Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Näitä oivallisia ratsumiehiä on ratsastanut kehiin ja tulee ratsastamaan eteen päinkin tasaiseen tahtiin. Vielä on sinetti jäänyt avaamatta, mutta eiköhän se siitä.....
Böö.
Katso liite: 37888
Toimiessaan remdesivir ei tule olemaan rahasampo. Muistaakseni Gileadille se toisi tuloja 2,5 miljardia dollaria, mikä on kymmenesosa firman viime vuoden tuloista.Rokotteiden kehitys- ja hyväksyntäprosessia en oikein tunne. Hyviä täsmälääkkeitä COVID tautiin ei kuitenkaan ole, eikä tule ajoissa.
Äkkiä voisi ajatella rahasammoksi lääkefirmalle tällaisen lääkkeen ja niinhän se olisikin, jos sattumalta sattuisi löytymään valikoimasta.
Pandemialääkkeen kehitys ei kuitenkaan välttämättä ole erityisen houkutteleva R&D investointi liiketaloudellisesti. Ne tuppaa myöhästymään. Jos nyt olisi vaikka SARS lääke valmiina, niin ei se olisi kaupallinen menestys, jollei toimi uusiinkin viruksiin. Sitä taas ei voi tietää toimiiko, mutta riski on iso, ettei toimi. Toinen riski firmalle on, että pandemiatilanteessa valtiot julistavat hätätilan, jonka nojalla patenttioikeudet ohitetaan.
Ainoa toivo nyt onkin, että johonkin toiseen indikaatioon käytössä olevista löytyisi jokin, joka toimii myös tässä uudessa taudissa. Näitä tutkimuksia onkin käynnistynyt tai käynnistymässä monia. Gileadin remdesivir lienee kiinnostavin itse virusta vastaan suunnatuista vaihtoehdoista. Ebola epidemian aikaan firmat kävivät läpi kaikki RSV tuotteensa ja remdesivir oli prekliinisesti lupaavin. Ihmiskokeissa teho jäi kuitenkin vaatimattomaksi. Vaikutusmekanismin puolesta SARS-CoV-2 sopii hyvin tähtäimeen ja näitä kokeita ollaan käynnistämässä lähinnä Kiinassa. Remdesivir on i.v. annosteltava, eli sairaalakamaa, mutta olisi luultavasti eduksi saada se mahdollisimman aikaisessa taudin vaiheessa.
Toimiessaan remdesivir ei tule olemaan rahasampo. Muistaakseni Gileadille se toisi tuloja 2,5 miljardia dollaria, mikä on kymmenesosa firman viime vuoden tuloista.
Rokotteita tulee aikaisintaan 12-18 kuukauden päästä. Nykyään on kehitteillä tai koeasteella käytössä uusia teknologioita, joilla rokotteita voidaan kehitellä nopeammin, mutta niidenkin tapauksessa puhutaan vähintään vuodesta. Kiinnostuneet googlatkoon hakusanalla platform vaccine.
Rahaa tarvitaan:
Trump saikin yli 8 miljardia.![]()
Yli miljardi dollaria koronarokotteen kehittämiseen – Trump hakee hätärahoitusta koronaviruksen takia
Presidentti Donald Trump haluaa 2,5 miljardin dollarin edestä hätärahoituksen koronaviruksen torjumiseksi USA:ssa.www.uusisuomi.fi
Tuolta olisi tulossa yksi miljardi![]()
Sikainfluenssaa vastaan käytettiin Pandemrix-rokotetta, jonka oli kehittänyt GlaxoSmithKline -niminen lääkeyhtiö. Tämä lääke oli patentoitu jo vuonna 2006. Eli rokote oli jo kehitetty paljon ennen kyseistä pandemiaa. Sikainfluenssan patogeeni sattui osumaan juuri tähän lääkkeeseen. Tämän takia rokote saatiin nopeasti markkinoille, lopputuloshan oli kaksijakoinen. Syksyllä 2009 rokotettiin henkilöt jotka tämän halusivat. Varmasti paljon sikainfluenssatartuntoja vältettiin, mutta moni nuori sairastui narkolepsiaan rokotteen takia. Jälkiviisaana voi sanoa, että hätäilyyn ei ollut sillon tarvetta loppujen lopuksi. Nyt ollaan samanlaisessa tilanteessa. Luotetaanko että kuolleisuus on tuntuvasti pienempi kuin virallisista luvuista voi päätellä? Onko pienioireisia vahvistamattomia tartuntoja paljon tämän hetken tilanteeseen peilaten? Vai otetaanko hädässä ensimmäinen lääkeyhtiön "vastuullisesti testattu" rokote mikä käsiin saadaan.Sikainfluenssarokotteen saamisessa taisi mennä noin vuosi? Meksikossa alkoi muistaakseni tammi-helmikuussa 2009, huippu meni ohi jo alkukesästä ja täällä taidettin rokottaa loppuvuodesta (vaiko 2010 alussa). Muistan kun Suomessakin tönittiin jossain jonoissa, oliko rokotetta vaiko ämpäreitä.
Jälkiviisaana voi sanoa, että hätäilyyn ei ollut sillon tarvetta loppujen lopuksi. Nyt ollaan samanlaisessa tilanteessa. Luotetaanko että kuolleisuus on tuntuvasti pienempi kuin virallisista luvuista voi päätellä? Onko pienioireisia vahvistamattomia tartuntoja paljon tämän hetken tilanteeseen peilaten? Vai otetaanko hädässä ensimmäinen lääkeyhtiön "vastuullisesti testattu" rokote mikä käsiin saadaan.
Toimiessaan remdesivir ei tule olemaan rahasampo. Muistaakseni Gileadille se toisi tuloja 2,5 miljardia dollaria, mikä on kymmenesosa firman viime vuoden tuloista.
Ne mitään kuumetta mittaa, kallon muodoista tuossa on kysymys...Kun matkustaa Viroon niin mittaavat kuumeen. Kun matkustaa junalla Venäjälle niin mittaavat kuumeen. Kun matkustaa Suomeen niin mitään ei mitata. Mikä meissä suomalaisissa on vialla kun meitä niin mittaillaan?
Suomessa testattu 520 potilasta. Suurin osa testattu oireiden täyttäessä nöytteenottokriteerin. Tarkoittaako se että influenssaa on n. 10-20 enemmän liikkeellä.
Minna Åman-Toivio
CEO and Founder MedKit Finland.
4d · Edited
Kuudetta viikkoa täysipäiväisesti kun olemme myyneet ja ostaneet hengitysmaskeja globaalisti, niin en ole jaksanut kommentoida asiaa lainkaan ennen tätä. Suomessa asia ei tosiaankaan ole hallinnassa. Käsienpesu ja hihaan aivastelu kun ei riitä kun Korona on jo nyt ja jatkossa muiden virusten tavoin myös Suomessa ja laajasti. Ja se, että meillä on kaikki hallinnassa ei pidä paikkansa, ne kaksikin Pirkka-maitolitraa ovat kaatuneet, koska suojavälineistä on ollut globaalipula jo viikkoja.
Tarjosimme tuotteita Suomeen jo viikkoja sitten, ei kiinnostanut, mutta nyt aletaan pikkuhiljaa ’haistella’ saatavuutta (suora lainaus). Jos julkissektorin päivystys pyytää etsimään maskeja kun eivät mistään saa, tai julkissektorin iso erikoissairaanhoidon yksikkö aikoo selvitä kymmenillä maskeilla, tai ei ymmärretä mikä ero on venttiilillä ja venttiilittömillä maskeilla niin hyvänen aika. Opimme varmaan tämän episodin aikana miten pestä käsiä, mutta toivottavasti ennen seuraavaa, mikä ero on paperisella suusuojalla ja ffp3-tasoisella venttiilimaskilla.
Pitäkää ihmiset järki päässä ja itsestänne huolta. Edelleen olemme hyvissä käsissä, mutta se kaksi litraa Pirkka-maitoa ei riitä ja se kaatui jo. #maskikauppaa #medkit
Myöskin tutkitaan potilaan immuunijärjestelmän säätelyä. Tässä kai oletetaan, että perimmäisenä ongelmana on liiankin ärhäkkä puolustusreaktio, josta voi pahimmillaan seurata ns. sytokiinimyrsky. Ehkä tosilitsumabi (Actemra) voisi olla tässä hyvä, mutta en löytänyt alkavaa tutkimusta tälle.
Tilanteessa jossa rokotetta on rajallisesti sitä kannattaa muutenkin antaa riskiryhmään kuuluville, jotka tässä tapauksessa ovat iäkkäät ja valmiiksi sairaat.Rokotteen tulo kestää sen verran pitkään, että ollaan varmaankin viisaampia tuossa asiassa eli onko vähäoireisia tai peräti oireettomia potilaita niin paljon, ettei kuolleisuus ole mitenkään kovin suuri.
Edit: Ihan ensimmäisten joukossa en rokotetta itselleni saati lapsilleni ole ottamassa. Sen verran karuja ne tarinat sikarokotteesta ja valtion kylmäkiskoisesta suhtautumisesta potilaisiin. Ehkä olisi toisin, jos tämä tauti niittäisi erityisesti lapsia ja nuorisoa, mutta siltä ei näytä.