Koronavirus Suomessa

Jos ajatuksen juoksu ei riitä prosessoimaan kuin yhden asian kerralla ja erillään muusta, eikä hahmotuskyky riitä asioiden seurannaisvaikutusten ja täten kokonaiskuvan näkemiseen, niin pitäisikö silloin olla jossain vähemmän vastuullisissa hommissa?

Onko thl joku suojatyöpaikka lääkiksessä heikosti pärjänneille, joita kukaan ei suostunut palkkaamaan lääkäreiksi?

Poliitikot ja ministerit ymmärrän. Niihin hommiin ei mitään osaamista ja kykyä koskaan ole vaadittukaan.
Thl: n päätöksentekoon ei pitäisi vaikuttaa mikään muu kuin kansakunnan terveyden kokonaisetu. Poliitikot sitten lisäävät tähän mm. Taloudellisen yms. Näkökannat. Nyt tuntuu että thl on ottanut poliitikkojen tehtävän.
 
Kouluissa leviää. Koulut vaan auki edelleen. Missä lienee ollut tässäkin tapauksessa varautuminen:
Etäopetuksen järjestämisen pulmana on se, että oppilaiden koulukirjat ja läppärit ovat suljetulla koululla

Opetusministeriöstä astiko ohjauksen pitää tulla?

THL luopuu epidemia-alueiden luokittelusta. Niinpä tietysti, muutenhan Helsinkikin olisi "epidemia-aluetta" ja se kuuluisi karanteeniin.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju arvioi, että ihmisten tiukat liikkumisrajoitukset koituvat lopulta talouden eduksi.
Tervetulleita toimia

Etlan toimitusjohtaja pitää tehokkaita toimia ja rajoituksia tervetulleina tilanteessa, jossa maailmassa on pandemia.

– Uutinen on hyvä siinä mielessä, että toimitaan mahdollisimman voimakkaasti. Vaikka vaikutus on lyhyellä aikavälillä voimakkaampi, se edistää sitä, että korona saataisiin hallintaan nopeammin ja että talousvaikutus ei olisi niin pitkä.

Järjen ääntä mutta miksi hänkään ei avannut suutaan aiemmin?

"Tervetulleita toimia"

Juuri sitä. Ihmisille ja markkinoille on vakuutettava että nyt toimitaan eikä vätystellä. Pitäisikö ETLA:n viestiä asiasta aktiivisemmin myös yritysten suuntaan ettei jossain vaan vaikuteta poliitikkoihin päinvastoin?

Nopea ohi menevä talousshokki, siitä hypätään yli. Pitkä lama on myrkkyä. Vätystely, siitä pitää kerta kaikkiaan päästä irti.
 
Viimeksi muokattu:
@Huhta aijemmin rokotusten priorisoinnista keskustellessamme esitin ajatuksen, että mielestäni pandemian luonteen tulee vaikuttaa siihen, kenelle rokotteita annetaan.

CDC on samaa mieltä influenssapandemioiden suhteen: lievässä pandemiassa yli 65-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat 19-64-vuotiaat ovat tärkeysjärjestyksessä sijalla kaksi. Vakavassa pandemiassa nämä ryhmät tippuvat sijalle 4.

 
Kun tartunnat tulevat tällä hetkellä Suomeen ihan poikkeuksetta Italian ja Itävallan alppiseuduilta, niin olisi kaiketi hyvin järkevää, jos kaikki sieltä tulevat ihmiset laitettaisiin karanteeniin heti ja välittömästi. Sillä ennaltaehkäistäisiin tulevia tartuntoja jo aika paljon.

Mitä viranomaisten ja poliitikkojen toimintaan tai oikeammin sanottuna toimimattomuuteen tulee, niin ehkä tässä on taas yksi kupla puhkeamassa. Juhlapuheista huolimatta julkista terveydenhoitoa on ajettu alas kohta neljä vuosikymmentä. Siinä lienee suurin syy siihen miksi päättäjät istuvat sormet suussa ja pelko perseessä...resurssit ei yksinkertaisesti riitä edes ennaltaehkäisevään toimintaan. Ja jos ne ei riitä siihen, niin en uskalla edes ajatella mitä sitten tapahtuu kun tilanne on ihan kunnolla päällä.

Tästä tulee vielä hirvittävä sotku.

Ei taida hallituskaan olla kovin pitkäikäinen. Edellinen kaatui vasta kalkkiviivoilla, nyt ei tarvitse odotella sinne saakka :ROFLMAO:
 
Mitä viranomaisten ja poliitikkojen toimintaan tai oikeammin sanottuna toimimattomuuteen tulee, niin ehkä tässä on taas yksi kupla puhkeamassa. Juhlapuheista huolimatta julkista terveydenhoitoa on ajettu alas kohta neljä vuosikymmentä. Siinä lienee suurin syy siihen miksi päättäjät istuvat sormet suussa ja pelko perseessä...resurssit ei yksinkertaisesti riitä edes ennaltaehkäisevään toimintaan.
Siis tämänhän nyt pitäisi nimenomaan olla syy ryhtyä sellaisiin toimiin, jotka eivät vaadi terveydenhuollon panostusta.
 
Siis tämänhän nyt pitäisi nimenomaan olla syy ryhtyä sellaisiin toimiin, jotka eivät vaadi terveydenhuollon panostusta.

Joku voi joskus tuumailla että pitäisikö päätöksiä tekevien motiivit kammata. Vaikuttamista on niin monenlaista.

On hämmästyttävää että tilanteen annetaan päätyä sellaiseksi että se osuu terveydenhuoltoon kun niin sanotut rintamalinjat voitaisiin pitää kauempana. Nythän paukkaa jo päämajassa, HUS:ssa siis. Ihmisiä jotka eivät todellakaan saisi sairastua jo tässä vaiheessa.
 
Hallitus syöttää oppositiolle lapaan


Orpo sanoo Iltalehdelle, että kokoomus antaa hallituksen toimille tukensa, kunhan niitä alkaa tulla.

– Nyt on sellainen tunne, että toimiminen on jätetty liikaa yksittäisten ihmisten omien toimien ja harkinnan varaan.

– Mieluummin ylireagoiden kuin alireagoiden. Jos katson maailmalle, pelkästään naapuri-Ruotsin ja Italian käyriä, on ilmiselvää, että meillä on viikon tai kahden päästä todella vakava tilanne. Jos tänään tehdään riittävän rohkeita päätöksiä, maalaisjärki sanoo, että toimilla voidaan hillitä leviämistä. Tanskan esimerkki kertoo, että mennään koviin toimiin, Orpo arvioi.

Kokoomuksen puheenjohtaja kertoo olevansa syvästi huolissaan. Hän on saanut kansalaisilta paljon viestejä, joissa on ihmetelty sitä, miksi hallitus ei ole ryhtynyt toimiin ja miksi esimerkiksi THL:n johto on ylenkatsonut Italian valtion toimia yrityksissä pysäyttää epidemia.
 
Mitä viranomaisten ja poliitikkojen toimintaan tai oikeammin sanottuna toimimattomuuteen tulee, niin ehkä tässä on taas yksi kupla puhkeamassa. Juhlapuheista huolimatta julkista terveydenhoitoa on ajettu alas kohta neljä vuosikymmentä. Siinä lienee suurin syy siihen miksi päättäjät istuvat sormet suussa ja pelko perseessä...resurssit ei yksinkertaisesti riitä edes ennaltaehkäisevään toimintaan. Ja jos ne ei riitä siihen, niin en uskalla edes ajatella mitä sitten tapahtuu kun tilanne on ihan kunnolla päällä.

Suomen yhtälö ei ole sama kuin meillä täällä Briteissä taikka Italiassa. Meille eristäytyminen on normi asia, ja ihmisiä mulkoillaan eikä lähestytä ellei ole pakko. PM sanoi eilen illalla että hän nojaa asiantuntijoiden lausuntoihin eikä omaan tunteeseen. Sitä pitää kunnioittaa koska se on hyvä päätös, mutta... kun kyse on sairastumisesta, se päätös asioista annetaan yleensä omaisille. PMn pitäisi olla tässä nyt se äiti hahmo joka päättää asioita vaikka asiantuntija sanoisi muuta. Sitä Suomalaiset odottavat.

Jos tämä olisi pokeripeli, niin itse foldaisin kuin katsoisin pelin loppuun.
 
Suomalaisilla on aika hyvät valmiudet etätyöskentelyyn, sillä Suomessa internet-yhteydet on hyvässä kondiksessa ja suomalaiset muutenkin on tietotekniseltä osaamiseltaan aika hyvää porukkaa. Tilanne on erilainen esimerkiksi jossain Etelä-Euroopassa. Tältäkin osin maiden valmiudet kohdata epidemioita on erilaiset.
 
Jos saisin päättää asioista niin aktivoisin maakuntajoukot ja määräisin maahantulijoille pakollisen terveystarkastuksen. Suurimmat asutuskeskukset karanteeniin kuukaudeksi, mutta antaisin vapaan liikkumisen sillä edellytyksellä että matkat ja henkilöt voisi selvittää. Testauksen laittaisin valtion piikkiin, mutta yhtiöille kehottaisin panostamaan innovatioon ja asioiden uudelleen järjestämiseen.
 
Poikkeustilanteet vaativat vahvaa johtajuutta. Sitä ei hallitukselta näy löytyvän.
 
Back
Top