina olivat aika luonnolliset valinnat. Kummatkin ovat vanhoja ja ikonisia suomalaisia brändejä, Uchanoff-Alasaari sanoo.
Koskenkorva 100 myydään ainoastaan puolen litran lasipullossa. Pullo muistelee vanhoja hyviä aikoja esimerkiksi paperikääreellään.
Suurin ero tavalliseen talouskossuun on se, että 100-vuotisversio on maustettu.
- Resepti on 200 vuotta vanha, ja Koskenkorvan suku on antanut sen käyttöömme juhlavuotta varten. Emme halua paljastaa sitä, mutta mukana on esimerkiksi kuminaa, joka oli aikoinaan tyypillinen viinamauste, Uschanoff-Alasaari kertoo.
Etiketissä poseeraa Martti Koskenkorva, joka suostui lainaamaan reseptiään Altialle. Kaikki juhlaviinan ohra on peräisin Koskenkorvan kylästä.
Juhlaviinoissa on tavallista hienommat pullot.

Juhlaviinoissa on tavallista hienommat pullot.

Juhlaviinoissa on tavallista hienommat pullot. ALTIA

Kymmenen tähden Jallu?
Jaloviina Tammi panostaa laatuun.
Juoma on sekoitettu poikkeuksellisesti XO-tason konjakkitisleestä, ja konjakkipitoisuus on korkeampi kuin yhden tähden Jaloviinassa. Pullon koko on 0,7 litraa.
- Jaloviinaa on kypsytetty puoli vuotta tammitynnyreissä, ja siitä tulee syvempi ja tammisempi maku, markkinointijohtaja toteaa.
Altia teetti tynnyrit varta vasten ostamastaan tammilankusta. Uschanoff-Alasaaren mukaan matkaan tuli pieniä mutkia ennen kuin Jaloviinat saatiin kypsymään.
- Tammi on peräisin Fiskarsista, mutta emme löytäneet yhtään tynnyrintekijää Suomesta. Ne piti teettää Ruotsin puolella.
Juhlajuomat tavoittelevat suomalaista mentaliteettia.
- Halusimme juhlavaa meininkiä. Pyöreässä, tavallista hienommassa pullossa on kultaisia kirjaimia, ja tammi on suuressa osassa. Koskenkorva on uskollinen vanhoille päiville. Halusimme, että tarina ja resepti näkyvät pullossa, Uschanoff-Alasaari sanoo.
Viinat ovat virallinen osa Suomi 100 -juhlavuotta. Osa niiden tuotosta menee WWF:lle suomalaisten metsien suojeluun sekä Agronomiliitolle maanviljelyksen tukemiseen.
Uschanoff-Alasaaren mukaan juomien hinta on hieman arkiversioita korkeampi.Suomi 100 -sarjan periaatteisiin kuitenkin kuuluu, että tuotteiden tulisi olla kaikkien kuluttajien saatavilla.
 
Ei käy yhtään kateeksi, nimimerkillä opettajan puoliso......toisella nimimerkillä yhen sortin opettajaksi valmistumassa itekki.
PS Musta ryssä on jälleen kerran erittäin hyvä juoma
Työ on pääosin hauskaa ja sopivasti haastavaa. Sitten välillä taas ei ole hauskaa ja väärillä tavoilla haastavaa.

Palkkaus on mielestäni ihan hyvä, paitsi että nykyään sen perusteet eivät enää toimi. Vapaata on ihan hyvin, esim. kesäkeskeytyksen vuoksi (HUOM! kesäkuulta ei kerry palkkaa). Niitä opettajia, jotka voivat harrastaa tätä ammattia, kun mies puoliso on hyväpalkkaisissa töissä ja tekevät sen minimi 16 viikkotuntia, voi kadehtia.
 
Tänään koukkasin Alkosta, varastooni pullon Tammea, koska myyjä ( n. 30v.) kehui sitä maasta taivaaseen :



Pippuri.fiViinikellari
Kossusta ja Jaloviinasta jyhkeät luksusversiot 100-vuotiaan Suomen kunniaksi: "Aika luonnolliset valinnat"

18.11.2016 klo 18:54
Alkoholiyhtiö juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlaa tavallista jyhkeämmällä Jaloviinalla ja salaisella mauste-Koskenkorvalla.

  • Alkoista saa ensi vuonna erikoisversioita Suomen tunnetuimmista viinoista.
  • Jaloviina Tammi myydään 0,7 litran pullossa, Koskenkorva 100 puolen litran pullossa.
  • Altian markkinointijohtaja sanoo, että erikoismauilla haetaan juhlan tuntua.
Koskenkorva luo nahkansa Suomen 100-vuotissynttärien kunniaksi.
Koskenkorva luo nahkansa Suomen 100-vuotissynttärien kunniaksi.

Koskenkorva luo nahkansa Suomen 100-vuotissynttärien kunniaksi. JUKKA RITOLA/ALMA MEDIAN ARKISTO
Yhtiö lanseeraa Alkoihin vuodenvaihteen jälkeen erityiset versiot tunnetuimmista suomalaisista viinoista. Jaloviina Tammi ja Koskenkorva 100 ovat Altian osuus satavuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlintaan.
Markkinointijohtaja Kaisa Uschanoff-Alasaari kertoo, että uudet juhlatuotteet oli helppo valita Alkon valikoimien joukosta.
- Projekti alkoi jo pari vuotta sitten. Koskenkorva ja Jaloviina olivat aika luonnolliset valinnat. Kummatkin ovat vanhoja ja ikonisia suomalaisia brändejä, Uchanoff-Alasaari sanoo.
Koskenkorva 100 myydään ainoastaan puolen litran lasipullossa. Pullo muistelee vanhoja hyviä aikoja esimerkiksi paperikääreellään.
Suurin ero tavalliseen talouskossuun on se, että 100-vuotisversio on maustettu.
- Resepti on 200 vuotta vanha, ja Koskenkorvan suku on antanut sen käyttöömme juhlavuotta varten. Emme halua paljastaa sitä, mutta mukana on esimerkiksi kuminaa, joka oli aikoinaan tyypillinen viinamauste, Uschanoff-Alasaari kertoo.
Etiketissä poseeraa Martti Koskenkorva, joka suostui lainaamaan reseptiään Altialle. Kaikki juhlaviinan ohra on peräisin Koskenkorvan kylästä.
Juhlaviinoissa on tavallista hienommat pullot.

Juhlaviinoissa on tavallista hienommat pullot.

Juhlaviinoissa on tavallista hienommat pullot. ALTIA

Kymmenen tähden Jallu?
Jaloviina Tammi panostaa laatuun.
Juoma on sekoitettu poikkeuksellisesti XO-tason konjakkitisleestä, ja konjakkipitoisuus on korkeampi kuin yhden tähden Jaloviinassa. Pullon koko on 0,7 litraa.
- Jaloviinaa on kypsytetty puoli vuotta tammitynnyreissä, ja siitä tulee syvempi ja tammisempi maku, markkinointijohtaja toteaa.
Altia teetti tynnyrit varta vasten ostamastaan tammilankusta. Uschanoff-Alasaaren mukaan matkaan tuli pieniä mutkia ennen kuin Jaloviinat saatiin kypsymään.
- Tammi on peräisin Fiskarsista, mutta emme löytäneet yhtään tynnyrintekijää Suomesta. Ne piti teettää Ruotsin puolella.
Juhlajuomat tavoittelevat suomalaista mentaliteettia.
- Halusimme juhlavaa meininkiä. Pyöreässä, tavallista hienommassa pullossa on kultaisia kirjaimia, ja tammi on suuressa osassa. Koskenkorva on uskollinen vanhoille päiville. Halusimme, että tarina ja resepti näkyvät pullossa, Uschanoff-Alasaari sanoo.
Viinat ovat virallinen osa Suomi 100 -juhlavuotta. Osa niiden tuotosta menee WWF:lle suomalaisten metsien suojeluun sekä Agronomiliitolle maanviljelyksen tukemiseen.
Uschanoff-Alasaaren mukaan juomien hinta on hieman arkiversioita korkeampi.Suomi 100 -sarjan periaatteisiin kuitenkin kuuluu, että tuotteiden tulisi olla kaikkien kuluttajien saatavilla.


Niin no, Nyt on Tammea maistettu. Mutta Kaski vie voiton, on se niin vaan paljon pehmeempi.
Jos näistä kahdesta pitää valita, niin Kaski on mieluisampi. Siis;

jaloviina-kaski.jpg
 
No niin. Täytyy opastaa teitä ignoramuksia hieman ryypiskelyn kunnioitettavassa lajissa. Hyvään ravintolailtaan kuuluvat juomat.

Jos juot Giniä alkudrinkkinä, tässä on peruslähtökohta. Jatko-opinnoista sitten myöhemmin, mutta tämä on hyvä alku (vain lorttipojat juovat Bombay saphirea).

Kuvahaun tulos haulle tanqueray gin 10

Vodkan ystäville parasta ruokaryyppynä ja palan painikkeena:

Kuvahaun tulos haulle kauffman vodka

Kauffman. Saa suomessa ainakin ravintola Saslikista. Ja hakevat pyynnöstä jos varasto on loppu. Vodkana aivan omaa luokkaansa (OBs toki poisluettuna) ja pitää juoda suorana. Hän, joka tuota blandaa, ansaitsee ikuisen kirouksen päälleen!!

Aterian loppuun toki konjakki. Suosittelen seuraavaa:



Kuvahaun tulos haulle cognac courvoisier xo

Pehmeä, mutta toisaalta ei mitätön maku. Puraisee ja lämmittää mukavasti. Missään vaiheessa ei tule huonoa oloa. Edes isommilla määrillä.

Noilla ei mene vikaan vaikka olisi missä seurassa.
 
IMG_20191205_225511__01__01.jpg

Tälläsen ostin. Valokki lukee etiketissä, mutta itte tuote maistuu kuselta. Ihmettelen miksi tuo valokki oli pitäny tuohon laittaa kun minkäänlaista edes etäästi muistuttavaa makua ei siinä ole.


(Marjaa tai maustetta ei edes tuoteselosteen mukaan ole.)
 
Katso liite: 35147

Tälläsen ostin. Valokki lukee etiketissä, mutta itte tuote maistuu kuselta. Ihmettelen miksi tuo valokki oli pitäny tuohon laittaa kun minkäänlaista edes etäästi muistuttavaa makua ei siinä ole.


(Marjaa tai maustetta ei edes tuoteselosteen mukaan ole.)

Suomeksi sanottuna oi toverini alkoholissa:

Olet mainonnan surkea uhri!

Ostit schaibaa (ja vielä halvassa purkissa) vain ja ainoastaan nimen perusteella!

No. Me kaikki olemme tämän joskus tehneet. Jopa minäkin. (tulos oli kaamea;(.)

Opetuksen sana: Juo surkea tölkkisi loppuun, ja nauti volteista, jos et mausta. Ja vältä ikuisesti moista kauhistusta tästä eteenpäin ja puhu siitä pahaa myös tovereillesi!
 
Ahaa, se selittääkin näitä levottomia postauksia. :cool:
PS. Pari kertaa olen yrittänyt sahtia juoda, ei onnistu. Aivan perkeleellisen paha, imelä litku. Ja oli kunnon tavaraa, olutravintola Bryggeri Helsingin tuotantoa.

Muuten, sahtia osataan tehdä vain Sysmässä...
 
Bryggerin omistaja Pekkä Kääriäinen onkin Lammin Sahdin perustaja. Eiköhän se firma jotain tiedä sahdin teosta.
 
Joitakin kymmeniä litroja vedellyt markkinoilla sahtia ja aina on yllättänyt epätasalaatuisuus. Maku joka kerralla (saman ukon hiivasta) eri.

Vai olenko väärässä? No tuolloin ainakin - vaikkakin salakavalasti ja yllättäin - humalassa.
 
@Erkki ja @JSP Hyvät herrat, kannattaa osallistua vähintään kannattajajoukoissa Sahdin SM-kisoihin. Tekijät maistattavat kisasahtejaan parkkipaikoilla, ja siellä pystyy ottamaan huikat noin 50 eri sahdista. Ja useaan kertaan. Ja melkeinpä jokainen on eri makuinen, ja naapuri vielä kokee ne maut hieman eri tavalla jne.
Ainut mikä piti (melkein) sylkäistä ulos, oli kisojen historian ensimmäisen ruotsalaisosallistujan sahti, joka muistutti enemmän pilaantutta luostariolutta kuin sahtia. Du måste praktisera, sanoi eräskin kielimies.
Mutta helvetin hauskat bileet, suosittelen. Illan edetessä, jokainen sahti on hyvää ja muuttuu paremmaksi :whistle:. Tekijämiehet tunnistaa siitä, että heillä on oma ihan pieni maistelukuppi. Pieni sen takia, että ehtii maistella mahdollisimman pitkälle ennen kuin humaltuu liikaa. Tuopillinenkin kymmenprosenttista helposti juotavaa tuotetta kun kihahtaa nuppiin kohtuullisen lujaa.

PS Sysmän sahti muuten oli minusta omaan suuhun kärkikolmikossa.
 
Viimeksi muokattu:
Yhtä äklö minun suussa kuin sahti oli Fuller´s vintage. Prosentteja n. 10til-%. Yhtä imelän makuista paskavettä. Hyi helvetti.
 
@Erkki ja @JSP Hyvät herrat, kannattaa osallistua vähintään kannattajajoukoissa Sahdin SM-kisoihin. Tekijät maistattavat kisasahtejaan parkkipaikoilla, ja siellä pystyy ottamaan huikat noin 50 eri sahdista. Ja useaan kertaan. Ja melkeinpä jokainen on eri makuinen, ja naapuri vielä kokee ne maut hieman eri tavalla jne.
Ainut mikä piti (melkein) sylkäistä ulos, oli kisojen historian ensimmäisen ruotsalaisosallistujan sahti, joka muistutti enemmän pilaantutta luostariolutta kuin sahtia. Du måste praktisera, sanoi eräskin kielimies.
Mutta helvetin hauskat bileet, suosittelen. Illan edetessä, jokainen sahti on hyvää ja muuttuu paremmaksi :whistle:. Tekijämiehet tunnistaa siitä, että heillä on oma ihan pieni maistelukuppi. Pieni sen takia, että ehtii maistella mahdollisimman pitkälle ennen kuin humaltuu liikaa. Tuopillinenkin kymmenprosenttista helposti juotavaa tuotetta kun kihahtaa nuppiin kohtuullisen lujaa.

PS Sysmän sahti muuten oli minusta omaan suuhun kärkikolmikossa.
Kentältä kun herää on väki kaikonnut, paskat housuissa ja ruohotuppo suussa. No mikä pakko on kaikkia viittäkymmentä maistaa?:rolleyes:
 
Niin no, Nyt on Tammea maistettu. Mutta Kaski vie voiton, on se niin vaan paljon pehmeempi.
Jos näistä kahdesta pitää valita, niin Kaski on mieluisampi. Siis;

Katso liite: 35138
Ehdottomasti kaikista ns. jäykistä juomista Kaski on nykyinen suosikkini! Suosittelen... kannattaa maistaa!
 
Back
Top