Ehdottomasti olen hoitohenkilöstön rokottamisen priorisoinnin kannalla. Riskiryhmillä on periaatteessa mahdollisuus suojautua tartunnalta eristäytymällä. Hoitohenkilöstöllä ei tätä mahdollisuutta ole.Tilanteet maiden välillä ovat hyvinkin erilaisia. Yksinkertaistettuna sanoisin, että britit joutuvat valitsemaan toimenpiteensä pelkästään helvetin huonojen vaihtoehtojen väliltä, kun maito on jo kaatunut, lehmät karanneet naapurin pellolle jne. Suomessa on vähän enemmän varaa valita vähemmän huonoistakin.
Terveydenhuollon ja valtionhallinnon priorisointi rokottamisen suhteen on mielestäni järkevää. Pelkästään terveydenhuollossa on kyse paljon, paljon muustakin kuin koronapotilaista, potentiaalisista tai ei.
Myös rokotettavien määrällä lienee jotain tekemistä järjestyksen kanssa. Yli 70-vuotiaita on liki 900 tuhatta, kun taas terveydenhuollossa työskentelee noin 400 tuhatta. Kun riskiryhmiä on paljon muitakin niin käytännössä pitäisi rokottaa vähintään 1,5miljoonaa ihmistä x2 jotta saataisiin koronakuolleisuus minimoitua. Samaan aikaan voisi kuitenkin muu kuolleisuus kasvaa jos terveydenhuoltohenkilöstöön leviää korona laajasti. Virus voi myös milloin tahansa muuntua siten, että se aiheuttaa myös nuoremmilla vakavaa tautimuotoa. Rokotusten aloittaminen terveydenhuollosta on myös logistisesti helpompaa.
Ainoa syy miksi rokottaminen aloitettaisiin muista kuin hoitohenkilöstöstä on pelko rokotteen mahdollisista tuntemattomattomista haittavaikutuksista. Jos vaikka rokotetut muuttuvatkin muutaman kuuķauden kuluttua ihmislihaa himoaviksi zombeiksi, on parempi että kyseessä on rollaattorilla liikkuva kansanosa eikä yhteiskunnan kannalta kriittinen hoitohenkilöstö.