Koronavirus Suomessa

miheikki

Greatest Leader

Miksi emme saa riittävästi rokotteita? Minäpä kerron…​

TEHNYT JUSSI JUHANI KUOSMANEN, 25/02/2021


Britanniassa on jo rokotettu kolmasosa kansasta ja Israelissa pian joka iikka. Ja monessa muussakin maassa ollaan rutkasti meitä edellä.

Samaan aikaan kiltit ja aina niin nöyrät suomalaiset ihmettelevät hiljaa miksi koronarokotteiden saanti maahamme on niin vaivalloista. Vasta kolmisen prosenttia on saanut piikin. Samaa rokotteiden puutetta hämmästellään koko EU:ssa.
Sanoin, että suomalaiset ”ihmettelevät hiljaa”. Niinhän me aina tehdään. Ääneti kuin tähtitaivasta tuijottaessa. Hiljennymme korkeimpien voimien edessä. Ja EU on meille korkeampi voima. Se uusin. Niinpä kukaan ei uskalla karjaista että MIKSI?
Se näköjään jää taas minun tehtäväkseni.
En tosin ala miksitellä, koska vastaus on niin ilmi selvä. Ja kun kerron sen teille, niin voitte lyödä kädellä otsaanne ja hokea, että niinpä tosiaan, niinpä tosiaan.
Aloitan kysymyksellä:
Kuinka moni teistä on ollut neuvottelijana tärkeissä liikeneuvotteluissa? Niinpä. Ei monikaan. Ne, jotka ovat olleet, tietävät, ettei siellä kiltteydellä ja hyväntahtoisuudella pärjää. Ihan vähiten maanittelulla.
On oltava munaa. Anteeksi vain kaikki kolmekymmentä vasta löydettyä uutta sukupuolta, mutta munaa on joka tapauksessa oltava. Enkä tarkoita välttämättä penistä, vaan henkistä jöötiä. Jos pääsee siinä asiassa John Holmesin mittoihin, niin sitä parempi (John Holmes: 30 cm, toim. huom.).
Mutta mitä löytyy EU:n johdosta? Tapettisomisteita ja seinätahroja. Edellinen komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker oli alkoholisoitunut höpsö setämies, joka suuteli miesten kaljuja ja pörrötti naisparlamentaarikkojen hiuksia. Siinä kaikki. Johtajaksi, saatikka tiukaksi neuvottelijaksi, hänestä ei ikinä ollut.
Nykyinen, Ursula von der Leyen, on taas vain hössöttävä täti-immeinen ilman ainuttakaan johtajuussolua. Mutta päivälliskutsuilla hän on varmaan ihan kivaa pöytäseuraa. Varsinkin, jos kutsujen aiheena on tuulentupien rakentelu ja virvatulien ihastelu muiden rahoilla. Ja sellaisiahan ne EU-tapaamiset tuppaavat olemaan.
Entäpä tapaus Josep Borrell? EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja.
Juu. Se sama mies, joka vaikutti Venäjän ulkoministeri Lavrovin vieressä seisoessaan juuri housuunsa pissanneelta 73-vuotiaalta pikku pojalta.
Aargh! Siis mistä ne kaivavat moisia ”johtajia” yli puolen miljardin ihmisen yhteisön tärkeimpiin virkoihin!?
Borrelilla ja von der Leyenillä on niin vähän uskottavuutta ja johtajuuskarismaa, ettei enää vähempää voi olla. Ja sitten EU pistää tällaiset tyypit neuvottelemaan kovien jätkien pöytään.
Olen aivan varma, että samaan aikaan kun kiltti täti-Ursula maanitteli ja ruinasi lääketehtaan johtajilta meille säälipiikkejä, niin toisaalla Boris Johnson löi nyrkin pöytään ja teki johtajille tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Niin se vain menee.
Israel? No, jos minä suomalaisena omistaisin muutaman lääketehtaan tai ainakin riittävästi niiden osakkeita, niin kyllä minä omistajana ihan sukurakkaussyistä käskisin ensin toimittamaan parhaat palat päältä suomalaisille ja sitten vasta muille. Niin omistajat tekevät. Ajavat sukunsa ja heimonsa etua.
Jussi Juhani
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Viimeksi muokattu:

Vaultboy

Luutnantti
Jaa, eipä tarvitse taaskaan mennä hetkeen ammattikouluun. Ensi viikolle laitettiin hiihtoloma, vaikka työkkärin opiskelijana ei meillä sellaisia ylellisyyksiä pitäisi olla. Ja vähintään viikko 10 on etäopetusta. Taas pitää maata kotona, vaikka olisi talo jota voisi rakentaa koulun työmaalla. Syö motivaatiota, kun ei pääse tekemään ja oppimaan. Sentään lumi taitaa keretä sulamaan tällä välin.

Tuota en kyllä ymmärrä, että rajoitukset ovat voimassa vasta 8.3. lähtien. Nythän ihmiset voivat vielä levittää tuota flunssaa toisiinsa hieman yli viikon. Täälläkin ilmeisesti monet koulut ovat jo varautuneet tuohon sulkuun, kun eräänkin kanssaopiskelijan lapsen koulu ilmoitti jo tiedotustilaisuuden aikana siirtyvänsä etäopetukseen.
 

Lapinukko

Ylipäällikkö
Pitää saattaa maa sellaiseen tilaan että saadaan parempia lakeja hyväksytettyä...
Ilmastohätätilaa odottellaan, jospa YK kehottaa uudelleen. Puuttuis että tulee kevät myöhässä ja on puoli metriä lunta vielä toukokuun lopussa :D

Rokotepassista ilmastopassiin. Oletko maksanut almut ja ylistänyt tänään
somealttarillasi ilmastopaneelin profeettojasi? Et, sitten et liiku muuten kuin kävellen.
 

Ässä

Kapteeni
Eläintarha - hyvin sanottu. Ihmiset edelleen puskee päälle, kun itse olen koko ajan varuillaan miten ja mihin pitää väistyä ja kierrän sen min.1,5 metrin toista, niin luulisi että muidenkin pitää yrittää kiertää vähäsen, mutta ei, jotkut vain kävelee suoraan kävelee päälle. Usein pidättelen hengitystä, tai teen sellaisen pitkään hitaan uloshengityksen, kun pääsen hulluista karkuun tarpeeksi kauemmaksi.

Ai että tässä eläintarhassa suojellaan riskiryhmän kuuluvia?! Minua, riskiryhmän kuuluva taloyhtiön hallituksen/isännöitsijän siunauksella, pyynnöstä huolimatta siirtää remonttia kunnes saan rokotteet, päätetty altistaa koronalle järjestämällä jo keväällä kylpyhuoneremontin, koska "suunniteltu ja aika sopii urakoitsijalle".
STM suorastaan puoltaa sellaista, kun sallinut mennä riskiryhmän kuuluvien asuntoihin! Kunhan heillä olisi maskeja.
Taloyhtiön "hovi" remontti firmalle sopii, viis asukkaiden terveydestä ja hengestä. Ihan kun maskissa oleva rakennus mies joka tulee roikkumaan asunnossani 8 t on vaaraton.

Riskiryhmän 2:n ja ikäni perustella rokotuksista ei edes ensimmäisestä kuulunut toitaiseksi mitään. Mutta kotiini kohta jo kevällä/kesällä tulevat kaikki maailman epämääräiset purkutyön tekijät ja muut "terveet" remonttimiehet 5 viikoksi (!) remppamaan ihan kuiva (mitattu!) kylpyhuonetta, koska on sen vuoro, sen toisen tyhjillään olevan huoneiston lisäksi. Viis pandemiasta, viis riskiryhmän kuuluvan hengestä.

Isännöitsijän vastauksessa oli pari todella kyynistä kohta spekulaatioineen, niin kyynistä koko järjettömyydessä, että päätin olla lakimieheen yhteydessä. Sen ymmärttäisin että että olisi kosteusvaurio, tai joku muu vastaava. Mutta väkisin tulla korjamaan sitä mitä on virheeton, henkeni kustannuksella :mad:
Ja totta.Kun järjetöntä menoa yritetetään selitellä, niin paperille tulee huippujärjetöntä.


Mietin tässä onko enää taloyhtiössä asukkailla mitään suoja isännöitsijän hovi-urakoitsijoiden mielivallasta. Lähtisin vaikka mihin pois sen remontin ajaksi, mutta en voi koska on korona, rokotusta ottaisin vaikka heti, mutta kun ei ole rokotuksia, ja ihan oikeasti alkoi oikeasti tuntua että sekä järki että laki jätti tämän maan.
En ole lakimies mutta luulisin, että osakkaana sinulla on täysi oikeus kieltää remontin teko asunnossassi juuri nyt, etenkin jos kuulut riskiryhmään eikä kyse ole jostain kiinteistön rakenteiden ym. kannalta kriittisestä tai erittäin kiireellisestä korjaustoimesta. Kylpyhuoneremontti kuulostaa siltä, että työmiehet tulisivat oleilemaan asunnossasi pitkiä aikoja useana päivänä. Jo voimassa olevat rajoitukset ja suosituksetkin varmasti puoltavat kantaasi asiaan. Isännöitsijä ei voi täysin mielivaltaisesti päättää, mitä osakkaiden asunnoissa tehdään ja milloin.
 

EK

Ylipäällikkö
Jaahas. Seison korjattuna.
Hallitus näköjään painoi paniikkinappulaa ja löi yläkoulut kokonaan kiinni. Kaupungin tasolla tämä olisi tod.näk. mennyt toisin, ainakin ennakkosuunnitelmien mukaan. No, onneksi on jo rutiinia ja toimivat käytännöt. Ainakin meillä. Ei valitettavasti kaikilla kouluilla.
Ja vittu uudestaan seison korjattuna, sillä lopullisen päätöksen etäkouluun siirtymisestä tekee täällä sittenkin kaupunki. Ja vittu ensi torstaina. Pikkuisen nopeutettu aikataulu tällai etäkoulua varten järjestelytöitä tekevän näkökulmasta olisi ollut ihan kiva.
 

Lunni

Ylipäällikkö
Ja vittu uudestaan seison korjattuna, sillä lopullisen päätöksen etäkouluun siirtymisestä tekee täällä sittenkin kaupunki. Ja vittu ensi torstaina. Pikkuisen nopeutettu aikataulu tällai etäkoulua varten järjestelytöitä tekevän näkökulmasta olisi ollut ihan kiva.
Eli päätös torstaina, siitä ilmoitetaan perjantaina ja jo maanantaina sen pitää olla voimassa. No, toivottavasti sulla ei ollut muita menoja viikonlopuksi...
 

skärdis

Respected Leader
Ja vittu uudestaan seison korjattuna, sillä lopullisen päätöksen etäkouluun siirtymisestä tekee täällä sittenkin kaupunki. Ja vittu ensi torstaina. Pikkuisen nopeutettu aikataulu tällai etäkoulua varten järjestelytöitä tekevän näkökulmasta olisi ollut ihan kiva.
No mutta ei kai kesken hiihtolomia tuollaisten asioiden kanssa hötkyillä. Eihän ketään saa kiinnikään.

Eipä silti, ei tautikaan koulussa leviä jos oppilaat ovat ensi viikon lomalla.
 

EK

Ylipäällikkö
Eli päätös torstaina, siitä ilmoitetaan perjantaina ja jo maanantaina sen pitää olla voimassa. No, toivottavasti sulla ei ollut muita menoja viikonlopuksi...
No ei se opetus sinänsä ole iso homma (enää) järjestää, mutta esim. 75 Chromebookin jakaminen 300+ oppilaalle on. Tuota ei viitsisi organisoida ihan tyhjän takia.

No mutta ei kai kesken hiihtolomia tuollaisten asioiden kanssa hötkyillä. Eihän ketään saa kiinnikään.

Eipä silti, ei tautikaan koulussa leviä jos oppilaat ovat ensi viikon lomalla.
Ensi viikon ovat koulussa, kun meillä on hiihtoloma vasta viikolla 10. Tietenkin se sivistyslautakunta, joka päätöksen tekee, kokoontuu vasta torstaina, mutta silti. Joku vähän nopeutettu systeemi olisi ihan kiva.

Vittu! Luulisi, että kun pääministeri käy telkkarissa lyömässä nyrkin pöytään ja sanoo, että "KAIKKI YLÄKOULUT KIINNI!" niin ne myös menevät kiinni. Mitä se tuommosia höpöttää, jos kyse olikin vain suosituksesta ja mahdollisuudesta. Olisi sitten sanonut niin. Vaikka monet asiat koronavuonna ovat menneetkin ihan hyvin, niin juuri tuo johtaminen ja viestittäminen on kyllä kussut tasalla ja puolella.
 

kimmo.j

Respected Leader
Eli päätös torstaina, siitä ilmoitetaan perjantaina ja jo maanantaina sen pitää olla voimassa. No, toivottavasti sulla ei ollut muita menoja viikonlopuksi...
Kumman kannalta tätä asiaa miettiä. Sen alkuperäisen syyn, eli pandemian hillitseminen, vai poliitikkojen ja virkamiesten aikataulujen kannalta?
 

EK

Ylipäällikkö
Kumman kannalta tätä asiaa miettiä. Sen alkuperäisen syyn, eli pandemian hillitseminen, vai poliitikkojen ja virkamiesten aikataulujen kannalta?
No minä mietin sitä omalta kannaltani. Nyt tilanne on se, että joudun tekemään aika pirusti hommia viikolla ja torstaina tilanne voikin olla, että turhan takia. Silloin vituttaa. Nyt tilanne oli selkeä, eli oltiin menossa etäkouluun, joten puuhastelulla oli tarkoitus.

Mieluummin niin, että torstaina ilmoitus, että maanantaina alkaa varmasti etäkoulu, kuin että viikon päästä alkaa varmasti etäkoulu, paitsi ettei ehkä alakaan. Nyt ei oikein edes kannata suunnitella mitään etätunteja valmiiksi, kun voikin olla, ettei niitä tarvita. Eikä oppilaita voi ohjeistaa pahemmin ensi viikon tunneilla, kun ei tiedä ollaanko lähi- vai etäopetuksessa.
 

skärdis

Respected Leader
Vittu! Luulisi, että kun pääministeri käy telkkarissa lyömässä nyrkin pöytään ja sanoo, että "KAIKKI YLÄKOULUT KIINNI!" niin ne myös menevät kiinni. Mitä se tuommosia höpöttää, jos kyse olikin vain suosituksesta ja mahdollisuudesta. Olisi sitten sanonut niin. Vaikka monet asiat koronavuonna ovat menneetkin ihan hyvin, niin juuri tuo johtaminen ja viestittäminen on kyllä kussut tasalla ja puolella.
Tampereellakin todettiin juuri, että ei vaineskaan.. Ei täällä mihinkään etäopetukseen siirrytäkään.

 

Lapinukko

Ylipäällikkö
Enpä ole enää viitsinyt seurata mitä suosituksia missäkin on, mistä niistä saa edes tietoa. Paskamediaa viitsi enää lukea. Oma suositukseni on että vältän käyntiä siellä missä on etelästä tulleita. Viime vuoden välttelin lännestä tulleita :D
 
Viimeksi muokattu:

Coffee Man

Respected Leader
IS:n tietojen mukaan Marin on jo kulisseissa antanut tehtäväksi valmistella valmiuslain ulkonaliikkumiskiellon pykälät valmiiksi varmuuden vuoksi. Tällä varaudutaan siihen, että valmiuslain pykälät voidaan ottaa nopeasti käyttöön, jos tilanne tulee jo aivan lähipäivinä eteen. Hallituksella on jo viime vuoden puolelta valmiina luurankoversioita tarvittavista valmiuslain pykälistä.


– Olen aiemmin tukenut asiantuntijoita, jotka ovat korostaneet ennakoivien toimenpiteiden merkitystä. Nyt tautitilanne on uhkaavan nopeasti vaikeutunut, joten kaikki torjuntakeinot on arvioitava. Näin ymmärrän hallituksen myös tekevän, Niinistö kirjoitti.
 
Top