Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Älä pane sanoja suuhuni = epäluotettava vieraanvallan vaikuttaja ateisti "akentti-poliitikko" on sinun keksimä, minä en sanonut mitään siihen suuntaan. Kyllä ateisti on/ei ole yhtä isänmaallinen kuin uskovainen, se ei ole uskonnosta riippuvainen.
Mistä saat päähäsi että uskovainen ei voi olla vieraan vallan akentti tai että ateisti on lähtökohtaisesti vieraan vallan akentti, kuten annat ymmärtää?
Minä ateistina en arvosta sitä että joku poliitikko antaa henkimaailman olennon ohjata miten tekee politiikkaa. Kun en halua muslimeja tänne niin en myöskään halu muita uskontoja Suomeen. Tai siis virallisesti, jokainen uskokoon kotona mitä haluaa mutta sillä ei saa olla mitään tekemistä yhteiskunnan kanssa eikä uskontojen pidä näkyä yleisessä tilassa. Yhteiskunnan on oltava ateistinen.
 
Ode on saanut sisäpiirin vinkin...oikein Hommofoorumi :D

Soininvaara: Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdos esillä Hommafoorumilla jo syyskuussa

Vihreiden veteraanipoliitikko Osmo Soininvaara esittelee Twitterissä Hommofoorumilta löytämäänsä keskusteluketjua, jossa kaavaillaan perussuomalaisten puheenjohtajavaihdosta. Soininvaara pitää ketjua todisteena siitä, että vireillä on ”vallakaappaushanke”, jossa perussuomalaisten puheenjohtaja pyritään kesäkuun puoluekokouksessa vaihtamaan Jussi Halla-ahoksi.

https://demokraatti.fi/soininvaara-...vaihdos-esilla-hommafoorumilla-jo-syyskuussa/
 
Kovasti tuota vanhaa fossiilia kiinnostaa muiden asiat...

Varsinkin Halla-Aho ja perussuomalaisten puhenjohtajuus. Jo toinen altzheimer-tason ulostulo asiassa viikon sisään.

Taitaa olla huolissaan.
 
Paavo Väyrynen
4 t ·
"Nulandin saama erokirje on ilmeinen merkki siitä, että Donald Trumpin johtama hallitus on arvioimassa uudelleen Yhdysvaltain suhtautumisen Ukrainan kriisiin. Se voi olla alku prosessille, jossa länsimaat Yhdysvaltain johdolla myöntävät, että niillä on osavastuu Ukrainan sisällissodan ja siihen liittyneen kansainvälisen kriisin syttymisestä. "

https://www.facebook.com/pg/kokokansanpaavo/posts/

Voi Paavo mitä meni lohkaisemaan, pikkupallosilmäkala.... :)
 
Tuomioja tyrmää puolustusministerin näkemykset "vihreiden miesten" uhasta

Kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) pitää puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) puheita "vihreistä miehistä" turhana pelon lietsontana.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Tuomioja pitää ajatusta siitä, että Suomeen olisi mahdollista päästä tunnuksettomia sotilaallisia toimijoita mahdottomana.

Puolustusministeri Jussi Niinistö kirjoitti vastikään blogissaan turvallisuusympäristön muuttumisesta ja tunnuksettomista, sotilaallisista toimijoista, joiden uhka pitää myös Suomessa torjua.

– Kyllä tässä on aika paljon pelkoa lietsovaa hysteriaa. Nimenomaan tällaiset pienet vihreät miehet ovat toimineet olosuhteissa, joissa yhteiskunnat ovat hajalla, hajanaisia ja vastakkain asettelut suuret. Suomi ei ole sellainen maa, jossa joku ulkopuolinen voisi noin vain soluttautua ja järjestelemään täällä jotain, Tuomioja kritisoi.

Niin sanotut vihreät miehet tulivat maailman tietoisuuteen Ukrainan Krimin valtauksessa, kun alueelle ilmestyi tunnuksettomia sotilaita ennen kuin Venäjä otti valtaansa koko niemimaan.

– Asetin tänään hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa koko Suomen alueella, kertoo puolustusministeri tiistaille päivätyssä kirjoituksessaan.

Tuomiojan mukaan aina kun niin sanottuja vihreitä miehiä on käytetty, niin olosuhteet ovat olleet hyvin erilaiset Suomeen verrattuna.

– Kun katsotaan konflikteja joissa tällaisia on käytetty, niin ero on erittäin suuri. Yksikään niistä ei sovellu Suomen olosuhteisiin, Tuomioja sanoo.
Suomen täytyy varautua uhkiin

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) ymmärtää puolustusministeriä. Suomen täytyy varautua erilaisiin uhkiin, linjaa Kanerva.

– Paljon puhutaan nykyään uusista uhista. Puhutaan kyberuhista ja terrorismista. Se on iso joukko, pehmeitä, kovia ja ovelia tapoja ja totta kai jokaisella itsenäisellä maalla täytyy olla oma varautumisen taso. Suomi varautuu kansainvälisesti ja myös itsenäisesti. Meille tulee nyt Nato-yhteistyön kautta Suomeen hybriditutkimuskeskus ja juuri tämän tapaisiin asioihin pitää varautua. Se on täysin oikeansuuntainen toimenpide.

– Ministeri toteuttaa tässä ihan hallitusohjelmaa. On arvioitu, ihan rauhassa, ilman mitään dramatiikkaa, että Suomen on sisäisesti varauduttava monenlaisiin asioihin. Tässä maailmassa ei pidä olla sinisilmäinen. Suomi ei ole ulkona mistään vaikuttamisen kentästä.
Kaksoiskansalaisuus-keskustelu laukalla

Aamulla entisiä ulkoministereitä puhutti myös viime päivien uutisointi kaksoiskansalaisuuksista. Tänään esimerkiksi Helsingin Sanomat uutisoi ulkoministeriön peruneen jo myönnetyn työpaikan kaksoiskansalaisuuden takia. Yle uutisoi taas alkuviikosta, että puolustusvoimat ei palkkaa keskeisiin asemiin kaksoiskansalaisuuden omaavia ihmisiä.

Tuomiojan mukaan kaksoiskansalaisuus-keskustelu on karannut vähän käsistä.

– Selvää on, että kysymys täytyy käydä lävitse. Haluammeko säilyttää tämän mahdollisuuden Suomessa? Se pitää kuitenkin katsoa kokonaisuutena. Ei niin, että jotkut ministeriöt ja jotkut hallintokunnat tekevät omia päätöksiä, jotka ovat selvästikin oikeusvaltioperiaatteiden vastaisia.

– Kaksoiskansalaisuus on niitä asioita, jotka pitää selvittää hyvin tyynesti. Jos me juostaan tällä tavalla päin seiniä, kuten nyt tällä viikolla on tapahtunut, niin tällaisessa ilmastossa näiden asioiden tekeminen johtopäätöksiksi ei ole viisasta, Ilkka Kanerva toteaa.

Katso koko keskustelu kaksoiskansalaisuudesta ja pelon lietsonnasta artikkelin yläpuolelta. Alla Ilkka Kanervan ja Erkki Tuomiojan näkemyksiä hallituksen tavoitteiden toteuttamiseksi. Lisäksi puheenaiheeksi nousi Yhdysvaltojen uusi ulkopolitiikka.
http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/art...n-nakemykset-vihreiden-miesten-uhasta/6294414
 
Eli Tuomioja pitää mahdottomana että tänne tulisi pieni joukko (ilmasta pudotettuina) tekemään jotain sabotaasia esim? Eihän ne vihreät miehet "soluttautuneet" Ukrainassa, tulivat omissa univormuissa vaikkakin iman tunnuksia. Ei kukaan pitänyt niitä ukrainalaisina.
Käsittämätöntä on se että ukrainalaiset vain katsoivat vierestä kun niiden tukikohtia vallattiin. Mutta v. 2014 luin että ukrainalaisilla ja venäläisillä oli ollut viikko aikaisemmin (ennen Krimin valtaamist) yhteinen sotaharjoitus ja se ehkä syynä tumput suorina seisomiseen.
 
Eli Tuomioja pitää mahdottomana että tänne tulisi pieni joukko (ilmasta pudotettuina) tekemään jotain sabotaasia esim? Eihän ne vihreät miehet "soluttautuneet" Ukrainassa, tulivat omissa univormuissa vaikkakin iman tunnuksia. Ei kukaan pitänyt niitä ukrainalaisina.
Käsittämätöntä on se että ukrainalaiset vain katsoivat vierestä kun niiden tukikohtia vallattiin. Mutta v. 2014 luin että ukrainalaisilla ja venäläisillä oli ollut viikko aikaisemmin (ennen Krimin valtaamist) yhteinen sotaharjoitus ja se ehkä syynä tumput suorina seisomiseen.

Voin kuvitella tilanteen olevan verrannollinen suomalaiseen harjoitukseen, jossa kukaan ei tiedä omien varusmiestovereiden olevan vihollisosastoa joka on tiedustelemassa asemia ja kävelee vain läpi. Jälkikäteen skapparit huutaakin sitten vittusaatanaa. :D
 
"Someupseeri" Mashiri ei taida olla ylin Jussi Niinistö -fani :p Ei se mitään, en minäkään. Kas kun ei päässyt uuteen Tuntemattomaan näyttelemään Lammiota.

Pakka sekaisin ja sokka irti

2.2.2017 by somesotilas


Sananvapaus
Puolustusvoimat on viimeisen puolen vuoden aikana joutunut perustavaa laatua olevien kohujen kohteeksi ja välikappaleeksi. Viranomaisen laitonta toimintaa ei enää hämmästellä, vaan jopa Upseeriliitto kysyy Sotilasaikakauslehdessä avoimesti ”Rikkooko puolustusvoimat lakia?”

Useat sananvapauttaan arvostavat ammattisotilaat huolestuivat YLPALVO:n kirjauksista. Upseeriliitto ja Päällystöliitto kysyivät asiasta pääesikunnalta. Tämä johti siihen, että asessori antoi asiasta ohjeen 23.12.2016. Oikeudellinen osasto ei tosin edes vaivautunut jakamaan ohjettaan asiasta kysyneille henkilöstöjärjestöille.

Rikkooko puolustusvoimat lakia?, Sotilasaikakauslehti 1/2017

Yleisestä palvelusohjesäännöstä nousi kohu, kun siihen ujutettiin kohta nro 546, joka myöhemmin kohun noustua ja sen aiheutettua eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, selitettiin suositukseksi tai suosituksen luontoiseksi. Puolustusvoimien asessori antoi asiasta ohjeen, jota ei kuitenkaan jaettu Upseeri- ja Päällystöliitolle, vaan asian esille ottaneet ja Pääesikunnan päällikön kanssa asiasta neuvotelleet liitot joutuivat kaivamaan ohjeen muuta kautta esille, vaikka heille luvattiin, että asia hoidetaan ja että ohje jaetaan kaikille, joita asia koskee.

Julkisessa keskustelussa Pääesikunnasta vedottiin siihen, että kyseinen kohta ei varsinaisesti ole muutos, koska asiasta on ollut olemassa oikeudellisen osaston ohje, joka on ollut voimassa jo 1.1.2001 alkaen eri muodoissa. Jostain syystä tällaista ohjetta ei kuitenkaan ole kovin tarkasti noudatettu. Syy lienee selvä; perustuslakivaliokunta korosti poistaessaan sotilaiden sananvapauden rajoitukset laista ja säilyttäessään yhdistymisvapauden osittaisen rajoituksen, että ”rajoitus ei koske sananvapautta poliittisissa kysymyksissä”. Ohjeella ei voida säätää velvollisuuksien ja oikeuksien perusteista. Pääesikunta valitsi kuitenkin heti lain voimaanastumispäivänä poiketa lainsäätäjän tahdosta antamalla asiasta oman ohjeen. Tähän jatkuneeseen ja edelleen jatkuvaan laittomaan tilaan eivät tunnu vaikuttavan hallituksen esitykset , valiokuntalausunnot ja -mietinnöt, ministerille osoitettu kirjallinen kysymys, keväällä 2016 Puolustusvoimille sananvapauden loukkaamisesta annettu laillisuusvalvojan huomautus tai juuri mikään muukaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö on muutamaan otteeseen julkisesti vaatinut upseerien sananvapauden rajoittamista. Puolustusministerin puoluetoverit ovat myös olleet asiassa äänekkäitä, kuten myös sotilasasun käytöstä Pride-kulkueessa – toinen asia, johon uudessa Yleisessä palvelusohjesäännössä puututtiin ”suosituksilla”.

Syntynyttä sekametelisoppaa ei yhtään selvennä se, että Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg esiintyi Helsingin Sanomien artikkelissa viime viikonloppuna seuraavasti:

Missä menee raja, mitä upseeri saa sanoa?

”Me emme avaa sodanajan joukkojen rakennetta, valmiusjärjestelmäämme ja tapoja, joilla aiomme reagoida kriisitilanteessa. Sitten ovat asejärjestelmiemme salaiset suoritusarvot, joita emme tuo julkisuuteen. Siinä ne rajat kulkee”, Lindberg sanoo.

Tämä on linjanveto, joka upseerien on syytä painaa mieleensä. Puolustuksellisia salaisuuksia lukuun ottamatta sana on siis nyt vapaa.

Kenraalin tilannekuva, Helsingin Sanomat 29. tammikuuta 2017

Miten tuosta sitten ottaa selvän? Yhtäältä sotilaskäskynä annetussa ohjesäännössä on puolustusvoimain komentajan nimi ja toisaalta Hesarissa ja lööpeissä kenraali sanoo aivan toisin. Tuloksena vuoden vaihteen jälkeen moni ammattisotilas on muuttanut sosiaalisen median profiilejaan ja näkyvyyttään. Poissa ovat monet tutut ja keskusteluissa arvostetut kasvot ja tilalla on tukku enemmän tai vähemmän anonyymeja tilejä, joista huudellaan puskista vähän kovempaa ja terävämmin.

Pakka on sekaisin ja sokka irti.

Reservikarkurit
Puolustusministeri Niinistö nosti 23. tammikuuta 2017 valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa Säätytalolla esille ns. reservikarkurit seuraavin sanoin:

Siviilipalvelus on tarkoitettu asepalveluksen lailliseksi vaihtoehdoksi niille asevelvollisille, jotka vakaumuksensa takia eivät ole valmiita suorittamaan asepalvelusta. Minun on kuitenkin vaikea nähdä, että sadat reserviläiset olisivat varusmiespalveluksen suorittamisen jälkeen kokeneet sellaisen eettisen herätyksen, että aseellinen palvelus yhtäkkiä olisi vastoin heidän vakaumustaan. Vaikuttaakin siltä, ettei kaikilla reservistä siviilipalvelukseen siirtyneillä ole puhtaita jauhoja pussissaan. Nämä henkilöt eivät ansaitse arvostustamme.Kyse ei, ainakaan vielä, ole suuren mittakaavan ongelmasta, mutta tärkeästä periaatteellisesta kysymyksestä. Ei reservistä noin vaan pidä voida lähteä eikä Suomea jättää puolustamatta vain siksi, että asepalvelus ei enää huvita. Reservikarkurit nakertavat järjestelmämme uskottavuutta.

Puolustusministerin tervehdys 220. Maanpuolustuskurssin avajaisissa , Helsinki, 23. tammikuuta 2017. Lihavointi minun.

Reserviläisliiton alulle panema kohu ja käyttämä termi rintamakarkuri ja puolustusministerin valitsema liudennus ”reservikarkuri” tulivat näin keskeiseksi osaksi maanpuolustuskeskustelua. Tällaista aihetta ei tietenkään puolustusvoimat voi välttää koskettamasta, etenkin kun viranomaisen oma reserviläiskirje oli ainakin ajallisesti yhteydessä reservistä siviilipalvelukseen siirtymisen piikin kanssa. Puolustusvoimien kanta asiassa oli kuitenkin selvä. Reserviläiset käyttävät heille lailla säädettyä oikeutta. Valitettavasti se ei saanut paljon painoarvoa mediassa. Puolustusministerin puheen kansalaisia halventavat osat toistivat välitämästi 12 suuremman sanomalehden verkkojulkaisua.

Reserviläisliiton Olli Nyberg esitti MTV:n Huomenta Suomi-lähetyksessä, että ”kieltäytymiset synnyttävät kuvan, jonka mukaan puolustus perustuisi vapaaehtoisuuteen, vaikka puolustusvelvoite on kirjattu perustuslakiin.” Vaikka huomioitaisiis liturgiat asepalveluksesta, suuresta reservistä ja puolustusjärjestelmästä, on silti vaikea ymmärtää Nybergiä ja reserviläisliittoa. Perustuslakiin on kirjattu maanpuolustusvelvoite, joka koskee jokaista kansalaista. Asevelvollisuus perustuu erityiseen lakiin ja se koske vain miehiä. Asevelvollinen, jonka vakaumus estää häntä suorittamasta asepalvelusta vapautetaan siitä ja määrätään siviilipalvelukseen.

Olli Nyberg lienee itse suorittanut palveluksen, jolloin vakaumusta tutkittiin kovinkin tarkasti. Siitä luovuttiin 1987, mutta muistan vieläkin kymmenen vuotta myöhemmin itse palvelusta suorittaessani siviilipalvelukseen hakeutuvia pelotellun jutuilla tutkintalautakunnista. Vakaumuksen luokittelusta luovuttiin 2007. Tutkimuksessa ”Siviilipalveluksen muuttuneet merkitykset maanpuolustusvelvollisuuden kokonaisuudessa” todetaan siviilipalveluksen suosion pysyneen verrattain muuttumattomana kahden viimeisen vuosikymmenen ajan. On totta, että vain kolmannes hakeutuvista perustaa hakemuksensa varsinaiseen vakaumukseen, kun suurin osa hakee pragmaattisista syistä. Olli Lindbergin lisäksi vakaumuksen tarkemman tutkimisen puolestapuhujia on riittävästi, mutta ehkä Turkin malli ei tässä ole paras mahdollinen. Vakaumuksen tarkemmasta tutkimisesta ja todistelusta luovuttiin aikanaan hyvin perustein.

Puolustusministerin arvostuksen puute, joka artikkeleihin liittyvässä sosiaalisen median ja kahvipöytien keskustelussa näyttäytyy varsin nopeasti ”Suksivajan taakse” ja ”Miinanpolkijoiksi!” vaatimuksina, leimaa valitettavasti myös puolustusvoimat ja palkatun sotilashenkilöstön. Samassa todettakoon myös rehellisesti, että osa puolustusvoimien henkilöstöstä on aivan itse viranomaisen mainetta tahrinut osallistumalla kannattaen keskusteluun, jossa esitetään suksivajaa ja miinanpolkemista sivarien ja punavirhervassarien tehtäväksi sodan aikana. Sotilaat ovat hyviä seuraamaan ohjausta ja ministerin ohjaus asiassa on ollut selvä:

”[He] eivät ansaitse arvostustamme”.

Ministerin logiikkaa on tosin vaikea ymmärtää; miten henkilöt, joilla ei ole puhtaita jauhoja pusseissaan, olisivat erityinen puolustusjärjestelmän uskottavuutta nakertava menetys? Vaikuttaisi pikemminkin hyvältä asialta, että sellaiset henkilöt vapaaehtoisesti valitsevat luopua sodan ajan tehtävistään.

Puolustusministeri Jussi Niinistön kaudella toiseus ja toiseuttaminen on näkynyt selvänä monissa asioissa – vaikuttaa siltä, kuin olisi olemassa jokin erityinen isänmaallisten maanpuolustajien viiteryhmä, jonka jäsenet ovat keskusteluissa Niinistöä esikuvamaisesti kannattavia ja jokaisen ministerin lauseen jälkeen ”Hyvä, Jussi!” huutavia punavihervassarivastaisia kunnon reserviläisiä. Tämä politiikan sekoittaminen maanpuolustukseen ei ole lähtöisin sotilaiden kynistä tai suista. Politiikan puolustusvoimien toimintaan on tuonut puolustusministeri itse.

Tuloksena on valitettavasti se, että sotilaat, joukossa myös upseerit, puhuvat siitä kuinka sivarit laitetaan sodan aikana polkemaan miinoja ja taputtavat emojilla innokkaiden reserviläisten ”suksivajan taakse” -kommenteille. Tällaiset jutut kuuluivat ehkä vielä 90-luvulla inttiaikaan ja silloinkin korkeintaan innokkaiden alikersanttien ja tyhmien alokkaiden suihin. Nyt ne ovat tulleet takaisin aikuisten keskusteluun ja niitä viljelevät ministerin ja hänen avustajansa läheiset ja kaukaiset ystävät.

Pakka on sekaisin ja sokka irti.

Kaksoiskansalaiset
Viimeisin kohu on kaksoiskansalaisuus. Siitä ministeri on teki henkilökohtaisen ristiretken Yleä vastaan ja kaappasi heti ulkoministerin, pääministerin sekä presidentin viitan sanomalla, että Yle on uutisoinnillaan vahingoittanut Suomen Venäjä-suhteita. Logiikan puute on ilmeinen. Valtiovarainministeri Petteri Orpo ja puolustusvaliokunnan Ilkka Kanerva toppuutelivat. Yle puolestaan seurasi Venäjän mediaa ja tyrmäsi näytöllä puolustusministerin väitteet:

Mainitojen määrän, mediat ja muu huomioiden olisi loogisempaa väittää, että ministerin omat lausunnot lakiuudistuksesta, pienistä vihreistä miehistä ja puolustusvoimain komentajan haastattelu sunnnuntain Hesarissa ovat haitanneet Venäjä-suhteita moninkertaisesti Ylen kaksoiskansalaisuuden uutisointiin verrattuna. Kaksoiskansalaisuus on sikäli ”peruskauraa” venäläisille, että Venäjä tunnustaa juridisesti vain Venäjän kansalaisuuden ja Putin onkin ryhtynyt selvittämään ja kartoittamaan ulkomailla ja Venäjällä asuvia kansalaistensa muita kansalaisuuksia. Siksi asia ei välttämättä herätä muita tunteita kuin ihmetystä siitä, kuinka Suomen puolustusvoimissa kaksoiskansalaisuus on ylipäätään mahdollista.

Logiikalla on kuitenkin hyvin vähän tekemistä minkään asian kanssa. Puolustusvoimat voisi hyvin hoitaa oman Yleisen palvelusohjesääntönsä, reserviläisten siirtymisen siviilipalvelukseen reserviläiskirjeen seurauksena ja kaksoiskansalaisuuden sisäiset ja ulkoiset käytänteet. Ihan itse. Viranomaisena. Nyt puolustusvoimista on tullut poliitisen kamppailun välikappale ja väline. Ministerin erityisavustaja Petteri Leino reihuu Twitterissä Yhdysvaltain presidetti Trumpin tavoin ja haukkuu Yleä ja muita tunnisteella #FakeNewsMedia.



Puolustusvoimien ”avuksi” asiassa rientää puolustusministeri Jussi Niinistön oma kaarti, joka vaatii myyräjahtia, rikoslain maanpetosrikoksen soveltamista ja petturien ampumista. Ulkoministeriön ja Puolustusvoimien lainvastaista toimintaa kehuu Suomen suurin maanpuolustusfoorumi.


Antti Eskelinen (@eskelinen_antti) Twitterissä. Lähde: Kouvolan sanomat.


Puolustusvoimat on ollut asiassa hyvin rauhallinen ja korostanut, että mitään virallista ohjetta asiassa ei ole. Samalla viranomainen on kuitenkin tuonut esille, että väärää ohjausta asiassa ovat voineet toimivaltuutensa ylittäneet henkilöt antaa. Valitettavasti tämä ei enää riitä ja asian ratkaisemiselle asiallisesti on tuskin enää edellytyksiä, sen jälkeen kun puolustusministeri lähti ristietkelle Yleä ja muuta mediaa vastaan.

Puolustusvoimien maine on heikentynyt. Suomen toiseksi luotetuinta viranomaista uskoo tässä asiassa suunnilleen yhtä moni kuin Yleä. Varmaan harvempi, kun laillisuuden vakuuttelujen jälkeen Kainuun prikaatissa paljastui äskettäin tehty kaksoiskansalaisiin kohdistunut rajoittaminen ja Helsingin sanomat paljasti ulkoministeriössä samanlaisen tapauksen.

Asiaa eivät yhtään auta ne ministerin tukijoukot, jotka tuovat pöytään vaihtoehtoisia faktoja, puhuvat punavirhervassarien salaliitosta, leimaavat journalistit epäisänmaallisiksi ja esittävät maanpetosrikoksia koskevan lain soveltamista sekä petturien ampumista suksivajan takana. Valitettavasti nämä henkilöt ovat tulleet merkittäväksi osaksi sitä, millaisena organisaationa puolustusvoimat nähdään. Ja sellainen isänmaallisuus ei ole puolustusvoimille tai maanpuolustukselle hyväksi.

Pakka on aivan sekaisin ja sokka täysin irti.

//James

Tässä esittämäni mielipiteet ovat omiani, eivätkä ne välttämättä heijasta puolustusvoimien tai muun viranomaisen virallista kantaa. Puolustusvoimien virallinen kanta kaikissa asioissa on se, että viranomainen noudattaa toiminnassaan tarkoin lakia ja korjaa toimintaansa, jos tästä havaitaan poikkeamia.
 
Mashiri: "Puolustusvoimien maine on heikentynyt" ja "leimaavat journalistit epäisänmaallisiksi"

Mitäs faktoja tuosta on? Maine on heikentynyt mutta missä. Toimittajien keskuudessa?

Entäpä jos puolustusvoimien maine on parantunut mutta YLE:n heikentynyt. Jos suuremmilta joukoilta kyseltäisiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kuinka merkittävässä asemassa PS:n Laura Huhtasaari on puolueensa turvallisuuspoliittisena linjanvetäjänä ? Oli äskettäin Soinin mukana Washingtonissa.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/huhtasaari_rukousaamiainen-61100

Ja kommentoi näin:

Tulin siihen lopputulemaan, että Suomi tai Baltian maat eivät koskaan tule olemaan niin arvokkaita, että meitä täydellä massalla puolustettaisiin. EU on väliaikainen. On kuitenkin yksi asia, mikä ei ole väliaikainen. Se on meidän naapuruutemme Venäjän kanssa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla toimeen ja harrastaa diplomaattista dialogia.

Eli ei NATO-jäsenyydelle, EU:n ns. "turvatakuisiin" ei ole luottamista ja ilmeisesti myös välejä Venäjään olisi parannettava ? Kuulostaa aika väyrysmäiseltä.
 
Kuinka merkittävässä asemassa PS:n Laura Huhtasaari on puolueensa turvallisuuspoliittisena linjanvetäjänä ? Oli äskettäin Soinin mukana Washingtonissa.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/huhtasaari_rukousaamiainen-61100

Ja kommentoi näin:

Tulin siihen lopputulemaan, että Suomi tai Baltian maat eivät koskaan tule olemaan niin arvokkaita, että meitä täydellä massalla puolustettaisiin. EU on väliaikainen. On kuitenkin yksi asia, mikä ei ole väliaikainen. Se on meidän naapuruutemme Venäjän kanssa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla toimeen ja harrastaa diplomaattista dialogia.

Eli ei NATO-jäsenyydelle, EU:n ns. "turvatakuisiin" ei ole luottamista ja ilmeisesti myös välejä Venäjään olisi parannettava ? Kuulostaa aika väyrysmäiseltä.
Kunhan nyt olisi sitten halukas satsaamaan kunnolla itsenäiseen puolustukseen. Itse en usko, että lähivuosina tapahtuu NATO:n liittymistä, valitettavasti.
Mitenköhän persut suhtautuvat tähän puolueena? Niinistö nyt on tottunut tekemään itsenäisiä linjauksia :rolleyes:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005075834.html
 
Tässä Antti Rinteen linjanvetoja.
Nyt voisi se Halla-aho oikeasti ottaa Persut johtoonsa, tulevalle demarien ylivallalle tarvitaan vastavoimaa :eek:.

Antti Rinne linjasi SDP:n ulkopolitiikkaa: Venäjän kanssa hyvät suhteet, USA:ta pitää opastaa
SDP:n puheenjohtaja rauhoittaisi Itämeren tilannetta turvallisuuspoliittisella yhteistyöllä Ruotsin kanssa.
– Venäjä on naapurimme, jonka kanssa on järkevää ja hedelmällistä pitää hyviä suhteita sekä EU:n kautta että kahdenvälisesti, Antti Rinne totesi linjapuheessaan SDP:n puoluekokouksen viimeisenä päivänä sunnuntaina.
Rinteen mukaan Itämeri on rauhan meri, jonka turvallisuuden eteen Suomen pitää työskennellä.
– Turvallisuuspoliittisen yhteistyön tiivistäminen entisestään toisen sotilasliittoihin kuulumattoman maan Ruotsin kanssa saattaisi vähentää jännitteitä ja epäluuloja lähialueillamme, Rinne totesi.
Yhdysvaltojen kehityksestä Rinne oli huolissaan.
Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovatkin ehtineet sysätä maailman pimeiden aikojen partaalle, Rinne totesi.
Hän sanoi pitävänsä viheliäisimpinä päätöksiä "hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämisestä". Rinne arvosteli puheessaan Yhdysvaltoja myös sisäänpäin ja protektionismiin käpertymisestä.
– Kaupan esteiden purkaminen on poistanut köyhyyttä kaikkialta maailmasta. Kansanvaltaa kunnioittava vapaa kauppa tarvitsee nyt kipeästi puolustajiaan, Rinne sanoi.
Hän näki Trumpin valinnan synkkänä uutisena myös ilmastonmuutoksen torjunnalle.
– Eurooppalaisten johtajien on nyt syytä vakavasti muistuttaa Amerikan serkkujaan, millaisella tiellä he ovat, Rinne sanoi.
Hänen mielestään Suomen on pidettävä suunsa auki maailman kriisien ratkaisuissa.
– Ihmisoikeuksien loukkaukset on tuomittava – riippumatta siitä, ketkä niitä tekevät. SDP haluaa palauttaa Suomen aktiiviseksi ulkopolitiikan toimijaksi niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin, Rinne kiteytti.
https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/antti rinne linjapuhe-61106
 
Tässä Antti Rinteen linjanvetoja.
Nyt voisi se Halla-aho oikeasti ottaa Persut johtoonsa, tulevalle demarien ylivallalle tarvitaan vastavoimaa :eek:.

Antti Rinne linjasi SDP:n ulkopolitiikkaa: Venäjän kanssa hyvät suhteet, USA:ta pitää opastaa
SDP:n puheenjohtaja rauhoittaisi Itämeren tilannetta turvallisuuspoliittisella yhteistyöllä Ruotsin kanssa.
– Venäjä on naapurimme, jonka kanssa on järkevää ja hedelmällistä pitää hyviä suhteita sekä EU:n kautta että kahdenvälisesti, Antti Rinne totesi linjapuheessaan SDP:n puoluekokouksen viimeisenä päivänä sunnuntaina.
Rinteen mukaan Itämeri on rauhan meri, jonka turvallisuuden eteen Suomen pitää työskennellä.
– Turvallisuuspoliittisen yhteistyön tiivistäminen entisestään toisen sotilasliittoihin kuulumattoman maan Ruotsin kanssa saattaisi vähentää jännitteitä ja epäluuloja lähialueillamme, Rinne totesi.
Yhdysvaltojen kehityksestä Rinne oli huolissaan.
Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovatkin ehtineet sysätä maailman pimeiden aikojen partaalle, Rinne totesi.
Hän sanoi pitävänsä viheliäisimpinä päätöksiä "hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämisestä". Rinne arvosteli puheessaan Yhdysvaltoja myös sisäänpäin ja protektionismiin käpertymisestä.
– Kaupan esteiden purkaminen on poistanut köyhyyttä kaikkialta maailmasta. Kansanvaltaa kunnioittava vapaa kauppa tarvitsee nyt kipeästi puolustajiaan, Rinne sanoi.
Hän näki Trumpin valinnan synkkänä uutisena myös ilmastonmuutoksen torjunnalle.
– Eurooppalaisten johtajien on nyt syytä vakavasti muistuttaa Amerikan serkkujaan, millaisella tiellä he ovat, Rinne sanoi.
Hänen mielestään Suomen on pidettävä suunsa auki maailman kriisien ratkaisuissa.
– Ihmisoikeuksien loukkaukset on tuomittava – riippumatta siitä, ketkä niitä tekevät. SDP haluaa palauttaa Suomen aktiiviseksi ulkopolitiikan toimijaksi niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin, Rinne kiteytti.
https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/antti rinne linjapuhe-61106

Eipä yllättänyt tämäkään Rinteen lausunto. Sosialistit kaipaavat ilmeisesti takaisin "totuuden aikaan" missä punaliput liehuvat ja toisinajattelijat laitetaan ruotuun...:confused:

http://m.iltalehti.fi/politiikka/201702052200065491_pi.shtml

Rinne: Trumpin alkutaival sysännyt maailman "pimeiden aikojen partaalle"
Tänään klo 13:52


Rinteen mukaan Trumpin valinta on ollut synkkä uutinen myös ilmastonmuutoksen kannalta.


Antti Rinne esitti linjapuheensa puoluekokousväelle sunnuntaina Lahdessa. PETE ANIKARI
SDP:n puheenjohtajaksi jatkokaudelle lauantaina valittuAntti Rinne piti sunnuntaina puolueen tulevaisuutta luotaavan linjapuheen Lahden puoluekokouksessa.

Rinne alleviivasi puheessaan erityisesti vahvan hyvinvointivaltion ja työmarkkinoiden merkitystä. Lisäksi hän otti kantaa kansainvälisiin teemoihin ja muiden maiden johtajiin.

- Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovatkin ehtineet sysätä maailman pimeiden aikojen partaalle. Viheliäisimpiä ovat olleet päätökset hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämisestä, Rinne linjasi.

Hän ilmaisi huolensa Amerikan käpertymisestä sisäänpäin ja protektionismiin. Rinteen mukaan Trumpin valinta on ollut synkkä uutinen myös "maapallon tulevaisuuden ydinkysymykselle, ilmastonmuutoksen torjunnalle".

mads.gif

Trump on muun muassa sanonut, että ilmastonmuutos on kiinalaisten kehittämä juoni. Hänen lausuntonsa ovatkin herättäneet huolta Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoon liittyen.

Rinteen mukaan "kurjistamispolitiikan tulokset" näkyvät eriarvoistumisen kehityksen kiihtymisenä ja valhepopulismin kasvuna.

Esimerkiksi hän nosti ranskalaisen äärioikeiston presidenttiehdokkaan.

- Meillä on edessä Ranskan presidentinvaalit, ja Marine Le Pen on kovalla kädellä puristamassa yhteiskuntaa populismin kautta. Todella vaarallinen kehityssuunta, Rinne totesi.

SANNI MATTILA
[email protected]


 
Eipä yllättänyt tämäkään Rinteen lausunto. Sosialistit kaipaavat ilmeisesti takaisin "totuuden aikaan" missä punaliput liehuvat ja toisinajattelijat laitetaan ruotuun...:confused:

Onneksi Suomi-niminen juna taitaa suistua lopullisesti raiteilta, jos Rinne pääsee tekemään hallitusta vasemmistoliiton ja virheiden kanssa. Rajat lopullisesti auki, lisää elvytystä, enemmän sosiaaliturvaa, enemmän velalla elämistä, jäykemmät työmarkkinat,...siinä alkaa olla sellainen resepti, että totaalista romahdusta tuskin tarvitsee odotella montaa vuotta. Sitten pääseekin aloittamaan kaiken alusta, mikä voi olla ihan hyvä vaihtoehto.
 
Back
Top