Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Ei mikään suuri uutinen, mutta silti ihan mielenkiintoinen. Iltalehti on kysellyt tasavallan presidentin edustuskuluista. Kävi ilmi, että Sauli Niinistö mm. maksaa omasta pussistaan edustuskuluja, kuten esim. parturikäynnit.

Presidentti Niinistö on ollut tunnettu tiukasta linjastaan verovarojen käytössä. Vuoden 2013 alussa hän alennutti omaa palkkiotaan 160 000 eurosta 126 000 euroon eli presidentti Halosen kauden tasolle. Niinistö jatkoi samaa linjaa tänäkin vuonna. Hän vaati, että hänen palkkaansa ei edelleenkään koroteta, vaikka valtionvarainministeriö olisi näin tehnyt.


http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709252200416338_pi.shtml

Ja entäpä sitten tämän edeltäjä sosialistipresidentti Halonen ?

Halonen osoitti tyytymättömyyttään Niinistön menettelyyn vuonna 2013. Halonen oli huolestunut presidenttien eläkkeiden pienenemisestä, koska ex-presidenttien eläkkeet on sidottu istuvan tasavallan presidentin palkkioon. Halonen oli myös huolissaan, että johtajien palkkojen alentaminen johtaisi keskusteluun yleiseen palkkatason alentamiseksi.
 
Fortumilla on siellä miljardien voimalaitokset, ei olisi kauhean lystillistä huomata että Omonit tms tulivat kyläilemään ja vaihtoivat lukot ja vartijat omiinsa
"Jos" pankkijärjestelmä Venäjällä kyykähtää ja vararavinto loppuu, ihmettelen suuresti jos ulkomaalaisten yritysten verotuksessa tmsn ei ala ilmentymään merkittäviä epäselvyyksiä. Niin merkittäviä, että yrityksiä täytyy ottaa valtion ohjaukseen selvitysten ajaksi.
 
Suomi tarttumassa EU:n pakolaisehdotukseen

Sisäministeriön ylijohtaja pettynyt matalampaan pakolaiskiintiöön.



Euroopan komission uusi ehdotus kiintiöpakolaisten ottamisesta on saamassa Suomelta myötämielisen vastaanoton.

Komission odotetaan vetoavan keskiviikkona jäsenmaihin, jotta nämä ottaisivat pakolaisia osana YK-vetoista ohjelmaa. Ohjelmassa on tarkoitus sijoittaa EU-maihin kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä, jotka ovat jo saaneet pakolaisaseman eli tarvitsevat kansainvälistä suojelua.

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio kertoo, että Suomi on luvannut komissiolle ottaa ohjelman kautta 750 pakolaista eli vuotuisen pakolaiskiintiön verran.

– Meidän osaltamme vastaaminen oli helppoa, koska meillä on vuotuinen kiintiö, Vuorio sanoo.

Suomi olisi hänen mukaansa ottamassa ensi vuonna 530 syyrialaista, 120 kongolaista sekä 100 erityistä apua tarvitsevaa ihmistä Pohjois-Afrikasta. Kohdennus olisi Vuorion mukaan ollut todennäköisesti sama myös ilman EU:n ehdotusta.

Korvaus tulijoista olisi ollut tuntuva
Sisäministeriössä arvioidaan, että komissio tyytyy Suomen lupaukseen. Hallitus olisi näin selviytymässä ainakin tältä osin kuivin jaloin EU:n maahanmuuttosuunnitelmista.

Sisäministeriön Vuorio kuitenkin harmittelee, että hallitus ei suostunut ministeriön ehdotukseen nostaa pakolaiskiintiötä.

Keskustelu Suomen pakolaiskiintiöstä on käynyt viime aikoina tiiviinä. Sisäministeriö esitti alkusyksyn budjettineuvotteluissa, että kiintiö nostettaisiin takaisin 1 050:een, mutta hallitus päätti pitää määrän ennallaan.

Vuorio muistuttaa, että Suomi saa jokaista pakolaisena tullutta ihmistä kohti 10 000 euroa EU:n turvapaikka- ja maahanmuuttorahastosta. Normaalisti summa on 6 000 euroa.

– Korvaus on iso, mutta kiintiötä ei nyt saatu nostettua, Vuorio toteaa.

Pakolaisohjelmat ovat vastaus tarpeeseen luoda turvallisia reittejä Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan. Maahanmuuttoa yritetään saada hallintaan, jotta ihmisten ei tarvitsisi antautua salakuljettajien armoille.

Solidaarisuus jäi puolitiehen
EU-maiden solidaarisuutta on kahden viime vuoden aikana mitattu myös turvapaikanhakijoiden siirtojärjestelyllä, joka tuli tiensä päähän tiistaina.

Tulokset eivät ole häävejä, mutta EU-komissio pitää ohjelmaa silti onnistuneena. Italiasta ja Kreikasta on sijoitettu 29 144 ihmistä, vaikka koko ohjelman puitteissa on ollut tarkoitus siirtää 160 000 ihmistä.

Ongelmana on ollut, ettei Italiaan ja Kreikkaan ole tullut riittävästi siirto-ohjelmaan hyväksyttäviä ihmisiä. Ohjelmaan pääsivät vain niiden maiden kansalaiset, joista yli 75 prosenttia on saanut yleisesti turvapaikan. Eniten ohjelmaan otettiin syyrialaisia ja eritrealaisia.

Suomi vastasi EU:n pyyntöön heti ohjelman alussa ja on ottanut lähes lupaamansa määrän, noin 2 000 ihmistä.

Anniina Luotonen / STT
http://www.ksml.fi/kotimaa/Suomi-ta...1047460?pwbi=67be2a8c92f08de3e2b25e80efe598ee
 
Kiintiöpakolaisuus on aivan eri asia kuin turvapaikanhakijat. Sinänsä kannatettava ajatus, jos turvapaikanhakijoiden määrä pystyttäisiin pitämään alhaisena.
 
Kiintiöpakolaisuus on aivan eri asia kuin turvapaikanhakijat. Sinänsä kannatettava ajatus, jos turvapaikanhakijoiden määrä pystyttäisiin pitämään alhaisena.

Ei mullakaan ole mitään sitä vastaan, että UNCHR:n kautta tulisi enemmän ihka oikeita pakolaisia, naisiaja lapsia kun saataisiin nämä vierastaistelijat, partalapset ja muu vahingollinen sakki pidettyä ulkona.
 
Ennemminkin pitäisi kysellä syitä ongelmaan. Mikäs se on? Kondomien puute. Paljonko saa kumeja kymppitonnilla?

Kuulostaa tylyltä mutta tuo nyt vaan on fakta ja perimmäinen syy.

Auttaminen pitäisi sitoa vastuulliseen politiikkaan.
 
Ennemminkin pitäisi kysellä syitä ongelmaan. Mikäs se on? Kondomien puute. Kuulostaa tylyltä mutta tuo nyt vaan on fakta ja perimmäinen syy.
Olen aikaisemminkin sanonut että niin kauan kuin Euroopalla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa muiden alueiden ihmisten panskeluvilkkauteen, ei meillä pitäisi olla mitään velvollisuutta hoitaa panskelun seurauksiakaan.
Alueilla joissa elämisen mahdollisuudet ovat nollassa, pitää lisääntyminen lopettaa vaikka väkisin.
 
Ulkoministeri Soini on on analysoinut PK:n tilannetta:

Verkkouutiset kirjoitti:
Timo Soini Pohjois-Korean ydinuhasta: Tällä menolla ei kyllä mitään hyvää tule
Juha-Pekka Tikka | 26.09.2017 | 17:04

Ulkoministerin mukaan Pohjois-Korean ja USA:n sanailu on todella vaarallista.

https://www.verkkouutiset.fi/timo-s...sta-talla-menolla-ei-kylla-mitaan-hyvaa-tule/

Right on! :solthum: Linkin takana analyysia enemmänkin.

Edit. Tajusin suihkussa ollessani että tuskinpa sarkasmiani kukaan tajuaa edes alleviivattuna joten siivotaan tämä nyt ihan vaan pelkäksi uutiskatsauksesksi.
 
Viimeksi muokattu:
Älkää huoliko, mitä Pohjois-Koreassa tapahtuu tai miten maailmantaloudella kulkee tai Suomen huoltosuhteen näkymillä ja velan kasvuvauhdilla. Meillä on raskaan sarjan päättäjiä.

Nyt ollaan politiikanteon syvässä ytimessä.

http://www.is.fi/viihde/art-2000005384342.html

Kansanedustaja Sanna Marin julkaisi ensimmäisen raskauskuvan – peiliselfie paljastaa vauvavatsan
 
Repesin.

IMG_5695.JPG

Mitähän se Tavja on 3000€:lla ehostanut.. tissit? perse? Veikkauksia? :D
 
Suomi olisi hänen mukaansa ottamassa ensi vuonna 530 syyrialaista, 120 kongolaista sekä 100 erityistä apua tarvitsevaa ihmistä Pohjois-Afrikasta. Kohdennus olisi Vuorion mukaan ollut todennäköisesti sama myös ilman EU:n ehdotusta.

Mihin helvettiin me tarvitaan Suomessa kongolaisia? Mikä vitun hätä siellä nyt on, paitsi yli-sikiäminen mieslasten osalta noin 15-20 vuotta sitten? Puretaan kuormaa sitten Suomeen, meillä on tilaa...
 
Suomi olisi hänen mukaansa ottamassa ensi vuonna 530 syyrialaista, 120 kongolaista sekä 100 erityistä apua tarvitsevaa ihmistä Pohjois-Afrikasta. Kohdennus olisi Vuorion mukaan ollut todennäköisesti sama myös ilman EU:n ehdotusta.

Mihin helvettiin me tarvitaan Suomessa kongolaisia? Mikä vitun hätä siellä nyt on, paitsi yli-sikiäminen mieslasten osalta noin 15-20 vuotta sitten? Puretaan kuormaa sitten Suomeen, meillä on tilaa...

li_tilaa_on-jpg.5968
 
Macronin linjapuheen pointit EU:n tulevaisuudesta ja Sipilän kommentit puheesta..

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005384142.html

Macronin puheesta
Jaa|

« Avoin, visioiva..
Tiistai 26.9.2017 klo 20:49


Tapasin Ranskan presidentti Emmauel Macronin perjantai-iltana, keskustelimme tuolloin jo hänen tämän päiväisen puheensa sisällöstä. Macron oli ilmaisussaan juuri niin visionäärinen kuin perjantain keskustelun perusteella saatoin odottaa.

Toisaalta puhe oli jatkoa EU:n tulevaisuuskeskustelulle, joka vedettiin yhteen Rooman julistuksessa maaliskuussa. Macron ei vielä tuolloin osallistunut pohdintaan, mutta tämänpäiväinen puhe pohjautui samaan arvopohjaan ja sisälsi samoja asioita kuin Rooman julistus. Monilta osin hänen ajatuksensa menivät kieltämättä paljon pidemmälle.

Monet ajatukset olivat suurpiirteisiä ja ikään kuin ilmaan heitettyjä palloja, kuten Macron itse perjantaina totesikin. Osa esityksistä oli selkeästi pidemmän tähtäimen tavoitteita ja osa tarkoitettu lähiajalle toteutettavaksi. Allekirjoitan esimerkiksi sen, että EU on monelta osin tehoton ja hidas. Päätöksenteosta on saatava ketterämpää ja suoraviivaisempaa.

Puheessa oli elementtejä, joita voimme tukea. Tällaisiksi kokonaisuuksiksi nostaisin unionin globaalin aseman vahvistamisen niin yhtenäisemmän maahanmuutto kuin puolustus- ja turvallisuuspolitiikankin osalta. Puolustusyhteistyön syventäminen on Suomen intressissä ja olemme tehneet sen valmistelussa hyvää yhteistyötä Ranskan kanssa.

Esitin Macronille perjantaina pakolaiskysymykseen pidemmän aikavälin ratkaisua, jonka peruspilarit muodostuvat;
- toimivista ulkorajoista
- Schengen- ja Dublin –sopimusten kunnioittamisesta ja voimaan palauttamisesta
- Ihmisten auttamisesta lähempänä kriisialueita
- entistä paremmasta yhteistyöstä YK:n ja UNCHR:n kanssa sekä entistä tehokkaammasta uudelleen sijoittamisesta niiden ihmisten osalta, jotka ovat oikeutettuja kansainväliseen suojeluun
Tämän kautta pystyisimme vähentämään turvapaikanhakijoiden määrää, sekä järjestelmällisemmin tarjoamaan apua niille, jotka sitä todella tarvitsevat. Samalla nykyiselle hallitsemattomalle, epäinhimilliselle, salakuljettajien organisoimalle pakolaisvirralle saataisiin hallitumpi ja inhimillisempi muoto.

Ympäristö- ja energiapolitiikan osalta on helppo yhtyä Macronin tavoitteisiin ja vaatimukseen eurooppalaisesta johtajuudesta niin liikenteen kuin asumisenkin osalta. Digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuuksiin on tartuttava, siihen palataan jo perjantaina Tallinnassa.

Maatalouspolitiikan osalta Macronin pohjahuoli oli oikea, kuinka vähentää byrokratiaa, luoda joustavuutta ja turvata elintarviketurvallisuus ja mahdollisuus elinkeinoon. Tätä keskustelua on tärkeä jatkaa maatalousuudistuksen yhteydessä.

Talouden osalta Macron peräänkuulutti yhteistä kunnianhimoa, hänen mukaansa euro on yhteisen Euroopan ydin. Näkemykseni mukaan EMU:n kehittämisessä on edettävä hallituin askelein. Ensin on saatava kunkin maan omat uudistukset tehtyä ja jäsenmaiden talous kuntoon. Pankkiunionin jo sovitut askeleet on toimeen pantava ja siten riskitasoa selvästi laskettava, ennen kun voidaan vakavasti puhua uusista rahaliiton syventämiseen tähtäävistä toimista. Macron ottaisi tältä osin liian suuria harppauksia.

Hän esitti myös vahvaa euroalueen budjettia. Perinteisten jäsenmaksujen lisäksi Macron esittää budjetin kartuttamista verotuksen elementtien kautta mm. ympäristö- ja yritysverotuksella. Näiden osalta voin heti sanoa, että verotusoikeuden antaminen Euroopan unionille ja budjetin voimakas kasvattaminen ovat asioita, joissa yhteisymmärryksen löytyminen tällä hetkellä tuntuu hyvin kaukaiselta. Suomi on suhtautunut verotusoikeuden antamiseen unionille kielteisesti, niin kuin suurin osa jäsenmaista.

Macron painottaa myös euroalueen vahvaa solidaarisuutta, tehokkuutta ja hyötyä. Allekirjoitan nämä, mutta solidaarisuuden toinen puoli on myös vastuu, jota emme voi tässä yhteydessä unohtaa. Macron tuo esille myös yhteisen valtiovarainministerin ja esittää useita muitakin institutionaalisia muutoksia. Itse lähden siitä, että nyt kartoitamme EMUn ongelmat ja haemme parhaat vaihtoehdot ongelmien ratkaisuksi. Tätä työtä teemme nyt hallituksessa ja haemme Suomen kannat EMUn jatkokehittämiseen yhdessä eduskunnan kanssa syksyn aikana.

Torstaina tapaamme EU:n hallitusten päämiesten kanssa Tallinnassa. Uskon, että illan keskustelusta tulee mielenkiintoinen.
https://www.juhasi.fi/blogi/2017/09/26/20995
 
Repesin.
Mitähän se Tavja on 3000€:lla ehostanut.. tissit? perse? Veikkauksia? :D

Naama saa minultakin veikkauksen. Sinällään tuo on varsin irrelevanttia, summa on häviävän pieni kun ajatellaan, että mikäli pressa tarvitsee jonkun laittamaan tukan ja naaman kuntoon jotakin suurempaa tapahtumaa varten, niin sitä on turha alkaa itse suhraamaan tai menemään johonkin paikalliseen parturiin. Käytännössä tilanne saattaa vaatia, että tilataan tekijä paikanpäälle odottamaan. Joten jos sellaisen on saatu järjestettyä 3K€:llä vuodessa, niin se on hyväksyttävä summa. Jopa pressan edustuskuluihin verrattuna tuo on mitättömän pieni summa.

Tämä siis mitenkään punamummoa puolustelematta. Suurin vahinko on tuon olemassaolo, toinen on sen pääsy julkiseen virkaan.
 
Back
Top