Korean Sota Osa II ?

Tässä vielä Pohjois-Korean ilmatorjunnasta. Ei mitään kovin ihmeellistä tosin, paitsi otsikko...

Don’t Underestimate North Korea’s Air Defense Missiles
The country is still producing capable hardware
S-75-SAM-KCTV-970x350.png


WIB air April 15, 2017 Dave Majumdar

North Korea4
If the Trump administration chooses to intervene in North Korea, the White House may discover that Pyongyang is a more formidable adversary than many might expect.

Aside from the reclusive regime’s nuclear weapons, Kim Jong-un’s hermit kingdom boasts air defenses that are more advanced than many might realize. Moreover, Pyongyang has also taken steps to increase its resilience against any aerial onslaught that that United States might launch in the event of war.

The so-called Democratic People’s Republic of Korea has not forgotten the lessons of the Korean War–which technically has not yet ended.

“Between 1950 and 1953, the U.S. Air Force and Navy flattened North Korea, so the NORKS have had 65 years to think about how to make sure that does not happen again and dig lots of bomb proof shelters and tunnels,” retired Rear Adm. Mike McDevitt, a senior fellow at the Center for Naval Analyses, told The National Interest.

While the overwhelming majority of North Korean air defenses are older Soviet systems, Pyongyang does field some surprisingly capable indigenous weapons.


“They have a mix of old Soviet SAMs [surface-to-air missiles], including the S-75, S-125, S-200 and Kvadrat, which are likely in more or less good condition,” Vasily Kashin, a senior fellow at the Center for Comprehensive European and International Studies at Moscow’s Higher School of Economics told The National Interest.


“They used to produce the S-75 themselves—and those could have received some significant upgrades. In addition to them, since early the 2010s they are fielding an indigenous modern SAM system which is called KN-06 by South Korea and the U.S.”

It is not clear how many KN-06 SAM batteries Pyongyang has built, but the North Korean weapon is a surprisingly capable system that is similar to early model versions of the Russian-built S-300.

“No one knows exactly how many such systems exist,” Kashin said. “The KN-06 has phased array radar and tracks via missile guidance system and maybe equivalent to the early S-300P versions but with greater range.”

Kashin—who is a specialist on Asian matters—said that South Koreans sources have written that the KN-06 has been successfully tested. The weapon is thought to have a range of up to 150 kilometers. One of the reasons that the KN-06 is often ignored—even though information is available about the North Korean weapon—is that Western analysts often underestimate Pyongyang’s industrial capabilities.

“Generally, there is a great underestimation of North Korean industrial capabilities in the world,” Kashin said.

Above—a North Korean S-125 launch. At top—North Korean S-75s. KCTV screen captures
“From what I know, they do produce some computerized machine tools and industrial robotics, fiber-optics, some semiconductors as well as a variety of trucks and cars, railroad rolling stock, consumer electronics, etc. So they can do something comparable to Soviet designs of the 1970s to early ’80s—especially when they cooperate with the Iranians.”

North Korean low altitude air defenses are also fairly robust—even if the systems that Pyongyang fields are dated. “At low altitudes, they have huge numbers of license produced and indigenous MANPADs [man-portable air defenses] and 23-57-millimeter anti-aircraft artillery—many thousands of pieces,” Kashin said.

North Korea also has a large but nearly completely obsolete air force. The only aircraft Pyongyang possesses that might marginally threaten American air power are its small fleet of Mikoyan MiG-29 Fulcrums. “They supposedly have up to 40 MiG-29s, but I’m not sure how many of them are still airworthy but some surely are,” Kashin said. “Pilot training is limited and never exceeds 20 flight hours per year.”

However, while North Korean technology is relatively primitive—the nation’s air defenses are coordinated.

“They do have an old Soviet computerized anti-aircraft command and control system. Most of the radars are old, but they did receive some newer Iranian phased array radars,” Kashin said. “This is what I know, the anti-aircraft units are extensively using underground shelters for cover—not easy to destroy.”

Thus, while generally primitive, North Korean defenses might be a tougher nut to crack than many might expect. Moreover, while their technology is old, North Korea’s philosophy of self-reliance means it can produce most of its own military hardware.

“They produce a lot of stuff, although in many cases the technology would lag some 20 to 40 years behind,” Kashin said. “But they do produce it independently.”

http://warisboring.com/dont-underestimate-north-koreas-air-defense-missiles/
 
Tuplaa pukkaa taas, jostain syystä.
 
Tulipa mieleen että Saddamin ja Udayn maalittamisessa haittasi selkeästi ukkojen hommaamat viiksekkäät doppelgängerit jotka ajelivat autosaattueissa ympäri Bagdadia ja Tikritiä... P-Koreassa ei näillä kaloriluvuilla kansan keskuudesta ihan helpolla tollasta "Suuren Johtajan" kaksoiskappaletta pieraista :).
 
Minulla jotenkin oma mielikuva tästä mahdollisesta tulevasta konfliktista on sama kuin Kuwaitin miehityksestä alkanut Persianlahti 1. Silloin pelättiin Scudeja, tasavaltalaiskaartin fanaatikkoja ja uudehkoa neukkupanssarikalustoa yms mediassa kovasti. No, pilliin kun vihellettiin niin teknoarmeija jauhoi kuin lihamylly ennätysajassa Saddamin massa-armeijan mössöksi. En keksi enkä näe yhtään perustetta miksi tässä olisi joku asia toisin, sillä Yhdysvallat on varautuneet tämän maan kurittamiseen reilun puolivuosisataa ja vaikka monella meistä on taipumus pitää "jenkkejä" vähän simppeleinä pihvisämpylänsyöjinä, on heidän sotilasjohto ollut yleensä kekseliästä, viekasta ja yllättävää kun operoida on pitänyt. Poliitikot olleet ne suurimmat heikkoudet miksi Yhdysvallat ovat joskus menestyneet huonosti ja nyt sanoisin että tahtotila on poliittisessa päätöksenteossa sellainen että henkilökohtaisesti löisin ehdottomasti omat rahani siihen hevoseen jos Korean niemellä kisataan.

Ei epäilystäkään etteikö P-korea ole se joka saa selkäänsä. Ne jenkkien omat tappioarviot olivat vain ihan eri tasoa kuin Irakissa. P-korea ei ole verrattavissa Irakiin mitenkään. Ellei sitten kysymysmerkkinä se kuinka lojaali armeija oikeasti on.Voidaanko divisioonien komentajia ostaa antautumaan?
P-korean armeijassa riiittä tuhottavaa joka Jenkille. Sen jälkeen siellä on toinen miljoona reserviä tai muita folkstrum joukkoja. Paras arvio tulee juuri jenkeiltä itseltään. Tosin ihan uutta ei taida olla. 2000-luvulta kuitenkin.
Sekin on kysymysmerkki miten jenkkien mahtava ilmakampanja joka jauhoi 24/7 tauotta Irakin armeijaa ja kometorakenteita toimisi P-koreassa. Ne kun on rakentanut kaiken niin, että sellainen on päällä.
 
Voisin veikata että USA mielellään pysyttelisi rajatussa ilmasta maahan operaatiossa mutta toisaalta paksupoika hyökkäisi Etelään maitse mikä sitoisi USA: maaoperaatiion
 
Ei epäilystäkään etteikö P-korea ole se joka saa selkäänsä. Ne jenkkien omat tappioarviot olivat vain ihan eri tasoa kuin Irakissa. P-korea ei ole verrattavissa Irakiin mitenkään. Ellei sitten kysymysmerkkinä se kuinka lojaali armeija oikeasti on.Voidaanko divisioonien komentajia ostaa antautumaan?
P-korean armeijassa riiittä tuhottavaa joka Jenkille. Sen jälkeen siellä on toinen miljoona reserviä tai muita folkstrum joukkoja. Paras arvio tulee juuri jenkeiltä itseltään. Tosin ihan uutta ei taida olla. 2000-luvulta kuitenkin.
Sekin on kysymysmerkki miten jenkkien mahtava ilmakampanja joka jauhoi 24/7 tauotta Irakin armeijaa ja kometorakenteita toimisi P-koreassa. Ne kun on rakentanut kaiken niin, että sellainen on päällä.
Keskeisenä haasteena tässä lienee human intelligence:n puute... Kim Yongien periytyvä aurinkokuningas -trio on saanut maan niin hermeettisen tiiviiksi että on hyvin vaikea edes tietää ketä voidella, ja miten? Millä löydät yhteistyöhaluiset ukot sieltä, miten järjestät kommunikaatioteknologian heille ja selität sen käytön, miten saat heidät luottamaan lupauksiisi ja kuinka edes selität mikä on pankkitili Sveitsissä ja mitä 5 miljoonaa dollaria edes merkitsee? Kommunikaatio-haasteet ovat massiivisia vaikka pintapuolisesti käytössä olisi korean kieli, ilman yhtään länsimaista lainasanaa, vertauskuvaa, translitteroitua normia yms. joita he eivät todellakaan ymmärrä.

Ja jos aletaan pommittamaan niin komentopaikat kyllä hiljenee sen ensimmäisen 24 tunnin aikana, kuka siellä enää on elossa Quislingiksi?

Taistelutiedon tasolla tiedämme sentään seuraavaa: viimeinen kerta kun PK toimi yhdessä ulkomaisten joukkojen kanssa mistään maasta, esikuvana toimivat kiinalaisten itsetuhoiset 'human wall' massahyökkäykset Chosin reservoirilla jne... PK ei ole treenannut yhdenkään ulkomaisen armeijan kanssa sen jälkeen. Teknologiavaihtoa on ollut aluksi Kiinan, viimeisten kahden vuosikymmenen aikana lähinnä Pakistanin ja sittemmin Iranin kanssa. Ei nyt lähtökohtaisesti tee vaikutusta, lähinnä kolmikko sarjassa 'paperitiikerit'.

Teknologian tasolla on varmaa yksi asia ainakin: jos USAF lentää verkottuneilla F-22, B-2, F-35 sekä jälkiaallossa B-1 ja B-52 -koneilla, kaikkia kiinnostaa. Kiinalaiset ja venäläiset, intialaiset ja pakistanilaiset sekä Israel (sukellusveneillä) ovat aivan varmasti alueella luotaamassa ja kuuntelemassa, mikä on 5th gen -koneiston todellinen kyvykkyys kun se räväytetään täysille yönä yksi? Japanilaiset ja aussit olisivat idiootteja jos eivät clientteina tunkisi samoille apajille nuuskimaan :).

Sorry vähän tajunnan virtaa mutta aihe on kiinnostava ihan inhimillisen mittakaavansakin johdosta, ja ruoka on kohta palamassa joten pitää kiiruhtaa... jos muistetaan miten neuvostosotilaat pyörivät aluksi h-moilasena Danzigissa, Saltzburgissa ja Wienissä, Itä-berliiniläiset pyörivät KuFu -Dammilla L-Berliinissä muurin murtumisen jälkeen viikkoja... nämä eivät ole mitään verrattuna kulttuurishokkiin joka kohtaa kohtaa PK-kansakuntaa kun kusinen diktatuuri lopulta romahtaa ympäriltä.
Mies-loikkareista etelään (joista on selkeät fanaattiset infiltraattorit puhdistettu), 40% tekee itsemurhan ensimmäisen 5 vuoden aikana. Pääsyynä on kyvyttömyys ymmärtää käytännössä yhtään mitään ympäröivästä yhteiskunnasta, jonka kieltä käytännössä puhut sujuvasti!

Asuin 3,5 vuotta Kiinassa, laitan myöhemmin vaikutelmia Kiinan reaktioista regiiminvaihtoon, jahka kaverit palaavat asiaan. Näkemys on kuitenkin nyt että tämä draama liittyy ihan PK:n sisäisiin synttäribileisiin, eikä mitään tule tapahtumaan.
Mutta kun Mad Dog. Ja F-35 joka pitää jollain tavalla oikeuttaa/myydä. And there's a Trump card in play... :).

Ruuan jälkeen olen päättänyt polttaa popkornit!
 
Tutkija: ”Liian myöhäistä pysäyttää Pohjois-Korea - USA:n nyt hyväksyttävä”

Jaa artikkeli:


Katja Incoronato
Luotu:
16.4.2017 18:45
  • Kuva: EPA / All Over Press
    17.53459945.jpg

    Etelä-Koreassa vieraileva Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence kuvailee Pohjois-Korean ohjuskoetta provokaatioksi. Kuvassa myös Pencen vaimo Karen.

ULKOMAAT
|
POHJOIS-KOREAN OHJUSKOE
Ruotsalainen turvallisuuspolitiikan tutkija Jerker Hellström ei usko Korean niemimaan jännitteiden johtavan sotaan. Hän sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa, että Pohjois-Korean pysäyttäminen asevoimin ”on liian myöhäistä”.

–On liian myöhäistä pysäyttää Pohjois-Korean ydinaseohjelma sotilaallisin keinoin. Kiina ja Yhdysvallat tietävät tämän, ja tämän vuoksi pidän sotaa epätodennäköisenä, Ruotsin Kokonaispuolustuksen tutkimuslaitoksen FOIn palveluksessa työskentelevä Hellström kommentoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin turvallisuusneuvonantaja Herbert Raymond McMaster sanoi BBC:n mukaan, että maa tutkii yhdessä Kiinan kanssa erilaisia vaihtoehtoja Pohjois-Korean pysäyttämiseksi.




–Kiina on samaa mieltä siitä, että tällainen ei voi jatkua, Mcmaster totesi.

Hellströmin mukaan Kiinan ja Yhdysvaltojen on reagoitava Pohjois-Korean toimiin jotenkin, mutta samalla ne tietävät, että Pohjois-Korea tulee edelleen testaamaan ydinaseita.

–Ne olisi pitänyt estää 20 vuotta sitten. Yhdysvaltojen on nyt hyväksyttävä, että sen politiikka, joka pyrki estämään Pohjois-Korean ydinaseiden kehittämisen, on epäonnistunut.

Pohjois-Korea teki varhain sunnuntaina pelätyn ohjuskokeensa, joka kuitenkin epäonnistui. Britannian entinen ulkoministeri Malcolm Rifkind vihjaa BBC:n haastattelussa, että Yhdysvallat saattoi sabotoida koetta.

–Ohjuskoe saattoi epäonnistua siksi, että järjestelmä ei yksinkertaisesti kyennyt saamaan ohjusta toimimaan. Mutta on olemassa myös hyvin vahva usko siihen, että Yhdysvallat on onnistunut kyberiskuilla häiritsemään tällaisia kokeita ja jopa aiheuttamaan niiden epäonnistumisen, Rifkind arvioi.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence vierailee parhaillaan Etelä-Koreassa. Hän kuvaili ohjuskoetta ABC Newsin mukaan provokaatioksi.

Tilanne Korean niemimaalla kiristyi tällä viikolla. Kiina varoitti perjantaina jopa sodan mahdollisuudesta. Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kakkosmiehenä tunnettu Choe Ryong-hae puolestaan varoitti lauantaina Yhdysvaltoja ja sanoi maansa olevan valmis iskemään ydinaseilla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut, että maa on valmis iskemään tarvittaessa vaikka yksin Pohjois-Koreaan maan ydinohjelman lopettamiseksi.
 
Pohjois-Korean ydinkoe epäonnistui – Koeohjus räjähti heti laukaisun jälkeen
ULKOMAAT16.04. 08.44
HOW HWEE YOUNG


STT, AFP

Pohjois-Korean ohjuskoe on epäonnistunut, vahvistaa Yhdysvaltain puolustusministeriö. Puolustusministeriö kertoo koeohjuksen räjähtäneen miltei heti laukaisun jälkeen.

Havainnon epäonnistuneesta ohjuskokeesta teki Yhdysvaltain asevoimien Tyynenmeren alueella toimiva päämaja. Myös se vahvistaa iskun tapahtuneen Sinpon alueella Pohjois-Korean itärannikolla. Yhdysvaltain hallinnosta kerrotaan, että presidentti Donald Trump on saatettu ajan tasalle tapahtuneesta.

Puolustusministeriö vahvistaa
Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö vahvistaa epäonnistuneen ohjuskokeen. Puolustusministeriö kertoo ballistisen koeohjuksen räjähtäneen miltei heti laukaisun jälkeen. Havainnon epäonnistuneesta ohjuskokeesta teki Yhdysvaltain asevoimien Tyynenmeren alueella toimiva päämaja.

Yhdysvaltain hallinnosta kerrotaan, että presidentti Donald Trump on saatettu ajan tasalle tapahtuneesta. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis sanoo tiedotteessa, ettei presidentillä ole aiheeseen lisättävää. Trump sanoi torstaina, että Pohjois-Korea on ongelma, joka hoidetaan.

Yhdysvaltojen raskaiden pommikoneiden on sanottu olevan Guamilla valmiina iskemään Pohjois-Koreaan. Myös Pentagon ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että USS Carl Vinson -lentotukialuksen johtama iskuryhmä määrättiin siirtymään lähemmäs Pohjois-Koreaa.

Aiemmin viikolla NBC News uutisoi tiedustelulähteisiin tukeutuen, että Yhdysvallat on valmis tekemään iskun Pohjois-Koreaan, jos viranomaiset saavat varmuuden siitä, että Pohjois-Korea aikoo tehdä ydinkokeen.

Yhdysvaltalaisviranomainen: Koeohjus ei ollut mannertenvälinen
Ohjuskoe tapahtui vain päivän sen jälkeen, kun Pohjois-Koreassa järjestettiin suuri sotilasparaati maan entisen johtajan Kim Il-sungin vuosipäivän kunniaksi. Pohjois-Korea esitteli paraatissa liki kuuttakymmentä ohjusta, joista osan epäillään olevan uusia mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia.

CBS News -uutiskanavan tavoittaman yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan Pohjois-Korean testaama ohjus ei ollut mannertenvälinen ballistinen ohjus. On epäselvää, millainen ohjus oli kyseessä ja miksi ohjuskoe epäonnistui.

Pence vierailee Soulissa tänään
Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence aloittaa tänään Aasian-vierailunsa Etelä-Koreasta. Aasian-matkallaan Pence vierailee myös Japanissa, Indonesiassa ja Australiassa.

Pence tapaa Etelä-Korean pääministerin Hwang Kyo-ahnin maanantaina maan pääkaupungissa Soulissa. Valtiomiesten välisten keskustelujen pääaiheena on Korean niemimaan turvallisuustilanne. Japani ja Etelä-Korea ovat molemmat Pohjois-Korean tulilinjalla, joten maiden päämiesten odotetaan vetoavan Yhdysvaltoihin maltillisen ratkaisun aikaansaamiseksi.
Mikä hemmetin ydinkoe ja milloin ohjuskokeesta puhutaan iskuna?

Toimittajalla on vahvasti termit hallussa. Näin :solthum::rolleyes: ilmeilen minä.
 
Kiinalaiset ja venäläiset ovat lähettäneet aluksensa seuraamaan USS Carl Vinsonia.

http://www.the-japan-news.com/news/article/0003643041
China, Russia send ships after U.S. aircraft carrier

7:23 pm, April 16, 2017

The Yomiuri ShimbunChina and Russia have dispatched intelligence-gathering vessels from their navies to chase the USS Carl Vinson nuclear-powered aircraft carrier, which is heading toward waters near the Korean Peninsula, multiple sources of the Japanese government revealed to The Yomiuri Shimbun.

It appears that both countries aim to probe the movements of the United States, which is showing a stance of not excluding military action against North Korea. The Self-Defense Forces are strengthening warning and surveillance activities in the waters and airspace around the area, according to the sources.

The aircraft carrier strike group, composed of the Carl Vinson at its core with guided-missile destroyers and other vessels, is understood to be around the East China Sea and heading north toward waters near the Korean Peninsula.

China and Russia, which prioritize stability in the Korean Peninsula, showed concern over the tough U.S. stance, with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov saying the issue should be resolved peacefully through political and diplomatic efforts.

The dispatch of the intelligence-gathering vessels appears to be partly aimed at sending a warning signal to the United States.

Following the 105th anniversary of the birth of Kim Il Sung, North Korea’s founding father, on April 15, North Korea will celebrate the 85th anniversary of the foundation of its military on April 25. It maintains the stance that it intends to conduct its first nuclear test since September last year, which would be its sixth test, and test-launch intercontinental ballistic missiles.

By conducting joint exercises with the Maritime Self-Defense Force and through other means, the U.S. aircraft carrier strike group is poised to increase military pressure on North Korea and urge Pyongyang to engage in restraint.Speech
 
Viimeksi muokattu:
Mikä hemmetin ydinkoe ja milloin ohjuskokeesta puhutaan iskuna?

Toimittajalla on vahvasti termit hallussa. Näin :solthum::rolleyes: ilmeilen minä.
Etelä-Koreassa ja Japanissa parhaillaan vieraileva, Yhdysvaltain uusi varapresidentti Mike Pence, kutsuu Pohjois-Korean testilaukaisua provokaatioksi, Virkamatkallaan hän aikoo keskustella suunnitelmista liittolaisten kanssa ja hän on luvannut uusia toimia PK:n suhteen.

https://www.nytimes.com/2017/04/16/us/politics/north-korea-missile-launch-mike-pence.html?_r=0
Pence, in South Korea, Calls North Korea Missile Test ‘a Provocation’
 
Viimeksi muokattu:
Trump on saanut kovistelulla Kiinan mukaan. Sen se on hyötynyt tästä. Tosin Kiinaan ei ole luottamista.
Ainoa hyöty tästä voisi olla, että P-korea ei uskalla tehdä ydinkoetta.
Jos ydinkoe kuitenkin tehdään ei Trump sotaa aloita. Ainakin Usan armeijasta kommenntoitiin niin. Joten mitä jää jäljelle? Saarto?
 
Back
Top