Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Klemetti Näkkäläjärvi: "Suomi on rasistinen maa, joka suojelee suomalaisuutta ja suomalaista valtiot

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Bushmaster, 30.09.2015.

 1. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä tämä koskee kaikkia suomalaisia....  Klemetti Näkkäläjärvi: "Suomi on rasistinen maa, joka suojelee suomalaisuutta ja suomalaista valtiota, ja polkee omaa alkuperäiskansaansa"

  Saamelaiskäräjien entinen puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi reagoi vahvasti KHO:n päätökseen hyväksyä 93 uutta henkilöä saamelaisiksi. Ensimmäinen tunne oli kauhu ja järkytys, Näkkäläjärvi kommentoi tuoreeltaan.
  [​IMG]
  Saamelaispolitikko Klemetti Näkkäläjärven mielastä virallinen Suomi on tukenut rasismia saamelaisia kohtaan ja mahdollistanut nykyisen tilanteen. Kuva: Vesa Toppari / Yle

  Saamelaiskäräjien entinen puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi on järkyttynyt Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä, jolla 93 uutta henkilöä on hyväksytty saamelaisiksi vastoin Saamelaiskäräjien tahtoa.

  – Tutustuin KHO:n tiedotteisiin. En tunnistanut päätöksistä ja sen perusteluista saamelaiskulttuuria. Ensimmäinen tunne oli kauhu ja järkytys. Pahimmat pelkoni ovat käyneet toteen, kommentoi Näkkäläjärvi KHO:n tuoretta päätöstä.

  – Olen odottanut kauhulla tätä päivää ja toivonut, että KHO muuttaisi aikaisempien päätöstensä linjaa, mutta näin ei tapahtunut.

  “Suomi on rasistinen maa”
  Näkkäläjärven mielestä saamelaisten oikeuksilla ei ole lain suojaa.

  – Suomi on rasistinen maa, joka suojelee suomalaisuutta ja suomalaista valtiota, ja polkee oman alkuperäiskansansa ja vähemmistöjensä ihmisoikeuksia häikäilemättömästi ja törkeästi. Oikeuslaitos heijastaa Suomen moraalista ilmapiiriä. Perustuslain, saamelaiskäräjälain ja kansainvälisten sopimusten piti suojella saamelaisia, mutta toisin kävi, toteaa Näkkäläjärvi.

  Näkkäläjärvi uskoo, että KHO:n päätös voi myös ilahduttaa monia.

  – Suomi on näyttänyt väkivaltaisesti oman voimansa ja tiedän, että KHO:n päätöksistä iloitaan Lapin kansanedustajien keskuudessa, osassa Lapin mediaa, kuntia ja järjestöissäkin. Virallinen Suomi on tukenut rasismia saamelaisia kohtaan ja mahdollistanut nykyisen tilanteen. Se ei ole kitkenyt rasismia pois suomalaisista ja on valtionjohtoa myöten tukenut sitä, että saamelaisuus ei ole oma kulttuurinsa, jatkaa Näkkäläjärvi.

  “Saamelaiset kelpaavat vain resursseiksi”
  Näkkäläjärven mielestä saamelaiset kelpaavat vain resursseiksi nyky-Suomessa.

  – Saamelaiset ovat matkailun ja viihteen hyödynnettävissä oleva resurssi, josta otetaan piirteitä, stereotypioita ja viihteellisiä pätkiä suuren yleisön ja suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin.

  Klemetti Näkkäläjärvi sanoo, että on tragikoomista, että tulevien Turun kirjamessujen keskiössä on saamelainen kulttuuri.

  – On surkuhupaisaa, että kohta alkavat Turun kirjamessut, jossa teemana on saamelaisuus. Saamelaisuus saa elää kirjoissa ja taiteena, mutta ei ihmisissä ja heidän arjessaan.

  "Ei saa antaa periksi"
  Klemetti Näkkäläjärvi haluaa valaa saamelaisiin uskoa uudessa tilanteessa.

  – Saamelaiset eivät voi antaa periksi. Tarvitsemme tässä tilanteessa saamelaisten yhteisöllisyyttä ja keskustelua yhteisön sisällä, mitä on tehtävä.

   
  STI_Tactical9mm, Fremen ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 2. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Mitenkäs Lapin miehet suhtautuvat samalle poronhoitoalueelle muuttaviin ei-saamelaisiin eteläsuomalaisiin?

  Tätä samaa keskustelua on käyty jo iät ja ajat.
   
  Honcho ja Nikhris tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. jak

  jak Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  1,156
  Tykkäykset:
  1,745
  Pisteet:
  156
  Mikäs tota nyt oikein kyrpii ? Olis onnellinen kun joku haluaa kuulua vielä heimoon ei kulttuuri kuole.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Nokun sehän on sellainen leikki-saamelainen sellainen lantalainen, joka aikoo saamelaiseksi ryhtyä. Mies huutaa rasismia ja ei hyväksy uusia saamelaisia joukkoonsa. :rolleyes:
   
  Kaira, Honcho, adam7 ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Kaira, Nikhris, Myrskyhiiri ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,233
  Pisteet:
  1,286
  Näkkäläjärvi, samoin kuin useimmat muut tunturisaamelaiset kannattavat hyvin tiukkaa saamelaismääritelmää ja ovat aika järkyttyneitä kun KHO hyväksyi puolet valituksista. Inarinsaamelaiset kannattavat vähän löysempää linjaa koska nykyinen määritelmä sulkee pois osan heidän yhteisöstään. Näkkäläjärvihän erosi saamelaiskäräjien puheenjohtajan paikalta kun käräjät päätyi olemaan vaatimatta saamelaismääritelmän tiukentamista joten hän edustaa tässä suhteessa äärilaitaa.

  Samanlaista liikehdintää on Lapissa muuallakin, Tornionjokilaaksossa muutamat ovat julistautuneet kveeneiksi, siis alkuperäisväestöksi, vaatien lohenkalastusoikeuksia tällä perusteella itselleen.
   
  Myrskyhiiri, Honcho, Fremen ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Miksi kukaan ei ole marssimassa saamelaisten puolesta? Missä suvaistevaisuus...?
   
  Juna112Porojetsiin, STI_Tactical9mm ja Fremen tykkäsivät tästä.
 9. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ei tuossa ole kyse heimosta tai kulttuurista. Rahasta, maanomistuksesta ja yhteiskunnallisista etuoikeuksista nuo pahimmat änkyrät vääntävät. Perinteistä politikointia. Valtaosa saamelaisista elää kuten muutkin suomalaiset.
   
  Fremen ja TungstenHeart tykkäsivät tästä.
 10. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Häh. Eikös saamelaisuuden pidä olla kuin suomalaisuuden, eli kyse on enemmän asenteesta, kuin mistään muusta. Baikalilta hyvä huomio: aluksi mainitaan negatiivisesti että suomalaiset "suojelee suomalaisuutta", mutta sitten valitetaan kun saamelaisiksi hyväksytty henkilöitä joita hän ei pidä saamelaisina.
   
  Honcho, Fremen ja TungstenHeart tykkäsivät tästä.
 11. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Onko niin että Suomessa suvaitaan ja suojellaan vaan tietynvärisiä etelän auringon pigmentin omaavia "eksoottisia" ihmisiä...? Kaikki muut ovat "roskasakkia" josta ei tarvitse välittää...?
   
  STI_Tactical9mm tykkäsi tästä.
 12. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,336
  Tykkäykset:
  9,767
  Pisteet:
  1,286
  Muistaisin lukeneeni jostain että Helsingissä asuu enemmän saamelaisia kuin lapissa.

  PS. Ei nyt ihan niin paljon.

  http://www.saunalahti.fi/corona/citysamit/cityssa.htm

   
 13. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,636
  Tykkäykset:
  2,032
  Pisteet:
  316
  Kipupisteitä saamelaiskysymyksessä ovat mm.:
  - Poronhoito: Saamelaisten (tarkoitan tässä ja jatkossa termillä kiivaimpia äärilaidan saamelaisaktiiveja) mukaan poronhoito pitäisi rajoittaa vain saamelaisten oikeudeksi. Ainakin saamelaisalueella. Heidän mukaansa poronhoito on olennainen osa saamelaisuutta. Kriitikoiden mukaan tämä sulkee pois saamelaiset, jotka eivät harjoita poronhoitoa (esim. kalastaja- ja metsäsaamelaiset). Poronhoidossa tapahtui merkittävä nytkäys 1700- ja 1800-luvuilla, kun Norjasta tuli isoja porokarjoja hoitajineen Suomen Lappiin, jossa poronhoitoa oli sangen vähän. Saamelaisten mukaan mallia tulisi ottaa Norjasta, jossa poronhoito on saamelaisten yksinoikeus.
  - Maanomistus: Saamelaisten mukaan saamelaisalueiden valtionmaat tulisi jakaa vanhoille Lapinkylille. Heidän mukaansa Lapinkylien vanhat nautinta-alueet voidaan määrittää ja niiden perusteella ottaa omistusoikeus takaisin saamelaisille. Idealistien mukaan näillä alueilla lopetetaan luonnon hyväksikäyttäminen, esim. kaivostoiminta ja metsätalous ja saamelaiset luonnonmukaisesti laiduntelevat porojaan, metsästelevät ja poimivat hilloja.
  - Saamelaisuus: Kuka on saamelainen? Saamelaiskäräjät on tähän saakka saanut itse valita äänioikeutetut saamelaiskäräjien vaaleissa (=todistus saamelaisuudesta). Kriteereitä ovat esim. kielitaito (mieluiten käyttökielenä), etninen samaistuminen, yhteistön tunnustaminen jne. Tähän on liittynyt sitten melkoisia riitoja, kun esim. sisaruksista toinen hyväksytään saamelaiseksi ja toista ei. Tai kahden (äänioikeutetun) saamelaisen lapsia ei hyväksytä saamelaisiksi jne. Iso näkemysero on siinä, hyväksytäänkö kirkonkirjojen ja muiden asiakirjojen "todistukset", ts. riittääkö merkintä "lappalainen" todistukseksi isoisän saamelaisuudesta. Lappalaisenhan on tulkittu tarkoittaneen myös suomalaista, joka on valinnut elintavakseen "saamelaistyylisen" metsäläisyyden. Iso ongelma on, että 1800- ja 1900-luvuilla saamelaisia pyrittiin suomalaistamaan voimakkaasti ja viimeistään 1900-luvun jälkipuoliskon koululaitos hävitti monesta suvusta saamelaisuuden. Nyt osa näistä ja heidän jälkeläisistään on palaamassa identiteettiinsä, mutta heitä ei oikein huolittaisi.

  Kyse on siis pitkälle rahasta (poronhoito ja etenkin maankäyttö), mutta myös aidosta huolesta oman heimon ja kulttuurin puolesta. Tämäkin on sellainen soppa, että kivenheittäjiä ja väärintekijöitä löytyy kaikista leireistä. Samoin kusipäitä. Kuvaavaa mielestäni on, että useampana vuonna valtion kolttasaamelaisille antama avustusraha on palautettu takaisin, kun avustusta käsittelemässä on ollut muita saamelaisia kuin kolttia. Että on se vähemmistö vähemmistölläkin.
   
  Honcho ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Onko jo ehditty spekuloida sitä mahdollisuutta, että tämän kaltaisten lausuntojen tarkoitus on luoda eripuraa suomalaisten keskuudessa, ja kyseessä on Kremlin yritys luoda separatistinen saamelaisliike?
   
  Honcho ja baikal tykkäsivät tästä.
 16. FinnNSF

  FinnNSF Eversti Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,745
  Tykkäykset:
  2,538
  Pisteet:
  316
  Eikös tämä ole vihapuhetta ei-saamelaisia kohtaan?!1
   
 17. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,098
  Tykkäykset:
  4,233
  Pisteet:
  1,286
  Ei ja ei. Kreml ei sitäpaitsi halua mitään tällaista, koska se pitää omia vähemmistöjään (ml. Kuolan saamelaiset) ongelmana.

  Lemetillä kai tunnekuohuissa vähän mopo karkasi käsistä. Varmaan katuu joitain sanavalintojaan jälkeenpäin.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 18. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,439
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
  Etelämpää suomesta löytyy talonpoikaissukuja, jotka ovat viljelleet maata pidempään.
   
 19. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Epäilemättä kyseessä on Kremlin kaksipäinen kotkajuoni.

  Suomessa kartoitettiin bauttiarallaa -70-luvun lopussa mahdollisia separatistisia juttuja. Lappia pidettiin hyvin mahdollisena pitkälti siksi, että Lappi äänesti kommunisteja varsin voimakkaasti. Toinen mahdollisuus oli tsadaa, rumpujen pärinää, mikä yllätys: Ahvenanmaa. NLn kaatuminen lannisti Lapin mahdollisuudet moiseen ja Ahvenanmaa hoitui markkaroiskeella.
   
  Honcho ja Tetra tykkäsivät tästä.
 20. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,636
  Tykkäykset:
  2,032
  Pisteet:
  316
  Joka puolelta Suomea löytyy pitkäaikaisempia jatkumoita asumisessa. Myös saamelaisalueelta. Etelästäkin löytyisi etsittäessä sukuja, jotka ovat syntyneet saamelaisten ryhdyttyä maanviljelijöiksi ja sulauduttua kantaväestöön.
   
 21. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,348
  Tykkäykset:
  8,383
  Pisteet:
  1,286
   
 22. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Mistä muuten tuo Lapin (korpi?)kommunismi johtuu? Eikai siellä mitään laajaa työväenliikettä ole ollut?
   

Jaa tämä sivu