Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Korean Sota Osa II ?

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja deeq, 16.04.2010.

 1. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  275
  Tykkäykset:
  352
  Pisteet:
  16
  "http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001131415.html
  Pohjois-Korean ydinaseet valmiustilaan – näin kommentoi Pentagon
  [​IMG]
  Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennus Pentagon sijaitsee Washington DC:ssä.(KUVA: Lehtikuva)
  Julkaistu: 4.3. 1:33

  POHJOIS-KOREA
  Yhdysvalloissa reagoitiin nopeasti Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston välittämään uutiseen maan ydinaseiden valmiustilasta.
  Yhdysvaltain puolustusministeriö kehottaa Pohjois-Koreaa ”pidättymään provokatiivisista toimista, jotka pahentavat jännitteitä”.

  – Olemme tietoisia puheista ja seuraamme tarkasti tilannetta Korean niemimaalla yhdessä alueellisten liittolaistemme kanssa, Pentagonin tiedottaja Bill Urban totesi.

  – Kehotamme Pohjois-Koreaa pidättymään jännitteitä pahentavista provokatiivista toimista ja sen sijaan keskittymään kansainvälisten velvollisuuksien ja sitoumusten täyttämiseen.

  Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi sotaharjoituksen yhteydessä, että armeijan on oltava valmiina laukaisemaan ydinaseita milloin tahansa.

  Kimin mukaan Pohjois-Korea uudistaa sotilasvalmiuttaan, jotta se on valmis tekemään ”ennaltaehkäiseviä hyökkäyksiä” vihollisten uhatessa.
  Samu Lehtonen IS - Reuters"

  Jotenkin epäilen muuan tuhdin kaverin pitävän leveästä elämästään sen verran, että tämä on vain Pohjois-Korealta yleistä kuumottelua.
   
 2. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,473
  Tykkäykset:
  2,018
  Pisteet:
  156
  Suopöllö mölyää, oliskohan kevättä rinnassa....?

  Pohjois-Korea uhkaa ydiniskuilla USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitusten takia
  Maanantai 7.3.2016 klo 01.56

  Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean asevoimat harjoittelevat yhdessä säännöllisesti. On myös tavallista, että Pohjois-Korea reagoi harjoituksiin uhkauksilla.

  [​IMG]
  (EPA)
  Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa ydiniskuilla maiden yhteisten sotaharjoitusten takia.

  Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean asevoimat harjoittelevat yhdessä säännöllisesti. Tämänvuotinen harjoitus on toistaiseksi suurin: siihen ottaa osaa 300 000 eteläkorealaista ja 15 000 yhdysvaltalaista sotilasta. Harjoitukset kestävät liki kaksi kuukautta.

  On tavallista, että Pohjois-Korea reagoi harjoituksiin uhkauksilla. Tällä kertaa tilanne on jo valmiiksi tavallista kireämpi Pohjois-Korean viimeaikaisten ohjuskokeiden takia.

  Viime viikolla YK asetti maata vastaan uusia pakotteita, jotka ovat tiukimmat tähän mennessä. Vastauksena pakotteisiin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un määräsi maan ydinaseet valmiustilaan.

  Pohjois-Korealla tiedetään olevan ydinkärkiä. Asiantuntijat ovat kuitenkin erimielisiä siitä, pystyisikö maa laukaisemaan ydinohjusta.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030721229863_ul.shtml
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016
 3. Mainos 4. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,846
  Tykkäykset:
  2,090
  Pisteet:
  1,286
  http://www.spacewar.com/reports/Philippines_impounds_N_Korean_ship_under_UN_sanctions_999.html
   
 5. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  kappas kappas...mahtaako taustalla olla venäjälle aiheutuva välillinen talouden kuristus kun P-korean rahtilaivaliikennettä estetään maailmalla..?

  Venäjä jyrähti P-Korealle - "voi oikeuttaa sotilaalliseen voimankäyttöön"


  Keskiviikko 9.3.2016 klo 11.48

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030921240949_ul.shtml

  Mielenosoittajat protestoivat Pohjois-Korean rakettilaukaisua helmikuun puolivälissa Soulissa. (EPA / AOP)
  Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un väittää, että maa on onnistunut rakentamaan pienikokoisen vetypommin. Maa myös uhkaili ydinaseiden käytöllä ennen Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisiä sotaharjoituksia.

  - Pohjois-Korea on kahdesti harkitsematta valmis iskemään ennaltaehkäisevillä ydinaseseilla Yhdysvaltoihin, jos USA:n imperialistit uhkaavat sen suvereeniutta ja oikeutta olemassaoloon, Kim sanoi valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.

  Venäjä tyrmää ulkoministeriönsä kautta uhkailut, mutta myös sotaharjoituksen.

  - Mielestämme on täysin luvatonta uhkailla julkisissa lausunnoissa, että "ennaltaehkäiseviä ydinaseiskuja" voitaisiin käyttää vastustajia vastaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo tiedotteessaan uutistoimisto Tassin mukaan.

  - Pjongjangin pitää olla tietoinen siitä, että tällä tavalla Korean demokraattinen kansantasavalta (Pohjois-Koreasta) asettuu vastustamaan koko kansainvälistä yhteisöä ja luo kansainvälisen oikeutuksen käyttää sotilaallista voimaa sitä vastaan.

  Venäjällä on perinteisesti ollut lämpimämpi suhde Pohjois-Koreaa kohtaan, mikä tekee sen lausunnosta erityisen merkittävän.

  Huolestuminen ymmärrettävää

  Venäjä muisti samassa yhteydessä kritisoida myös Etelä-Korean ja USA:n suurharjoitusta. Maanantaina alkaneeseen vuotuiseen yhteisharjoitukseen osallistuu 300 000 Etelä-Korean ja 17 000 Yhdysvaltojen sotilasta. Venäjän mielestä nyt käytävä sotaharjoitus on näennäisesti suunniteltu ja tiedossa ennalta, mutta tosiasiassa se on suuruudeltaan ja kalustonsa puolesta ennennäkemätön.

  - On luonnollista, että valtio, joka on suoraan nimetty tämän kaltaisen sotilaallisen toiminnan kohteeksi, ei voi kuin tuntea kohtuullista huolta turvallisuutensa puolesta, ulkoministeriö toteaa.

  Pohjois-Korea on uhmannut YK:n turvallisuusneuvoston kieltoja testatessaan ballistisia ohjuksia ja se on myös väittänyt testanneensa onnistuneesti vetypommia viime tammikuussa. Varmaa tietoa maan ydinasekapasiteetista ja iskukyvystä ei ole. Ydinpommin saaminen pienoiskokoon olisi merkittävä edistysaskel, sillä silloin niitä voitaisiin käyttää ohjuksissa.

  Asiantuntijat eivät tammikuisen kokeen perusteella usko, että maalla olisi nykyaikaisia fuusioon perustuvia ydinaseita. Räjähdyksen arvioitu voimakkuus oli huomattavasti pienempi kuin mitä sen olisi pitänyt minimissään olla, jos kyseessä olisi ollut todellinen vetypommi.


  Kim Jong-unin rähinä Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa vastaan sai Venäjän puuttumaan asiaan. (EPA / AOP)
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 6. Leaderwolf

  Leaderwolf Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  663
  Tykkäykset:
  1,043
  Pisteet:
  76
 7. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  275
  Tykkäykset:
  352
  Pisteet:
  16
  [​IMG]

  Vaikka Pohjois-Korealla onkin melkoisia lukuja asevoimillaan, niin ei niitä pelkästään tule katsoa. Suuri osa kalustosta on vanhaa; lentohärveleillä sekä panssarivaunuille se vanhemman mallisuus voi pahasti tuntua nykysodassa ja Pohjois-Korean laivaston purkitkin ovat (jos ei iältä, niin teknisiltä ominaisuuksiltaan) vanhoja. Tykistö taas on oma juttunsa: vaikka suurin osa tykistöstä (mukana raketinheittimet) on vanhemman mallista, niin tykistö nyt on aina tykistöä, vaikka se olisikin iäkkäämpää - Etelä-Korea liittolaisineenkiin myöntyy siihen, että sodassa Pohjois-Korean tykistö saisi huomattavaa tuhoa aikaan - etenkin Seoulia vastaan.
   
 8. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Tekstien loppuun kirjoitetut faktatiedot ensin lukemalla juttu avautuu paljon paremmin. Suomalaisten sanomalehtien jutut pitää lukea aina lopusta alkuun niin sillä tavalla tietopohja etenee vähän paremmin kuin lukiessaan alusta loppuun. Oikeastaan tuo on vähän ärsyttävää kirjoittaa oleelliset faktat aina tekstien loppuun. Se muuttaa sitä normaalia lukemistapaa hieman.

  Kiina on isäntä ja Pohjois-Korea on räkyttävä rakki, jota isäntä haukuttaa.

  Pullistelu on tietty Pohjois-Korean hallinnolle oleellinen keino isotella kotimaan suuntaan. Nälkiintyvä kansa tuntee itsensä suurvallaksi. Kyllä se voiman kasaaminen on siksi, että Kiina tukee Pohjois-Koreaa. Etelä-Korea voisi purkaa rajan. Pohjois-Koreasta ei tulisi ketään, ei ne uskalla päästää niitä katsomaan Etelä-Koreaa. Koreoiden yhdistyminen olisi kyllä melkoinen savotta.

  Voi miettiä mitä liikkeitä Kiina tekee sillä aikaa, kun Pohjois-Korea vetää huomiota puoleensa. Kiina rakentelee saaria Etelä-Kiinan merellä. Kiina saastuttaa. Kiina siirtää jotakin jonnekin. Pohjois-Korea pelaa Kiinan käskyjen mukaan nostaen jännitystä. Kiina välttää sillä sen, ettei markkinat liikaa huolestu, kun se provokaation tuottaja ei ole Kiina vaan Pohjois-Korea. Kun Pohjois-Korea ensin provosoi lännen joukot paikalle niin Kiinan pitää luonnollisesti liikutella joukkoja.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2016
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 9. Tacitus

  Tacitus Luutnantti BAN

  Liittynyt:
  29.11.2012
  Viestejä:
  381
  Tykkäykset:
  469
  Pisteet:
  36
  Tuosta asiasta olen kuta kuinkin samaa mieltä. Pohjois-Korean pelastaminen Kim Jong-unilta olisi humaani teko. On mielestäni sietämätön ajatus, että 25 miljoonaa ihmistä elää käytännössä orjina tuollaisen hirmuhallitsijan alaisuudessa. Ja eletään sentään 2010-lukua.

  Sotilaallisessa mielessä se ei olisi ylitsepääsemätön homma. Pohjois-Korean aseistus on lähinnä 'tyhmää rautaa', mutta sitä on toki paljon. Uskoisin, että suurin kompastuskivi on ne ihmisuhrit, jotka tuollaisessa sodassa syntyisi. Siinä kuolisi valtava määrä (satoja tuhansia) pohjoiskorealaisia, mutta varmasti myös kauhea määrä eteläkorealaisia. Jos/kun Pohjois-Korea ennättäisi ennen luhistumistaan ampumaan muutaman miljoonaa tykistökranaattia ja siihen päälle vielä 1-5 (mahdollisesti jopa toimivaa) ydinasetta, niin tappioita syntyisi kyllä hurjasti.
   
  Tetra tykkäsi tästä.
 10. Johannes

  Johannes Kapteeni BAN

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  742
  Tykkäykset:
  516
  Pisteet:
  76
  Kyllä se suurin ongelma olisi siinä, mitä tapahtuu sen sodan jälkeen. Koko valtio lakkaisi olemasta. Vastaavia esimerkkejä on Irakista tai Libyasta, mihin sitä demokratiaa on käyty viemässä.

  Ne 25 miljoonaa tuskin jäisivät kotikyläänsä vaan lähtisivät Etelään tai Kiinaan. Noiden suiden ruokkimiseen ei YK tai EU halua ryhtyä.

  Johannes
   
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,712
  Tykkäykset:
  20,082
  Pisteet:
  1,286
  Etelä-Korea tosiaan tuskin on kovin innoissaan näistä "vapauttamissuunnitelmista. Tottakai PK on iljettävä luomus, mutta kannattaa muistaa, että se on myös Kiinan eteentyönnetty pesäke suuntana valtameri. Puskuri. Sylttytehtaan jäljet johtavat Pekingiin. Kirkasotsainen "kansojen vapauttaminen" sortajien ikeestä on ihan jees, mutta näköjään sekään ei ole vailla seurauksia, kuten olemme saaneet tuta.
   
 12. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Tämä Spartan-iskujoukko on valmiina hyökkäämään Pohjois-Koreaan
  ARNO RYDMAN

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Etela Korea iskujoukko-48214
  Etelä-Korean tuore erikoisjoukkojen yksikkö voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa. Se on koulutettu tuhoamaan pohjoiskorealaisia sotilastukikohtia.

  • [​IMG]
   Eteläkorealaiset ja amerikkalaiset sotilaat harjoittelivat yhdessä Etelä-Korean rannikolla maaliskuussa.

   (Lehtikuva/AFP)
  Etelä-Korea on perustanut 3 000 merijalkaväen sotilasta käsittävän eliittijoukon, joka on valmis suorittamaan hyökkäyksiä Pohjois-Korean alueelle, kertoo The Telegraph.

  Eliittijoukko perustettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vahvisti maan rannikkopuolustusta ja uhkasi ”haudata vihollisemme mereen”.

  Etelä-Korean uuden eliittiyksikön nimi on Spartan 3 000. Se voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa.

  Telegraphin mukaan eliittijoukkoa koulutettiin amerikkalaisjoukkojen rinnalla suurissa yhteisharjoituksissa maaliskuun alussa. Harjoituksiin osallistui yli 300 000 sotilasta.

  Spartan-yksikön tehtävänä on tuhota vihollisen tärkeitä sotilastukikohtia ja -laitoksia Pohjois-Koreassa. Yksikkö on koulutettu myös torjumaan luonnonkatastrofeja.

  USA ja Etelä-Korea ovat tuominneet Pohjois-Korean ydinaseohjelman. Pohjois-Korea ei ole suostunut lopettamaan ohjelmaa.

  Pohjois-Korea ampui maanantaina useita lyhyenkantaman raketteja tai ohjuksia Japaninmerelle. Viime viikolla Pohjois-Korea ampui kaksi keskikantaman ballistista ohjusta Japaninmerelle.

  Pohjois-Korea on tuominnut Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotilasharjoitukset ja ampunut ohjuksia mereen vastalauseeksi harjoituksille.

  YK:n turvallisuusneuvosto vastasi Pohjois-Korean aggressioon asettamalla sille tuoreita pakotteita.
   
  vonrehausen tykkäsi tästä.
 13. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Uho vaan jatkuu...

   
 14. Mainos 15. John Hilly

  John Hilly Eversti

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  1,940
  Tykkäykset:
  2,064
  Pisteet:
  316
  Etelä-Korealle jättipotti: Pohjois-Korean vakoilujohtaja loikkasi
  Etelä-Korea on todennäköisesti saanut tärkeää tietoa pohjoisen naapurinsa vakoilutoiminnasta.

  Pohjois-Korean korkea-arvoinen vakoilujohtaja on loikannut Etelä-Koreaan. Asiasta kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

  Loikkari työskeli Pohjois-Korean ulkomaanvakoiluorganisatiossa, Yleisessä tiedustelutoimistossa ja hänen vastuualueella olivat Etelä-Koreaan kohdistuneet vakoiluoperaatiot, Yonhap kertoo.

  Everstin arvoinen sotilas siirtyi Etelä-Koreaan viime vuonna.

  – Kyseessä on korkea-arvoisin sotilas, joka on koskaan loikannut etelään, Yonhap kertoo eteläkorealaisen hallitusvirkailijan kommentoineen.

  Pohjois-Koreasta on siirtynyt etelään kaikkiaan lähes 30 000 ihmistä, mutta korkea-arvoiset sotilaat ovat olleet harvinaisuuksia. Loikkaukset ovat myös vähentyneet sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtajaksi nousi Kim Jong-un vuonna 2011.

  Viime viikolla Etelä-Koreaan siirtyi Kiinassa toimineen ravintolan henkilöstö, yksi miespuolinen johtaja ja 12 naispuolista työntekijää. Heidän kerrottiin työskennelleen pohjoiskorealaisessa ravintolassa Ningbon kaupungissa, Kiinan kaakkoisosassa.


  http://yle.fi/uutiset/etela-korealle_jattipotti_pohjois-korean_vakoilujohtaja_loikkasi/8801760
   
 16. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,846
  Tykkäykset:
  2,090
  Pisteet:
  1,286
  http://www.theregister.co.uk/2016/0...rade_national_stereo_system_at_cost_of_us16m/
   
  John Hilly tykkäsi tästä.
 17. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  John Hilly tykkäsi tästä.
 18. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,846
  Tykkäykset:
  2,090
  Pisteet:
  1,286
  http://defense-update.com/20160724_...iles-closer-to-the-border-with-the-south.html
   
  John Hilly tykkäsi tästä.
 19. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,892
  Pisteet:
  1,286
 20. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,693
  Tykkäykset:
  3,013
  Pisteet:
  1,286
  No, China isn't punishing North Korea.
  Jatkuu täällä.
  http://www.armscontrolwonk.com/archive/1201736/no-china-isnt-punishing-north-korea/
   
 21. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,674
  Tykkäykset:
  6,420
  Pisteet:
  1,286
  vonrehausen ja TungstenHeart tykkäsivät tästä.
 22. vonrehausen

  vonrehausen Alikersantti

  Liittynyt:
  07.03.2014
  Viestejä:
  80
  Tykkäykset:
  83
  Pisteet:
  6
  Oliko tästä suunnitelmasta jotain lisätietoa saatavilla?
   

Jaa tämä sivu