Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Hong Kong will create a host of new national security offences, a senior official confirmed Tuesday, building on a law Beijing imposed last year that has criminalised much dissent and transformed the city.
Chris Tang, a former police chief promoted to security secretary this year, said officials had started working on local legislation that would define new crimes under the security law.
"We hope to complete it within the next term of legislature and we will consult with the public," Tang told the pro-Beijing Ta Kung Pao newspaper in a front-page report published on Tuesday.
In a separate interview with Sing Tao Daily, another pro-Beijing media outlet, Tang said officials were studying ongoing national security trials to guide their new legislation.
"We didn't pay much attention to espionage activities in the past and now we are studying whether we need to regulate that," Tang told Sing Tao's EastWeek magazine.
China imposed a sweeping national security law on Hong Kong last year in response to huge and often violent democracy protests.
The law targets any act deemed subversion, secession, terrorism and collusion with foreign forces.
It has been overwhelmingly deployed against people expressing certain political views and has remoulded the once outspoken and freewheeling city in China's own authoritarian image.
The new security law will be directed by Article 23 of Hong Kong's mini-constitution, Tang confirmed.
Article 23 calls for Hong Kong to pass its own national security legislation after the 1997 handover to China.
"The Chinese leadership wants to remain on the radar of Southeast Asian countries which are practising very pragmatic hedging between the United States and China," Izzuddin told AFP.
Singapore, which has strong security ties with Washington and vibrant economic relations with Beijing, has said countries should not be made to choose between China and the US.
China's claims to almost all of the resource-rich South China Sea, through which trillions of dollars in shipping trade passes annually, have long stoked tensions with rival claimants in Asia.
US officials have repeatedly denounced Beijing's claims as illegal.
The US-China relationship has deteriorated over a range of issues from cybersecurity and tech supremacy to human rights in Hong Kong and Xinjiang.
Tämän ilmoitettu käyttötarkoitus on itselleni hieman hämärä -- vastustajan lähin sotilaskenttä on 220km Taipeista (Houlincun), niin miksi se edes käyttäisi tukialusta Taiwania vastaan?
Kostoase taikka pelottelu on ainoat motiivit minkä keksin.Tämän ilmoitettu käyttötarkoitus on itselleni hieman hämärä -- vastustajan lähin sotilaskenttä on 220km Taipeista (Houlincun), niin miksi se edes käyttäisi tukialusta Taiwania vastaan?
Tai ilmoitettu käyttö eroaa aiotusta käytöstä ainakin nuanssein. Vahvan ilmapuolustuksen arvon kyllä ymmärrän, ja Taiwanin osalta se on parempi tuoda lähemmäs vastarantaa, koska vetäytyäkään ei voi.Kostoase taikka pelottelu on ainoat motiivit minkä keksin.
Suojatakseen Taiwania Tyynenmeren puolelta eristävää laivasto-osastoa/-osastoja. Tehostaakseen k.o. osastojen A2/AD-kykyä. Pakottaakseen Taiwanin jakamaan omia voimiaan torjuakseen mahdollisesti joka puolelta, ei vain mantereen suunnalta, tulevat iskut.Tämän ilmoitettu käyttötarkoitus on itselleni hieman hämärä -- vastustajan lähin sotilaskenttä on 220km Taipeista (Houlincun), niin miksi se edes käyttäisi tukialusta Taiwania vastaan?
Näinhän ne ovat kaivaneet, jo kymmeniä vuosia. Rommeli ja revoluutio sateenkaariväreissä on ollut ovella jo ainakin 1990-luvulta ja Tianamenista astiKiinassa diktatuuri kaivaa verta nenästään, siellä on nyt 10-15vuotta ollut vapaata, niin ruvetaan vetää hulluja rajoituksia....
Taiwanin Tyynenmeren puoli on vain melko tyhjä (suhteellisesti) ja maihinnousukelvoton (kiviset rannat + vuoristo). Kriittiset satamat on saaren etelä- ja pohjoispäädyssä sekä Kiinan puolella. Itse näkisin että tämä paatti on siirrettävä AA-lavetti, ehkä myös meritorjunta-sellainen mm. maihinnousualuksia vastaan, mutta varmaan ajetaan melko lähellä omaa rantaa.Suojatakseen Taiwania Tyynenmeren puolelta eristävää laivasto-osastoa/-osastoja. Tehostaakseen k.o. osastojen A2/AD-kykyä. Pakottaakseen Taiwanin jakamaan omia voimiaan torjuakseen mahdollisesti joka puolelta, ei vain mantereen suunnalta, tulevat iskut.
Nuo ovat pikku harmeja niin kauan kun tuo rannikko on Taiwanin ja mahdollisten liittolaisten hallinnassa. Ilmakuljetusjoukoille eivät edes sitä. Saari on liian iso ja aseistautunut että sen voisi luottaa saatavan kauttaaltaan hallintaan alle viikoissa mitattavan ajan. Siksi kiina tarvitsee tukialusosastoja estämään apujoukkoja pääsemästä maihin niin kauan kun organisoitu vastarinta jaksaa.Taiwanin Tyynenmeren puoli on vain melko tyhjä (suhteellisesti) ja maihinnousukelvoton (kiviset rannat + vuoristo). Kriittiset satamat on saaren etelä- ja pohjoispäädyssä sekä Kiinan puolella. Itse näkisin että tämä paatti on siirrettävä AA-lavetti, ehkä myös meritorjunta-sellainen mm. maihinnousualuksia vastaan, mutta varmaan ajetaan melko lähellä omaa rantaa.
Taiwanese fighter jets landed on a makeshift runway on a road on Wednesday as annual drills reached their peak, practising skills that would be needed in the event of an attack by China.
In exercises overseen by President Tsai Ing-wen, three aircraft – an F-16, French-made Mirage and a Ching-kuo Indigenous Defence Fighter plus an E-2 Hawk-Eye early warning aircraft – landed in rural southern Pingtung county on a road specially designed to be straight and flat for rapid conversion into a runway.
https://www.theguardian.com/world/2021/sep/06/china-sends-19-aircraft-into-taiwans-air-defence-zone
“Such splendid combat skills and rapid and real actions come from solid everyday training and also demonstrate the confidence of the Republic of China air force in defending its airspace,” Tsai wrote on Facebook, referring to Taiwan’s formal name.
Jos mietitään kuka sieltä olisi tulossa, en usko että Kiinasta olisi sinisen meren alueella vastustajaksi, enkä myöskään näe että se olisi Taiwanin asia putsata kulkureitti.Nuo ovat pikku harmeja niin kauan kun tuo rannikko on Taiwanin ja mahdollisten liittolaisten hallinnassa. Ilmakuljetusjoukoille eivät edes sitä. Saari on liian iso ja aseistautunut että sen voisi luottaa saatavan kauttaaltaan hallintaan alle viikoissa mitattavan ajan. Siksi kiina tarvitsee tukialusosastoja estämään apujoukkoja pääsemästä maihin niin kauan kun organisoitu vastarinta jaksaa.
Pitkällä aikavälillä ei tosiaankaan olisi vielä pariin kymmeneen vuoteen. Kiinan strategiana täytyisikin olla mahdollisimman yllättävä ja nopea fait accompli. Päävaiheeltaan ehkä parin viikon pituinen saaren valtaus ja linnoittaminen niin vahvasti että USAkaan ei haluaisi yrittää maihinnousua. Sitä varten olisikin tärkeää estää juuri nopeimmin paikalle saatavien apujen saapuminen, eli lähinnä ilmakuljetteiset ja valmiiksi lähialueella olevat osastot.Jos mietitään kuka sieltä olisi tulossa, en usko että Kiinasta olisi sinisen meren alueella vastustajaksi, enkä myöskään näe että se olisi Taiwanin asia putsata kulkureitti.
Itse uskon että Taiwan on melko kova luu kommareille, ovat kuitenkin fiksuja, varakkaita, yhtenäisiä, sekä varautuneet jo yli puoli vuosisataa. Saarellahan on louhittu jopa kiitoratoja vuorien sisälle, eli saavat koneet ainakin ilmaan lähes kaikissa tapauksissa. Tässä yhtälössä suurin kysymysmerkki on USA -- tuleeko apuun ja kauan kestää?Pitkällä aikavälillä ei tosiaankaan olisi vielä pariin kymmeneen vuoteen. Kiinan strategiana täytyisikin olla mahdollisimman yllättävä ja nopea fait accompli. Päävaiheeltaan ehkä parin viikon pituinen saaren valtaus ja linnoittaminen niin vahvasti että USAkaan ei haluaisi yrittää maihinnousua. Sitä varten olisikin tärkeää estää juuri nopeimmin paikalle saatavien apujen saapuminen, eli lähinnä ilmakuljetteiset ja valmiiksi lähialueella olevat osastot.
Tukialus- ja maihinnousuryhmiltä kestää melkein tuon pari viikkoa päästä USAn länsirannikolta Taiwanin lähistölle, jos sattuvat olemaan välittömästi valmiita nostamaan ankkurin. Kaikkinainen valmistautuminen pidentää aikaa. Jos niiden saapuessa saarella on enää hajanaista, sissisotatyyppistä vastarintaa, on vastamaihinnousuun ryhtyminen poliittisesti vaikeaa. Kiina voi toki sössiä tuon kohdan luomalla ns. Pearl Harbor-efektin, jolloin sodittaisiin taas monta vuotta putkeen.
Taiwanin on toki turha putsata kulkureittiä, jos sieltä ei ole ketään avuksi tulossa. Se kyllä lisää auttamishalujen löytymisen todennäköisyyttä, jos Taiwan itse on valmiimpi ja varustautuneempi osallistumaan itsekin operaatioon. Muutenkin, vaikka tuo katamaraanikorvetti onkin mediassa nimetty nimenomaan tukialuksentappajaksi, se on pätevä myös salmen yli pyrkivien joukkojenkuljetusalusten metsästämiseen. Sille on siis paljon käyttöä vaikka loppujen lopuksi Taiwan jäisi yhtä yksin kuin Suomi 1939.
The US, UK and Australia are setting up a trilateral security partnership aimed at confronting China, which will include helping Australia to build nuclear-powered submarines.
The initiative, called Aukus, was announced jointly by US president Joe Biden and prime ministers Boris Johnson and Scott Morrison, joined virtually by videoconference. They presented it as the next critical step in an old alliance.
Morrison said teams from the three countries would draw up a joint plan over the coming 18 months for assembling the new Australian nuclear-powered submarine fleet, which will be built in Adelaide. The project will make Australia only the seventh country in the world to have submarines propelled by nuclear reactors.
Kyllä, Taiwan on kova pala purtavaksi. Merkit on kuitenkin sellaiset että pekingissä uskotaan hampaiden kestävän, ainakin kun vielä vähän aikaa varustaudutaan. USAn apu on tosiaan iso kysymysmerkki - tämänpäiväiset uutiset Australian yhteistyöstä toki ovat selvä merkki että halua sitoutua tuolle suunnalle löytyy. Se toki saattaa toimia myös kiinalle signaalina kiirehtiä omia siirtoja.Itse uskon että Taiwan on melko kova luu kommareille, ovat kuitenkin fiksuja, varakkaita, yhtenäisiä, sekä varautuneet jo yli puoli vuosisataa. Saarellahan on louhittu jopa kiitoratoja vuorien sisälle, eli saavat koneet ainakin ilmaan lähes kaikissa tapauksissa. Tässä yhtälössä suurin kysymysmerkki on USA -- tuleeko apuun ja kauan kestää?
China’s deployment of radar, anti-ship and anti-air missile platforms, and combat aircraft to its outposts in the South China Sea has greatly expanded its ability to project power in waters far from its own coast. This feature will illustrate how these three capabilities are fundamentally linked, and how China’s aircraft carriers can take advantage of them to comfortably conduct operations at greater distances.
Taiwanin aseman tekee erittäin mielenkiintoiseksi ja ajankohtaiseksi myös se, että yli puolet maailman puolijohteista valmistetaan siellä.Kyllä, Taiwan on kova pala purtavaksi. Merkit on kuitenkin sellaiset että pekingissä uskotaan hampaiden kestävän, ainakin kun vielä vähän aikaa varustaudutaan. USAn apu on tosiaan iso kysymysmerkki - tämänpäiväiset uutiset Australian yhteistyöstä toki ovat selvä merkki että halua sitoutua tuolle suunnalle löytyy. Se toki saattaa toimia myös kiinalle signaalina kiirehtiä omia siirtoja.
Koko kuviossa on mielenkiintoisia yhtymäkohtia Falklandin sotaan. Toki erojakin on, mm. Falklandin puolustus oli olematonta ja Taiwan on melko vahvasti aseistautunut. Mittakaava on myös valtavasti isompi. Mutta molemmissa on kyse saarista, joita lähin mannervaltio pitää laittomasti miehitettynä omana osanaan. Saarten hallinnan pääasiallisen takaajan sitoumusta status quon ylläpitoon epäillään laajasti. Ja oletettavan hyökkääjän sisäpolitiikassa muhii piirteitä, jotka voivat innostaa operaatioon huomion kääntämiseksi ulkopolitiikkaan, oman kansansuosion kasvattamiseksi ja valta-aseman ylläpitämiseksi.
Samoin voi miettiä mitä Japani ja Etelä-Korea tekisivät?Itse uskon että Taiwan on melko kova luu kommareille, ovat kuitenkin fiksuja, varakkaita, yhtenäisiä, sekä varautuneet jo yli puoli vuosisataa. Saarellahan on louhittu jopa kiitoratoja vuorien sisälle, eli saavat koneet ainakin ilmaan lähes kaikissa tapauksissa. Tässä yhtälössä suurin kysymysmerkki on USA -- tuleeko apuun ja kauan kestää?
Entä sitten kun vuorten sisäisten kiitoratojen suuaukot pommitetaan umpeen?Itse uskon että Taiwan on melko kova luu kommareille, ovat kuitenkin fiksuja, varakkaita, yhtenäisiä, sekä varautuneet jo yli puoli vuosisataa. Saarellahan on louhittu jopa kiitoratoja vuorien sisälle, eli saavat koneet ainakin ilmaan lähes kaikissa tapauksissa. Tässä yhtälössä suurin kysymysmerkki on USA -- tuleeko apuun ja kauan kestää?