Karttasovellukset Internetissä

https://www.facebook.com/livemap/
Aksiooma

Vs: LIVE NYT / TULOSSA -ketju
« Vastaus #173 : tänään kello 21:26:27 »

Lainaus käyttäjältä: Titus - tänään kello 19:51:49

Irma does Florida :

live streameja

https://www.facebook.com/livemap/#@25.70093788144426,-79.00543212890625,8z


Kiitos Titus. Itse en ollut ikinä kuullutkaan tuosta Facebook LIVE kartasta. Sehän on aivan järjettömän hyvä. Toivottavasti Suopo käyttää myös. Kun avaa kartan ja menee vaikka Pakistaniin ja siirtää hiiren lähetysten päälle, niin löytää helposti jonkun imaamin kiihottamassa kansanryhmää.


Kartasta näkee suoraan, mistä kaikkialta lähetystä seurataan, eli voi suoraan nähdä, miten kiihkomuslimit ovat levittäytyneet pitkin Eurooppaa.

Erinomainen työkalu: https://www.facebook.com/livemap/

Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.
 
Viimeksi muokattu:
http://www.mapant.fi/

Suunnistajakolmikko Jarkko Ryyppö, Mats Troeng ja Joakim Svensk on rakentanut Maanmittauslaitoksen avoimesta kartta-aineistosta lähes koko Suomen kattavan MapAnt-nimisen karttapalvelun, jonka tarkkuus yltää lähes suunnistuskarttojen tarkkuuteen. Tarkimmalla zoomaustasolla kartta on maastonmuotojen osalta selvästi tarkempi kuin esimerkiksi Metsähallituksen tarjoama Retkikartta tai Maanmittauslaitoksen oma Karttapaikka.
https://www.mikrobitti.fi/2016/12/uusi-supertarkka-nettikartta-lahes-koko-suomesta/
 
Mikä on tämän kartan nimi ??

76aa023f-c716-4032-8a67-837d18e4b927
 
Niiden nimi on Metsätalouskartta, tietääkö joku teistä mistä niitä voi ostaa? Mittakaava 1:150 000
 
http://www.geo-informatie.nl/fuchs003/#

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/artikkeli-1.222198
Näin Eurooppa metsittyi sadan vuoden aikana: Kartalla voi vertailla tilannetta vuoteen 1900
Metsä12:44Terhi Pape-Mustonen

Kaupungistuminen ja maatalouden tehostaminen ovat lisänneet puiden määrää.


KUVANKAAPPAUS EUROOPAN MAANKÄYTTÖÄ ESITTÄVÄSTÄ KARTASTA

377617-jpg.jpg


Viivaa raahaamalla vuoden 1900 tilannetta voi verrata vuoteen 2010. Kuvassa Suomen itäosassa näkyvät vuoden 2010 metsät, länsiosassa vuoden 1900.
Viimeisen sadan vuoden aikana Euroopassa on koettu kaksi maailmansotaa, kommunismi ja sen loppuminen sekä perustettu Euroopan Unioni.

Ryhmä tutkijoita visualisoi näiden historiallisten tapahtumien vaikutuksen maankäyttöön: asutuksen keskittymiseen ja metsien peltojen määrään.

Tutkimusryhmää johti hollantilainen tutkija Richard Fuchs Wageningenin yliopistosta.

Maa-alueiden kehitystä vuodesta 1900 kuvaavat kartat paljastavat, että Eurooppa on sadassa vuodessa vihertynyt huomattavasti. Metsät ovat kasvaneet kolmanneksen sadassa vuodessa.

"Sata vuotta sitten puuta käytettiin melkein kaikkeen: polttopuuna, metallin tuottamiseen, huonekaluihin ja talonrakennukseen. Siksi vuonna 1900 Euroopassa oli tuskin mitään metsäalueita jäljellä. Toisen maailmansodan jälkeen monet maat aloittivat massiivisia metsittämisohjelmia, jotka ovat käynnissä yhä", Fuchs kertoi The Washington Post -lehden haastattelussa.

Toisaalta metsittämisohjelmat esimerkiksi Isossa-Britanniassa voivat perustua tuontipuulajeihin, joista luodaan alueille mahdollisimman paljon puuraaka-ainetta tuottava monokulttuuri. Se ei kuitenkaan paranna parhaalla mahdollisella tavalla metsäluonnon monimuotoisuutta.

Peltoja metsitettiin maatalouden tehostuessa. Ihmisten muuttaessa kaupunkeihin, jolloin myös vanhat pihat ja asuinalueet metsittyivät.

Itä-Euroopassa muutos viivästyi Länsi-Eurooppaan verrattuna. Siellä metsät pääsivät leviämään erityisesti kommunismin romahdettua, sillä tuottamatonta peltomaata hylättiin paljon vapaaseen markkinatalouteen siirryttäessä.

Polttopuiden poltosta on siirrytty fossiilisiin.

Kartta, jossa vuosien 1900 ja 2010 tilannetta voi vertailla

Washington Postin juttu aiheesta
https://www.washingtonpost.com/news...ow-than-100-years-ago/?utm_term=.887dd73d7728
 
Minä en paljastu. :)
#N82 #symbian3

Tässäpä nettikartta jonka "heatmappia" koostetaan lenkkeilijöiden, pyöräilijöiden jne tuottamalla reenitiedolla. https://labs.strava.com/heatmap/#3.89/21.33652/66.16975/hot/all


https://yle.fi/uutiset/3-10046678
Sotilaat ovat julkaisseet arkaluonteista tietoa lenkkeilemällä – Urheilusovelluksen kartta voi paljastaa Yhdysvaltain tukikohtia
Strava-sovelluksen tallentamista ja julkaisemista reiteistä voi päätellä kansainvälisten joukkojen olinpaikkoja ja kulkureittejä. Turvallisuusuhan havaitsi australialainen opiskelija.

Turvallisuusuhka
29.1.2018 klo 08:33päivitetty 29.1.2018 klo 09:17
 
Selvitys: Suomalaisen Polarin fitness-sovellus on paljastanut satojen sotilaiden liikkeitä



Suomalaisen Polarin fitness-sovellus Flow on paljastanut käyttäjiensä arkaluonteisia sijaintitietoja, selvisi suomalaisen Long Playn, hollantilaisen De Correspondentin ja kansalaisjournalistien Bellingcat-ryhmän tutkimuksissa.
Tutkimuksissa kävi ilmi, että Flow-sovelluksen julkisen käyttäjädatan avulla on mahdollista selvittää satojen sotilaiden ja tiedustelutyöntekijöiden kotiosoitteet. Heidän joukossaan oli myös useita suomalaisia, jotka ovat urheilleet kansainvälisten sotilasoperaatioiden keskuksissa.
Long Playn mukaan Suomen tietosuojavaltuutettu tutkii nyt Flow-sovelluksen ongelmia.
STT
https://www.ksml.fi/kotimaa/Selvity...1224173?pwbi=6506a930b46ea63aff50cec8c53cb3b1
 
Tämä kartta ei ole ihan suoraan selaimessa, vaan appi. Mutta siis reaaliaikaista ilmailukartan hyötytietoa, kokoaa supplementit, notamit, AUP/UUP ja METAR säätiedot selitettyinä
 
Nettipalvelusta näkee ajokelin, ruuhkatiedot ja teiden kunnon – Ominaisuudet tulossa mobiilisovellukseen
Salla Rajala18.7.202017:25LIIKENNEAUTOVENEETMATKAILU
Liikennetilanne-palvelussa on nyt myös lisää tietoa veneilijöille.



Liikennevirasto Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelusta voi nyt ajokelin, ruuhkatietojen ja tietöiden lisäksi tarkistaa maanteiden kunnossapitotiedot. Palvelu näyttää, missä pientareita on niitetty, hiekkateitä tasoiteltu ja missä asfaltoidaan.
Ominaisuudet lisätään myöhemmin myös Liikennetilanne-mobiilisovellukseen. Mobiilisovellus sisältää entuudestaan mahdollisuuden antaa palautetta teiden kunnosta: käyttäjä voi esimerkiksi jättää palveluun kuvan paikasta, jossa on asfalttivaurio.
Myös veneilijöille on tarjolla entistä enemmän tietoa. Vesillä liikkujat näkevät palvelusta nyt vesiliikenteen häiriöt ja turvalaitteiden vikailmoitukset.

Traffic Management Finland toteutti kevään aikana laajan käyttäjätutkimuksen, jossa kerättiin eri käyttäjäryhmien palautetta Liikennetilanne-palvelusta. Vastausten pohjalta palvelua kehitetään syksyn aikana helpottamaan entistä paremmin liikkumista ja liikkumisen suunnittelua.
”Käyttäjien suurimmat toiveet liittyivät liikkumisen sujuvoittamiseen omalla reitillä valmiiksi jalostetun tiedon avulla, palvelun personointiin ja mobiilikäyttöön”, kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen kertoo tiedotteessa.
Palvelulla on viikoittain noin 20 000 kävijää. Juhannuksena sitä hyödynnettiin ahkerasti matkan suunnittelussa.
 
Back
Top