Kaksi tankkialusta hyökkäyksen kohteina Persianlahdella

Viimeksi muokattu:
Noniin ja nyt USS Boxerin ilmapuolustus ampunu Iranilaisen Dronen alas.

Eiköhän kyseessä ollut jonkin tyypin maalilennokki. Ei Iran altista kallisarvoisia droneja modernin ilmatorjunnan piiriin.
Tunnusteli onko cowboyt tosissaan.
 
Teheran uutisoi äsken ettei tiedä mitään mistään pudotetusta lennokista.
 
Mikä motivaatio niillä on takavarikoida tankkereita? Onko tämä poliittinen käsky, koska strategista merkitystä en ymmärrä ollenkaan? Strategisessa mielessä vieraan vallan kauppa-aluksen takavarikointa on järjetöntä, koska siitä ei ole suuri hyppäys piratismiin, ja en näe Iranilla olevan niin suurta hätää valuutasta että heidän pitää takavarikoida random laiva.
USA:n Iraniin kohdistamat pakotteet ovat rajut. Arvioitu öljyvienti on laskenut luvusta 2500 kb/d (b on tässä barreli) -> 300 kb/d.
Eivät Iranilaiset varmaankaan varsinaisesti haluaisi takavarikoida laivoja, mutta kaiketi heidän näkemyksen mukaan brittien toimiin täytyy vastata.

Iranilla ei taida oikein olla mitään ulospääsyä tästä tilanteesta. USA ehkä heikentää Irania kauppasaarrolla vuosia. Lopuksi saattaa seurata Irakin tapaan viimeistelevä sota.
 
Lopuksi saattaa seurata Irakin tapaan viimeistelevä sota.

No se on näillä siirroilla aloitettu. Jenkit kurmoottaa Irania, ja Kiina kaappaa Taiwanin ja katkaisee laivaliikenteen eteläisellä kiinan merellä. Jenkit joutuvat tukeutumaan brittien diego garciaan ja euroopan tukikohtiin, intian jäädessä kaikkien väliin.
 
Eikä Iranin pakotteet taida enää edes koskea pelkkää öljyä. Vaikka öljy on iso vientituote, niin eikös Trump laittanut nyt metalliteollisuuden ja muut kieltoon. Miljardien menetykset.
 
Viimeksi muokattu:
Pahoittelen propagandauutista, mutta pääsi tahaton nauru kun luin twiitin iranin pääuutistoimistolta:
"julkaisemme videon joka todistaa ettei mitään ole tiputettu!"

On kai siinä joku mahdollisuus että drone ei olis ollu Iranin, vaan jonkun yksittäisen toimijan, mutta joku saa tässä nyt pitkän nenän oli miten päin tahansa.
 
Back
Top