Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

KOIRATOIMINTA

Viestiketju osiossa 'Taktiikka ja strategia' , aloittaja KorpiSISSI, 28.03.2013.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,923
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin. Mitä sillä tiedolla tekee, jos ei ole heittää nyrkkiä tilanteeseen........? Ei ni mitään.

  Miten pitkän duunipäivän jaksaa tehdä sulan maan aikaan koira plus mies? Koirakaan ei ole kone, senkin jaksamisella on rajansa ja sekin tarvii lepopäivänsä, koulutusjaksonsa ja makailuhetkensä.

  Siviilissä on pirusti oikeaa koiraosaamista, enkä puhu nyt itsestäni. Minun koiristani tulee näköjään aina samanlaisia nenänkaivajia kuin on isäntänsäkin. :oops: 11.9. kva (kirveellä veistetty alfa) näytti oikean karvansa ja melkein ohimosuoni räjähti sen temppuja seuratessa. o_O
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 2. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,009
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Miehestä tiedä mutta koiran pitäsi jaksaa ryynätä metsässä yhtäjaksoisesti ainakin 4h. Jos koiraa ei ole fyysiesti reenattu vaikeissa maastoissa, loppuu siiltä puhti eikä esim. tuulenkaadoista jaksa yli mennä. Koira tarttee tankkaustauot hieman useammin kuin ihminen eikä se innossaan osaa pyytää. 45min on mielestäni sopiva hörppyväli ja koira pitää opettaa juomaan pullosta. 4h työn jälkeen 1-2h tunnin tauko tekee terää ja koira palautuu nopeammin kuin ihminen.

  Koira ei ole todellakaan kone vaikka se itse joskus niin luuleekin. Toki ajavat koirat saattaa louskuttaa jänön perässä kellon ympäriinsä mutta tiivis jälkityö kuormittaa kovasti sitä ainutta korvien välissä palloilevaa hernettä, etenkin tarkkaa maavainua tehdessään. Ilmavainulla lienee koirallekin helpompaa mutta isäntä saa silloin laittaa töppöstä toisen eteen kiivaaseen tahtiin. Koirahan liikkuu kytekettynä han turvallisuus syistäkin. On turha tapattaa koiraa yrittämällä sillä suoraa kiinniottoa. Kiinniottoon tai eliminointiin tarvitaan niitä suojamiehiä ja mahdollista nyrkkipartiota/iskuryhmää. Sulkulinjoille miehet passiin ja ta:t asemiin keskeisille paikoille niin ajettavilla tulee nikkelipitoiset oltavat. Koira toimii sensorina, suunnan ja vauhdin pitäjänä. 2-3 koiraa jos osastolla on käytettävissään, sillä pärjää 24/7 jos vaan ohjaajat jaksaa. Toimiva viestiväline on a ja o. Tiedon on kuljettava jäljestyspartiolta johtoon viiveettä.

  Koirapartio on yleensä heittopussina, joka hyppii tehtävistä toiseen. Tehtäväkestot vaihtelee muutamasta tunnista ehkä vuorokauteen.

  Varsinainen Koulutusjakso koiralla kestää 2-5v että hyvä ja toimiva tulee. Viikossa koulutusaikaa esim. neljäänä-viitenä iltana 3-4h kerrallaan, harjoitusviikonloput lisäsi. Jokainen aamu kelistä riippumatta parituntia metsässä ja illalla tunti lenkkeilyä. Yksi päivä viikossa on koiralla ainakin oltava vapaata olla KOIRA. Koira oppinee parhaiten kouluttamalla suoraan tuleviin tehtäviin. Kilpalajit on sitten erikseen ja ne tarvitsee oman koulutuksensa, jos joku niistä tykkää.
   
  Fremen, setämies, baikal ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Fremen tykkäsi tästä.
 5. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,009
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  RUOTSIN puolustusvoimat on käyttänyt yli 12 miljoonaa kruunua eli yli 1,2 miljoonaa euroa jalostukseen tarkoitettujen saksanpaimenkoirien hankkimiseen, kertoo Ruotsin radio.
  Yhden koiran hinnaksi tuli keskimäärin noin 22 000 euroa. Arvostelua on Ruotsissa herättänyt erityisesti se, että hankintaa ei kilpailutettu. Se saattaa Kaliber-radio-ohjelman haastattelemien asiantuntijoiden mukaan rikkoa lakia.
  Puolustusvoimat aikoo nyt selvittää, miten näin pääsi käymään. Narttukoiria hankittiin vuosina 2006–2014 noin 90.

  Tavoitteena oli rakentaa suuri valtiollinen jalostusohjelma, joka tuottaa koiria puolustusvoimien ja poliisin käyttöön.
  Suurin osa nartuista oli vielä nuoria. Niiden soveltumisesta jalostukseen ei siis ollut varmuutta.

  KALIBER-OHJELMA kertoi hankinnasta 23. lokakuuta. Silloin puolustusvoimien logistiikan tilaus- ja seurantaosaston päällikkö Anna-Karin Brorsson Kinch vertasi koirien hankkimista henkilöstön rekrytoimiseen.
  ”Koirienhan piti täyttää tietty tehtävä puolustusvoimissa, siis suorittaa työ, emmekä me kilpailuta työntekijöitämmekään”, hän sanoi.
  Maanantaina pääesikunnan tiedottaja Jesper Tengroth sanoi Ruotsin radiolle, että puolustusvoimat aikoo nyt tutkia, miten hankintapäätökset tehtiin.
  Tarkoitus on myös pohtia, miten toimitaan tulevaisuudessa, jos on tarvetta hankkia lisää koiria, hän sanoi.

  Suuri osa koirista on ostettu tanskalaiselta koirakauppiaalta, joka osti ensin koirat Saksasta ja myi ne eteenpäin Ruotsiin. Koirakauppiaalla on Ruotsin radion mukaan henkilökohtainen yhteys puolustusvoimien työntekijään, jonka tehtäviin kuului sopivien jalostuskoirien etsiminen.

  Puolustusvoimat ei toistaiseksi tiedä, kuka teki päätöksen siitä, että koirien hinta oli kohtuullinen.

  RUOTSIN puolustusvoimilla on ollut omaa koirankasvatusta ja -jalostusta Sollefteåssa 1930-luvulta lähtien. 1990-luvun alussa hallitus päätti yhtiöittää toiminnan eli ajoi sen käytännössä alas.
  Tämä johti virkakoirapulaan puolustusvoimien lisäksi myös poliisissa ja tullissa. Vuonna 2003 hallitus päätti aloittaa toiminnan uudelleen.
  Puolustusvoimien koirapalveluyksikön kotisivuilla kerrotaan, että pentueita syntyy vuosittain 35–40. Yksikkö kasvattaa koiria puolustusvoimille ja poliisille.
  Pennuista valitaan vuosittain noin 50 työkoiraksi sopivaa yksilöä. Ne asuvat kodeissa puolitoistavuotiaaksi asti, minkä jälkeen niille tehdään soveltuvuustestit.

  Testeissä tutkitaan, onko koira luonteeltaan tasapainoinen ja sopiiko se poliisi- tai sotakoiraksi.

  SUOMESSA puolustusvoimat hankkii suurimman osan virkakoiristaan pentuina kotimaisilta kasvattajilta. Pennun hinta on yleensä 1 000–1 500 euroa, kertoo opetusupseeri, yliluutnantti Jarkko Pulliainen puolustusvoimista.

  Miltä 20 000 euron hinta jalostuskoirasta kuulostaa?
  ”Kalliilta”, Pulliainen toteaa.


  Suomen puolustusvoimilla on oma SA-kennel, mutta pentueita ei ole ollut muutamaan vuoteen. Kasvattajilta ostetaan 10–20 pentua vuodessa.

  Pennusta ei voi tietää, tuleeko siitä hyvä sotakoira, sillä koiran kehitykseen vaikuttavat monet tekijät. Noin vuoden ikäisestä koirasta tiedetään terveyden ja luonteen perusteella, kannattaako sen kanssa jatkaa, Pulliainen sanoo.
  Puolustusvoimat pyrkii ”hakemaan varmoja linjoja”, eli hankkimaan pentuja nartuilta, joilla on jo näyttöä sopivista jälkeläisistä.

  SAKSANPAIMENKOIRALIITON toiminnanjohtajan Kirsi Lindgrenin mukaan jalostukseen käytettävä saksanpaimenkoirauros saattaa maailmalla maksaa kymmeniätuhansia euroja, mutta se on poikkeuksellista.
  Silloin uroksella pitää olla taustalla menestystä esimerkiksi työkoirien maailmanmestaruuskilpailuista ja näyttöä, että se pystyy tuottamaan itseään parempia jälkeläisiä.
  Suuria summia maksetaan etenkin Kiinassa ja Japanissa.

  Uros on arvokas, koska se pystyy elämänsä aikana siittämään lukuisia pentuja. Narttujaan kasvattajat eivät Lindgrenin mukaan yleensä myy.
  RUOTSIN koirahankinnassa on kyse melko pienistä rahoista, kun sitä vertaa viime viikolla julkistettuun ilmatorjuntajärjestelmähankintaan.
  Ruotsi ostaa Yhdysvalloilta Patriot-ohjusjärjestelmän, jonka alkuvaiheen kustannukset ovat 1–1,2 miljardia euroa.

  Fakta

  Sotakoirat
  > Sotakoiria koulutetaan erilaisiin tarkoituksiin. Niitä käytetään rauhan aikana sotilaspoliisin tukena esimerkiksi varuskuntien vartioinnissa. Lisäksi koiria käytetään varusmiesten koiranohjaajakoulutuksessa ja kansainvälisissä tehtävissä.
  > Sotakoiria koulutetaan etsimään räjähteitä ja aseita sekä huumeita ja seuraamaan jälkiä.
  > Suomessa puolustusvoimilla on noin 130 koiraa. Eniten on saksanpaimenkoiria, belgianpaimenkoira malinoiseja ja labradorinnoutajia.
  > Sotakoiraosasto toimii Porin prikaatissa.
  Lähde: Suomen kennelliitto
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 6. jormas2000

  jormas2000 Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  157
  Tykkäykset:
  249
  Pisteet:
  16
  Niille, joilla näkyy HBO Nordic niin sinne on tänään ilmestynyt HBO dokumentti: War Dogs: A Soldier's Best Friend

   
  Woodsman ja KorpiSISSI tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu