Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

No pääasia, että Irakilaislle saadaan parempaa puuroa.

Kotimaa 19.8.2016 klo 16:49 | päivitetty 19.8.2016 klo 17:35 http://yle.fi/uutiset/puolustusministeri_niinisto_puolustusvoimat_karsii_rajusti_ensi_vuonna/9107833
Puolustusministeri Niinistö: Puolustusvoimat karsii rajusti ensi vuonna
Ministeri Jussi Niinistön arvion mukaan Puolustusvoimista saatetaan karsia jopa parisataa henkilötyövuotta. Materiaalihankintoihin tulee 30 miljoonaa euroa enemmän.

Puolustusministeri Niinistö on tyytyväinen materiaalihankintojen budjettiin. Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP
Mistä on kyse?
  • Puolustusvoimien budjetissa on tänä vuonna 30 miljoonaa suuremmat materiaalihankintarahat.
  • Kilpailukykysopimuksen vuoksi karsitaan todennäköistesti kuitenkin myös Puolustusvoimien henkilöstöä.
  • Puolustusministeri Jussi Niinistö arvioi, että Puolustusvoimilta karsitaan noin 200 henkilötyövuotta.

Vaikka Puolustusvoimien tämän vuoden budjetti on puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan verrattain hyvä, kilpailukykysopimus aiheuttaa väistämättä henkilöstön karsimista. Niinistö arvioi, että henkilötyövuosia joudutaan leikkaamaan jopa parisataa.

– Jonkun verran henkilötyövuosia joudumme vähentämään johtuen tästä kilpailukykysopimuksesta, jossa julkista sektoria pyritään trimmaamaan tiukempaan kuntoon, eli vähemmällä henkilöstöllä tehdään enemmän työtä.

Varuskuntien lakkauttamisia ei kuitenkaan ole puolustusministerin mukaan enää luvassa.

Materiaalihankintarahoihin selvää lisäystä – hyöty maavoimille
Materiaalihankintarahoihin ministeri Niinistö on kuitenkin tyytyväinen; taso on 30 miljoonaa euroa korkeampi kuin viime vuonna ja 80 miljoonaa euroa korkeampi kuin edellisellä hallituskaudella.

Niinistön mukaan ilmavoimien lentotunnit, maavoimien alusvuorokaudet ja reserviläisten kertausharjoitteet pysyvät samalla tasolla kuin viime vuonna, mutta että maavoimien tarpeet ovat lähivuosina etusijalla.

– Tässä 2020-luvulla tulee sitten eteen nämä merivoimien isot alushankinnat ja 2020-luvun loppupuolella hornetteja korvaava hävittäjähanke.

LUE MYÖS
 
No pääasia, että Irakilaislle saadaan parempaa puuroa.

Koska Suomi ainoana Itämeren maana karsii, emme pelkästään usko, että irakilaiset saavat puuroonsa voisilmän, vaan jäämme odottamaan Venäjän vastaavaa reaktiota tähän rohkeaan liennytysesimerkkiin. Ja kauan muuten saammekin odottaa.

Tämä maa on menettänyt senkin vähän järjen hivenen, joka sillä joskus mahdollisesti on ollut.
 
Tällaista näin aamutuimaan...:

Iltalehti kirjoitti:
Soini Lännen Medialle: USA:n ja Suomen puolustusyhteistyösopimus olisi tärkeä
Lauantai 20.8.2016 klo 03.42

Soinin mukaan on Suomen intressi pitää hyvää huolta suhteistaan Yhdysvaltoihin, jota Soini kuvailee maailman ainoaksi supervallaksi.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo Lännen Median haastattelussa kannattavansa Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisen puolustusyhteistyösopimuksen solmimista.

Myös Euroopan kannalta transatlanttinen yhteistyö on Soinin mukaan erittäin tärkeää.

- Pidän sopimuksen tekemistä järkevänä. Meillä on hyvät järjestelyt menossa Ruotsin kanssa, ja Britannian kanssa puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) allekirjoitti kahdenvälisen sopimuksen, Soini sanoo.

Suomen puolustushallinto valmistelee kahdenvälistä sopimusta puolustusyhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa. Se saatetaan allekirjoittaa jo ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082022187621_uu.shtml
 
:salut::salut::salut: Nosta hattua Tuonen Joutsenlle :solthum:


http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2016/08/avoin-kirje-juha-sipilalle.html
perjantai 19. elokuuta 2016
Avoin kirje Juha Sipilälle



Hyvä pääministeri. Tiedän, että meneillään on kirjekampanja, jossa etuoikeutettua elämää viettävät naiset kirjoittelevat teille vaatimuksiaan maahanmuuttopolitiikan löyhentämiseksi. Käytän sanaa etuoikeutettu, koska sitä nämä ihmiset ovat. He ovat pääsääntöisesti varakkaita, korkeasti koulutettuja ihmisiä, joiden ei tarvitse kestää massamaahanmuuton haittavaikutuksia.

Heidän kauniisiin naapurustoihinsa ei tule ghettoja ja rikollisuutta, heidän työpaikkojaan yliopistoissa ja yrityksissä eivät kouluttamattomat tulijat uhkaa. Heidän on siis helppo kannattaa huonoa politiikkaa.

Kaikki suomalaiset eivät moista etuoikeutta nauti, ja massamaahanmuuton jatkuessa sekä sen lieveilmiöiden levitessä etuoikeutettujen määrä kutistuu. Minun ei olisi pakko tästä puhua. Asun maalla, missä vastaanottokeskuksia tai ghettoja ei ole. Voisin valita helpon tien: olla hiljaa ja nauttia rauhasta sen aikaa, mitä sitä kestää, sitten muuttaa pois ghettoutumisen alta, kun se tänne ehtii. Koen kuitenkin velvollisuudekseni puhua asiasta, vaikka se ei minua henkilökohtaisesti kosketa, koska vastuullinen ihminen välittää kanssaihmistensä hyvinvoinnista yhtä paljon kuin omastaan.

Monet ovat saaneet maksaa kovaa hintaa etuoikeutettujen monikulttuuriunelmasta. Tyttö maksoi teidänkin kotikunnassanne, minun naapurikunnassani, ja turvallisuuden tunne kärsi pysyvästi. Raiskauksien ja ahdistelujen uhreja tulee koko ajan lisää, ghettoutuminen syö asuntojen arvoa ja viihtyisyyttä,

Petteri Orvonkin todeksi tunnustamat sadat terrorismitaustaiset henkilöt, jotka tänne turvapaikanhakijoina tulivat, kalvavat varsinkin kaupunkien asukkaiden turvallisuudentunnetta. Jokainen terrori-isku Euroopassa näyttää meidänkin tulevaisuutemme: Ranskan muslimipopulaatio on Euroopan suurin, siksi terrorismiongelmakin on siellä pahin.

Etuoikeus ei koske vain yksilöitä. Meillä suomalaisilla on kansana etuoikeus: maantieteellisen sijaintimme vuoksi me emme ole maa, johon tulijat ensimmäisenä saapuvat, joten me voimme katsoa muita Euroopan maita ja välttää heidän virheensä. Me näemme ne kammottavat virheet, joita Saksa, Ranska ja Ruotsi ovat tehneet, mutta silti toteutamme kaikki samat virheet kohta kohdalta. Meidän ei tarvitse kuin katsoa Malmö'hön tai Tukholmaan nähdäksemme, millaisia Suomen kaupungeista tätä menoa tulee.

Me muovaamme tulevaisuutemme itse, ja nyt sinun kaltaisiesi päättäjien on valittava, haluatteko joutua tulevaisuudessa ratkomaan niitä ongelmia, jotka Ruotsissa ovat arkipäivää: mellakointia, autopolttoja, ensihoitajien, poliisien ja palomiesten kivittämistä, kymmenittäin ahdisteluja ja raiskauksia joka festarilla, levottomuuksien alla lakkautettavia kouluja. Tai haluammeko Ranskan ongelmat: muslimiväestön, josta 35% katsoo terrori-iskut islamin puolustamiseksi oikeutetuiksi ja jossa jatkuvasti kytee mellakoinnin ja terrorismin riski, joka saa kantaväestön elämään sydän kurkussa?
Monikulttuurisuus ja integraatio ovat muslimien massamaahanmuuton suhteen fantasiaa. Ei ole yhtäkään maata, joka olisi menestyksekkäästi saanut suuret muslimimäärät integroitumaan ja joka olisi saanut aidon monikulttuurisuuden toimimaan. Kun ihminen uskoo oman elämäntapansa olevan Jumalan määräämä, ei hän ryhdy muita tapoja tietenkään omaksumaan. Aina uuden omaksuminen ei ole edes mahdollista.

Vihasaarnaaja Kamal el Mekki kutsuttiin Helsingin muslimien vieraaksi viime joulukuussa. Ruotsissa hänen tilaisuuksiaan on estetty, Suomessa ollaan autuaan tietämättömiä vihasaarnaajien ihailusta.
Voisin sinulta, Juha, näin kysyä: Kauanko veisi, että sinä omaksuisit islamilaiset arvot? Montako infotilaisuutta ja älypuhelinsovellusta tarvittaisiin, että ryhtyisit uskomaan, että naisen on aina toteltava miestään, että muiden maailmankatsomusten kantajat ovat moraalittomia ali-ihmisiä ja että esiaviollista seksiä harrastaneet tulisi tappaa?

Nuo ovat Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa tutkitusti enemmistön mielipiteitä, ja jos koet, että et aivan helposti ajatuksiasi noin paljoa muuttaisi, miksi luulisit sen toimivan toiseen suuntaan yhtään helpommin?

Meidän ei tarvitse pohtia teoreettisia tulevaisuudenkuvia nähdäksemme, voiko multikulturalismi toimia: voimme vain suunnata katseemme Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan ja katsoa, millaisia yhteiskuntia tänne tulevat ovat halunneet rakentaa. Miten he ovat halunneet kohdella naisia, lapsia ja ympäristöä, mitä he arvostavat, ja haluavatko he vapautta ja demokratiaa.
Kaikki menestyneet yhteiskunnat jakavat tietyt yhteiset ominaisuudet: kulttuurillisen, sosiaalisen ja etnisen koheesion, kehitykselle avoimen kulttuurin sekä älyllisesti vahvan perimän, joka mahdollistaa monimutkaisen, järjestäytyneen yhteiskunnan rakentamisen. Monikulttuurisuus rappeuttaa tutkitusti kansan keskinäistä luottamusta, koheesiota ja turvallisuudentunnetta. Se ei ole rikkaus vaan rasite.

Jotkut kansakunnat voivat nilkuttaa eteenpäin monikulttuurisuuden yrittämisestä huolimatta, yksikään ei kukoista sen ansiosta. Tämä on realiteetti, jonka kanssa elämme. Se ei ehkä kuulosta yhtä mukavalta kuin multikulturalistien unelmat, mutta se on totta.

Suomi ansaitsee paremman unelman: sellaisen, joka voi oikeasti toteutua. Aiempia sukupolvia motivoi yksinkertainen ajatus: elämässä eteenpäin pääsy ja hieman paremman elämän tuottaminen jälkipolville. Suomalainen ei voi päästä huipulle, jos hänen on samalla kannettava selässään somaleja ja irakilaisia, joiden huoltosuhde keikkuu 9-10 hujakoilla, ja jotka tekevät jokaisesta seudusta, jolle he saapuvat, kantaväestölle ikävämmän, turvattomamman paikan asua.

Te ette ole Irakin pääministeri, ette myöskään Somalian. Teidän vastuunne on Suomen kansalle, sen hyvinvoinnille, säilymiselle ja turvallisuudelle. Heidän menestyksensä tulisi olla teidän ensisijainen tavoitteenne, ei multikulturalismi-ideologian noudattamisen tai muiden maiden asukkaiden elättämisen suomalaisten selkänahasta.

Yst. terv. Tiina Wiik
 
Suomettunut Sauli Niinistö pelaa väärässä joukkueessa...

Järvenpään mukaan on tosiasia, että Suomen Venäjä-politiikkaa on kummasteltu Baltian maissa ja Nato-maiden piirissä laajemminkin. Arvostelua liiallisesta venäläismielisyydestä ovat esittäneet tutkijat, asiantuntijat ja hallinnon virkamiehet, Järvenpää sanoo.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082022192942_uu.shtml?ref=juurinyt_desktop

- Naton sisällä katsotaan, että Suomi tasapainottaa keskustelua liikaa. Naton sisällä Venäjä nähdään aggressiivisena hyökkääjänä, Järvenpää kuvailee.

download.aspx


Tiistaina presidentti teki selväksi, ettei aio antaa Puolustusvoimille avointa valtakirjaa osallistua mihin tahansa harjoituksiin, joihin se haluaa.

Täytyy kyllä sanoa, että minäkin olen Niinistön tuohuja aina välillä ihmetellyt. Kun Venäjästä ja Putinista puhutaan, niin Niinistö on hieman yllättäen paljon lähempänä Halosta kun Ahtisaarta.
 
Viron ja muiden balttien venäjän politiikka uuden itsenäistymisen jälkeen on perustunut 50 vuoden miehityksen patoutumien purkamiseen. Yrityksiä järkevälle dialogille ei ole pahemmin koitettu löytää.

Nähdäkseni vähän samanlaista dialogia on myös eu:n isoilla mailla eli saksalla ja ranskalla.

Näin ollen jättäisin virolaisten ihmettelyt noteeraamatta. Suomi teki toisenlaisen valinnan 1939 ja siksi meillä on venäjän osalta mahdollisuus muuhunkin kuin patoumien purkuun ja räksytykseen isoveljen selän takana.

Vaikka venejällä on ketunhäntä kainalossa ainakin toisinaan niin dialogi ja sen säilyttäminen ovat konfliktien ehkäisyssä erittäin tärkeää.
 
Suomettunut Sauli Niinistö pelaa väärässä joukkueessa...

Järvenpään mukaan on tosiasia, että Suomen Venäjä-politiikkaa on kummasteltu Baltian maissa ja Nato-maiden piirissä laajemminkin. Arvostelua liiallisesta venäläismielisyydestä ovat esittäneet tutkijat, asiantuntijat ja hallinnon virkamiehet, Järvenpää sanoo.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082022192942_uu.shtml?ref=juurinyt_desktop

- Naton sisällä katsotaan, että Suomi tasapainottaa keskustelua liikaa. Naton sisällä Venäjä nähdään aggressiivisena hyökkääjänä, Järvenpää kuvailee.

download.aspx


Tiistaina presidentti teki selväksi, ettei aio antaa Puolustusvoimille avointa valtakirjaa osallistua mihin tahansa harjoituksiin, joihin se haluaa.

Täytyy kyllä sanoa, että minäkin olen Niinistön tuohuja aina välillä ihmetellyt. Kun Venäjästä ja Putinista puhutaan, niin Niinistö on hieman yllättäen paljon lähempänä Halosta kun Ahtisaarta.

Olen huomannut, että diplomaattinen eteneminen ei kiinnosta tätä kiihkeintä linjaa (Salonius-Pasternak jne.). He haluaisivat Niinistön meuhuavan enemmän, vähän Viron Ilveksen tapaan.

Itse en äänestä piittaa mutta tekoja kannattaa seurata. Draaman hinku turpoasioissa on se nuoren polven juttu. Kärsivällisyys puuttuu kokonaan. Eletään hönöä aikaa, jos turpoasioita ratkotaan 140 merkillä...

Niinistö oli ykkösaamussa

"Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoi Lännen Medialle lauantaina kannattavansa kahdenvälistä puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Presidentti Niinistön mukaan asia on ollut ennenkin esillä.

– Nämä ovat aika teknisiä sopimuksia ja sellainenhan tehtiin Iso-Britannian kanssa aivan hiljattain. Ne ovat sittenkin suhteellisen yleisluontoisia. Ei niissä mitään dramatiikkaa ole, Niinistö sanoi."


http://yle.fi/uutiset/presidentti_t..._erotettu_venajan_kahta_eri_aloitetta/9109497
 
Dialogi on toki tärkeää, mutta jos toinen osapuoli pelaa vain aikaa ja käyttää meidän presidenttiä keppihevosena, niin ei se mikään hyvä tai ainakaan hyödyllinen asia ole. Toki on myös niin että minähän en tiedä samoja asioita kun Niinistö, joten olen ihan sen varassa miltä asiat ulospäin näyttävät... kuten on suurin osa kansasta ja myös mediasta.

Suomessahan ei ole tapana ulkopolitiikasta ja varsinkaan idän suhteista turuilla ja toreilla huudella, kuten esimerkisi Ruotsissa tehdään...kummassakin systeemissä on hyvät ja huonot puolensa.

Baltian maat ovat toki varovaisia Venäjän kanssa ja vakavia traumojakin löytyy, mutta toisinaan liika varovaisuus on ihan järkevää. Välillä tuntuu siltä että suomalaiset poliitikot luottavat liikaa siihen että vanhat keinot pätevät edelleenkin. Venäjän kohdalla on kuitenkin hyvä ymmärtää, että se ei ole mikään Neuvostoliitto, vaikka haaveilee edelleenkin vanhoista hyvistä ajoista...niistä ajoista kun naapurit vapisivat ja USA:n kanssa pelattiin valtapeliä.

Nykyinen Venäjä on äärimmäisen arvaamaton, lyhytjännitteinen ja räjähdysherkkä kuten johtajansakin. Venäjän kanssa on mahdotonta tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia ja sopimuksia.

- Venäjä haluaa saada Syyriassa Yhdysvaltojen kanssa jotakin aikaiseksi. G20-kokous on tulossa eikä Venäjä halua joutua eristetyksi siellä. Duuman vaalit ovat tulossa syyskuussa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082022193020_uu.shtml

Valtiotieteen tohtori ja Vytautas Magnus -yliopiston vieraileva professori Alpo Rusi katsoo, että varapuolustusministeritasolla tehty ehdotus ei ole erityisen uskottava.

- Sen voi sivuuttaa yrityksenä, jolla ei ole kantovoimaa. Paras foorumi asian käsittelylle olisi Nato-Venäjä-neuvosto, koska kyse on sotilaskoneiden aiheuttamasta riskistä siviililiikenteelle.
 
Dialogi on toki tärkeää, mutta jos toinen osapuoli pelaa vain aikaa ja käyttää meidän presidenttiä keppihevosena, niin ei se mikään hyvä tai ainakaan hyödyllinen asia ole.

Diplomatiasyistä Niinistö ei varmasti ole ottanut tähän kantaa.

Venäjä käytti vielä räikeämmin Stubbin ja Medvedevin yhteistä lausuntoa hyväkseen heinäkuussa 2014. Se peitteli yhteisellä rauhanpuheella sekä MH17-tapausta että rajan yli tuotavia panssariyhtymiä. Stubb antoi kasvot. Tätä ei Suomessa käsitelty kuin täällä palstalla.
 
Tähän edelliseen liittyen:



Ei enää venäläisten yksinoikeus: Salajuonia ja väärän vallan toimijoita näkee kuka tahansa ja missä vain



http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulk...-toimijoita-nakee-kuka-tahansa-ja-missa-vain/

"NÄKÖKULMA: Ainoa totuus, jonka nimeen itse vannon, on toimittajan ammattitaito ja järki, kirjoittaa Anna-Lena Laurén."

Tähän voisi mainita sen verran sivuten edellistä kommenttiasi, että kyllä suurin osa ainakin omasta tuttavapiiristä(<30v) haluaa juuri kuulla näiden asioiden oikean laidan, eikä sitä some-koristeltua klikkiansoitetuilla lausahduksilla lehdistä tai somesta. Juuri harmittaa kavereita se, että asioita yritetään dramatisoida tapahtumat lehdistön, ja uutisen osapuolien suunnilta ja itse konkreettinen viesti otsikoineen ja yhteenvetoineen on kuin 14v Janille ja Joonalle suunnattu adhd äksönpläjäys.

Hyvänä esimerkkinä näistä "oikeita" uutisia tekevistä Simon Ostrovsky, joka on tehny dokumenttia Ukrainan konfliktin realisoituessa. Törmäsin tyypin tuotoksiin noin 5v sitten Pohjois-Korean leireistä kertovassa dokkarissa.


"Suprising thing was, that our viewers didn't actually mind thata we were a little bit late (with the news). They like getting raw unvarnished footage. What we were showing actually what we had seen. We didn't beam in experts from moscow or from washington dc, who would talk with authority; of things they hadn't seen with their own eyes"

*Muoks: Perskeleen Midori-selain, kun räjäyttää viestit tuusannuuskaksi. :D
 
Viimeksi muokattu:
"NÄKÖKULMA: Ainoa totuus, jonka nimeen itse vannon, on toimittajan ammattitaito ja järki, kirjoittaa Anna-Lena Laurén."

Tähän voisi mainita sen verran sivuten edellistä kommenttiasi, että kyllä suurin osa ainakin omasta tuttavapiiristä(<30v) haluaa juuri kuulla näiden asioiden oikean laidan, eikä sitä some-koristeltua klikkiansoitetuilla lausahduksilla lehdistä tai somesta. Juuri harmittaa kavereita se, että asioita yritetään dramatisoida tapahtumat lehdistön, ja uutisen osapuolien suunnilta ja itse konkreettinen viesti otsikoineen ja yhteenvetoineen on kuin 14v Janille ja Joonalle suunnattu adhd äksönpläjäys.

Hyvänä esimerkkinä näistä "oikeita" uutisia tekevistä Simon Ostrovsky, joka on tehny on myös täällä ollut Ukrainan konfliktin realisoituessa. Törmäsin tyypin tuotoksiin noin 5v sitten Pohjois-Korean leireistä kertovassa dokkarissa.


"Suprising thing was, that our viewers didn't actually mind thata we were a little bit late (with the news). They like getting raw unvarnished footage. What we were showing actually what we had seen. We didn't beam in experts from moscow or from washington dc, who would talk with authority; of things they hadn't seen with their own eyes"

Ostrovsky on mahtava. Katsoin sen Ukraina-sarjan kokonaan. Se auttoi tajuamaan - jopa vähän seppojakin.

https://m.youtube.com/playlist?list=PLiouFjRmoACh39MDOiML4eOWZmrcMyID6
 
Samaa mieltä edellisistä kanssanne. Liian paljon mitä tahansa on edelleenkin liikaa. Ymmärrän toki Baltian maiden patoutumat, mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä että jos naapurissa asuu se hieman epätasapainoinen, sairaan iso ja vahva Putte (lempinimi muutettu, oikea nimi kokonaan concealed to protect the innocent) joka saattaa milloin tahansa kaataa roskiksensa tontillesi niin ehkä fiksuinta on kuitenkin viimeiseen asti yrittää jutella sille mukavia ja saada se olemaan edes jollain lailla samalla aaltopituudella ja keskusteluyhteydessä. Nimittäin siinä vaiheessa kun se oikein napsahtaa ja alkaa mättää niiden roskien lisäksi ylettömästi passittomia torakoita ja muita pieneläimiä orapihlaja-aidan yli/ali/läpi sun puolelle niin on parempi olla varma että omassa varastossa on tarpeeksi sekä tuholaisenpoistoainetta eri muodoissaan (Baygon on suht' hyvä ja kansainvälisesti tunnustettu merkki) että myöskin roskia heitettäväksi takaisin.

Edellä mainitun voit toki suurelta osin jättää noteeraamatta mikäli olet tarpeeksi hyvissä ajoin ruvennut hyväksi kaveriksi ihan muutaman talon päässä asuvan Samulin (lempinimi muutettu, oikea nimi kokonaan concealed to protect the innocent) kanssa jolla on enemmän kuin tarvittavasti Baygonia varastossaan ja myös monia muita hyviä keinoja ja kontakteja käytössä (tuo Samuli, huolimatta siitä että jotkut kadun mummoista ja kakaroista jo ajoittain hieman naureskelevatkin hänelle on jo orastavasta vanhuudestaan ja rauhallisuudestaan huolimatta tarvittaessa harvinaisen v*ttumainen mies). Tästä naapurustosta ei muuten voi koskaan muuttaa pois. Once you're in you won't come out.

Pähkinänkuoressa: Sakke on hoitanut mielestäni hommat oikein hyvin ja oma luottamukseni Ylipäällikköömme on edelleenkin vahva. Meidän yksinkertainen tehtävämme on seista hänen ja päätöksiensä takana, olivatpa ne sitten mitä hyvänsä, ja sen me teemme. Sydän lämmin, pää kylmä.

p.s. Nyt täytyy mennä! Tuli käsky suoraan Yli-Ylipäälliköltä joka ilmoitti juuri että mikäli en ole saunassa alle 5 min. niin tulen nukkumaan ensi yön puutarhassa. Pitäkää lippu korkealla! Over & out.
 
Dialogi on toki tärkeää, mutta jos toinen osapuoli pelaa vain aikaa ja käyttää meidän presidenttiä keppihevosena, niin ei se mikään hyvä tai ainakaan hyödyllinen asia ole. Toki on myös niin että minähän en tiedä samoja asioita kun Niinistö, joten olen ihan sen varassa miltä asiat ulospäin näyttävät... kuten on suurin osa kansasta ja myös mediasta.

Suomessahan ei ole tapana ulkopolitiikasta ja varsinkaan idän suhteista turuilla ja toreilla huudella, kuten esimerkisi Ruotsissa tehdään...kummassakin systeemissä on hyvät ja huonot puolensa.

Baltian maat ovat toki varovaisia Venäjän kanssa ja vakavia traumojakin löytyy, mutta toisinaan liika varovaisuus on ihan järkevää. Välillä tuntuu siltä että suomalaiset poliitikot luottavat liikaa siihen että vanhat keinot pätevät edelleenkin. Venäjän kohdalla on kuitenkin hyvä ymmärtää, että se ei ole mikään Neuvostoliitto, vaikka haaveilee edelleenkin vanhoista hyvistä ajoista...niistä ajoista kun naapurit vapisivat ja USA:n kanssa pelattiin valtapeliä.

Nykyinen Venäjä on äärimmäisen arvaamaton, lyhytjännitteinen ja räjähdysherkkä kuten johtajansakin. Venäjän kanssa on mahdotonta tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia ja sopimuksia.

- Venäjä haluaa saada Syyriassa Yhdysvaltojen kanssa jotakin aikaiseksi. G20-kokous on tulossa eikä Venäjä halua joutua eristetyksi siellä. Duuman vaalit ovat tulossa syyskuussa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082022193020_uu.shtml

Valtiotieteen tohtori ja Vytautas Magnus -yliopiston vieraileva professori Alpo Rusi katsoo, että varapuolustusministeritasolla tehty ehdotus ei ole erityisen uskottava.

- Sen voi sivuuttaa yrityksenä, jolla ei ole kantovoimaa. Paras foorumi asian käsittelylle olisi Nato-Venäjä-neuvosto, koska kyse on sotilaskoneiden aiheuttamasta riskistä siviililiikenteelle.

Suurimmat traumat ja vammat taitaa kuitenkin olla maalla joka ei ole menneisyyden tunkiota vielä edes aloittanut pöyhimään niin kuin on esim. Viro tehnyt!....eli tarkoitan Suomea, joka on vain "lakaissut maton alle kiusalliset roskat" ja näiden roskien metastaasit saavat ihan rauhassa jatkaa suomen poliittisen sekä yhteiskunnallisen ilmapiirin myrkyttämistä...:confused:
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top