letkuspede
Ylipäällikkö
Sanamuodoissa oltava tarkkana, kun puhutaan pandemioista, niin ei välttämättä tarkoiteta Covid-19, vaan puhutaan pandemioista yleisesti.Hyvinkin lämpenee. Mutta minä en luota enää yhtään siihen mitä tämä tiedekonsensus, paneelit, "kansankomiteat" ja komissaarit väittävät. Ne selittävät että lämpeneminen johtuu ihmisistä, johtuu suomalaisista ja että suomalaisia kiusaamalla kaikki korjautuu. Viruskin yritetään selittää lämpenemisestä johtuvaksi vaikka se on valetta. Suurta valetta. Virus levisi kiinalaisesta laboratoriosta.
Pahemmaksi tulee menemään, on parempi varautua siihen että ensi vuosikymmenellä EU tulee käyttämään ilmastonsa vuoksi yhä enemmän kyseenalaisia keinoja ja Suomi ei sellaiseen "(kansan)demokraattiseen" yhteisöön kuulu.
EU:ssahan suunnitellaan jo varsin suuria käyttörajoituksia suomalaisille metsillekin? Hullua eikö? Vaikutukset tulevat olemaan isommat kuin tällä viruksella ja isommat kuin Italialle maksettavilla miljardeilla! Edessä on suomalaisen metsäteollisuuden alasajo. Vain siksi koska EU:n komissiossa on näiden ilmastolahkolaisten, äärivasemmistolaisten ja äärivihreiden kätyreitä.
Evoluutiobiologi Tuomas Aivelo:
"ihmisen aiheuttamalla luontokadolla on kuitenkin osuutensa pandemian synnyssä."
Ilmastonmuutoksella on epäsuora vaikutus pandemioihin. Villieläimistä, kuten lepakoilta siirtyy enemmän tauteja ihmisille, koska luontokatoa tapahtuu. Eli kun nämä villieläimet tulevat entistä lähemmäksi ihmisten asutuksia.
Uusien tautien synnyn ja luontokadon yhteys on ollut tutkijoiden tiedossa pitkään.
Aivelon mukaan on tapauksia, joissa luontokadon tiedetään vaikuttaneen uuden taudin leviämiseen.
Esimerkiksi vuoden 2014 Länsi-Afrikan ebolaepidemia syntyi, kun afrikkalaiskylässä lapsi leikki kuolleen puun alla, puussa oli lepakkoyhdyskunta ja lapsi sai lepakoilta ebolatartunnan.
Kun ihminen levittäytyy, hakataan metsiä, eläinlajit joutuvat ahtaamalle, ja eläimet ja ihmiset ovat enemmän tekemisissä keskenään. Se lisää riskiä tällaisille tapahtumille.
Luontokato ja ilmastonmuutos kuitenkin kietoutuvat toisiinsa: esimerkiksi jos metsiä hakataan, se tuhoaa lajeja ja niiden elintilaa, mutta hakkuu edesauttaa myös ilmastonmuutosta, koska metsän muodostama hiilinielu katoaa.
*****
Suomessa metsät kasvavat paljon enemmän kuin hakkuumäärät.
Kasvu on 107 – 108 miljoonaa kuutiota vuodessa, ja puun käyttö jää alle 80 miljoonaan kuutioon vuodessa. Kasvun ja hakkuiden välinen ero on yksi Euroopan suurimpia. En usko että menee EU:ssa läpi se, että Suomesta tulisi koko Euroopan hiilinielu.