vlad
Respected Leader
Wikipedian mukaan "Service ceiling: 60,000 ft (18,000 m)", mikä tuntuu ihan uskottavalta huomioiden, millainen lentolaite on kyseessä.
Yhdysvallat suorittaa Ukrainan itäosissa tiedustelulentoja (Ukrainan luvalla tietty) RQ-4 Global Hawkilla, lentokorkeus sotatoimialueella on käytössä aina 50000-60000 jalkaa. Lentävät alueella aina reittiä, joka on "turvallisen" kaukana miehitetyistä alueesta.
* * *
Ottamatta kantaa kenen ilmatilassa alas ammuttu miehittämätön tiedustelulennokki lensi, sen perusteella mistä romu löydetään ei automaattisesti voi tehdä mitään johtopäätöstä sen suhteen lensikö se Iranin ilmatilassa vaiko ei (joidenkin tietojen mukaan matkaa Iranin ilmatilaan oli 3 mailia). Osuman jälkeen kone kun ei tule suoraan "tonttiin", eikä ko. miehittämätön tiedustelulennokki (lentokone) tainnut edes hajota kappaleiksi osuman saatuaan vaan vasta pudotessaan kontrolloimattomasti, tai törmäyshetkellä. Ohjuksen räjähtäessa tietty jotain irtosi, mutta laite ei tainnut mennä "tuhannen pillun päreiksi" sillä hetkellä.
Tahdon vaan sanoa, että miehittämätön tiedustelulentokone on voinut olla lentokorkeudessaan kv. ilmatilassa (tai sitten ei) mutta mereen osuessaan jo Iranin merialueella, mikä vähentää US. Navyn halukkuutta mennä etsimään jäänteitä.
Edit:
Hormuzinsalmen alue:
- huomioitavaa, salmen eteläosa niemimaan alueelta Omanin hallinnassa, niemimaan molemmin puolin Arabiemiraattien hallinnassa.
- osumishetkellä tiedustelulennokin lentosuunta länsi-luode, osumasta kääntynyt (?)
- USA:n antamien koordinaattitietojen mukaan tiedustelulennokki oli 5 mailin etäisyydellä Iranin ilmatilasta kun sitä tulitettiin. Flightradarin tms. kautta saadut sijaintitiedot eivät tarkkoja. Totuus todellisesta sijainnista ohjuksen laukaisuhetkellä selvinnee joskus (toivon ainakin).
- soppaa mutkistaa se, että kumpikaan valtio tietojeni mukaan ei ole ratifioinut/ mukana YK:n "Convention of the Law on Sea" -sopimuksessa. Iran ei ole ratifioinut sopimusta, allekirjoittanut sen 1982. Yhdysvallat allekirjoittanut lausuman 1994, ei ratifioinut sitä.
Viimeksi muokattu: