Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuo saarnaus onkin tullut tutuksi varusteita luovuttaessa :angel:Tvälups kirjoitti:Se saarnaushomma onnistuu joka tvälläriltä, mutta kyllä me nuo lääkintätouhut jätetään suosiolla sen alan ammattilaisille.
Tvälups kirjoitti:Se saarnaushomma onnistuu joka tvälläriltä, mutta kyllä me nuo lääkintätouhut jätetään suosiolla sen alan ammattilaisille.
baikal kirjoitti:Vai niin. Jos en ole väärin tulkinnut niin kuinkas sellainen oikein pakana-tvälups saa kunnollista paatosta saarnaansa? Saarnan pitää kuitenkin olla sellainen, että herkimmät itkevät herakin kyynelin ja karskeimmatkin nieleskelevät tyhjää ja räpyttävät silmiään.
Tvälups kirjoitti:Edelleenkin, erillisiä sotilaspappeja ei tarvita vaan tehtävät voidaan ulkoistaa rahapulaansa vinkuville paikallisseurakunnille.
rehti kirjoitti:Tvälups kirjoitti:Edelleenkin, erillisiä sotilaspappeja ei tarvita vaan tehtävät voidaan ulkoistaa rahapulaansa vinkuville paikallisseurakunnille.
Sinänsä aina mielenkiintoista kun järjestelmässä itse palvellut (Tvälups) alkaa rajusti arvostelemaan toista ammattiryhmää tyyliin "tarpeeton". Ymmärrän toki sen, että kahvikeskusteluissa saatetaan kyseenalaistaa toisten työt, mutta sen julkinen esittäminen on jo toinen juttu.
Tvälups kirjoitti:Edelleenkin, erillisiä sotilaspappeja ei tarvita vaan tehtävät voidaan ulkoistaa rahapulaansa vinkuville paikallisseurakunnille.
JOKO kirjoitti:Kuka tässä maassa saa arvostella julkisten organisaatioiden toimintaa, ellei ammattilaiset saa arvostella sisäpiiriläisinä, eikä muut kansalaiset ulkopuolisina?
Bodyguard kirjoitti:Se on tietenkin asia, jota valtionhallinto voisi miettiä. Saavutetaanko sillä säästöjä ja miten se toimii? Tarkoitan lähinnä sitä, että onko se niille varuskuntiin "korvamerkityille" papeille pakkopulla vai ovatko he aidosti kiinnostuneita työstään. En tieteenkään tiedä, miten asia on tänä päivänä, mutta oletaisin että sotilaspapin ammattiin suuntautunut pappishenkilö on aidosti kiinnostunut työstä sotilaiden parissa. Papin homma on mielestäni juurikin sellainen, missä pitää olla aitoa kiinnostusta ja oikeanlaista "paloa" siihen. Monessa ulkoistetussa hommassa yleensä palvelu huononee. Jossain määrin niitä pappeja siellä PV:ssäkin tarvitaan. Kuinka paljon ja keitä he ovat? Se onkin hyvä kysymys.
Hande kirjoitti:Bodyguard kirjoitti:Se on tietenkin asia, jota valtionhallinto voisi miettiä. Saavutetaanko sillä säästöjä ja miten se toimii? Tarkoitan lähinnä sitä, että onko se niille varuskuntiin "korvamerkityille" papeille pakkopulla vai ovatko he aidosti kiinnostuneita työstään. En tieteenkään tiedä, miten asia on tänä päivänä, mutta oletaisin että sotilaspapin ammattiin suuntautunut pappishenkilö on aidosti kiinnostunut työstä sotilaiden parissa. Papin homma on mielestäni juurikin sellainen, missä pitää olla aitoa kiinnostusta ja oikeanlaista "paloa" siihen. Monessa ulkoistetussa hommassa yleensä palvelu huononee. Jossain määrin niitä pappeja siellä PV:ssäkin tarvitaan. Kuinka paljon ja keitä he ovat? Se onkin hyvä kysymys.
Ainakin esihistoriallisena aikana, eli 80-luvulla sotilaspapit olivat kyllä erittäin asiallista porukkaa. Itsellä ei tarvetta tullut, mutta voin kuvitella, että ainakin kaikki omalle kohdalle osuneet olivat hyvin helposti lähestyttäviä ja oikealla asenteella liikenteessä. Murheisiinsa sai varmasti apua, kellä sellaisia oli.
JOKO kirjoitti:Kuka tässä maassa saa arvostella julkisten organisaatioiden toimintaa, ellei ammattilaiset saa arvostella sisäpiiriläisinä, eikä muut kansalaiset ulkopuolisina?
Tvälups kirjoitti:Kirkkoon kuulumattomilla varusmiehillä suoritetaan mm. siivouspalvelua muiden osallistuessa kirkonmenoihin... Asiaa on vaikea käsitellä muuten kuin rangaistuksena.
Khk:n osalta kirkkoon kuulumattomuus tuo vapautuksen mm. paraatipalveluksesta, ja vaikka paraati onkin sotilaan juhlaa niin tosiasiassa senkin ajan voi käyttää hyödyllisemmin. Sitä miksi kirkkoon kuulumattomia henkilökunnan jäseniä ei käytetä ohjaamassa noiden pakana-varusmiesten toimintaa, saa vastata joku koulutuspuolesta vastaava taho.
Tvälups kirjoitti:Pv:n kenraalikunta höpisee "ydintoiminnot säilytetään" -mantraa. Samaan aikaan laitos ulkoistaa huollon.
Täten täytyy ymmärtää, että koska henkistä huoltoa ei voida ulkoistaa (esim. seurakunnille), on se näitä ydintoimintoja kun taas mm. asealan kouluttaminen/osaaminen ei ole.
Bodyguard kirjoitti:Tvälups kirjoitti:Pv:n kenraalikunta höpisee "ydintoiminnot säilytetään" -mantraa. Samaan aikaan laitos ulkoistaa huollon.
Täten täytyy ymmärtää, että koska henkistä huoltoa ei voida ulkoistaa (esim. seurakunnille), on se näitä ydintoimintoja kun taas mm. asealan kouluttaminen/osaaminen ei ole.
Aseala, kuten myös muukin PV:n huolto, on osa PV:n ydintoimintoja. Niitä ei saa ulkoistaa. Aseala, sotilaslääketiede ja muutama muukin huoltoala on enemmän noita ydintoimintoja kuin esim. henkinen huolto ( kirkollinen ala ). Kuitenkin myös kirkollisessa työssä PV:ssa verrattuna siviilipuoleen on jonkinlainen ero. PV ympäristönä on jo erilainen kuin siviiliympäristö ja se asettaa omat vaatimuksensa siellä työskenteleville. Siksi siellä pitäisikin olla oma henkilöstönsä, vähintään "superviser" asemassa. Mielellään suorittajanakin.
Taidanpa olla PV:n ulkoistamisintoa vastustava. Tosin minä en sille mitään voi, mutta mieleipiteeni voin ilmaista.
Creidiki kirjoitti:Onkos PV:llä yhtään Kenttä/Varusmiesimaamia. Esim yhä useammat Somalitaustaiset maahanmuuttajat suorittavat varusmiespalvelustaan ja kukas se heidän henkisen huoltonsa hoitaa?