Koronavirus Suomessa

Mutta lasten ja nuorten kannalta olisin tarkkana. Se on"kuulkaa pojat ISO MYRSKY" jos jokin näistä rokotteista tuhoaa lasten terveyden. Iso myrsky, tulee ongelmia. Siinä kaatuu hallituksia ja saattaa edistä mm. EU:n hajoamista.
Mummot ja ukot, onko väliä. Virus on paljon vaarallisempi vs. rokote. Käsitykseni mukaan 0.15% on saanut jotain haittavaikutuksi ja niistäkin suurin osa särkyä tai kuumetta.
Lapset taas kasvavat, 12 vuotiaan aivot kehittyvät edelleen. Minun aivoni taas eivät kehity vaan rapautuvat.
Olen samaa mieltä...

Vaikka onhan meillä rokotettu jo aivan neuvolaikäisiä ja koulukkaisiin asti reilut 50 vuotta..kymmeniä erilaisia kulkutauteja ym. vastaan. Lasten rokotuskattavuus Suomessa on n. 99.4 %, siis kouluikään mennessä rokotettuja. Oikeastaan meillä kaikilla on omaa henkilökohtaista kokemusta ja tietoa rokotuksista ja niiden vaikutuksesta kansanterveydelle kokonaisuudessaan.
- eikä se rokottaminen on jäänyt lapsuusvuosiin..useimmat meistä ymmärtävät edelleenkin varautua moniin tautiuhkiin..ja varsin hyvällä menestyksellä.

Valitettavasti tapahtui joitakin vuosia sitten ikävä episodi jossa rokotuksen sivuvaikutuksena aiheutui narkolepsiaa. Se ei kuitenkaan kaada kokonaisuutta. Varsinkin kun siinä kuolleisuus ilman rokottamisia olisi noussut erittän merkittävästi. Ja, ottaen myös huomioon muut ko. rokotukseen liittyvät hyödyt vs. haitat.
- mutta ymmärrettävästi kyseinen sivuvaikutus olisi pitänyt kyetä estämään ko. rokotusta kehitettäessä.

Jälkiviisaus on tietysti helppoa. Olisiko silti ollut parempi viivyttää ko. rokottamista on varsin iso asia arvioitavaksi.
- varmasti aiheutunut tilanne oli ikävä niille lapsille ja vanhemmille joiden lapset saivat elinikäisen vaivan..
- toisaalta mitä painoarvoa olisi toisessa vaakakupissa jos/kun tilanteessa olisi aiheutunut satoja (ehkä jopa tuhansia) SARS:iin kuolleita, viivästyneen rokotuksen myötä?
- jääköön tämä jälkikäteinen problematiikka jokaisen mietittäväksi..


Koronaviruksen osalta pandemia-tilanteeseen liittyy myös erilaisia uhkatekijöitä...Tilanne on päällä ja taudin tulevasta kehityksestä ei ole mitään varmuutta..
Toistaiseksi covid-tautiin sairastuneita on kaikkiaan yli 200.000.000 (siis yli 200 miljoonaa todennettua tapausta). Voidaan toki kohtuullisella varmuudella olettaa että tapauksia on todellisuudessa enemmän.
Kuolleita yhteensä on noin 4-5 miljoonaan..mahdollisesti tämäkin luku on jossain määrin alakanttiin.
- siis ehkä voisi arvioida että kysessä on todellinen ja vakava uhkä jopa koko maapallon mittakaavassa.
- maallikkona sanoisin ettei liene mitään syytä väheksyä sairastumisen uhkaa miltään osin...ei aikuisten eikä lastenkaan osalta.

Lapinukon tavoin olen huolissani nuorten ja lasten vuoksi (uhkaa löytyy omasta perheessä, kuten useimilla muillakin). Jos lapsiin aiheutuu jatkossa (esim. nykyisten ja uusien varianttien muodossa tai muuten) vakavia ja pitkäaikaisia sairastumisia ja/tai jopa merkittävää kuolleisuutta (10 tai satoja lapsia tai enemmänkin) nousee varmasti, "kuulkaa pojat ISO MYRSKY"..
-
kaikki vuosikymmenien kokemukset rokotuksista puoltaa niiden käyttöä koronan uhkaa vastaan.. niin aikuisilla kuin lapsillakin.
- oma maallikon arvioni on että päällä oleva pandemia aiheuttaa lapsille (kuten aikoisille) vähintäänkin miljoona kertaa suuremman riskin kuin mahdolliset rokotuksen sivuvaikutukset..

Covid-19 rokotuksistakin alkaa olla jo jonkin verran kokemusta ja tietoa...mitään kokonaisuuden suhteen merkittäviä haittavaikutuksia ei ole toistaiseksi ilmoitettu. Yhteensä maailomassa on annettu jo
lähes 5.000.000.000 (siis lähes viisi miljardia) rokoteanosta.https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/
- minun elämänkokemukseni kertoo että jos rokotteesta olisi tullut/olemassa merkittäviä haittavaikutuksia (kuoleman vaarasta nyt puhumattakaan) niin olisimme niistä varmasti saaneet tietoja.

Voimme olla täysin varmoja siitä että rokotusvastaisuudella on muita motiiveja se tavoitteia/tarkoituksia kuin terveydenhuoltoon, kansalaisiin tai lapsiin kohdistuvan pandemiauhkan torjunta.
- aikaisemmin eräät väittivät että talous kaatuu jos ryhdytään eristyksiin ja karanteeneihin, tämä on osittain totta, vaikka koskeekin vain tiettyjä toimialoja.
- yleisesti ottaen talous kokonaisuudessaan toipuu koronan aiheuttamista vaikeuksista kohtuullisen hyvin.
- keskeisin rokotusten vastaisuus nousee tiettyjen rikollisesti valtaa pitävien poliittisten diktaatuurien ja niiden kannattajien suunnalta..ehkä myös osin jonkinlaisena jäänteenä myös USA/Trump kaudelta..
- nämä samat kellokkaat (trump, polsonaro, putin, ja osin myös brittien johnson jne.) ovat vastustaneen koronan vastaisia toimia jo kaikissa aikaisemmissa vaiheissa.

Demokraattisessa maailmassa kaikenlaiset näkemykset pääsee esille...mutta "aikaa myöten paksa putoaa rattailta" kuten on tapana sanoa. Ennustan että näin tulee käymään tässäkin tapauksessa.
 
Vaikka Mayossa luonnollisesti hyvää työtä tehdäänkin, heillä ei ilmeisesti ollut käytettävissä rokotteiden antopäivää, ja on mahdollista kuten Qatarissakin, että Pfizerin rokotteen antamisesta on kulunut pidempi aika kuin Modernan. Pfizerissä on myös ainakin ohjeena 3 viikon annosväli, ja Modernalla 4 viikon, eli Modernan ohjeannosväliä käytämallä B-solut maturoituvat pidemmän aikaa. S-proteiini on käytännössä sama (tiettävästi yhden aminohapon ero), mutta on mahdollista että Modernan rokote tuottaa sitä enemmän, koska mRNA:ta on annoksessa 100 µg (vs 30 Pfizerissä). Muut vaikuttavat mahdollisesti vaikuttavat erot: kodonioptimoinnit ja valmistajien erilaiset ei-koodaavat alueet mRNA:ssa.

Varmistusta muista tutkimuksista odotellessa kannattaa katsella esim. Eric Topolin kommentointia aiheesta:
Israelin tilannetta rokoteläpäisyineen seuraa tarkkaan Sveitsissä työskentelevä italialainen tehohoitolääkäri:
Väite joka tuli vastaan, että Israelin raakadatasta tehtyihin päätelmiin ei kannata liikoja luottaa, koska rokotetuilla ja rokottamattomilla on erilainen testauskäytäntö:
https://twitter.com/ghffhhjjjfdd/status/1424644563575128069
https://twitter.com/ariehkovler/status/1424725296754855936
Comparison of two highly-effective mRNA vaccines for COVID-19 during periods of Alpha and Delta variant prevalence
BNT162b2 and mRNA-1273 COVID-19 vaccine effectiveness against the Delta (B.1.617.2) variant in Qatar

Loistava teho molemmilla rokotteilla Delta-variantin aiheuttamaa vakavaa sairastumista, sairaalaan joutumista ja kuolemaa vastaan eli vaatimattomasti 100%, luki tuossa Eric Topol:in alimmaisessa twiitissä (taulukko 3.)

Eli itsensä täydellä kaksoisannoksilla rokottaneet ovat täysin turvassa vakavalta sairastumiselta tämän mukaan. Aiemmin esittämäni mukaan Comirnarty:n 1.pistoksella saadaan vain muutamaa prosenttiyksikköä alhaisempi suoja vakavaa sairastumista vastaan. Tämä on varmastikin huomioitu myös JCVI:n päätöksessä, jossa suositellaan tässä vaiheessa 16-17-vuotiaille vain 1.injektiota. Koska erityisesti nuorille miehille oli se 2.pistos moninkertaisesti vaarallisempi sydänlihaksen tulehduksen kannalta.

Rokotetut voivat siis levittää koronavirusta lievällä sairastumisella ympäriinsä ihan niin kuin rokottamattomatkin, joskin todennäköisesti vähemmän. Mutta onko se paha, kun katsotaan tilannetta vaikkapa Suomessa, jossa sairaalahoidon tarve kokonaisuutena vähenee yhtäaikaa tartuntojen kasvamisen kanssa?

Mediassa olleen tiedon mukaan rokotettujen kohtaaminen luomuna viruksen kanssa (jos johtaa sairauteen niin lähes varmasti se on lievänä tai oireettomana) boostaisi heidän immuniteettiaan eli olisi hyödyllistä:

https://yle.fi/uutiset/3-12052527

"Britanniassa keskustellaan nyt siitä, miten immuniteetin tasoa pidetään yllä. Osa asiantuntijoista muistuttaa, että rokotusten lisäksi toinen keino ylläpitää suojaa on virukselle altistuminen."

Eli tilannehan on hyvä, ne jotka ottavat rokotteen voivat olla tyytyväisiä rokottamattomien(-kin) edesauttamasta viruskierrosta, koska boostaa luonnollista immuniteettia.

Koronapassi siis ainoastaan haittaisi rokotetun populan immuniteetin ylläpitoa. Jos taas koronapassi jäisi pois, niin selkein häviäjä olisi lääketeollisuus ja kontrollifriikit - ei olisi tarvetta jatkuviin boostausinjektioihin kun se tulisi luomuna koronan kohtaamisen kautta. Eikä päästäisi kurmoottamaan väärinajattelijoita totalitääriseen tyyliin. Eivätkä ihmiset olisi niin ohjailtavissa ja riippuvaisia lääketeollisuuden ja hallinnon armeliaisuudesta. Kontrollin kannalta on parempi rakentaa järjestelmä, jossa olet riippuvainen puolivuosittain annettavasta piikistä ja jos et tottele, niin huonosti käy.

Ne jotka valitsevat rokottamattomuuden kohtaavat koronaviruksen omalla riskillään, mutta saavat laaja-alaisen immuniteetin ja välttyvät rokotteen sivuvaikutuksilta. Rokottamattomista yli 70-vuotiaista huomattava osa kuolee.

Lasten riski on astronomisen pieni.
 
Viimeksi muokattu:
Näittenhän piti olla kaikkien jotain kuutamohulluja? Onneksi suurpääomaa palveleva punikkimediamme YLE aloittaa välittömän vainoamisen ja kysyy miksei heitä ole jo potkittu viroistaan?

https://yle.fi/uutiset/3-12056329

Pirkkalan ylilääkäri pisti nimensä rokotevastaiseen vetoomukseen ja tyrmistytti kunnanjohdon – allekirjoittajissa myös Helsingin kaupungin lääkäreitä​

 
Näittenhän piti olla kaikkien jotain kuutamohulluja? Onneksi suurpääomaa palveleva punikkimediamme YLE aloittaa välittömän vainoamisen ja kysyy miksei heitä ole jo potkittu viroistaan?

https://yle.fi/uutiset/3-12056329

Pirkkalan ylilääkäri pisti nimensä rokotevastaiseen vetoomukseen ja tyrmistytti kunnanjohdon – allekirjoittajissa myös Helsingin kaupungin lääkäreitä​

Huh. Onneksi tämä on ensimmäinen tapaus maailmassa kun johtoasemaan on päässyt joku latvasta laho.

EIhän tästä maailmasta tulisi mitään jos näin kävisi useammin.
 
No onhan tuo sellainen "viimeinen mies metsästä ulos" -peli :LOL:

Pientä aamuhajoamista kyllä havaittavissa noissa kommenteissa....
Nykyaikana ne sairastuvan lihapatojen ääressä pizzaa märehtivät jakavat auliisti somessa pizzansan teltassa noppasoppaa ties kuinka monetta viikkoa syövien mobiililaitteisiin. Ennen kuin höyryävä pizzalaatikko on saatu edes auki niin telttaporukan kännykät piippaavat siitä..

Ei sellaista ennnen ollut. Voihan se miestä syödä..
 
Huh. Onneksi tämä on ensimmäinen tapaus maailmassa kun johtoasemaan on päässyt joku latvasta laho.

EIhän tästä maailmasta tulisi mitään jos näin kävisi useammin.

Pahan kyllä heitit, kieltämättä. Ja suuri osa noista lopuista on sitten helsinkiläisiä...
 
Onneksi suurpääomaa palveleva punikkimediamme YLE aloittaa välittömän vainoamisen ja kysyy miksei heitä ole jo potkittu viroistaan?
Ja, toinen suurpääomaa edustava media, Kauppalehti jatkaa,...
Israel aloittaa tänään 5–11-vuotiaiden riskiryhmien rokottamisen. Jokaisen rokotettavan lapsen terveydentila ja rokotustarve arvioidaan huolellisesti etukäteen, kertoi maan terveysministeriö Haaretzin mukaan...
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...uotiaita/367e0dbe-2367-4c52-998c-db15edc8c511
Maailman kaikkien pääomien päällimmäiset vartijat - juutalaiset - ovat asettuneet eturintamaan koronan vastaisessa kamppailussa.
- Israelissa kaikki rokotetaan, ikään ja kokoon katsomatta. Voiko pahemmin pettää koko rokotevastaisen maailman?

Vaikka juutalaiset siirtyivät rokottajien puolelle niin onneksi maailman kaikkien köyhien ja kurjuutta kärsivien lannistumaton puolustaja sekä hyväntekijä Donald Trump jaksaa kuitenkin kamppailla rokotuksien lopettamiseksi.. Trump kannustaa kaikkia häneen uskovia pyhässä taistelussa esiintunkevia saatanallisia rokottajakommunisteja vastaan..

Kaikki maailman antivaccinaarit, ottakaamme virukset iloiten vastaan. "Tää on viimeinen taisto, rintamaamme yhtykää". Käykäämme yhteiseen kamppailuun suuren johtajamme Trumpin ja viruksen puolesta!
 
Mulle tuli toisesta rokotteesta vaivoja seuraavana päivänä, hiukan heikko olo kaikin tavoin ja ikään kuin olisi ollut kuumetta, vaikka ei mittarin mukaan ollut. Kesti viikon verran. Mutta magneetti ei ottanut pistoskohtaan, enkä myöskään, toistaiseksi , ole päässäni kuullut illuminaatin minulle määräämiä salaisia tehtävänantoja.
Mulla selittämätöntä väsymystä, ja laiskuutta, syyn on pakko olla korona-rokotteiden, jotka sain alkukesästä.
 

Tervettä menoa jälleen... on oma asiansa jos joku vastustaa rokotuksia, mielipiteeseen kyllä on oikeus, mutta yllyttää ja mennä koululle häiriköimään :facepalm:

 
Taidat yliarvioida huomion, jonka saat.


Noilla on ajallinen yhteys, ei rokotuksesta johtuvaksi osoitettu syy-yhteys. Jos seuranta rokotuksen jälkeen on kuukausi, niin Suomessa kuolee kuukausittain lähemmäs 6000 ihmistä, ja kun täällä on rokotettu n. 5% ihmisistä kuukausittain, niin tasaisesti jakautuen siitä tulisi n. 300 viimeisen kuukauden aikana rokotettua ihmistä kuolisi. Koska kuitenkin saattohoidossa ja muuten heikossa kunnossa olevat jätetään yleensä rokottamatta, tai rokotusta lykätään mahdolliseen parempaan hetkeen, niin luultavasti vähemmän.

Nämä rokotteet on kehitetty normaalia nopeammin ennennäkemättömän resurssien käytön vuoksi, ja siksi että osaamista käytettyihin rokoteteknologioihin oli kertynyt riittävästi viime vuosina, niin mRNA-rokotteisiin kuin vektorirokotteisiinkin. Hyväksyntä tapahtui ihan normaalin kokoisten kliinisten tutkimusten perusteella, ja vaadittava turvallisuusdata oli pandemiasta johtuen lyhyempi kuin normaalisti. Taidan toistaa itseäni...

Mutta väität tosiaan, että 105 on Suomessa kuollut näihin rokotteisiin.


THL:n taholta viime vuoden kevään osalta esitettiin, ensin että tartunnan saaneita saattaisi olla 20-kertainen määrä ja sitten 10-kertainen, mutta THL:n oma arvio muuttui myöhemmin 2-5-kertaiseksi. Se, että joissakin muissa maissa on voinut olla toisin, ei liity tähän. Sinun ihan oman arviosi olet esittänyt jo aiemmin, ja luin sen kyllä ja osoitin, miksi se ei ollut mahdollinen ainakaan koko 2020 vuoden ajalta - mutta eipä tainnut olla todennäköinen keväänkään osalta, kun edes THL ei enää näin uskonut.



No laita uskottavampi tutkimus. Nyt olet vain toistellut omaa mielipidettäsi.

E: Korjattu typotusta
Sinä kommentoit minun postaustani joten huomioarvoni sinun suhteesi on ääretön.

Itsesi toistamisen ja sanojen vääristelyn kyllä osaat. Se on todistettu. Enkä viitsi koko ajan korjata valheitasi. Joten:

0/5/18kk.

Perustele väitteesi riskistä.
 
Maailmalle pitäisi myydä suomalaisesta puusta tehtyä hyyskäpaperia koronan torjuntaan, myyntiargumenttina voisi käyttää maan suhteellisen vähiä koronavaikutuksia, tosin hajurakoa voisivat ulkolaisetkin pitää...
 
Näittenhän piti olla kaikkien jotain kuutamohulluja? Onneksi suurpääomaa palveleva punikkimediamme YLE aloittaa välittömän vainoamisen ja kysyy miksei heitä ole jo potkittu viroistaan?

https://yle.fi/uutiset/3-12056329

Pirkkalan ylilääkäri pisti nimensä rokotevastaiseen vetoomukseen ja tyrmistytti kunnanjohdon – allekirjoittajissa myös Helsingin kaupungin lääkäreitä​


Olen korkea-arvoisin kuutamohullu tässä maassa. :cool:
 
Pirkkalan lääkärillä on esihenkilö, siis joku pomo, jolla ilmeisesti on myös esinahka, esihenkilö kuulostaa maskuliiniselta tätä taustaa vasten suorastaan toksiselta :D
 
Maailmalle pitäisi myydä suomalaisesta puusta tehtyä hyyskäpaperia koronan torjuntaan, myyntiargumenttina voisi käyttää maan suhteellisen vähiä koronavaikutuksia, tosin hajurakoa voisivat ulkolaisetkin pitää...
Onni Sarmaste asialle.

Vai uikutetaanko Neuvostoliiton tyyliin, että hallituksen pitää toimia.

Simpauttaja
 
Mulla selittämätöntä väsymystä, ja laiskuutta, syyn on pakko olla korona-rokotteiden, jotka sain alkukesästä.
Minua 2.rokote laittoi koville. Luulen.ei iskenyt heti, antoi uida viikon parin,antoi hikoilla helteillä, olekellä läpivedossa, syödä jätskyä ja paljon, ja sitte tähän saumaan se iski! Mottasi kunnolla.
väsymys oli epänormaali.
 
Back
Top