Koronavirus Suomessa

Tiedän. Tauti on joillekkin nuorille vakava, itseasiassa "jopa" tavan influenssa on. Mutta iäkkäät ja valmiiksi sairaat ovat, vähemmän yllättävästi, selvästi riskialttein porukka.

Näimpä ja jos nuori on elättänyt itsensä bratwurstilla ja heinekenillä ja vielä päälle 10 askivuotta niin teho kutsuu. Tämäkään ei poikkea perus influenssasta.
 
Koronavirus on iskenyt eniten työikäisiin suomalaisiin – valtaosa tartunnoista 25–64-vuotiailla
UUTISET · 17.3.2020 KLO 11:45
Koronavirus leviää kontaktissa ihmisestä toiseen joko pisaratartunnan tai pintojen kautta. Siksi kontaktien rajoittaminen ja käsihygienia ovat erityisen tärkeitä viruksen torjumiseksi.

Koronavirus leviää kontaktissa ihmisestä toiseen joko pisaratartunnan tai pintojen kautta. Siksi kontaktien rajoittaminen ja käsihygienia ovat erityisen tärkeitä viruksen torjumiseksi. Kuva: Emilia Kangasluoma

Suomessa on varmistettu maanantaihin mennessä 272 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL. Tilastollisesti koronatartunta näyttäisi osuvan tällä hetkellä työikäisiin henkilöihin.

Yli 65-vuotiaita henkilöitä koronaan on sairastunut kymmenen ja alle 18-vuotiaita 14.
Eniten tartuntoja on 25–34-vuotiailla (66), toiseksi eniten 45–54-vuotiailla (60) ja kolmanneksi eniten 35–44-vuotiailla (50).
Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Suomessa 55–-64-vuotiailla (40).

18–24-vuotiaista koronatartunta on todettu 28 henkilöllä.

Neljän positiivisen koronatestituloksen saaneen henkilön ikä ei ole tiedossa.
THL:n mukaan maanantain tilanteen mukaan Suomessa oli saanut koronatartunnan 272 henkilöä.

Suurin osa Suomessa todetuista koronasairastumisista on ollut lieviä. Osa tartunnan saaneista on tarvinnut myös sairaalahoitoa.

Varmistettujen tapausten määrä ei kerro enää todellisten tartuntojen määrää Suomessa, sillä koronatestauksia supistettiin voimakkaasti viime perjantaina.

 
Harvalle alalle myöskään muodostuu patoutunutta kysyntää. Eli myynti on pysyvästi pois tuloksesta. Tämä poikkeustilanne ei ole kuukaudessa ohitse, se ei ole ollut sitä missään. Pitäisin kolmea kuukautta aika miniminä. Eli kyllä yrityksiä tulee kaatumaan tai sitten ihmisiä. Valinta ei sinänsä ole vaikea mutta se on ikävä tehdä ja seuraukset ovat joka tapauksessa kauaskantoiset.

Voisi sanoa, että meillä on maailma ennen koronaa ja maailmakoronan jälkeen. Muutos tulee olemaan iso. Nyt olisi hyvä tilaisuus purkaa ns. sairaat yritysrakenteet ja "korjata" markkinataloutta. Osuma on joka tapauksessa sen kokoluokan pommi, että raunioita jää.

Luulen, että harva ei ole vielä edes kunnolla käsittänyt millainen muutos tästä tulee. Muutos ei kuitenkaan ole aina huono ja tässäkin kriisissä on hyötyjiä. Yrityksille, organisaatioille ja tavan tallaajille tämä on loistava tilaisuus tutkia kongreettisesti kriisivalmiutta ja sen kestokyky. Tämä on loistava paikka tutkia juurikin johtamista ja opettamista etänä yms. Tämä on myös ihmisille loistava kasvun paikka kun elämä ei olekaan mitään tanssia vaan välillä tulee haasteita elämään. Kyllä Suomi kansakuntana ja ihmiset nousevat ja nousevat vahvempina mitä ovat olleet.

Mielenkiintoisinta on se että muuttuuko ajattelu. Voin ostaa kotimaiset vaelluskengät 129e/pari, vaikka vieressä olevat kiinalaiset maksaa vain 99e/pari.

Tai onko ihminen valmis ostamaan Kajaanissa paistetun kääretortun 3,49e/kpl. Kun Latviassa paistettu maksaa 2,99e/kpl.

No menee vähän aiheesta sivuun. Mutta lääkkeiden komponentit, jne onko kaikki pakko tehdä Kiinassa/Burmassa/Vietnamissa
 
Verratkaa sikainfluenssaan!
Tämä pandemia tappoi kolmessa toisiaan seuranneessa aallossa 40–50 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Silloin ei toimittu näin kovin keinoin globaalisti. Onko otettu opiksi?
 
Näimpä ja jos nuori on elättänyt itsensä bratwurstilla ja heinekenillä ja vielä päälle 10 askivuotta niin teho kutsuu. Tämäkään ei poikkea perus influenssasta.
Mutta pääsepä yhteiskunta meistä tupakoitsijoistakin samalla, kyllä tässä itekkin on sen 10+ vuotta kerenny polttaa vaikka ikää ei oo ku 30
 
Muuten, kun täällä on kilpaa syytetty: THL:llää, WHO:ta, hallitusta, toisiamme, somea, kiinalaisia ja lepakoita, niin muutama sananen meistä ihmisistä:

Me ihmisethän tunnetusti elämme toivon varassa. Eli luonnostamme pyrimme näkemään asioissa sen ulospääsyn, se auttaa selviytymään. Pahimmillaan tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että emme huomio ja ennakoi riittävästi mahdollista tulevaa uhkaa, koska on vielä toivoa siitä, että jokin epävarma asia ei toteudukkaan - ainakaan omalle kohdalle. Toivo auttaa kuitenkin löytämään ja keskittymään siihen ainoaan ratkaisuun silloinkin, kun selviytyminen näyttää epätodennäköiseltä.

Toinen meissä aidosti vaikuttava asia on pelko. Se, päinvastoin kuin toivo, patistaa toimimimaan silloin kun vaara uhkaa. Pelko itsessään voi olla hyvinkin itsekästä ja sen motivoivana toiminta voi vaikuttaa suorastaan moraalittomalta. Toisaalta ilman pelkoa, emme varmaan selviäisi edes arkipäiväisestä elämästä. Pelko nimittäin on epämielyttävää ja vältämme jo sen tunteen tuntemista.

Ihmisinä, nämä kaksi tunnetta ohjaavat meidän kaikkien toimintaa, vaikka kuinka loogisena pyrkisimmekään pitämään ajatteluketjumme. Usein jokin looginen päättelyketju itsessään saatta olla jo jomman kumman tunteen tuottama, emmekä siksi tätä itse pysty aina havaitsemaan, vaan oletamme ajattelevamme rationaalisesti. Kun oletamme ajattelevamme rationaalisesti, niin on todella vaikeaa ymmärtää toista ihmistä, jonka - usein hyvinkin looginen päättelyketju, on toisen näistä tunteista aikaansaama.

Nyt, en väitä, että me kaikki olisimme joko jänishousuja tai haihattelijoita, mutta uskon, että yllä kirjoittamani tiedostaminen auttaa meitä ymmärtämään poliittikkojen, virkamiesten, tiedemiesten, kansalaisten ja toistemme tomintaa ja viestintää.

Itse oletan, että esim. THL:n vääriksi osoittautuneiden lausuntojen taustalla on ollut toivo siitä, että Kiinan viranomaisten vähättelevä data sekä WHO:n korruptoituneet lausunnot liikkumisen suosituksista olisivat pitäneet paikkansa. Toisaalta hallituksemme on halunnut uskoa, eli toivoa, että omat viranomaiset ovat jatkuvasti ajan tasalla. Toisaalta somessa on näkynyt ylilyöntejä maailmanlopun kuvien maalaamisessa, päivittäistavaran hamstraamisessa, jotka ovat pelon toimeenpanemia.

Nuo kaikki ovat ilmentävät vain yhtä asiaa: olemme ihmisiä, jotka toimimme varsin ihnimillisesti siinä ympäristössä niillä tiedoilla mitä meillä on käytettävissä. Tunteisiin tai intuitioon perustuvat toiminta ja ylilyönnit lisääntyvät erityisesti siinä tilanteessa, jossa meillä ei ole riittävästi tietoa ympäristöstämme ja uhkaavasta vaarasta. Toivonkin, että somessa ja muussa viestittelyssä ymmärrettäisiin paremmin toisiamme sekä sitä miksi toimimme niin kuin toimimme, varsinkin kun olemme eri mieltä asioista. Tarvitsemme kunnioitusta toista kohtaan myös silloin, kun tiedämme toisen olevan väärässä.

Haluan itse nähdä muut ihmiset armollisesti, mutta se vie pois sitä tosiasiaa, että teoilla on aina seuraus, myös tekemättömillä sellaisilla. Erityisesti ihmiset, jotka ovat vastuussa toisista, ovat viime aikoina olleet valtavan paineen alla ja selkeästi on tehty myös vääriä valintoja. Niistä tulee kantaa vastuu, vaikka ymmärtäisimme ne ihnimilliset syyt jotka vaikuttivat taustalla. Sen aika on kuitenkin myöhemmin, sillä kiperän tilanteen ollessa päällä, tarvitsemme toimivaa johtoa enemmän kuin oikeuden jakamista.
 
En, miksipä olisin kun tuotanto pelaa, logistiikka pelaa.
Siis eihän tämä tauti ole suurelle osalle väestöä kuin flunssa tai ärhäkkä flunssa joten miksi tämä nyt yhteiskunnan kaataisi siten ettei ruokaa saada kauppoihin?
Ruotsissa sallivat tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisen nyt eli ajo- ja lepoajoista ei tarvi välittää kun on oikea paperi mukana. Saa paahtaa tavaraa teollisuudelle ja kauppoihin reippaampaa tahtia.

Ei ole vielä annettu lupaa ajaa rajoitinta vasten saati poistaa koko laitetta? :sneaky:
 
No menee vähän aiheesta sivuun. Mutta lääkkeiden komponentit, jne onko kaikki pakko tehdä Kiinassa/Burmassa/Vietnamissa
Tähän nyt ei voida vaikuttaa, oikein kuinkaa.

Kansainväliset lääkejätit tekee lääkkeensä vastaisuudessakin mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman suurella voitolla.

Toki Suomi voi yrittää lainsäädännöllä.
"Xx lääkkeiden komponentit pitää olla kotimaisia"
Voi olla että hyllyt olisi vielä enemmän tyhjiä.

Eu tasolla jokin sääntely voisi jotenkin toimiakin.
 
Mie ajan joka päivä rajoitinta vasten.....82km/h :sneaky:

Oikeasti ajat kuitenkin 89 km/h... mutta ei sinänsä merkitystä, koska tunnustit juuri rikkovasi lakia. Raastuvassa nähdään! :geek:
 
Oikeasti ajat kuitenkin 89 km/h... mutta ei sinänsä merkitystä, koska tunnustit juuri rikkovasi lakia. Raastuvassa nähdään! :geek:
Ei pysty vaikka haluaisikin, autot on toimeksiantajan vaatimuksesta rajoitettu siihen 82km/h ja siitä kun ottaa varmuusvähennyksen niin ollaanki 79:ssä :solthum:
 
Ei pysty vaikka haluaisikin, autot on toimeksiantajan vaatimuksesta rajoitettu siihen 82km/h ja siitä kun ottaa varmuusvähennyksen niin ollaanki 79:ssä :solthum:

Onko varmuusvähennys laissa vai onko se poliisin sakotuskäytännössä? Jos jälkimmäisessä, niin tuomioistuin voi päätyä eri tulokseen, varsinkin henkilön itse tunnustaessa.
 
Onko varmuusvähennys laissa vai onko se poliisin sakotuskäytännössä? Jos jälkimmäisessä, niin tuomioistuin voi päätyä eri tulokseen, varsinkin henkilön itse tunnustaessa.
Käsittääkseni laissa, se 3km/h varmuusvähennys menee tutkan epätarkkuuteen. Saahan sitä mittarin mukaan ajaa vaikka 190km/h mikäli todellinen nopeus ei ylitä sallittua
 
Back
Top