Klemetti Näkkäläjärvi: "Suomi on rasistinen maa, joka suojelee suomalaisuutta ja suomalaista valtiot

Bushmaster

Greatest Leader
Ajattelin hakukoneen toimintaa. Jos otsikossa on sana "saamelaisuus" se löytyy otsikkohaulla sujuvasti, muuten tuloksena on suutari. Ota otsikosta Näkkis pois ja laita Saamelaisuus tilalle, siinä olis yks vaihtoehto.
Eikös sulla ole mahdollisuus modata otsikko?

ok..en tiedä..pitää kokeilla. Ootas hetki...

edit.

ei ole muuta kuin tägit... no laitoin sinne "saamelaisuus" , "saame", "saamelaiset"...onko OK?
 

Rauhantekijä

Respected Leader
ei ole muuta kuin tägit... no laitoin sinne "saamelaisuus" , "saame", "saamelaiset"...onko OK?
Ainakin hakukone toimii noilla. Noh, tällä mennään.
Ehkä keskusteluun tulle pohdintaa siitä onko saamelaiset suomalaisia vai kuinka paljon pitää antaa siimaa erillään oloon....ai kuka miettii itsenäistä aluetta....oho ?
 

fulcrum

Respected Leader
Ensiksikin ehdotan että tämän säikeen otsikko muuttuu muotoon: "Saamelaisuus osana Suomea vai erillään?". Perustelen ehdotusta sillä. että siihen ehkä mahtuu laajemminkin saamelaiskultturin aiheita kuin vain mitä Näkkis on yhdessä uutisessa laukaissut. @Bushmaster, onnistusko tällainen muutos?

Sitten varsinainen asiani. YLE esittelee uusimmassa artikkelissaan aktiiveja jotka toimivat saamelaiskulttuurin puolesta kullekin omalla tavallaan. Jokainen kykynsä mukaan. Kiinnitin artikkelissa huomiota siihen, kuinka saamelaiset paheksuvat tyylittömyyden tajua, mikä näkyy Lapin markkinoinnissa. Itsekin olen lähtökohtaisesti samaa mieltä, että asujen ulkonäöstä ja tavoista tulisi kysyä opastus saamelaisilta, eikä rakentaa turisteille suunnattua kuvaa sen mukaan miltä Lappi halutaan näyttää pääkaupunkilaisen projektisuunnittelijan silmin tai lisäämällä sitä mitä turisti odottaa virheellisen markkinoinnin seurauksena näkevänsä.

YLE artikkeli kokonaisuudessaan http://yle.fi/uutiset/3-9436741

Mitäs mieltä?

Nykyaikana SJW:den keskuudessa on kuuminta hottia "kulttuurillinen omiminen" jota pidän aika kyseenalaisena ilmiönä (ajatuskulku johtaisi siihen että kravatteja saisi käyttää vain kroaatit?). Mutta asiassa on pointtinsa sikäli, että pohjoisessa elinkeinot ovat nykyään(kin) aika lujassa, ja jos yksi elinkeino olisi esitellä omaa kulttuuria turisteille, niin sekin menee jos eteläsuomalainen matkailujätti tulee paikalle ja pukee naismalleja Bangladeshissa valmistettuihin feikkeihin kolttuihin ja neljäntuulenhattuihin (!) ja pistää heidät tanssimaan ja lyömään noitarumpua kodassa matkailijoille.
 
Top