Korean Sota Osa II ?

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
ULKOMAAT
Etelä-Korean laivasto tulitti kiinalaista sota-alusta
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/etela_korea_laivasto_kiinan_alus-44167

Eteläkorealainen sotalaiva on ampunut varoituslaukauksia kiinalaisalusta kohti Keltaisellamerellä.


  • Välikohtaus sattui Keltaisellamerellä.

    (Google Maps)
Eteläkorealaisten mukaan kiinalainen partioalus tunkeutui maan aluevesille. Aluksen kerrotaan vetäytyneen sen jälkeen kun sitä kohti oli ammuttu ainakin kymmenen varoituslaukausta.

Sky News kertoo eteläkorealaisten ilmeisesti luulleen, että kyseessä oli pohjoiskorealainen alus. Pohjois-Korean laivat kokeilevat usein merirajan valvontaa alueella. Pohjois-Korea ei tunnusta rajaa.

Kiinalaislaiva oli todellisuudessa jäljittänyt laittomia kalastusaluksia alueella. Kiinasta tulevat kalastusalukset tulevat usein Etelä-Korean vesille. Viime vuosina pienet puuveneet ovat vaihtuneet massiivisiin troolareihin, jotka kiskovat merestä valtavat määrät saalista.

Toiminnan kasvu on saanut eteläkorealaiset reagoimaan aggressiivisesti. Kiinalaisten kalastusalusten ja Etelä-Korean rannikkovartioston välillä on tämän tästä kahakointia.
 
Pohjois-Korea kertoo tehneensä maan ensimmäisen vetypommikokeen
Pohjois-Koreassa havaittiin voimakkuudeltaan noin viiden magnitudin järistys, minkä jälkeen maa ilmoitti tehneensä onnistuneesti maan ensimmäisen vetypommikokeen. Yhdysvallat ei ole voinut vielä vahvistaa ilmoitettua vetypommikoetta ja myös asiantuntijat ovat ilmaisseet epäilyjä ydinkokeen laadusta.

Pohjois-Korea on kertonut tehneensä maan ensimmäisen vetypommikokeen keskiviikkona.

– Tasavallan ensimmäinen vetypommikoe on tehty onnistuneesti, kerrottiin valtiollisella televisiokanavalla.

Televisiokanavan mukaan koe tehtiin "täydellisen onnistuneesti" ja se nostaa maan kehittyneiden ydinvaltioiden joukkoon.

Pohjois-Koreassa havaittiin keskiviikkona voimakas maanjäristys ydinkoealueen tuntumassa, ja sen syntymisestä liikkui aluksi ristiriitaisia tietoja.

Pohjois-Korea on tehnyt kolme aikaisempaa ydinkoettaan (2006, 2009 ja 2013) samalla Punggye-rin alueella.

– Tutkimme raportteja ja analyysejä, onko järistys keinotekoinen vai luonnollinen, kertoi Etelä-Korean ilmatieteen laitoksen edustaja AFP:lle ennen Pohjois-Korean ilmoitusta.

Skeptismiä ilmassa vetypommista
Etelä-Korea ja Japani ovat tuominneet voimakkaasti ydinkokeen. Myös Yhdysvallat on kehottanut Pohjois-Koreaa noudattamaan kansainvälisiä sitoumuksiaan, mutta se painottaa, ettei voi vielä vahvistaa maan ilmoittamaa vetypommikoetta.

Myös australialainen asiantuntija Crispin Rovere sanoo, että seisminen data viittaa siihen, että räjähdys on luultavasti merkittävästi alhaisempi kuin mitä vetypommikokeelta odotettaisiin.

– Joten alustavasti näyttää siltä, että he ovat tehneet onnistuneesti ydinkokeen mutta saattaneet loppuun tuloksettomasti toisen asteen vetyräjähdyksen.

Myöskään puolustusasiantuntija Bruce Bennett ei ole vakuuttunut.

– Tämä ase oli luultavasti Hiroshiman pommin kokoinen, mutta vetypommi se ei ollut, hän arvioi viitaten räjähdyksen kokoon, hän sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Myöskään Etelä-Korean tiedustelupalvelun mukaan kyseessä ei välttämättä ollut juuri vetypommi.

Pohjois-Korea vannoo jatkavansa ydinohjelmaansa
Pohjois-Korea vannoo jatkavansa ydinohjelmansa vahvistamista suojellakseen itseään Yhdysvaltain vihamieliseltä politiikalta.

Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto kertoo, ettei maa aio luopua ydinohjelmastaan niin kauan kuin Yhdysvallat pitää yllä "aggressiivista asennettaan".

Maa myös totesi toimivansa vastuullisesti ja vannoi, ettei se toimi, ellei sen suvereniteettia loukata.

http://yle.fi/uutiset/pohjois-korea_kertoo_tehneensa_maan_ensimmaisen_vetypommikokeen/8574547
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olisiko noilta taas kerran ruoka loppumassa?
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja

ctg

Ylipäällikkö
The US has flown a B-52 bomber over South Korea in a show of force after North Korea said it successfully tested a hydrogen bomb. http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-35275029

Jotenkin en jaksa uskoa, että PKn immeiset rupeavat hötkyilemään yhdestä pommittajasta. Jenkkien pitäisi vähintään pistää ilmaan useampi kymmenen jos he haluavat voimaa näyttää.
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
The US has flown a B-52 bomber over South Korea in a show of force after North Korea said it successfully tested a hydrogen bomb. http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-35275029

Jotenkin en jaksa uskoa, että PKn immeiset rupeavat hötkyilemään yhdestä pommittajasta. Jenkkien pitäisi vähintään pistää ilmaan useampi kymmenen jos he haluavat voimaa näyttää.
Joo, näkisin että voisivat tehdä vaikka sellaisen tempun mitä kuvattiin "hunt for red october" -kirjassa. Siis, että B-52:t ilmaantuvat tutkalle joka suunnasta ja olisivat ohjusten laukaisuetäisyydellä suunnilleen samaan aikaan. Tietenkin maantiede rajoittaa lähestymis suuntia, mutta minkäpä teet.

Mistä tulee mieleen, että vieläköhän jenkeillä on B-52 pommittajissa kyky kantaa Harpooneja? Tai sitä Slam-ER ohjusta.
 

peelo

Ylipäällikkö
Eiköhän siihen mene kaikki mitä heiltä varastosta löytyy, mukaan lukien MOAB.
Mihinkään koneeseen ei mene kaikkia varastosta löytyviä a-tarvikkeita. GBU-43/B MOAB (Massive Ordnance Air Blast) on ainakin wikipedian mukaan tarkoitettu C-130 ja MC-130 koneille. Nämä siis kuljetuskoneita.

GBU-57 MOP (Massive Ordnance Penetrator) taas on ilmeisesti pudotettavissa ainoastaan B-2 pommikoneesta.
 

ctg

Ylipäällikkö
Etelä-Korea ja Yhdysvallat käyvät tiiviitä neuvotteluja, jotta Yhdysvallat toisi maahan lisää strategista asevoimaa, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö.

Etelä-Korea on raivostunut verivihollisensa Pohjois-Korean räjäytettyä viime viikolla latauksen, jota kuvattiin pienikokoiseksi vetypommiksi. Asiantuntijat ovat epäileväisiä pommin tyypistä.

Etelä-Korean vaatimien strategisten asevoimien laadusta ei ole tarkempaa tietoa. Maan lehdistössä on spekuloitu mahdollisuudella, että nykyään Japanin rannikolle sijoitettu ydinkäyttöinen lentotukialus USS Ronald Reagan tulisi Korean niemimaalle. On myös mahdollista, että Yhdysvallat toisi Etelä-Koreaan tutkassa näkymättömiä B-2-pommikoneita tai F-22-hävittäjiä.

Maiden välisen sopimuksen mukaan Etelä-Koreaan on sijoitettu pysyvästi noin 30 000 yhdysvaltalaissotilasta.

Joukot on nyt määrätty korkeimpaan mahdolliseen hälytystilaan.

Pohjois-Korean suorittama räjäytys on tuomittu maailmalla laajasti. YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee mahdollisesta uudesta päätöslauselmasta, jolla kiristettäisiin Pohjois-Korealle asetettuja pakotteita.

Etelä-Korea on jo tiukentanut liikkumista maiden yhteisellä Kaesongin teollisuusalueella. Kun aiemmin 800 eteläkorealaista sai viettää yön Kaesongissa, määrä supistettiin 650:een.

Etelä-Korean yhdistymisministeriön mukaan tarkoituksena on "minimoida läsnäolo Kaesongissa vaarantamatta kuitenkaan tuotannollista toimintaa".

Maiden rajalla Etelä-Korea on aloittanut uudestaan kovaäänisillä tapahtuvan propagandan. Eilen sunnuntaina yhdysvaltalainen B-52-pommikone lensi läheltä Pohjois-Korean rajaa.
http://yle.fi/uutiset/etela-korea_v...stineeksi_pohjois-korean_vetypommista/8584575
 

ctg

Ylipäällikkö
vanha artikkeli, mutta löysin vasta

A U.K.-based private equity firm has found the largest rare earth oxides deposits in the world in North Korea, according to statements by the company.

The British firm, SRE Minerals Limited, announced the results of its assessment of North Korea’s deposits last month. Most notably, the company said that it estimates that the Jongju deposit holds 216 million tons of rare earth oxides, which includes light rare earth elements (REEs), heavy REEs, and rare earth minerals.
http://thediplomat.com/2014/01/north-korea-may-have-two-thirds-of-worlds-rare-earths/

Jos kimi haluaisi PK voisi kertaheitolla siirtyä EKn kaltaiseen maailmaan, mutta ei taida nuo rikkaudet lähteä sieltä maailmalle ilman sotaa

Rare earth elements are used in many sophisticated technologies from cell phones to guided missiles. Although they are not especially rare, China controls upwards of 90 percent of the market due to its more lax regulations than Western countries in mining REEs. At times China has shown an inclination to use its near monopoly on REEs to exert leverage over other countries in political disputes.

It has long been known that North Korea sits on top of significant REE reserves, among other minerals, however SRE Minerals’ estimate is significantly higher than previously thought. Theoretically, the discovery could break China’s stranglehold on the REE market, as North Korea would have over six times the amount of REEs as does Beijing. Moreover, environmental regulations and labor conditions would not be a factor in mining them in North Korea, as they are in many developed countries.
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012921034438_ul.shtml

Japani laittoi armeijan valmiustilaan - syy Pohjois-Korea

Perjantai 29.1.2016 klo 09.16 (päivitetty klo 09.31)

Japanin sotalaivat ovat valmiina pysäyttämään mahdolliset ohjukset. Arkistokuvassa etummaisena lippulaiva Kurama. (EPA / AOP)


Syy varautumiseen on mahdollinen Pohjois-Korean ohjuskoe. Japanin media paljasti eilen nimettömiin viranomaislähteisiin perustuen, että vastikään ydinkokeen tehnyt erakkovaltio saattaa pian laukaista pitkän matkan ohjuksen.

Epäilykset ohjuskokeesta ovat saaneet lisävahvistusta, sillä myös Reuters on saanut vastaavia tietoja nimettömiltä lähteiltä. Viralliset tahot eivät ole myöntäneet eivätkä kiistäneet julkisuuteen vuotaneita satelliittikuviin perustuvia tiedustelutietoja.

Japanin puolustusministeriön edustaja sanoi tänään AFP:lle, ettei hän voi puhua asiasta mitään, sillä se saattaisi muun muassa paljastaa armeijan strategian.

Asia on varmistetusti pinnalla, sillä USA:n ja Japanin ulkoministerit ovat neuvotelleet ohjuskokeen uhasta puhelimessa.

- Emme voi kiistää mahdollisuutta, että Pohjois-Korea tekee jatkossakin provokatiivisia toimia, ulkoministeri Fumio Kishida sanoi.

Reutersin tietojen mukaan Japaninmerellä toimivat Aegis-ohjuspuolustusjärjestelmällä varustetut hävittäjälaivat ovat valmiina tuhoamaan mahdolliset Japania kohti suuntaavat ohjukset. Laivoissa on SM-3-ohjuksia, jotka yltävät tarvittaessa kiertoradalle asti.

Japanilla on lisäksi rannikolla ja Tokion ympäristössä PAC-3-ilmatorjuntaohjuksia.

Pohjois-Korean ei uskota ampuvan suoraan ohjusta toisen valtion maaperälle. Japani on ennemmin huolissaan mahdollisesti sen alueelle putoavasta rojusta.

YK:n turvaneuvosto on kieltänyt Pohjois-Koreaa testaamasta tai käyttämästä ballistisia ohjuksia.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pkorea_japani_ohjus-46211

Japanin armeija hälytystilassa: Pohjois-Korea aikoo laukaista avaruusraketin

Pohjois-Korea on antanut virallisen ilmoituksen satelliitin laukaisemisesta.

Pohjois-Korea on antanut Kansainväliselle merenkulkujärjestölle (IMO) ilmoituksen satelliitin laukaisemisesta maata kiertävälle radalle. Japanin yleisradion mukaan laukaisu tapahtuu helmikuun 8. ja 25. päivän välillä.

Japanin armeija on asetettu hälytystilaan tulevan laukaisun vuoksi. Sekä Japani että Etelä-Korea ovat tuominneet raketin laukaisun jyrkästi. Japani on ilmoittanut ampuvansa ohjuksen alas, mikäli se kokee sen uhkaksi.

Monet pitävät väitteitä satelliitista tuulesta temmattuina. Pohjois-Korean on tiedetty aiemminkin naamioineen pitkän matkan ohjuskokeitaan rauhanomaisiksi avaruusraketeiksi. Pohjois-Korealle asetetut kansainväliset pakotteet kieltävät ohjuskokeet, mutta sallivat avaruusteknologian testaamisen.

Johns Hopkins yliopiston Korea-instituutin ylläpitämän 38 North -uutissivuston mukaan Pohjois-Korean Sohaen laukaisupaikalla on havaittu kasvanutta toimintaa tammikuun lopulla. Sohaessa on muun muassa satelliittikuvien perusteella saatettu jo testata raketin moottoreita.

Financial Timesin mukaan Yhdysvalloissa ollaan huolissaan mahdollisesta onnistuneesta ohjuskokeesta. Pitkän matkan ohjusteknologian kehittäminen yhdessä nopeasti etenevän ydinohjelman kanssa merkitsevät eristäytyneen diktatuurin iskukyvyn kasvua.

“Emme hae mitään ennaltaehkäisevää ratkaisua laukaisuun, jota ei ole vielä edes tapahtunut”, Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja totesi, viitaten entistä tiukempiin pakotteisiin.

”Jo ilmoitus itsessään on jälleen yksi osoitus siitä, että kansainvälisen yhteisön on asetuttava tukemaan kovempaa linjaa heitä (Pohjois-Koreaa) vastaan”, hän jatkaa.
 
http://www.japantoday.com/category/...-vow-to-shoot-down-any-n-korean-rocket-debris

SEOUL —

South Korea and Japan vowed to shoot down any debris that falls on their territories from a long-range rocket that North Korea plans to fire this month, with Seoul saying Thursday that it has detected launch preparations by Pyongyang.
....

Moon, the South Korean military spokesman, said that South Korea would fire missiles to intercept the North Korean rocket or its fragments if they threaten to fall on its territories. Japan’s defense minister said Wednesday he issued a missile-shoot-down order and deployed Aegis destroyers and PAC-3 missile defense units to around Tokyo and Okinawa in case debris fall on the Japanese territory.
 
http://ajw.asahi.com/article/behind_news/politics/AJ201602010024

Chinese military planes spotted over Sea of Japan

Japan’s Air Self-Defense Force scrambled fighters to intercept two Chinese military aircraft that were spotted over the Sea of Japan, the Defense Ministry said Jan. 31.

According to the ministry’s Joint Staff, a Chinese Y-9 surveillance aircraft and Y-8 early warning plane were confirmed to have flown from the East China Sea, traveling south of Tsushima island in Nagasaki Prefecture, before reaching the central part of the Sea of Japan.

According to the ministry, it was the first time that Chinese aircraft were seen over the Sea of Japan flying from this route.

Although the ASDF scrambled fighter jets in response, there was no violation of Japanese airspace by the Chinese planes.

The ministry will analyze the Chinese military’s intent behind the flights at a time of simmering tensions between the two nations over disputed islands in the East China Sea.

The Maritime SDF has deployed vessels in the Sea of Japan to be on alert for a possible ballistic missile launch by North Korea.
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Pohjois-Korea suoritti tänään mitä ilmeisimmin onnistuneen raketinlaukaisun, alla virallinen ilmoitus asiasta:

"North Korea's National Aerospace Development Administration has released the following statement, announcing the launch of a long-range missile that it says successfully put a satellite into orbit. The satellite has been named Kwangmyongsong-4.

-- STARTS --

Scientists and technicians of the DPRK National Aerospace Development Administration succeeded in putting the newly developed earth observation satellite Kwangmyongsong-4 into its orbit according to the 2016 plan of the 5-year program for national aerospace development.

Carrier rocket Kwangmyongsong blasted off from the Sohae Space Center in Cholsan County, North Phyongan Province at 09:00 on February 7, Juche 105(2016). The satellite entered its preset orbit at 09:09:46, 9 minutes and 46 seconds after the lift-off.

The satellite is going round the polar orbit at 494.6 km perigee altitude and 500 km apogee altitude at the angle of inclination of 97.4 degrees. Its cycle is 94 minutes and 24 seconds.

Installed in Kwangmyongsong-4 are measuring apparatuses and telecommunications apparatuses needed for observing the earth.

The complete success made in the Kwangmyongsong-4 lift-off is the proud fruition of the great Workers' Party of Korea's policy on attaching importance to science and technology and an epochal event in developing the country's science, technology, economy and defense capability by legitimately exercising the right to use space for independent and peaceful purposes.

The fascinating vapor of Juche satellite trailing in the clear and blue sky in spring of February on the threshold of the Day of the Shining Star, the greatest national holiday of Kim Il Sung's Korea, is a gift of most intense loyalty presented by our space scientists and technicians to the great Comrade Kim Jong Un, our dignified party, state and people.

The National Aerospace Development Administration of the DPRK will in the future, too, launch more satellites of Juche into the space, true to the great Workers' Party of Korea's policy of attaching importance to science and technology.

-- ENDS --
" (lähde: http://bnonews.com/news/index.php/news/id3579)

Tapaukseen on jo reagoitu sen verran, että tänään YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään hätäkokoukseen Pohjois-Korean raketinlaukaisun vuoksi.

vlad
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Laitetaan annos KCTV:n uutisointia onnistuneen laukaisun jälkeen:


Laukasta voidaan pitää onnistuneena, vahvistus on tullut myös Yhdysvaltojen taholta - satelliitti on kiertoradalla:

"Tracking Data published by the Joint Space Operations Center show the satellite in an orbit of 466 by 501 Kilometers, inclined 97.5° along with the spent rocket body in a lower orbit of 432 x 502 Kilometers." lähde: http://spaceflight101.com/north-korea-kms-4-launch-success/

Satelliitin toimintakunto selvinnee parin päivän kuluessa, kun nähdään onko se elossa/toiminnassa.

vlad
 

DM

Luutnantti
Huomaisikohan suuri johtaja mikä meni vikaan, jos satelliitille sattuisi tekninen vika ASM-135/vast muodossa? Kaikkeahan sitä voi sattua avaruudessa eikä siellä ole kukaan katsomassa.
 
Asahi Shimbunin kattava artikkeli DPRKsta. Nähtäväksi jää kuinka kauan terrori saa jatkua, wonsun laittaa väkeä kylmäksi aikamoista tahtia.

http://ajw.asahi.com/article/asia/korean_peninsula/AJ201602160004

SEOUL--While the international community repeatedly condemns North Korea for its belligerence, the country’s increasingly insecure, irrational and ruthless leader appears more concerned about the crumbling situation facing his regime, intelligence sources said.

Kim Jong Un, they say, is now desperate to show his deputies who’s the boss in North Korea.

His methods include rampant executions, constant intimidation and humiliation. Yet his attempts to tighten control over his leadership show that he may be cracking under pressure from his inferiority complex, the sources said.

On top of Kim’s attempt to transform North Korea into a military superpower, his erratic behavior is heightening fears about possible consequences for the entire Korean Peninsula, including efforts to unify the two Koreas.