KOIRATOIMINTA

Kiinniottoa ei kamerat ja sensorit tee :cool: Lennokeilla ja dronella on omat etunsa rajavalvontaan mutta jäljen ilmaisut ja jäljityskin voi tuottaa vaikeuksia ilman osaavaa koirapartiota.

Juuri näin. Mitä sillä tiedolla tekee, jos ei ole heittää nyrkkiä tilanteeseen........? Ei ni mitään.

Miten pitkän duunipäivän jaksaa tehdä sulan maan aikaan koira plus mies? Koirakaan ei ole kone, senkin jaksamisella on rajansa ja sekin tarvii lepopäivänsä, koulutusjaksonsa ja makailuhetkensä.

Siviilissä on pirusti oikeaa koiraosaamista, enkä puhu nyt itsestäni. Minun koiristani tulee näköjään aina samanlaisia nenänkaivajia kuin on isäntänsäkin. :oops: 11.9. kva (kirveellä veistetty alfa) näytti oikean karvansa ja melkein ohimosuoni räjähti sen temppuja seuratessa. o_O
 
Juuri näin. Mitä sillä tiedolla tekee, jos ei ole heittää nyrkkiä tilanteeseen........? Ei ni mitään.

Miten pitkän duunipäivän jaksaa tehdä sulan maan aikaan koira plus mies? Koirakaan ei ole kone, senkin jaksamisella on rajansa ja sekin tarvii lepopäivänsä, koulutusjaksonsa ja makailuhetkensä.

Siviilissä on pirusti oikeaa koiraosaamista, enkä puhu nyt itsestäni. Minun koiristani tulee näköjään aina samanlaisia nenänkaivajia kuin on isäntänsäkin. :oops: 11.9. kva (kirveellä veistetty alfa) näytti oikean karvansa ja melkein ohimosuoni räjähti sen temppuja seuratessa. o_O
Miehestä tiedä mutta koiran pitäsi jaksaa ryynätä metsässä yhtäjaksoisesti ainakin 4h. Jos koiraa ei ole fyysiesti reenattu vaikeissa maastoissa, loppuu siiltä puhti eikä esim. tuulenkaadoista jaksa yli mennä. Koira tarttee tankkaustauot hieman useammin kuin ihminen eikä se innossaan osaa pyytää. 45min on mielestäni sopiva hörppyväli ja koira pitää opettaa juomaan pullosta. 4h työn jälkeen 1-2h tunnin tauko tekee terää ja koira palautuu nopeammin kuin ihminen.

Koira ei ole todellakaan kone vaikka se itse joskus niin luuleekin. Toki ajavat koirat saattaa louskuttaa jänön perässä kellon ympäriinsä mutta tiivis jälkityö kuormittaa kovasti sitä ainutta korvien välissä palloilevaa hernettä, etenkin tarkkaa maavainua tehdessään. Ilmavainulla lienee koirallekin helpompaa mutta isäntä saa silloin laittaa töppöstä toisen eteen kiivaaseen tahtiin. Koirahan liikkuu kytekettynä han turvallisuus syistäkin. On turha tapattaa koiraa yrittämällä sillä suoraa kiinniottoa. Kiinniottoon tai eliminointiin tarvitaan niitä suojamiehiä ja mahdollista nyrkkipartiota/iskuryhmää. Sulkulinjoille miehet passiin ja ta:t asemiin keskeisille paikoille niin ajettavilla tulee nikkelipitoiset oltavat. Koira toimii sensorina, suunnan ja vauhdin pitäjänä. 2-3 koiraa jos osastolla on käytettävissään, sillä pärjää 24/7 jos vaan ohjaajat jaksaa. Toimiva viestiväline on a ja o. Tiedon on kuljettava jäljestyspartiolta johtoon viiveettä.

Koirapartio on yleensä heittopussina, joka hyppii tehtävistä toiseen. Tehtäväkestot vaihtelee muutamasta tunnista ehkä vuorokauteen.

Varsinainen Koulutusjakso koiralla kestää 2-5v että hyvä ja toimiva tulee. Viikossa koulutusaikaa esim. neljäänä-viitenä iltana 3-4h kerrallaan, harjoitusviikonloput lisäsi. Jokainen aamu kelistä riippumatta parituntia metsässä ja illalla tunti lenkkeilyä. Yksi päivä viikossa on koiralla ainakin oltava vapaata olla KOIRA. Koira oppinee parhaiten kouluttamalla suoraan tuleviin tehtäviin. Kilpalajit on sitten erikseen ja ne tarvitsee oman koulutuksensa, jos joku niistä tykkää.
 
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005447979.html

Ruotsin Försvarsmakten tuli ostaneeksi tyyriin puoleisia koiria.

RUOTSIN puolustusvoimat on käyttänyt yli 12 miljoonaa kruunua eli yli 1,2 miljoonaa euroa jalostukseen tarkoitettujen saksanpaimenkoirien hankkimiseen, kertoo Ruotsin radio.
Yhden koiran hinnaksi tuli keskimäärin noin 22 000 euroa. Arvostelua on Ruotsissa herättänyt erityisesti se, että hankintaa ei kilpailutettu. Se saattaa Kaliber-radio-ohjelman haastattelemien asiantuntijoiden mukaan rikkoa lakia.
Puolustusvoimat aikoo nyt selvittää, miten näin pääsi käymään. Narttukoiria hankittiin vuosina 2006–2014 noin 90.

Tavoitteena oli rakentaa suuri valtiollinen jalostusohjelma, joka tuottaa koiria puolustusvoimien ja poliisin käyttöön.
Suurin osa nartuista oli vielä nuoria. Niiden soveltumisesta jalostukseen ei siis ollut varmuutta.

KALIBER-OHJELMA kertoi hankinnasta 23. lokakuuta. Silloin puolustusvoimien logistiikan tilaus- ja seurantaosaston päällikkö Anna-Karin Brorsson Kinch vertasi koirien hankkimista henkilöstön rekrytoimiseen.
”Koirienhan piti täyttää tietty tehtävä puolustusvoimissa, siis suorittaa työ, emmekä me kilpailuta työntekijöitämmekään”, hän sanoi.
Maanantaina pääesikunnan tiedottaja Jesper Tengroth sanoi Ruotsin radiolle, että puolustusvoimat aikoo nyt tutkia, miten hankintapäätökset tehtiin.
Tarkoitus on myös pohtia, miten toimitaan tulevaisuudessa, jos on tarvetta hankkia lisää koiria, hän sanoi.

Suuri osa koirista on ostettu tanskalaiselta koirakauppiaalta, joka osti ensin koirat Saksasta ja myi ne eteenpäin Ruotsiin. Koirakauppiaalla on Ruotsin radion mukaan henkilökohtainen yhteys puolustusvoimien työntekijään, jonka tehtäviin kuului sopivien jalostuskoirien etsiminen.

Puolustusvoimat ei toistaiseksi tiedä, kuka teki päätöksen siitä, että koirien hinta oli kohtuullinen.

RUOTSIN puolustusvoimilla on ollut omaa koirankasvatusta ja -jalostusta Sollefteåssa 1930-luvulta lähtien. 1990-luvun alussa hallitus päätti yhtiöittää toiminnan eli ajoi sen käytännössä alas.
Tämä johti virkakoirapulaan puolustusvoimien lisäksi myös poliisissa ja tullissa. Vuonna 2003 hallitus päätti aloittaa toiminnan uudelleen.
Puolustusvoimien koirapalveluyksikön kotisivuilla kerrotaan, että pentueita syntyy vuosittain 35–40. Yksikkö kasvattaa koiria puolustusvoimille ja poliisille.
Pennuista valitaan vuosittain noin 50 työkoiraksi sopivaa yksilöä. Ne asuvat kodeissa puolitoistavuotiaaksi asti, minkä jälkeen niille tehdään soveltuvuustestit.

Testeissä tutkitaan, onko koira luonteeltaan tasapainoinen ja sopiiko se poliisi- tai sotakoiraksi.

SUOMESSA puolustusvoimat hankkii suurimman osan virkakoiristaan pentuina kotimaisilta kasvattajilta. Pennun hinta on yleensä 1 000–1 500 euroa, kertoo opetusupseeri, yliluutnantti Jarkko Pulliainen puolustusvoimista.

Miltä 20 000 euron hinta jalostuskoirasta kuulostaa?
”Kalliilta”, Pulliainen toteaa.


Suomen puolustusvoimilla on oma SA-kennel, mutta pentueita ei ole ollut muutamaan vuoteen. Kasvattajilta ostetaan 10–20 pentua vuodessa.

Pennusta ei voi tietää, tuleeko siitä hyvä sotakoira, sillä koiran kehitykseen vaikuttavat monet tekijät. Noin vuoden ikäisestä koirasta tiedetään terveyden ja luonteen perusteella, kannattaako sen kanssa jatkaa, Pulliainen sanoo.
Puolustusvoimat pyrkii ”hakemaan varmoja linjoja”, eli hankkimaan pentuja nartuilta, joilla on jo näyttöä sopivista jälkeläisistä.

SAKSANPAIMENKOIRALIITON toiminnanjohtajan Kirsi Lindgrenin mukaan jalostukseen käytettävä saksanpaimenkoirauros saattaa maailmalla maksaa kymmeniätuhansia euroja, mutta se on poikkeuksellista.
Silloin uroksella pitää olla taustalla menestystä esimerkiksi työkoirien maailmanmestaruuskilpailuista ja näyttöä, että se pystyy tuottamaan itseään parempia jälkeläisiä.
Suuria summia maksetaan etenkin Kiinassa ja Japanissa.

Uros on arvokas, koska se pystyy elämänsä aikana siittämään lukuisia pentuja. Narttujaan kasvattajat eivät Lindgrenin mukaan yleensä myy.
RUOTSIN koirahankinnassa on kyse melko pienistä rahoista, kun sitä vertaa viime viikolla julkistettuun ilmatorjuntajärjestelmähankintaan.
Ruotsi ostaa Yhdysvalloilta Patriot-ohjusjärjestelmän, jonka alkuvaiheen kustannukset ovat 1–1,2 miljardia euroa.

Fakta

Sotakoirat
> Sotakoiria koulutetaan erilaisiin tarkoituksiin. Niitä käytetään rauhan aikana sotilaspoliisin tukena esimerkiksi varuskuntien vartioinnissa. Lisäksi koiria käytetään varusmiesten koiranohjaajakoulutuksessa ja kansainvälisissä tehtävissä.
> Sotakoiria koulutetaan etsimään räjähteitä ja aseita sekä huumeita ja seuraamaan jälkiä.
> Suomessa puolustusvoimilla on noin 130 koiraa. Eniten on saksanpaimenkoiria, belgianpaimenkoira malinoiseja ja labradorinnoutajia.
> Sotakoiraosasto toimii Porin prikaatissa.
Lähde: Suomen kennelliitto
 

09.11.2020

Sotakoirat tukena etulinjoilla – viestinviejistä partiokoiriksi ja desanttien etsijöiksi​

32801.jpg

Sotakoira Taru odottaa toimintakäskyä elokuussa 1941.
Teksti Seppo Simola, kuvat SA-Kuva
Jatkosota muutti ensimmäisen maailmansodan mallin mukaisen koirien käyttöajatuksen. Ennen sotia oli panostettu viesti- ja lääkintäkoiriin. Jatkosodan aikana tärkeimmiksi kohosivat partio- ja vartiokoirat.
Viestikoirat kuljettivat viestin kaulapantaan tai valjaisiin kiinnitetyssä kapselissa. Koira tunsi kaksi ohjaajaa, joiden välillä se liikkui. Maksimietäisyys oli yleensä 2–3 kilometriä. Hyvä koira suoriutui viidenkin kilometrin matkasta. Viestivälineiden kehittyessä koirien merkitys väheni. Viestikoiraryhmän kokoonpano oli neljä miestä ja neljä koiraa.
Lääkintäkoirat opetettiin löytämään haavoittuneet maastosta ja hakemaan apua paikalle. Jatkosotaan mennessä lääkintäkoirista luovuttiin, koska talvisodassa niiden merkitys jäi vähäiseksi.

Puolustusvoimien koirakoulutus aloitettiin Kenttälennätinpataljoonassa Riihimäellä vuonna 1924. Koulutus siirtyi seuraavana vuonna Hämeenlinnan Linnankasarmille ja edelleen Rinkelinmäelle, missä yhä toimii Poliisikoiralaitos.
Lähes kaikki sotakoirat olivat saksanpaimenkoiria. Muita rotuja kuten airedalenterrieriä ja suursnautseria käytettiin vähäisessä määrin. Suuret lyhytkarvaiset koirat kuten rottweiler soveltuivat huonosti kylmiin olosuhteisiin ja kesäiseen sääski-invaasioon.
Koiran ominaisuudet toki vaikuttivat soveltuvuuteen sotakoiraksi, mutta taitavan ja motivoituneen koiranohjaajan rooli oli ratkaiseva. Sotakoirakoulun johtajan, majuri Gösta Degerstedtin havainto oli, että hyvä kouluttaja saa varsin huonostakin yksilöstä hyvän sotakoiran, mutta niin hyvää koiraa ei olekaan, ettei kelvoton ohjaaja sitä pilaisi.
150215.jpg

Koira saa tehtävän Sotakoirakoulussa.​
Jatkosodan vuosina ylivoimaisesti suurin osa sotakoirista palveli joko partio- tai vartiokoirina. Partiokoirat olivat osaavissa käsissä suureksi avuksi. Kaukopartiot olivat koirille fyysisesti liian rankkoja, ja ongelmia aiheutti myös koiranmuonan kuljetus. Niinpä partiokoiria käytettiin eniten lyhemmillä keikoilla kuten kenttävartioiden yhteyspartioiden apuna.
Partiokoirien tuli pysyä hiljaa, joten niitä opetettiin ilmaisemaan itseään eleillä. Samoin koiran käskytys hoidettiin pitkälti ilmeiden ja eleiden avulla. Etsintäkoiria ja partiokoiria käytettiin osin samoihin tehtäviin kuten desanttien ja karanneiden vankien jäljittämiseen sekä käpykaartilaisten piilopaikkojen paljastamiseen. Suurin partiokoiravahvuus saavutettiin syyskuussa 1943, jolloin palveluksessa oli 282 yksilöä.

Vartiokoirilta vaadittiin päinvastaisia ominaisuuksia kuin partiokoirilta. Haukkuminen oli suorastaan toivottavaa. Vartiokoirat koulutettiin myös aggressiivisiksi, ja niillä oli voimakas suojeluvietti. Vartiokoiria työllistivät eniten vankileirit ja varikot.
Vartiokoirien muuntokoulutus partiokäyttöön yleensä epäonnistui. Sen sijaan, että ne olisivat ilmaisseet vihollisen läsnäolon elein kuten matalaksi painautumalla, ne saattoivat rynnätä suin päin kimppuun. Järjestäpä siinä sitten hiljainen väijytys vihollispartiolle. Vartiokoiravahvuus oli suurimmillaan heinäkuussa 1944, jolloin rivissä oli 275 yksilöä.
Vetokoiria ei Suomessa juuri käytetty. Poikkeuksen muodostivat talvisodan ruotsalaiset vapaaehtoisjoukot. Miinakoirista oli suurta apua Lapin miinanraivauksessa jatkosodan päätyttyä. Koirien avulla löytyi aiemmin huomaamatta jääneitä miinakenttiä ja jo raivatulta alueelta sinne jääneitä miinoja. Miinakoirat koulutti majuri Torsten Raita, joka tunnetaan Rajavartiolaitoksen koiratoiminnan kehittäjänä.
Uuden roolin koirat saivat välirauhan aikana 1940. Talvisodassa sokeutuneille sotilaille alettiin kouluttaa koiria avustajiksi. Muutamia valmiita opaskoiria saatiin Ruotista.
452.jpg

Partio ajaa desanttia takaa koiran avulla syyskuussa 1942.​
Pulaa oli sotavuosina melkein kaikesta, niin myös rintamakelpoisista koirista. Puolustusvoimien rauhan ajan koiravahvuus laskettiin kymmenissä, kun sodan ajan tarve oli satoja. Niinpä koiria piti saada siviilistä. Koiria tarjottiin isänmaan palvelukseen vapaaehtoisestikin mutta liian vähän. Niinpä keväällä 1943 alettiin soveltuvien 1–5-vuotiaiden koirien pakko-otot. Tämä tietysti johti äärimmillään koirien piilottamiseen. Ottojen kautta riviin saatiin kolmisen sataa koiraa, joista soveltuviksi osoittautui noin puolet. Myös suojeluskuntien koiratoiminnan kautta saatiin täydennystä.
Joskus kävi niinkin, että korsun lemmikkihaukulle lyötiin tassuun littera sotakoirakoulutukseen Hämeenlinnaan. Jonkin verran sotakoiria saatiin lahjoituksena Ruotsista ja Tanskasta. Muutama kymmenen sotakoiraa saatiin täydennyksenä vastapuolelta, mutta sotasaaliskoirat päätyivät usein korsujen maskoteiksi asemasodan tylsyyttä piristämään.
Talvisodassa palveluksessa oli noin sata koiraa, joista kolmannes kaatui. Jatkosodan aikana Sotakoirakoulu sai yhteensä toista tuhatta koiraa. Kriteerit olivat tarkat ja koirien vaihtuvuus suurta. Myös koiratappiot olivat merkittäviä. Suurin koiravahvuus kenttäarmeijassa saavutettiin joulukuussa 1943, jolloin muonavahvuudessa oli 536 tarkkavainuista maanpuolustajaa.

Lukuisat väärinkäsitykset – tahalliset ja tahattomat – haittasivat koirien koulutusta ja käyttöä. Aluksi partiomiehet olivat kauhuissaan kuullessaan koiran lähtevän mukaan reissuun. Maatalojen pihakoiriin tottuneet miehet pitivät hengenvaarallisena, että räksyttävä piski lähtee partioon. He eivät tienneet, että partiokoirat olivat erikoiskoulutettuja tehtäväänsä. Ensimmäisen koirakeikan jälkeen epäluuloisimmatkaan eivät olisi enää millään luopuneet nelijalkaisesta partiokaveristaan.
Jos oli pulaa koirista, niin oli ohjaajistakin. Sotakoirakoulun johdon epätoivoon pystyy hyvin eläytymään, kun eräitäkin ohjaajiksi lähetettyjä ilmoittautui palvelukseen. Välillä tuntui, että kaikki toivottomimmat rykmentin murheenkryynit lähetettiin Sotakoirakoulun riesaksi. Ehkä heihinkin arveltiin iskostettavan tottelevaisuutta viimeistään siellä. Ja miten soveltui astmaatikko koiranohjaajaksi tai jalkavammainen juoksemaan maastossa koiran perässä? Ilmeisen mainiosti ainakin lähettäneen yksikön mielestä.
150232.jpg

Lääkintäkoira paikantaa haavoittuneen Sotakoirakoulun harjoituksessa.​
Koirien alkuperäisestä käyttöajatuksesta kertoo, että ne kuuluivat Puolustusvoimain viestikomentajan alaisuuteen. Vasta jatkosodan lopulla kokonaisvastuu koirista siirrettiin Päämajan eläinlääkintäosastolle eli käytännössä yksiköiden eläinlääkintäupseereille, jotka olivat toki hoitaneet koiria muutenkin. Haavoittuneille koirille oli jopa toipilaskoti.
Divisioonien esikunnissa ja tarvittaessa alemmissakin johtoportaissa palveli sotakoiraupseeri, joka oli velvollinen tarkastamaan kuukausittain vastuualueensa koirien olot ja raportoimaan havainnoistaan. Koiriin perehtyneistä upseereista oli pulaa, joten ongelmaksi muodostui asiantuntemattomuus ja sen myötä vaihtuvuus.
158314.jpg

Luutnantti Pentti Luotola koulutti viisi omistamaansa koiraa sotakoiriksi.​
Elintarvikepula koski myös sotakoiria. Perusmuona sisälsi kenttähevossairaaloiden toimittaman hevosenlihan lisäksi yleensä jauhoja, perunaa ja luita. Partiomuonana oli teuraseläinten verellä kyllästettyä leipää.
Talvisin koiratkin saattoivat käyttää lumipukua. Kaasunaamareitakin niille kehiteltiin. Yritys kuulostaa varsin utopistiselta, koska naamari sulkisi koiran oleelliset aistit eli hajun ja kuulon. Ehkä naamareita oli tarkoitus käyttää koiran pelastamiseksi taisteluaineiden vaikutuspiiristä.
Yli kolmelle sadalle vapaaehtoiskoiralle annettiin sodan jälkeen kunniakirja rintamapalvelukseen osallistumisesta. Puolustusvoimain viestikomentaja kiitti siinä ylipäällikön nimissä koiran omistajaa uhrimielestä ja antoi tunnustusta koiran työstä puolustuksemme hyväksi. Kiitos tuli totisesti ansioista, sillä muun kunnostautumisen ohella koirat pelastivat lukemattomien sotilaiden hengen.

Lähteitä:
Uma Aaltonen – Kaija Unhola: Suomen koirat sodassa ja rauhassa (1999)
Sven Eric Delér: Sotakoirat ovat säästäneet tuhansien sotilaiden hengen (Koiramme 7/1997)
Riikka Harjula: Sotakoirista oli monipuolista hyötyä etenkin jatkosodassa (Koiramme 12/2007)
Heli-Maija Heikkinen: Koirapula vaivasi Suomea jatkosodassa (Koiramme 7/1997)
Heli-Maija Heikkinen: Tosikertomuksia suomalaisista sotakoirista (Koiramme 7/1997)
Heli-Maija Heikkinen: Talvi- ja jatkosota 1939–1945 (Koiramme 12/2011)
 
https://oikeuttaelaimille.fi/suojelukoirat



En ota kantaa intin väitettyihin väärinkäytöksiin, koska en tiedä asiasta mitään. Tässä jutussa on kyllä varsinaisia ääliöitä.
Itsellä on lähes 20v kokemus malinoiseista. Sen sanon että silloin kun malit tulivat Suomeen, niiden kanssa oli aluksi aika paljonkin hankaluuksia. Nämä hankaluudet johtuivat siitä että vanhat seefferi-ukot käyttivät koulutuksessa samoja metodeja jotka ikävä kyllä olivat kovinkin kovakouraisia ja väkivaltaisiakin. Olen itse nähnyt- paljon. Ei ole mikään salaisuus että liian moni seefferi koulutettiin muinoin "hakkaamalla". Malinois on sellainen koira että, jos sitä menet hakkaamaan se menee erittäin nopeasti pilalla ja niin sanotusti välit koiraan ovat pysyvästi poikki. Koira ei enää ikinä luota täysin isäntäänsä, vaikka varmasti jollain tasolla olisikin toimiva koira. Sattui tapauksia jossa mali tuli virkamiehen silmille, tai iski vaimoa käteen kesken lenkin. Puhun tässä maleista siksi että se on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin työkoira maassamme.
Jutussa puhutaan sähkö ja piikkipannoista. Tietämättömälle nuo kuulostavat pahoilta mutta ne ovat yleisesti käytettyjä TYÖKALUJA työkoirien koulutuksessa. Sähköpanta voi ihan yhtä hyvin olla vibraattori tai ääni toiminen, olkoonkin että monessa mallissa on myös sähköiskun mahdollisuus säädöllä. Nämä ovat suomessa kiellettyjä käsittääkseni mutta... Olen noihin ammoin tutustunut. Esim jos asteikko on 1-100 niin 1 on sellainen että koira tuskin sitä noteeraa. 4 on sellainen että vastaa käden kosketusta "hei koira huomio". Eli nuo aleman tason "iskut" eivät tuota edes kipua, ne vain stimuloivat koiraa. Korkeammat jännitteet eivät ole tarkoitettu koulutukseen, paitsi esim sellaisessa tilanteessa jossa koira kohtaa erämaassa vaikka kalkkarokäärmeen. Tällöin ohjaaja antaa koiran käärmeen havaittuaan sellaisen tällin että koiraan iskostuu toimintamalli että käärmettä ei mennä lähellekään. Samoin jos koira on juoksemassa kohti moottoritietä tai junanrataa, tai on jonkun kohteen kimpussa mitä ei pitäisi. Tällöin noilla pannoilla toiminta saadaan tehokkaastikin loppumaan.
Aikoinaan otin markkinajohtajan pannasta kaikki asteet omaankin kaulaani 1-100. Kyllä ne 20 jälkeen alkaa tuntua : )
Joissain e-collareissa on myös gps ja radiopuhelintoiminto, jolla ohjaaja voi käskyttää koiraa etänä.

Piikkipanta eli prongcollar on myös erittäin väärin käsitetty kapistus. Tämäkin taitaa olla meillä kielletty, ainakin tietyillä millimäärillä asia on muistaakseni säädetty. Pannan toiminta ei perustu mihinkään pistämiseen kuten nimestä voisi kuvitella. Panta toimii niin että se on erittäin myötäisesti koiran kaulan ja niskan yläosassa, niin että se istuu paikoillaan. Panta ei oikein käytettynä vahingoita koiraa lainkaan- päinvastoin. Pannan idea hermopisteissä. Eli koira ei vedä lainkaan ja se kokee epämiellyttävää tunnetta pienestäkin vedosta. Kyseessä on nimenomaan koulutuspanta, jolla pääasiassa opetellaan pois vetämisestä ja kehitetään sivulla kulkemista. Näyttää julmalta mutta ei ole sitä. Erittäin hyvä työkalu tuokin, harmi että on kielletty ja väärinymmärretty.
 
Viimeksi muokattu:
Brittikommandojen koiravaljakoista.


Dogs of war – Huskies on the Arctic battlefield​

By
George Allison
-
March 30, 2024
0


Share
https://www.facebook.com/sharer.php...ogs-of-war-huskies-on-the-arctic-battlefield/
https://twitter.com/intent/tweet?te...s-on-the-arctic-battlefield/&via=ukdefjournal
1711898799074.png
https://api.whatsapp.com/send?text=...ogs-of-war-huskies-on-the-arctic-battlefield/

British commandos have trialled using dogs to supply troops operating deep behind enemy lines with ammunition and food in the Arctic Circle.​

Specialists from Chivenor-based Commando Logistic Regiment and the Commando Helicopter Force’s Ground Mobility Troop trained with huskies during their deployment to Northern Norway to look at how the dogs could be used on high-risk supply runs into adversary territory.
“Known as a Combat Service Support Squadron, the group of Royal Marines and Army Commandos are responsible for punching through the front lines and quickly supplying advanced commando raiding parties with ammunition, fuel, food and medical kit.

Whisky Squadron is made up of expert engineers, logisticians and drivers as well as protection troops well-armed with heavy and grenade machine guns, taking lessons from Russia’s illegal war in Ukraine on the way in which logistics has continued to evolve on the modern-day battlefield.

Mainly operating at night, the squadron uses various methods to reach the raiding teams – on foot, skis or snowmobiles or in some cases using tracked vehicles and trucks depending on the delivery size. The emphasis is on speed and remaining hidden.”


The commandos looked at how sleds pulled by huskies – known for their strength and endurance – could help deliver supplies to troops, making considerations on the types of operations canine companions could be deployed on, you can read more on this from them here.
 
Maksettu markkinointi. Kai???
Mutta tässä on Nuoren K9 ohjaajan näkemyksiä. Korostan, nuoren. EDIT koirien kanssa.
Varsinkin viranomaisyhteistyön osalta, treenien tai "kilpailujen" osalta, ei tarkoita että kaikki eri organisaatioiden koirat on moisia.
Eri viranomaisilla on rajuja painotuksia eri asioihin.
Soitto ja hekoon... Ehkä Poliisissa... :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top