Koronavirus Suomessa

fyysikko

Kapteeni
ArcDia Oy:n mariPOC®-testillä voisi testata kaikki hengitystieinfektio-oireiset suomalaiset jo nyt
Suomen mariPOC®-laitekannalla voisi testata kaikki oireilevat suomalaiset.
Kapasiteettia on jo nyt 5 000 testin tekemiseen vuorokaudessa mitattaessa COVID-19-virusta samanaikaisesti 11 muun hengitysmikrobin kanssa, ja se voidaan nostaa jopa 50 000 testiin tarvittaessa ajamalla jatkuvasti pelkkää COVID-19-testiä. Näin saataisiin tarkkojen diagnoosien lisäksi reaaliaikainen kuva Suomen infektiotilanteesta ja arvokasta tietoa siitä, ovatko laajamittaiset COVID-19 hallintaan tarkoitetut toimenpiteet tehokkaita vai eivät.
ArcDian isojen näytemäärien käsittelyyn soveltuvalla automatisoidulla pikatestillä suurin osa positiivisista tuloksista saadaan 20 minuutissa ja heikot positiiviset kahdessa tunnissa. Näytettä ei tarvitse lähettää keskuslaboratorioon, vaan testit tehdään paikan päällä.


Ei se riitä että testaa oireilevat, kun oireettomat levittää tautia.
Hki-Vantaalla tuollaisella olisi varmasti käyttöä, tarvittaisiin vain laki joka määrää maahan saapuvat karanteeniin kunnes on testattu ja havaittu vaarattomaksi muille. Jos ei ole tartuntaa pääsee pois karanteenista jo vuorokaudessa. Seuraavilla valmistuvilla laitteilla pitäisi testata terveydenhuollon henkilökuntaa säännöllisesti, eikä kerran elämässä, olipa oireita taikka ei.
 

Vonka

Supreme Leader
Ei voida enää.

Se on laskettu maahan liian kontrolloimattomasti ja annettu sen levitä maassa liian kauan testaamatta, tutkakatveessa ja tavoilla joissa sen jäljittäminen sotkeutuu mahdottomaksi.

Vaikea sanoa onko motiivina/syynä ollut pahuus vai tyhmyys.

Nyt voidaan vielä hidastaa pöpön leviämistä riskiryhmiin. Edes sitä ei välttämättä voida enää estää.

Ennen hiihtolomia Suomella oli mahdollisuus päättää seurauksista. Sitä ei käytetty. Hiihtolomien päättyessä Suomella oli mahdollisuus päättää epidemian etenemisen rytmistä. Sitä ei käytetty. Nyt voidaan vielä päättää osittain siitä, että kuinka ja milloin riskiryhmät altistuvat ja minkä verran muu maa tulee uuttamaata perässä.

Tää peli on päätetty hävitä. Se päätös on tehty jossain hyvin korkealla. Ei tommoinen ketju voi tapahtua vahingossa - ainakaan koko ajan uudelleen ja uudelleen ja... Asioiden selville ottamisen sijaan on päätetty pelata järjetöntä uhkapeliä ihmishengillä.

Täysin siitä riippumatta mikä on tuon ruletin lopputulos en voi pitää toimintaa vastuullisena tai inhimillisenä. Niin toimivat eivät kuulu yhteiskunnassa vapaalle jalalle.
Siinä tosiaan meni etsikkoaika, mutta jotenkin haistan tässä yksinkertaisesti puutteellisen ihmisen / vajavaisia ihmisiä, jotka sitten istuvat asemissaan kuin tatit. Eli tyhmyys.

Olen kiinnostuneena seurannut mallinnuksiasi kauan, ja jyräsin jo kuukausi sitten erään yhdistyksen viikottaisen kerhoilun kiinni protesteista huolimatta. Jos olisin laskenut väärin, olisin entinen pj, mutta minusta tuntuu, että nämä suurimmaksi osaksi seitsemänkymppiset jäsenet alkavat kyllä hissukseen oivaltaa, että se taisi olla hyvä juttu.
 

Vonka

Supreme Leader
Niin...

Edellisen kerran kun vasemmisto rupes tiesulkuja pistään...

Missäs se sulku tai rintamalinja silloin alussa kulkikaan...
Ensimmäiset tiesulut ja ensimmäinen pikkukahakka olivat molemmat Uudellamaalla. Mutta muuten tämä on off topic.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Mehiläinen on rekrytoimassa lääkäreitä ja hoitajia Suomesta koronaviruskriisin keskelle Espanjaan – "Voi myös olla, että olemme itse avun tarpeessa"
Mehiläisen toimitusjohtajan mukaan Espanjan-jaksolta palatessaan lääkärit olisivat entistä parempia auttamaan kotimaassa epidemian pahentuessa.

Koronavirus
26.3.2020 klo 22.50
Mehiläisen logo

Ismo Pekkarinen / AOP

Tekijät(2 henkilöä)

Ylen saamien tietojen mukaan yksityinen lääkäriketju Mehiläinen olisi värväämässä lääkäreitä ja hoitajia koronakriisissä kärvistelevään Espanjaan.

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää vahvistaa asian.
– Minua on lähestytty tänään Espanjasta suoraan maan suurimman yksityisen sairaalaketjun hallituksen puheenjohtajan toimesta, jonka tunnen henkilökohtaisesti, Järvenpää sanoo sähköpostitse.
– Olen välittänyt avunpyynnön eteenpäin ja tiedustellut, olisiko vapaaehtoisia suomalaisia sankarilääkäreitä ja sankarihoitajia, jotka lähtisivät pelastamaan ihmishenkiä Espanjaan rajatuksi ajanjaksoksi ja palaisivat sitten ensilinjan kokemusta omaavina Suomeen ennen kuin olemme täällä samassa tilanteessa, hän jatkaa.

Lääkärit ja hoitajat tekisivät Järvenpään mukaan todennäköisesti määräaikaisen, mahdollisesti kahden viikon, työsopimuksen paikallisen terveydenhuollon järjestäjän kanssa. Espanjan kansallinen lentoyhtiö kuljettaisi heitä veloituksetta. Työpaikkana olisi sairaalat Madridissa.

Kiinnostuneita on jo löytynyt
Herää kuitenkin ajatus siitä, mitä tapahtuu, jos Suomessa tilanne menee pahaksi ja lääkäreistä ja hoitajista tulee pula täällä, mutta osa on lähtenyt Espanjaan auttamaan.

Järvenpää näkee, että esimerkiksi kaksi viikkoa kestävästä jaksosta ja siitä kertyneestä kokemuksesta olisi vain apua, mikäli tilanne Suomessa äityisi pahaksi.
– Mielestäni meillä olisi velvollisuus auttaa, jos pystymme.

Ja ensilinjan kokemuksen saaminen olisi myös arvokasta Suomen oman varautumisen kannalta. Tilanne on lähes katastrofaalinen, ja Espanjassa on huutava pula kaikista terveydenhuollon ammattilaisista, Järvenpää kertoo.

Kiinnostuneita Espanjan-komennukseen on Järvenpään mukaan jo löytynyt.
– Mutta muutoin tämän projektin toteutuminen on vielä hyvin epävarmaa. Tällä hetkellä tilanne on vielä hyvä Suomessa, mutta muuttuu varmuudella tulevien viikkojen kuluessa. Voi myös olla, että olemme itse avun tarpeessa.

 
  • Tykkää
Reactions: e7i

Lapinukko

Eversti
Vitun idiootit. Miettivät nyt niitä hotellikaranteeneja kun olisi pitänyt rajoittaa ulkomaanmatkustusta ja laittaa italiantulijat karanteeniin tasan 3 viikkoa sitten. Tää on kyllä avattava läpikotaisin. Vaikuttiko aate ja ideologia. Pääsikö se Ohisalo sotkemaan? Ei sais ääneen sanoa että on mahdollista, ei...

Mutta vielä kuukausi sitten mielipiteet oli sitä että rajoja ei saa valvoa. Kreikkalaisiakin suomalaisten olisi pitänyt mennä nuhtelemaan, kun valvovat rajoja. Nyt ollaan tilanteessa että on "raja" Suomen sisällä. Ja sisäministeri jatkaa. Pysyisi edes poissa julkisuudesta trollaamasta. Joko todella typerä ministeri tai myyrä. Ei ole montaa vaihtoehtoa.

Maailma HALAA nyt, UNELMOIJAT
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Supreme Leader
Montakohan kymmentä tai sataa lennollista ihmisiä, jotka olisi pitänyt laittaa karanteeniin, meni jo? Ei tuo ole kuin epätoivoista käsienpesua ja toivotaan ettei kukaan muista menneitä.
Kyllä he ovat ihan ympäri Suomen menneet jo useamman viikon. Suurin osa on ollut fiksuja ja pysynyt etäällä muista, oletan.
 

KymJP2K

Kapteeni
Melko hoppu tulee järjestää husin johtajan peräänkuuluttamaa 2vk valvottua karanteenia ulkoministeriön lennoilla tuleville...

Ulkoministeriö: Kolme kotiutuslentoa Suomeen perjantaina

Ai portugalistakin tullaan himaan? Eikös sen eläkkeen ostovoima nyt riittänytkään?

Nyt Ylen pitäisi mennä portille vastaan, jos löytyisi tuttuja vuorineuvoksia voisi saada iltauutisiin kivan kevennyksen.
 

Vonka

Supreme Leader
Kevennetään välillä. Pidän teistä kaikista nimimerkkiveljet, vaikka asiat ovat mitä ovat. Ei anneta sen tehdä juopaa.

En muuten ole tottunut siihen, että mikään Kiinassa tehty kestää näin kauan.
 

Huhta

Greatest Leader
Sopii vallan mainiosti jotta kehä-kolmosen (pääkaupunki) sisään ei viedä yhtään mitään, siellä alkaa nälänhätä reilussa viikossa, kunhan heidän mökille paenneet ihmiset ohjataan ensin Ikean etelä puolelle.

Edit: myös pohjoiseen paenneet lampaat.
Meillä on aseita, varuskunta ja ylipäällikkö. Mitä teillä on?
 

e7i

Majuri
– Jos sieltä tulee paljon väkeä, se on selvästi ongelma meille, sanoi HUSin Tuominen.

– En tiedä haluatteko tätä kuulla, mutta oma mielipiteeni on, että meidän pitäisi tehdä valvottu karanteeni tälle porukalle. Vaikka lentokenttähotelliin kahdeksi viikoksi.
Niin. Mitä vitun järkeä on eristää Uusimaa, samaan aikaan kun HKI-Vantaalta voi edelleenkin lapata porukkaa maailman pahimmista tautipesäkkeistä nimenomaan Corona-hoidon toivossa Suomeen? Ilman muuta varotoimenpidettä kuin "neuvontapiste" lento-asemalla? Ei se Uudenmaan raja tuota porukkaa tule pidättelemään, vaikka epäilemättä suuri osa jääkin Uudellemaalle.
 

e7i

Majuri
Ohessa Mehiläisen järjestelmästä otettu kuva
View attachment 38638
Niinkuin kuvasta huomaa, vain Uudellamaalla on ongelma ;-). Vaikka raja nyt meneekin kiinni, niin koko Suomi on sininen parin viikon päästä joka tapauksessa. Sitten se on joko täysi lock-down tai sitten hyväksytään liikkumisen aiheuttama riski.
 

Huhta

Greatest Leader
Jos saisin päättää niin Lahti olisi yksi kulma piste, Turku toinen ja kaikki sen alla oleva olisi sitten karanteenissa. Muualle maalle paenneet olisivat kaksi viikkoa karanteenissa. Karanteeni alue olisi pystyssä kuusi viikkoa, ja sen jälkeen tarkistus.
Kummal puol jokke? o_O
 

Vonka

Supreme Leader
Niinkuin kuvasta huomaa, vain Uudellamaalla on ongelma ;-). Vaikka raja nyt meneekin kiinni, niin koko Suomi on sininen parin viikon päästä joka tapauksessa. Sitten se on joko täysi lock-down tai sitten hyväksytään liikkumisen aiheuttama riski.
Voisi olettaa, että korona on siellä muiden niiskujen seassa piilossa ja leviää samoissa paikoissa kuin muutkin.
 

Vonka

Supreme Leader
Niin. Mitä vitun järkeä on eristää Uusimaa, samaan aikaan kun HKI-Vantaalta voi edelleenkin lapata porukkaa maailman pahimmista tautipesäkkeistä nimenomaan Corona-hoidon toivossa Suomeen? Ilman muuta varotoimenpidettä kuin "neuvontapiste" lento-asemalla? Ei se Uudenmaan raja tuota porukkaa tule pidättelemään, vaikka epäilemättä suuri osa jääkin Uudellemaalle.
Se päätös perustui tunteeseen.
 
Top