Kasvava venäläisvähemmistö – turvallisuuspoliittinen ansa vai miinanraivaaja?

Varmasti monet palstalaiset ovat kokemustensa kautta huomanneet, että "venäläisvaikutteet" voivat olla vahvoja myös toisen polven venäläistaustaisissa maahanmuuttajissa.


Et ollenkaan lipsunut, sillä viestisi käsitteli Venäjää yleisemmin. Lähinnä hain sitä, ettei tehdä aiheesta yleisemmän tason maahanmuuttokeskustelua. Tietysti on mielenkiintoista verrata venäläisväestön kotoutumista muiden maahanmuuttajaryhmien kotoutumiseen, mutta maahanmuuttokeskusteluja voidaan käydä muissa aiheissa - yleisemmissä maahanmuuttoon liittyvissä keskusteluissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta humanitaariseen maahanmuuttoon liittyvät ikävät tosiasiat näyttävät triggeröivän joitakin ihmisiä, joten olisi hyvä tässä asiassa keskittyä vain venäläisvähemmistöön ja Venäjään.

Olisiko @Maidan'lla kommenttia?
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled". Mark Twain. Koskee imperialistisella propagandalla ja muilla törkeillä valheilla aivopestyjä venäläisiä, niin kauan kun ne katso Venäjän tv ja muita tiedotusvälineitä, eikä ainoastaan niitä. Törmäsin tässä yhteen venäläisen psykiatrin bestsellereihin. Andrey Kurpatoviin. Otin ensin selvä kuka mies on:että miehelle annettiin esiintyä tv-kanavalla pitkään, oligkharhit sponsoreina, ura Sperbankissa (!) Rupesin uteliaisuudesta lukemaan. Ja siinä se olikin! Mies kokosi kirjoihin tietenkin kaikenlaista, paljon viiteitä aivotutkimukseen ja muihin länsimaisiin psykologia- ja psykiatria teoksiin, luulisi miten propaganda voisi usuttaa tälläiseen. Löysin. Eikä mennyt pitkään. Mies luennoi venäläisille nuorille tuleville psykiatreille alan asioita ja luulisi että miten ylipäänsä tähän voisi tunkea propaganda.. Voi!

Ovatko putinistit venäläisvähemmistössä vaarallisia, minusta ne ovat vaarallisia ja haitallisia. Ihan samalla tavalla kun ISIS.
Kuten kadut pitää siivota paskasta ja roskasta, pitää siivota myös putinismista. Pitää luokitella heidän paskaa nykyistä paljon enemmään rikollisiksi ja lopeta kaasun/öljyn ostamista.
 
Viimeksi muokattu:
Varmasti monet palstalaiset ovat kokemustensa kautta huomanneet, että "venäläisvaikutteet" voivat olla vahvoja myös toisen polven venäläistaustaisissa maahanmuuttajissa.
Niin, tätä teemaahan sivuaa tuo toinen ketju "HS tietovuoto Puolustusvoimien tiedustelusta", jossa vuotajaksi epäilty henkilö on kolmannen polven venäläinen.

Kyseisestä henkilöstä kertovalla Wikipedia-sivulla todetaan mm. että hänen perheensä piti kiinni venäläisyydestään ja hän sai venäläisen kasvatuksen. Samainen henkilöhän on kohauttanut myös mm. Ukrainaa koskevilla kommenteillaan, joten jonkinlaista "venäläisvaikutteiden" linjaa voi hyvinkin olla toisen polven ylikin.
 
Venäjällä on paljon älykkäitä ja sivistyneitä ihmisiä. Venäläinen kulttuuri on rikasta ja maasta on ponnistanut moni kovan luokan tiedemies. Venäläisten herjaaminen r-alkuisella halventavalla nimityksellä ei myöskään ole oikein.

Venäjä on kuitenkin väkivaltainen diktatuuri, joka vainoaa toisinajattelijoita ja seksuaalivähemmistöjä. Korruptio on aivan omaa luokkaansa Venäjällä. Venäjä sotii Euroopassa. Näiden seikkojen takia ei ole mitään syytä tehdä myönnytyksiä Venäjälle.

Valitettavasti Suomen nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto on ollut tyytymätön Suomen "liian tiukkaan" viisumikäytäntöön. Tältä osin Rinteen hallituksen ulkoministeri ajaa samanlaista linjaa, jota nykyinen pääministeri ajoi vuosia sitten vaatiessaan viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille. En voi sanoa olevani hirveän yllättynyt siitä, että Pekka Haavisto haluaa löysentää viisumivaatimuksia. Haavisto jo muutamia viikkoja sitten esitti Venäjää liehitteleviä kommentteja FT:ssä.

Suomen ei pidä tehdä myönnytyksiä Venäjälle niin kauan kun Venäjä käyttäytyy aggressiivisesti ulkomaita kohtaan.

Timo Haapala kirjoitti aijemmin, että ulkoministeriössä on ikävä Timo Soinia. En epäile!

 
Voisin siinä tapauksessa maksaa vaikka bensasta,dieselistä ja sähköstä enemmän, jos hankkisivat energian muualta kuin venäjältä. Eikä tarvisi ydinvoimaloita eikä muitakaan ostella sieltä päin. Eikä kyllä Ranskaltakaan. venäjän tapauksessa jättää ainakin yhden mahdollisuuden kiristää tai puuttua Suomen asioihin. Varmaan katsottaisiin rajan toisella puolen vihamieliseksi teoksi heitä kohtaan. Kas kummaa...
 
Ruotsinkielellä ei tee mitään, eikä sitä tarvitse mihinkään. Venäjää sen sijaan puhuu parisataamiljoonaa. Kasvava venäläisvähemmistö ei ole sen isompi uhka kuin irakilaiset.
 
Niin, tätä teemaahan sivuaa tuo toinen ketju "HS tietovuoto Puolustusvoimien tiedustelusta", jossa vuotajaksi epäilty henkilö on kolmannen polven venäläinen.

Kyseisestä henkilöstä kertovalla Wikipedia-sivulla todetaan mm. että hänen perheensä piti kiinni venäläisyydestään ja hän sai venäläisen kasvatuksen. Samainen henkilöhän on kohauttanut myös mm. Ukrainaa koskevilla kommenteillaan, joten jonkinlaista "venäläisvaikutteiden" linjaa voi hyvinkin olla toisen polven ylikin.
Hyvä pointti. Tuntemani maahanmuuttajat, niin venäläistaustaiset kuin muualta tulleet, ovat joko ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia. Tämän takia tietysti ajattelin automaattisesti toisen polven maahanmuuttajia, unohtaen muut tapaukset. Kuinka ajattelematonta! Mainitsemasi tapaus kertonee siitä, että vaikutteet voivat säilyä useammankin sukupolven yli.
 
Venäjällä valmistelussa kansalaisuuslain muutos, joka helpottaa kaksoiskansalaisuuden saantia; vaikuttaa että tarjotaan kaikille halukkailla ja samalla korostetaan että Venäjä puolustaa ulkomailla asuvia kansalaisiaan. Näkisin että tämä selvä riski Suomelle, jollei omaa kaksoiskansalaisuuden sallivaa lakia muuteta.


Mikäli Venäjän kaavailemat lakimuutokset menevät läpi, Suomessa olisi siis noin 70 000 henkilöä, joilla ei ole vielä Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuutta ja joita helpotettu Venäjän passin saanti tulisi koskemaan ensi sijassa.

Venäjän duumassa kansanedustajat ovat valmiina hyväksymään muutokset kansalaisuuslakiin vielä tämän kevään aikana.

Venäjän maanmiespolitiikasta vastaavaa valiokuntaa duumassa johtava Leonid Kalashikov pitää valmisteilla olevaa lakia ”vallankumouksellisena”. Hänen mukaansa se tulisi koskemaan kaikkia maita myös entisen Neuvostoliiton ulkopuolella.

Laki olisi suunnattu erityisesti heille, joiden Venäjä katsoo kuuluvaan niin kutsuttuun ”venäläiseen maailmaan”.
 
Tuo on Venäjän ihan suoraan naapurimaille suunnattu aggressio. Venäjän naapurimaissa on oletettavasti suurin venäläiskonsentraatio, ja tästä johtuen on loogista antaa ukaasi että kaikille muillekin halukkaille annetaan myös kansalaisuus, ja sillä perusteella päästään sitten puolustamaan omia kansalaisia, kunhan on ensin järjestetty sopiva provokaatio josta syytetään isäntämaata.

Saa nähdä missä pykälää toteutetaan ensin?
 
Juuri näin. Sillä mitä venäläisvähemmistö kussakin maassa ajattelee ei ole mitään merkitystä. Sitä "suojellaan" tarpeen vaatiessa. Käsittääkseni Ukraina oli aika venäläismyöteinen maa. Silti sinne hyökättiin. Aivan sama mitä me teemme tai olemme tekemättä. Jos se venäjän agendaa sopii, tänne hyökätään tavalla tai toisella.
 
Juuri näin. Sillä mitä venäläisvähemmistö kussakin maassa ajattelee ei ole mitään merkitystä. Sitä "suojellaan" tarpeen vaatiessa. Käsittääkseni Ukraina oli aika venäläismyöteinen maa. Silti sinne hyökättiin. Aivan sama mitä me teemme tai olemme tekemättä. Jos se venäjän agendaa sopii, tänne hyökätään tavalla tai toisella.

Ei se ole aivan sama, että mitä teemme. Venäjä tai mikään muukaan taho ei hyökkää ellei sota ja invaasio kata kustannuksia. Ei Venäjän talous pyöri jollakin yksisarvisen lannoitteella vaan että pystytäänkö siellä masinoimaan investointihankkeita esim. valmistautuminen sotaa varten ja myymään tämä populaatiolle. Niin sanotusti vastaanottava osapuoli imperiumin rajalla (Suomi Venäjän ja EU:n välimaastossa) voi reagoida laajentumispyrkimyksiin joko nostamalla vastarintaa tai antamalla imperiumin laajentua omalle reviirille. Tästä seurauksena on oman kulttuurin näivettyminen kun kilpailevat kulttuurit tulevat haaskalle.

Tästä verokkina on kommunismin ja kapitalismin yhteenotto lähes jokaisessa Etelä-Amerikan maassa, joista ehkä voidaan poimia Noriegan Nicaragua. Manu Noriega pelasi sekä jenkkien että huumekauppiaiden (neukkukytkennät) pussiin, mutta lopulta oli terveydelleen hiukan liikaa kallellaan toiselle puolelle. Suomi Oy pelaa samanlaista peliä, mutta nykyään pelureita on lukemattomia määriä ja jokaisella on hiukan eri tapa operoida. Venäjä eli Puuttini operoi taas perinteiseen tapaan, kuten esim Islam, että vallataan maapalstoja exporttaamalla väkeä kohdemaihin kuin pidetään jotain käännytystyötä operaation keihäänkärkenä. Suomalaisten syntyvyys heittää häränpyllyä ja neukut ja kump. hoitavat homman kotiin pelkällä nussinnan voimalla. Helppoo ku heinänteko.
 
Suomi on EU:ssa, ei missään välimaastossa.

Jokainen voi myydä itselleen ihan minkälaisen tarinan kuin haluaa, mutta jos ruohonjuuritason todisteita haluaa seurata niin sieltä löytyy hiukan erilainen tarina, sellainen mitä valtio ei halua myöntää etenkään lehdistön avulla.
 
Vaihtoehtona voitaisiin harkita myös vastavuoroisuutta - jos Venäjä sallii suomensukuisten kansojen koulunkäynnin omalla kielellään venäjän sijaan, niin täälläkin voitaisiin jatkossakin sallia venäjänkielisten koulunkäynti venäjäksi. Sikäli kun niin ei tapahdu, niin venäjänkielisen opetuksen voisi hyvin lopettaa.
Näissä vastavuoroisuuteen perustuvissa ratkaisuissa on aina tietenkin se ongelma, että siinä tavallaan annetaan ulkopuoliselle valtiolle veto-oikeus meidän omaan päätöksentekoon.

Nämä ovat asioita jotka pitää harkita tarkkaan - tietyissä asiossa vastavuoroisuus on mitä suurimmassa määrin paikallaan (omasta mielestäni mm. kaksoiskansalaisuus on tämän kaltainen vastavuoroisuutta edellyttävä asia).
 
Uskotteko, että Suomen venäläiset ryhtyvät vaikuttamaan politiikassa, kenties jopa oman puolueen avulla (Suomen venäläinen kansanpuolue, vrt RKP)?

Suomessa asuvilla venäläisperäisillä henkilöillä on toki oikeus siihen siinä missä muillakin. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea teemoja puolueella olisi. Venäläisperäisen väestön kasvaessa epäilemättä on selvää, että heidän poliittinen vaikutusvalta tulee kasvamaan. Kuinka paljon ja miten se kanavoituu jää nähtäväksi.
 
Uskotteko, että Suomen venäläiset ryhtyvät vaikuttamaan politiikassa, kenties jopa oman puolueen avulla (Suomen venäläinen kansanpuolue, vrt RKP)?

Suomessa asuvilla venäläisperäisillä henkilöillä on toki oikeus siihen siinä missä muillakin. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea teemoja puolueella olisi. Venäläisperäisen väestön kasvaessa epäilemättä on selvää, että heidän poliittinen vaikutusvalta tulee kasvamaan. Kuinka paljon ja miten se kanavoituu jää nähtäväksi.

Onneksi puolue voidaan nyt soluttaa omilla tiedusteluvirkailijoilla perustamisesta alkaen.
 
Onneksi puolue voidaan nyt soluttaa omilla tiedusteluvirkailijoilla perustamisesta alkaen.
Itse en näe tarvetta tälläiselle. Vapaaseen demokratiaan kuuluu monelaiset puolueet. Tietysti en tulisi kannattamaan Suomen venäläistä kansanpuoluetta, mutta enhän minä kannata montaa muutakaan puoluetta.
 
Back
Top