Pitäisin suotavana sitä, että rokotteisiin kriittisesti tai jopa kielteisesti koronaan liittyen, suhtautuvat henkilöt kävisivät läpi tilastointia pandemian alusta tähän päivään.
Perus-, erikoissairaanhoidossa sekä tehohoidossa olevien potilaiden suhteelliset määrät rokottamattomien ja rokotettujen suhteen, eivät ole (datan määrä globaalisti) mikään mielipidekysymys. Tämä on parasta tietoa, mitä meillä on. Tuon sivuuttaminen, vaatii perusteikseen erityisen merkittäviä esiin tuotavia ja arvioitavia seikkoja.
Mikäli, kuten näkee väitetettävän, että rokotteeseen liittyy esim. merkittäviä riskejä. Miksi nämä riskit eivät missään terveydenhuollon tilastoinneissa esiin tule. Näitä poikkeamia lukuunottamatta, joihin vakavasti suhtaudutaan.
Sellainen huomio vielä, ettei linkkien jakaminen ole varsinaisesti keskustelua.
Mitä sinä horiset. Mene katsomaan FIMEA:n koronan haittavaikutuskoonteja, siellä on se 1-10% joka tuonne ilmoitetaan.
VAERS:in rokotehaittailmoitukset USA:ssa näyttää ihan pikku poikkeamaa (
https://openvaers.com/covid-data):
Omassa työnohjausryhmässäni on neljä sosiaalialan ammattilaista, joista kaksi arvioi saaneensa 2.piikistä sairaalahoitoa vaativan haitan. Voidaanko sitä aukottomasti todistaa, että johtui rokotteesta? No ei. Oliko kummallakaan voimia alkaa siinä tekemään vielä jotain rokotehaittailmoitusta? No ei. Onko näin suuri ilmaantuvuus vain tilastollinen poikkeama? No ihan varmasti on, mutta harvemmalla frekvenssillä näitä tulee vastaan arkielämässä.
Nämäkin asiat on jo monta kertaa täällä jauhettu läpi mutta aina tulee joku uusi keskusteluun osallistuja jonka varmuudelle omasta kannastaan vetää vertoja vain hänen tietämättömyytensä.
Ei kukaan täällä ole edes yrittänyt kiistää rokotteen suojaavaa vaikutusta erityisesti ikääntyneelle populaatiolle, sen sijaan sen nopea heikkeneminen ja vaadittavat tehostepiikit ovat saaneet mm. seuraavanlaisen salaliittoteoreetikon ja hörhön liikkeelle:
https://www.mediuutiset.fi/uutiset/...vastetta/9abe13f0-414c-4d09-843c-93ab0c57a41b
Euroopan Lääkevirasto: Toistuvat tehosterokotteet voivat heikentää immuunivastetta
12.1.2022 14:09päivitetty 13.1.2022 08:48
RokotteetInfektiosairaudetKoronavirus
Tehosterokote voidaan antaa kerran tai kaksi, mutta pitkäaikaiseksi ratkaisuksi siitä ei ole.
------------------------
Kirjoitit että sairaalahoitoon koronan vuoksi joutuvien rokotestatuksesta raportointi seikkaperäisesti on erityisen tärkeää.
No niin on ja et ole ainoa joka on sitä mieltä. Jostain syystä se lopetettiin omikronin tullessa markkinoille voimalla:
https://jarjenaani.substack.com/p/tarvitsemme-ajantasaista-koronatietoa
"Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ilmoitti 21. tammikuuta, että kuntayhtymä ei pysty enää julkaisemaan sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden rokotustietoja. Alusta saakka, jo kaksi vuotta, ne on kirjattu järjestelmään käsin, eli ilmeisesti on ollut jo pitkään tiedossa, ettei Apotti tässä suhteessa toimi optimaalisesti.
Maailmanlaajuisen rokottamiskampanjan jatkuessa ei voi olla perusteltua tai potilaiden ja yhteisön etujen mukaista, että potilaat, lääkärit ja päätöksentekijät joutuvat luottamaan julkaistuihin tutkimustuloksiin voimatta kriittisesti analysoida tulosten taustalla olevaa raakatietoa. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat avain luottamuksen rakentamiseksi ja keskeinen keino vastata oikeutettuihin kysymyksiin rokotteiden ja hoitojen tehokkuudesta ja turvallisuudesta.
Ajoituksen kannalta päätös lopettaa tietojen julkaiseminen juuri joulukuun alusta on erityisen epäonnistunut. Tiedetään, että nykyinen valtavariantti omikron kiertää rokotusten antamaa suojaa aikaisempaa alfa- ja deltavarianttia tehokkaammin, ja kansainväliset kokemukset viittaavat siihen, että rokotetuilta löytyy vähintäänkin yhtä paljon tartuntoja kuin rokottamattomilta.
Mats Rönnback
lääketieteen tohtori, yleislääkäri
Helsinki
Tiina Ramsay
naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Hyvinkää"