Kirjat

Ei tässä ruuhkavuosien keskellä kerkiä lukemaan mutta jokuhan voisi pari tuolta
referoida:

 
Onko kellään suositella Yom kippur sodasta kirjaa?
Kaikki ehdotukset otetaan vastaan kiitoksien kera, mutta kiinnostaisi ennen kaikkea syvälle sotilastieteeseen/operaatiotaitoon paneutuva kirja aiheesta, ei Antony Beevor kirjoitustyyli
 
Luen tällä hetkellä Prit Buttarin teosta 1942 lopun-1943 alun taisteluista Venäjän-nykyisen Ukrainan alueella. Lähes tismalleen samoilla seuduilla kuin nyt taistellaan Ukrainassa. En voi vielä antaa täyttää arvosanaa mutta odotukset on kovat, kun kirjassa päästään käsittelemään Mansteinin elastista puolustusta. Ja herran aikaisemmat kirjat joita olen lukenut ovat olleet hyviä.
Jos tykkää David Stahelin tai Robert Citinon tuotannosta on tämä ainakin yhtä hyvää.

Katso liite: 60820
Tämä lainauksessa oleva kirja oli kyllä pettymys. Ihan ok jos ei aiheesta hirveästi tiedä mutta rasittavaa lukea esim. Chir joen taistelusta kun teksti pohjautuu täysin Balck, Mellentin, Raus muistelmiin. Ja pieniä asiavirheitä siellä täällä
Odotin enemmän 2018 vuoden kirjalta aiheesta. Ei todellakaan Citinon tasolla eikä Glantzin. Luin vuosia sitten Glantzin kirjan From the Don to the Dnepr ja Citinon 1943 ja jätti kutinan lopputalven 1943 taisteluista mutta tämä kirja ei tuota kutinaa raapinut oikealla tavalla.

Olen lukemassa seuraavaa kirjaa kirjailijalta, joka taas keskittyy loppuvuoteen 1943 Ukrainassa. (kurskin taistelu todella pienessä roolissa keskittyy sen jälkeiseen aikaan onneksi) olen vielä alussa, mutta ärsytti jo ihan ensimmäisenä kurskin taistelun johdanto, joka oli hyvin yksinkertaistettu versio "aatu yksin halusi hyökätä mutta odotutti uusia tankkeja, siksi viivästykset" joten odotukset eivät ole korkealla. Tämän jälkeen olisi vielä kirja Ukrainan 1944 taisteluista raportoin nämä kaksi kirjaa joskus kun jaksan nämä lukea..

Kirjailija on selkeästi laiskistunut sillä alla oleva kirja (ilmestyi 2010) innosti tilaamaan lisää.
51EMBjZBk9L.jpg

Ei tarpeeksi nappaava ja liian paljon yksityiskohtia ollakseen Beevorin tasolla, mutta liian vähän yksityiskohtia ja paljon virheitä ollakseen Glantz yms. tasolla. Väliinputoaja kirjailija, huonolla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:
Kellään näkemystä tästä Alpo Marttisen elämäkerrasta ?

kansi_35.jpg

Myös tämä saman tekijän talvisotataitoa käsittelevä opus vaikuttaa mielenkiintoiselta.

product93855.jpg
 
Kellään näkemystä tästä Alpo Marttisen elämäkerrasta ?

Katso liite: 62525

Myös tämä saman tekijän talvisotataitoa käsittelevä opus vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Katso liite: 62526
Jälkimmäinen parempi. Etsi nimimerkilläni ja hakusanalla"Tuunainen" tästä ketjusta, niin löydät jotain kommenttia. Pasi on vänha tuttu ja opettajani/ohjaajani. Molemmat lukemisen arvoisia, mutta pienillä reunahuomioilla.

Edit.
Sori, puhelimella mökillä, niin ei jaksa värkätä linkkejä.
 
Viimeksi muokattu:
Katso liite: 30467




Paarma Harri: Salaisen tiedustelun partiot 1940-1945. Päämajan alaisen tiedusteluosaston päällikkönä toimineen Harri Paarman teos sodan aikaisesta ja rauhan jälkeisestä tiedustelutoiminnasta.

Vaikuttaa mielenkiintoiselle kirjalle.

Tämä on kovaa kamaa. Luin viime talvena. Harri Paarma, eli majuri Harri Paatsalo. Päämajan kaukopartioyksikkö ErP 4:n Osasto Paatsalon komentaja. Erikoistui jo ennen sotia Lapin ja Pohjois-Suomen sotilastiedusteluun. On hyvä teos.
 
Raportoi sitten mitä mieltä olit.

Vanha kirja. Lontoon murteella ilmestyi jo vuonna 1962. Linkissä Lassi Saressalon esittely.

 
Vanha kirja. Lontoon murteella ilmestyi jo vuonna 1962. Linkissä Lassi Saressalon esittely.

Huom. Kuvassa myös Schwimmwagen !
 
Oli tuolla Pienoismalleissa Tulikomennon hienoja kuvia Churchil Crocodile dioraamasta niin laitetaan tähän pari kirjasuositusta aiheesta.Crocodile.JPG79.JPG
 

Liitteet

  • Crocodile 2.JPG
    Crocodile 2.JPG
    147 KB · Luettu: 3
  • 79_2.JPG
    79_2.JPG
    128 KB · Luettu: 3
Ilmestyi juuri. Lainaus kustantajan naamakirjasivulta.

Led by the USA with Western European partners, the North Atlantic Treaty Organization (NATO) was formed in 1949 to counter the Soviet threat. In response the Soviet Union assembled and dominated the Warsaw Pact in 1954. The mainstay of both alliances’ groundforces were their main battle tanks (MBTs). These MBTs and variants are covered in expert detail in this superbly illustrated book.

287227748_6529027957111395_9116944417929282363_n.jpg
 
Tänään Tukholmassa. Ruotsin Poliisimuseon museokaupasta ostin uunituoreen teoksen, joka kertoo turvallisuuspoliisi Säpon historiasta. Mukana on kylmän sodan aikaisia vakoilutapauksia (Neuvostoliitto, Varsovan liiton maat), sekä terrorismin torjuntaa.

saepo-inifraan.jpg
 
Back
Top