Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kirjat

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Museo, 27.05.2010.

 1. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  Ostin tuollaisen kirjan lentokentällä notkuessani ja totesin mukavaksi lukukokemukseksi. Kertoo kääntyväroottorisen Ospreyn tarinan ja perustuu asianomaisten haastatteluihin. Amazon myy näemmä parilla kympillä.

  [​IMG]

  Mielestäni tarjoaa runsaasti viihdettä myös insinööripornosta nauttiville selostaen esimerkiksi miksi Ospreyn pääsuunnittelija ei uskonut tuotteeseen ja uhkasi erota, kuinka lentokoneinsinöörit ajautuivat mykkäkouluun alumiinisen hunajakennorakenteen käytöstä ja miten asevoimien ilmailuosaston edustaja repi numeroita hatusta ja muotoili ne niin että kaikki näytti "analyyttiseltä".
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,968
  Pisteet:
  1,286
  Olen yrittänyt lukea "Pyhää Keihästä", jonka tarkoitus on valottaa kuinka Saksassa asioita hoideltiin viime vuosisadan alusta lähtien okkultismin keinoin. Ymmärtääkseni sekaisin faktaa ja fiktiota ja taitaa jäädä lukematta loppuun.
   
 3. Mainos 4. CarlH

  CarlH Korpraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu04039.pdf

  "Masennuksen basilleja, tärähtäneitä tosisotamiehiä ja veriin jäänyttä sotaa - mielen järkkyminen jatkosodan suomalaisten rintamamiesten kokemuksissa"

  Kyseessä on pro gradu joka on kankeahkoa luettavaa mutta aihe on erittäin mielenkiintoinen. Aihepiiri ansaitsisi vetävästi kirjoitetun summauksen. Pikalukijoille suosittelen yhteenvetoa sivulta 143 alkaen.
   
 5. Aquilifer

  Aquilifer Kapteeni

  Liittynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  769
  Tykkäykset:
  2,958
  Pisteet:
  76
  Tilasin tuollaisen Amatsuunilta. Uskomattoman luettava, ja monella tapaa varsin opettavainenkin tosikertomus Fallujahin taistelusta Irakissa 2004. Jos käsiinne saatte ja vieras kieli sujuu, niin suosittelen.
  [​IMG]
   
  MeriTJ tykkäsi tästä.
 6. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,658
  Tykkäykset:
  5,096
  Pisteet:
  636
  Allekirjoitan edellisen!
  Kirjoittaja kertoo omakohtaisia kokemuksia mm. lähitaistelusta mies, miestä vastaan ja minkälainen vastus ovat fanaattiset taistelijat sen jälkeen kun ovat doupanneet itsensä täyteen huumeita.
   
 7. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Tietääkö joku täälä mikä kirja tämä on?
  Olen googlanut mutta en löytänyt paljon, vain kuvan siitä.

  Tanks of Finland: T-34, T-26 Tank, T-26: Combat History, PT-76, Panzer IV, Leopard 2, T-54]55, T-72 Operators and Variants, T-72 (Nidottu) Books, LLC
  2010 (ISBN 1155498224)

  http://www.adlibris.com/fi/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=tanks&title=tanks&fromproduct=False

  [​IMG]

  EDIT: Löysin googlasin Book LLc ja sain tämän ylös. Siis kaikki tilastot tulee wikipedasta.

  The book has no author. Who wrote it?
  All content came from Wikipedia. Please check the book's Publication page, Introduction and the end of each chapter for further details. For example, you can click the hyperlink at the end of any chapter and then click the history tab to see a list of each chapter's contributors.
  We don't charge for Wikipedia. You can access that for free. We only charge for editing, indexing, typesetting, designing, printing, binding and shipping of books for those people who prefer to read printed articles than a computer screen.
   
 8. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,576
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  Suosittelen Generation Kill; Evan Wright , merijalkaväen yksikön eteneminen Humveellä varustettuina kärkenä Bagdadia kohti. Hölmöily ja epäpätevyys on pahempaa kuin pahimmalla varusmiesporukalla. Tuostahan on tehyy myös ihan hyvä tv-sarja, jonka näin ensin. Sen jälkeen hankin kirjan.

  http://www.amazon.com/Generation-Kill-Evan-Wright/dp/0425224740/ref=pd_bxgy_d_text_b

  TV-sarjassa oli jopa oikeita B-komppanian miehiä esittämässä itseään.

  Tämäkin on hyvä

  http://www.like.fi/kirjat/sodan-varit

  Tällaista se on siellä. Onneksi kulttuuri on meillä hieman erilainen.

  på svenska

  http://www.bokus.com/b/9789188858368.html
   
 9. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Adam7

  Mikä oli paras tv-sarja vain kirja?
   
 10. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,576
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  "vai kirja" på finska (eller boken), "vain kirja" e "bara boken"

  Kirjassa on tietenkin aina paljon enemmän kuin tv-sarjassa, mutta jos voin suositella, suosittelen molempia. Toki niin että luet kirjan ensin ja katsot dramatisoinnin sen jälkeen.
   
 11. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Noniin toverit, nyt olen tilanut kirjan: The Armed Forces of the European Union 2010-2011

  [​IMG]

  This first edition of an entirely new publication will, for the first time provide comprehensive information on what is one of the world's largest military force groupings. The European Union's 25 member states have defence forces that include over 1.6 million personnel and inventories that include over 35,000 armoured vehicles, 2,000 combat aircraft, 60 submarines and over 140 major surface vessels.
  Chapters will include important facts and figures related to European defence, detail concerning the European Union Military Committee and the European Defence Agency. Also included will be information about European Union military roles, the Eurocorps and European Union Battlegroups. In addition, there will be detail regarding the force structure of the 25 member states and characteristics of the major land, sea and air equipment
   
 12. Rnri

  Rnri Alokas

  Liittynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Gordon F. Sanderin Taistelu Suomesta

  [​IMG]

  Ulkomaalaista näkökulmaa talvisotaan.
   
 13. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,968
  Pisteet:
  1,286
  Isävainaa kertoi noin vuonna -90, että noin vuonna -88 ajettiin kuolonkolari Lapissa. Kun jetikat penkoivat auton paperit yms. niin sieltä löytyi mm. tappolistat, eli ketä tapetaan, jahka kommonistit saavat vallan. Mistä ukko tämän keksi? Hänellä oli lapsuudenystävä jetikkana (poliisi) lapissa tuolloin. Ja tämä turma-auto ei ollut mikään paikallisten puliukkojen juoppoajokki vaan erään puolueen toimitsijaportaan auto. Kuuden pisteen vihje: puolue ei ollut kokoomus. Lapin kommunismi oli oikeasti synkkää ja tummaa. Miten se selittyy, sitä en tiedä. Herraviha on aina paikallaan, mutta se pitää jäädä purpatukseen ja kiukutteluun.

  Jossain vaiheessa Suomessa seurattiin melkoisella mielenkiinnolla puheita, joista havaitsi jopa separatismia, eli Lappi omaksi itsenäiseksi valtioksi, jota veljellisesti olisi NL sitten avitellut...hehheh, ja Museon postaukseen liittyen, UKK oli tässä aika tarkkana. Miksi Suomen lappi nostatettiin erittäin tärkeäksi puolllustuspuheissa ammoin???? Miksi sinne sijoitettiin voimavaroja? Puhuttiin sotilaallisesta läsnäolosta jne.jne. ei saa muodostua sotilaallista tyhjiötä jne. Miksi? Hamusiko Naapurin käsi sitä ja voima-aineena olisi käytetty kotimaan kommonisteja jne.? "sorrettu ja ryöstetty kansanosa, jota Suomi orjuuttaa ja sortaa, joka vaeltaa käsittämättömässä köyhyydessä ja vodkaakaan ei saa kuin neljä pulloa viinakaupasta per käynti"....väliintulon evääthän olisivat olleet kasassa.
   
 16. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  Kyllä tuota Lapin kommunismia on pakko selittää paikallisella kulttuurilla. Siellä kun asiat oli ennenkin ratkottu omissa piireissä melkein erämaan lakien mukaan, semmoiset asiat kuin Suomi tai keskusvalta olivat jääneet hieman etäiseksi ja valtioiden rajat olivat lähinnä viivoja kartalla. Kaiken päätteeksi Lapissa vanhoillis-laestadiolaisista noin puolet äänesti aikanaan kommunisteja. Siinä on jo sellainen vyyhti että oksat pois. No se siitä aiheesta..
   
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,968
  Pisteet:
  1,286
  Tauno Tiusasen kirjoituksia ja kirjoja on tullut luettua tässä jonkin aikaa iltapuhteilla. Tässä kohtaa pitää kyllä myöntää, että Lahtari sudettimessa ripitti minua ihan aiheesta: mulla oli väärä käsitys Tiusasesta...käsitys, joka oli kyllä syntynyt suomalaisen valtamedian paahteen tuloksena.

  Tiusanen käsittelee kommunismia talousasioiden pohjalta jättämättä huomiotta asioiden inhimillistäkään puolta...plussat Tiusaselle. Tulee vähän sellainen kuva, että Tiusasen kiistämätön asiantuntemus alalta on kyllä kelvannut suomalaiselle poliittiselle eliitille silloin aikanaan, mutta julkisia johtopäätöksiä Tiusanen ei olisi saanut esittää. Tiusanen esittää myös osuvan rinnastuksen Itävaltaan: jos "suomettuminen" oli ns. poliittinen välttämättömyys niin miksi Itävallassa ei ollut samaa ilmiötä? Mielestäni mallikelpoinen kysymys, jota ei voi sivuuttaa millään niikumutkutotaniiku-vastauksella.

  Mielenkiintoista on sekin, kuinka hirveän hyökkäävästi Tiusasta kohtaan on Suomessa suhtauduttu. Hänen päälleen on ainakin kertaalleen kirjaimellisesti syljetty- voi jessus sanon minä, useita kertoja hän on saanut tappouhkauksiakin. Tiusanen esittää myös kuinka loppujen lopuksi rakentavin lehtimiessuhde hänellä oli Kansan Uutisten suomettumisen ajan päätoimittajaan. Tämä toimittaja oli liian hyvin perillä suunnitelmatalouden kommervenkeista ja toisaalta riittävän miehinen otus laskeutuakseen samaan kastiin "toitottajien" kanssa.

  Suosittelen Tiusasen kirjoituksia, erityisesti hän on mielestäni ollut todella hyvin perillä siitä, missä suunnitelmatalouksissa OIKEASTI ON KULLOINKIN MENTY. Tiusanen avaa erittäin tajuttavasti myös käsitteen nomenklatuura, joka sekin on asia, että voi jessus. Kirjoitukset avaavat myös mielestäni suomettuneisuuteen uusia näkökulmia, ainakin minulle.
   
 18. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä vinkki. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Kirjastosta löytyy, joten laitettu tilaukseen.


  Vaidetaan sosialismin tilalle monikulttuuri, niin pääsemme tämän päivän tilanteeseen. Sokea usko vs. todellisuus. Usko on toistaiseksi voitolla ainakin päättäjien ja median osalta. :(
   
 19. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,576
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  tiusanen on ollut totuuden torvi, joka pakotettiin virkakiellolla ulkomaille, mutta vertaus itävaltaan ontuu. itävalta sentään oli satellittien takana, kun me oltiin aivan iholla.

  tällä kommentilla en hyväksy kekkosen meinikiä. kesken juuri päiväkirjojen eka osa. shokeeraavaa kertomusta raadollisuudessaan ja siinä miten naapuri saneli miestä joka ainoana suomessa oli oikeassa ;).
   
 20. niäämi

  niäämi Kersantti

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  Schassen lykkäsi tossa käteen tuttavansa kirjoittaman kirjan, joka on julkaistu tänä vuonna suomeksi.
  Kyseessä on Thomas Rathsack: Jääkäri tanskalaissotilaana Afganistanissa ja Irakissa. Suomenkielisen version kustantaja on Ajatus-kirjat ja ISBN:978-951-20-8240-7.
  Vaikka kirja ei sisällääkään mitään jänniä taistelukuvauksia eikä ole niin paljon kohua saanut kuin hiljattain julkaistu tanskalainen filmidokumentti, niin joka on kiinnostunut erikoisjoukkosotilaan elämästä, varusteista ja toimintatavoista ja/tai Tanskän jægerkorpsetista, niin suosittelen lukemaan.
   
 21. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  Ihme että Lahtari juuri tuota Tiusasta fanittaa. Lahtarihan suhtautui karsaasti niin demareihin kuin ruotsalaisiin. Tiusasen edustamat Glasgow´n kremlologit taas ymmärtääkseni käsittivät lähinnä demareita Chilestä Unkariin. Näille ihmisille ihannemaa oli sosiaalidemokraattinen Ruotsi ja suurin vihollinen Neuvostoliitto.

  Mahtoiko Tiusanen muuten päiväkirjassaan nimetä suomettumisen ajan suurimmat idiootit? Itse en ole teosta lukenut.
   
 22. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Kun se on täysin salaiseksi julistamaton tieto mitä nimimerkki niäämi yleisesti dannemanneista tykkää, ja siitä huolimatta suosittelee tota kirjaa, niin kaipa se pitää lukaista.
   

Jaa tämä sivu