Korean Sota Osa II ?

"http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001131415.html
Pohjois-Korean ydinaseet valmiustilaan – näin kommentoi Pentagon

Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennus Pentagon sijaitsee Washington DC:ssä.(KUVA: Lehtikuva)
Julkaistu: 4.3. 1:33

POHJOIS-KOREA
Yhdysvalloissa reagoitiin nopeasti Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston välittämään uutiseen maan ydinaseiden valmiustilasta.
Yhdysvaltain puolustusministeriö kehottaa Pohjois-Koreaa ”pidättymään provokatiivisista toimista, jotka pahentavat jännitteitä”.

– Olemme tietoisia puheista ja seuraamme tarkasti tilannetta Korean niemimaalla yhdessä alueellisten liittolaistemme kanssa, Pentagonin tiedottaja Bill Urban totesi.

– Kehotamme Pohjois-Koreaa pidättymään jännitteitä pahentavista provokatiivista toimista ja sen sijaan keskittymään kansainvälisten velvollisuuksien ja sitoumusten täyttämiseen.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi sotaharjoituksen yhteydessä, että armeijan on oltava valmiina laukaisemaan ydinaseita milloin tahansa.

Kimin mukaan Pohjois-Korea uudistaa sotilasvalmiuttaan, jotta se on valmis tekemään ”ennaltaehkäiseviä hyökkäyksiä” vihollisten uhatessa.
Samu Lehtonen IS - Reuters"

Jotenkin epäilen muuan tuhdin kaverin pitävän leveästä elämästään sen verran, että tämä on vain Pohjois-Korealta yleistä kuumottelua.
 
Suopöllö mölyää, oliskohan kevättä rinnassa....?

Pohjois-Korea uhkaa ydiniskuilla USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitusten takia
Maanantai 7.3.2016 klo 01.56

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean asevoimat harjoittelevat yhdessä säännöllisesti. On myös tavallista, että Pohjois-Korea reagoi harjoituksiin uhkauksilla.


(EPA)
Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa ydiniskuilla maiden yhteisten sotaharjoitusten takia.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean asevoimat harjoittelevat yhdessä säännöllisesti. Tämänvuotinen harjoitus on toistaiseksi suurin: siihen ottaa osaa 300 000 eteläkorealaista ja 15 000 yhdysvaltalaista sotilasta. Harjoitukset kestävät liki kaksi kuukautta.

On tavallista, että Pohjois-Korea reagoi harjoituksiin uhkauksilla. Tällä kertaa tilanne on jo valmiiksi tavallista kireämpi Pohjois-Korean viimeaikaisten ohjuskokeiden takia.

Viime viikolla YK asetti maata vastaan uusia pakotteita, jotka ovat tiukimmat tähän mennessä. Vastauksena pakotteisiin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un määräsi maan ydinaseet valmiustilaan.

Pohjois-Korealla tiedetään olevan ydinkärkiä. Asiantuntijat ovat kuitenkin erimielisiä siitä, pystyisikö maa laukaisemaan ydinohjusta.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030721229863_ul.shtml
 
Viimeksi muokattu:

ctg

Ylipäällikkö
The Philippines said Saturday it had impounded a North Korean vessel in response to tough new United Nations sanctions introduced in response to Pyongyang's recent nuclear and ballistic missile tests.

The 6,830-tonne cargo ship Jin Teng will not be allowed to leave Subic port, northeast of the capital Manila, where it had been docked for three days and its crew will be deported, presidential spokesman Manolo Quezon said on state-run radio station Radyo ng Bayan.

It was the first reported enforcement of the sanctions, the toughest to date, which were adopted late Wednesday by the UN Security Council.

"The world is concerned over North Korea's nuclear weapons programme and as a member of the UN, the Philippines has to do its part to enforce the sanctions," Quezon said.

A team from the UN is expected to inspect the ship in the port, located near a former United States naval base, foreign affairs spokesman Charles Jose said.

Jose told AFP the ship was impounded "in compliance with the UN resolution" regardless of the results of the inspections.

The Jin Teng, carrying palm kernels, was searched for the second time on Saturday, this time using electronic weapons sensors, coastguard spokesman Commander Armand Balilo told AFP, adding the 21 crewmen were "very cooperative".

Balilo said no explosives, drugs or banned substances have been found so far.
http://www.spacewar.com/reports/Philippines_impounds_N_Korean_ship_under_UN_sanctions_999.html
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
kappas kappas...mahtaako taustalla olla venäjälle aiheutuva välillinen talouden kuristus kun P-korean rahtilaivaliikennettä estetään maailmalla..?

Venäjä jyrähti P-Korealle - "voi oikeuttaa sotilaalliseen voimankäyttöön"


Keskiviikko 9.3.2016 klo 11.48

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030921240949_ul.shtml

Mielenosoittajat protestoivat Pohjois-Korean rakettilaukaisua helmikuun puolivälissa Soulissa. (EPA / AOP)
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un väittää, että maa on onnistunut rakentamaan pienikokoisen vetypommin. Maa myös uhkaili ydinaseiden käytöllä ennen Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisiä sotaharjoituksia.

- Pohjois-Korea on kahdesti harkitsematta valmis iskemään ennaltaehkäisevillä ydinaseseilla Yhdysvaltoihin, jos USA:n imperialistit uhkaavat sen suvereeniutta ja oikeutta olemassaoloon, Kim sanoi valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.

Venäjä tyrmää ulkoministeriönsä kautta uhkailut, mutta myös sotaharjoituksen.

- Mielestämme on täysin luvatonta uhkailla julkisissa lausunnoissa, että "ennaltaehkäiseviä ydinaseiskuja" voitaisiin käyttää vastustajia vastaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo tiedotteessaan uutistoimisto Tassin mukaan.

- Pjongjangin pitää olla tietoinen siitä, että tällä tavalla Korean demokraattinen kansantasavalta (Pohjois-Koreasta) asettuu vastustamaan koko kansainvälistä yhteisöä ja luo kansainvälisen oikeutuksen käyttää sotilaallista voimaa sitä vastaan.

Venäjällä on perinteisesti ollut lämpimämpi suhde Pohjois-Koreaa kohtaan, mikä tekee sen lausunnosta erityisen merkittävän.

Huolestuminen ymmärrettävää

Venäjä muisti samassa yhteydessä kritisoida myös Etelä-Korean ja USA:n suurharjoitusta. Maanantaina alkaneeseen vuotuiseen yhteisharjoitukseen osallistuu 300 000 Etelä-Korean ja 17 000 Yhdysvaltojen sotilasta. Venäjän mielestä nyt käytävä sotaharjoitus on näennäisesti suunniteltu ja tiedossa ennalta, mutta tosiasiassa se on suuruudeltaan ja kalustonsa puolesta ennennäkemätön.

- On luonnollista, että valtio, joka on suoraan nimetty tämän kaltaisen sotilaallisen toiminnan kohteeksi, ei voi kuin tuntea kohtuullista huolta turvallisuutensa puolesta, ulkoministeriö toteaa.

Pohjois-Korea on uhmannut YK:n turvallisuusneuvoston kieltoja testatessaan ballistisia ohjuksia ja se on myös väittänyt testanneensa onnistuneesti vetypommia viime tammikuussa. Varmaa tietoa maan ydinasekapasiteetista ja iskukyvystä ei ole. Ydinpommin saaminen pienoiskokoon olisi merkittävä edistysaskel, sillä silloin niitä voitaisiin käyttää ohjuksissa.

Asiantuntijat eivät tammikuisen kokeen perusteella usko, että maalla olisi nykyaikaisia fuusioon perustuvia ydinaseita. Räjähdyksen arvioitu voimakkuus oli huomattavasti pienempi kuin mitä sen olisi pitänyt minimissään olla, jos kyseessä olisi ollut todellinen vetypommi.


Kim Jong-unin rähinä Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa vastaan sai Venäjän puuttumaan asiaan. (EPA / AOP)
 


Vaikka Pohjois-Korealla onkin melkoisia lukuja asevoimillaan, niin ei niitä pelkästään tule katsoa. Suuri osa kalustosta on vanhaa; lentohärveleillä sekä panssarivaunuille se vanhemman mallisuus voi pahasti tuntua nykysodassa ja Pohjois-Korean laivaston purkitkin ovat (jos ei iältä, niin teknisiltä ominaisuuksiltaan) vanhoja. Tykistö taas on oma juttunsa: vaikka suurin osa tykistöstä (mukana raketinheittimet) on vanhemman mallista, niin tykistö nyt on aina tykistöä, vaikka se olisikin iäkkäämpää - Etelä-Korea liittolaisineenkiin myöntyy siihen, että sodassa Pohjois-Korean tykistö saisi huomattavaa tuhoa aikaan - etenkin Seoulia vastaan.
 
Tekstien loppuun kirjoitetut faktatiedot ensin lukemalla juttu avautuu paljon paremmin. Suomalaisten sanomalehtien jutut pitää lukea aina lopusta alkuun niin sillä tavalla tietopohja etenee vähän paremmin kuin lukiessaan alusta loppuun. Oikeastaan tuo on vähän ärsyttävää kirjoittaa oleelliset faktat aina tekstien loppuun. Se muuttaa sitä normaalia lukemistapaa hieman.

Kiina on isäntä ja Pohjois-Korea on räkyttävä rakki, jota isäntä haukuttaa.

Pullistelu on tietty Pohjois-Korean hallinnolle oleellinen keino isotella kotimaan suuntaan. Nälkiintyvä kansa tuntee itsensä suurvallaksi. Kyllä se voiman kasaaminen on siksi, että Kiina tukee Pohjois-Koreaa. Etelä-Korea voisi purkaa rajan. Pohjois-Koreasta ei tulisi ketään, ei ne uskalla päästää niitä katsomaan Etelä-Koreaa. Koreoiden yhdistyminen olisi kyllä melkoinen savotta.

Voi miettiä mitä liikkeitä Kiina tekee sillä aikaa, kun Pohjois-Korea vetää huomiota puoleensa. Kiina rakentelee saaria Etelä-Kiinan merellä. Kiina saastuttaa. Kiina siirtää jotakin jonnekin. Pohjois-Korea pelaa Kiinan käskyjen mukaan nostaen jännitystä. Kiina välttää sillä sen, ettei markkinat liikaa huolestu, kun se provokaation tuottaja ei ole Kiina vaan Pohjois-Korea. Kun Pohjois-Korea ensin provosoi lännen joukot paikalle niin Kiinan pitää luonnollisesti liikutella joukkoja.
 
Viimeksi muokattu:

Tacitus

Luutnantti
BAN
J

Jos politiikka olisi niin helppoa, että "heikompien" tai "köyhempien" valtioiden kanssa ei ole erityisempää tarvetta tehdä sopimuksia, olisi esimerkiksi Pohjois-Korean ongelma ratkaistu jo aikapäiviä sitten. Mutta valitettavasti sekin, äärimmäisestä köyhyydestään huolimatta, on sotilaallisesti liian voimakas, jotta USA liittolaisineen olisivat valmiita pistämään kunnolla kova-kovaa vastaan.

Itse nojatuolista käsin olisin, sivumennen sanoen, sitä mieltä, että aseellinen interventio Pohjois-Koreaan voisi olla pitkällä tähtäimellä oikea ratkaisu.
Tuosta asiasta olen kuta kuinkin samaa mieltä. Pohjois-Korean pelastaminen Kim Jong-unilta olisi humaani teko. On mielestäni sietämätön ajatus, että 25 miljoonaa ihmistä elää käytännössä orjina tuollaisen hirmuhallitsijan alaisuudessa. Ja eletään sentään 2010-lukua.

Sotilaallisessa mielessä se ei olisi ylitsepääsemätön homma. Pohjois-Korean aseistus on lähinnä 'tyhmää rautaa', mutta sitä on toki paljon. Uskoisin, että suurin kompastuskivi on ne ihmisuhrit, jotka tuollaisessa sodassa syntyisi. Siinä kuolisi valtava määrä (satoja tuhansia) pohjoiskorealaisia, mutta varmasti myös kauhea määrä eteläkorealaisia. Jos/kun Pohjois-Korea ennättäisi ennen luhistumistaan ampumaan muutaman miljoonaa tykistökranaattia ja siihen päälle vielä 1-5 (mahdollisesti jopa toimivaa) ydinasetta, niin tappioita syntyisi kyllä hurjasti.
 

Johannes

Kapteeni
BAN
Tuosta asiasta olen kuta kuinkin samaa mieltä. Pohjois-Korean pelastaminen Kim Jong-unilta olisi humaani teko. On mielestäni sietämätön ajatus, että 25 miljoonaa ihmistä elää käytännössä orjina tuollaisen hirmuhallitsijan alaisuudessa. Ja eletään sentään 2010-lukua.

Sotilaallisessa mielessä se ei olisi ylitsepääsemätön homma. Pohjois-Korean aseistus on lähinnä 'tyhmää rautaa', mutta sitä on toki paljon. Uskoisin, että suurin kompastuskivi on ne ihmisuhrit, jotka tuollaisessa sodassa syntyisi. Siinä kuolisi valtava määrä (satoja tuhansia) pohjoiskorealaisia, mutta varmasti myös kauhea määrä eteläkorealaisia. Jos/kun Pohjois-Korea ennättäisi ennen luhistumistaan ampumaan muutaman miljoonaa tykistökranaattia ja siihen päälle vielä 1-5 (mahdollisesti jopa toimivaa) ydinasetta, niin tappioita syntyisi kyllä hurjasti.
Kyllä se suurin ongelma olisi siinä, mitä tapahtuu sen sodan jälkeen. Koko valtio lakkaisi olemasta. Vastaavia esimerkkejä on Irakista tai Libyasta, mihin sitä demokratiaa on käyty viemässä.

Ne 25 miljoonaa tuskin jäisivät kotikyläänsä vaan lähtisivät Etelään tai Kiinaan. Noiden suiden ruokkimiseen ei YK tai EU halua ryhtyä.

Johannes
 

baikal

Ylipäällikkö
Mod
Lahjoittaja
Kyllä se suurin ongelma olisi siinä, mitä tapahtuu sen sodan jälkeen. Koko valtio lakkaisi olemasta. Vastaavia esimerkkejä on Irakista tai Libyasta, mihin sitä demokratiaa on käyty viemässä.

Ne 25 miljoonaa tuskin jäisivät kotikyläänsä vaan lähtisivät Etelään tai Kiinaan. Noiden suiden ruokkimiseen ei YK tai EU halua ryhtyä.

Johannes
Etelä-Korea tosiaan tuskin on kovin innoissaan näistä "vapauttamissuunnitelmista. Tottakai PK on iljettävä luomus, mutta kannattaa muistaa, että se on myös Kiinan eteentyönnetty pesäke suuntana valtameri. Puskuri. Sylttytehtaan jäljet johtavat Pekingiin. Kirkasotsainen "kansojen vapauttaminen" sortajien ikeestä on ihan jees, mutta näköjään sekään ei ole vailla seurauksia, kuten olemme saaneet tuta.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Tämä Spartan-iskujoukko on valmiina hyökkäämään Pohjois-Koreaan
ARNO RYDMAN

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Etela Korea iskujoukko-48214
Etelä-Korean tuore erikoisjoukkojen yksikkö voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa. Se on koulutettu tuhoamaan pohjoiskorealaisia sotilastukikohtia.


  • Eteläkorealaiset ja amerikkalaiset sotilaat harjoittelivat yhdessä Etelä-Korean rannikolla maaliskuussa.

    (Lehtikuva/AFP)
Etelä-Korea on perustanut 3 000 merijalkaväen sotilasta käsittävän eliittijoukon, joka on valmis suorittamaan hyökkäyksiä Pohjois-Korean alueelle, kertoo The Telegraph.

Eliittijoukko perustettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vahvisti maan rannikkopuolustusta ja uhkasi ”haudata vihollisemme mereen”.

Etelä-Korean uuden eliittiyksikön nimi on Spartan 3 000. Se voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa.

Telegraphin mukaan eliittijoukkoa koulutettiin amerikkalaisjoukkojen rinnalla suurissa yhteisharjoituksissa maaliskuun alussa. Harjoituksiin osallistui yli 300 000 sotilasta.

Spartan-yksikön tehtävänä on tuhota vihollisen tärkeitä sotilastukikohtia ja -laitoksia Pohjois-Koreassa. Yksikkö on koulutettu myös torjumaan luonnonkatastrofeja.

USA ja Etelä-Korea ovat tuominneet Pohjois-Korean ydinaseohjelman. Pohjois-Korea ei ole suostunut lopettamaan ohjelmaa.

Pohjois-Korea ampui maanantaina useita lyhyenkantaman raketteja tai ohjuksia Japaninmerelle. Viime viikolla Pohjois-Korea ampui kaksi keskikantaman ballistista ohjusta Japaninmerelle.

Pohjois-Korea on tuominnut Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotilasharjoitukset ja ampunut ohjuksia mereen vastalauseeksi harjoituksille.

YK:n turvallisuusneuvosto vastasi Pohjois-Korean aggressioon asettamalla sille tuoreita pakotteita.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Uho vaan jatkuu...

Kim Jong-un uhkaa USA:ta – uudella videolla ydinräjähdys tuhoaa Washingtonin
KASPERI SUMMANEN
2 tuntia ja 22 minuuttia sitten(päivitetty 2 tuntia ja 14 minuuttia sitten)

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pkorean_uusi_propagandavideo-48402

Pohjois-Korean uudella propagandavideolla hyökätään Yhdysvaltoihin.


  • Washingtonissa räjähtää Pohjois-Korean videolla.

    (DPRK Today/youtube)
Diktaattori Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korea on julkaissut uuden propagandavideon, jossa esitellään aseita ja isketään Yhdysvaltojen Washingtoniin. Video (alla) on julkaistu alun perin turistisivustoksi tarkoitetun DPRK Todayn Youtube-kanavalla.

Varsin sotaisan videon alussa näytetään videopätkiä ja kuvia Korean sodasta. Sen jälkeen videolla vilisee iskulauseita ja kuvamateriaalia sotaharjoituksista ja Pohjois-Korean asevoimien kalustosta. Videolla näytetään pätkiä myös viimeaikaisista ohjuskokeista.

Video huipentuu kehnosti tehtyyn animaatioon, jossa Pohjois-Koreasta laukaistu ydinohjus iskee keskelle Washingtonin keskustaa. Kaupunki räjähtää liekkeihin.

Seuraavaksi näytetään punasävyistä kuvaa Yhdysvaltojen lipusta ja valkoisista risteistä hautausmaalla.

Videon nimi on Viimeinen mahdollisuus.

Pohjois-Korea on kiihdyttänyt aseohjelmiaan viimeisen vuoden aikana. Eristäytynyt diktatuuri suoritti alkuvuodesta historiansa neljännen ydinkokeen. Pohjois-Korea on myös laukaissut avaruusraketin. Laukaisua on pidetty kulissina pitkän matkan ohjuskokeelle. Pohjois-Korea on myös väittänyt onnistuneensa kehittämään ballistisen ohjuksen kärkeen soveltuvan pienennetyn ydinkärjen.

Maan tiedetään lisäksi kehittävän aktiivisesti ballistista ohjussukellusvenettä. Salamyhkäisen hankkeen todellisesta tilasta on vain vähän tietoa. Tuoreimpien satelliittikuvien perusteella uuden sukellusveneen prototyyppi saattaa olla jo valmis.

Pohjois-Korean sotaisa retoriikka ja kiihtyvät aseohjelmat ovat heikentäneet sen ulkosuhteita entisestään ja maahan kohdistettuja pakotteita on kiristetty.

 
Etelä-Korealle jättipotti: Pohjois-Korean vakoilujohtaja loikkasi
Etelä-Korea on todennäköisesti saanut tärkeää tietoa pohjoisen naapurinsa vakoilutoiminnasta.

Pohjois-Korean korkea-arvoinen vakoilujohtaja on loikannut Etelä-Koreaan. Asiasta kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Loikkari työskeli Pohjois-Korean ulkomaanvakoiluorganisatiossa, Yleisessä tiedustelutoimistossa ja hänen vastuualueella olivat Etelä-Koreaan kohdistuneet vakoiluoperaatiot, Yonhap kertoo.

Everstin arvoinen sotilas siirtyi Etelä-Koreaan viime vuonna.

– Kyseessä on korkea-arvoisin sotilas, joka on koskaan loikannut etelään, Yonhap kertoo eteläkorealaisen hallitusvirkailijan kommentoineen.

Pohjois-Koreasta on siirtynyt etelään kaikkiaan lähes 30 000 ihmistä, mutta korkea-arvoiset sotilaat ovat olleet harvinaisuuksia. Loikkaukset ovat myös vähentyneet sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtajaksi nousi Kim Jong-un vuonna 2011.

Viime viikolla Etelä-Koreaan siirtyi Kiinassa toimineen ravintolan henkilöstö, yksi miespuolinen johtaja ja 12 naispuolista työntekijää. Heidän kerrottiin työskennelleen pohjoiskorealaisessa ravintolassa Ningbon kaupungissa, Kiinan kaakkoisosassa.


http://yle.fi/uutiset/etela-korealle_jattipotti_pohjois-korean_vakoilujohtaja_loikkasi/8801760
 

ctg

Ylipäällikkö
South Korea has issued a tender for a new national defence stereo system.

The democratic enclave in North-East Asia has long operated huge banks of speakers on its side of the demilitarised zone it shares with North Korea. South Korea uses the speakers to broadcast propaganda and K-Pop into the North, which returns the broadcasts with missives of its own extolling the virtues of its regime. The two nations often turn their amps up to 11 to drown out each other's broadcasts.

All that noise appears to have shagged out the South's speakers, as local media reports the recent emergence of a tender aimed at “replacing ageing loudspeakers with high-performance ones in order to enhance the flexibility of broadcasting operations.”

There's 18.3 billion won (US$16m , £11.3m) on the table for two dozen fixed speaker arrays and 16 mobile rigs. All are required to have an audible range of 10 kilometres, and to be weatherproof.

The new national defence stereo is expected to be in place by the end of the year.
http://www.theregister.co.uk/2016/0...rade_national_stereo_system_at_cost_of_us16m/
 

ctg

Ylipäällikkö
North Korea has moved the Rodong Intermediate-Range Ballistic Missile (IRBM) launchers closer to the South in an attempt to circumvent the missile defense shield soon to be established by the U.S. THAAD missiles.

North Korea maintains several ballistic missile bases throughout the country, strategically located to attack targets in the region.

The Kusŏng site, located in North P’yongan province houses Rodong missiles. These missiles target U.S. forces in Japan. Hwasong-5/6 (SCUD-B) missiles are based at the Kalgol-dong site located in Chagang province in the Northern region, north of pyongyang. Okp’yŏng-dong site is located in Kangwon province, Southeast of the capital, where both Hwasong and Rodong missiles. These missiles target South Korea. There are other numerous smaller sites, scattered around the country, serving for mobile launcher pads. The

The recent Rodong missiles tested by the North on the high-trajectory were launched from the base in Hwangju Province, some 45 kilometers south of the capital Pyongyang.
http://defense-update.com/20160724_...iles-closer-to-the-border-with-the-south.html
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
No, China isn't punishing North Korea.
A few weeks ago, some colleagues new to satellite imagery analysis claimed that China had drastically reduced trade with North Korea to punish Pyongyang for its most recent nuclear test. They made this judgment on the basis of a small number of satellite images of the customs area in Dandong, China and one image of the customs area across the river in Sinuiju, North Korea.
Jatkuu täällä.
http://www.armscontrolwonk.com/archive/1201736/no-china-isnt-punishing-north-korea/