Koronavirus Suomessa

Tosiaan mielenkiintoisia aikoja. Osalle tieteen ja tutkimuksen kautta olemassa oleva tieto on kuin ilmaa, sen voi korvata esim. jonkin netistä löytyneen kirjoituksen perusteella täysin. Samalla kaavalla tosin mennään monessa muussakin asiassa kuin koronan kanssa.

Ei pysty tällainen viisikymppinen insinööri ymmärtämään mitä on tapahtumassa, mutta huonolla tiellä ollaan. Palataanko aikaan jolloin roviolla poltettiin noitia ja maa oli litteä? Näin karrikoidusti.

Vai onko olot vaan niin hyvät, että jaksetaan öyhöttää kun ei tartte leivästä ja lämmöstä kantaa huolta?
 
Nykyisiä koronarokotteita on annettu miljardeille ihmisille ja sadoissa maissa seurataan ihmisten terveydentilaa ja haittavaikutuksia. Eikö tämä ole paras ja laajin testi mitä voi olla olemassa?

Koska nykyiset rokotteet toimivat hyvin ja haittojakaan ei juuri ole, niin en ottaisi mielellään jotain kokonaan uutta rokotetta joka on testattu "täydellisesti" (Ja jonka mahdolliset harvinaiset haittavaikutukset sitten ilmenevät laajemmassa käytössä.)
 
Viimeksi muokattu:
Johtajuutta, kykyä rationaaliseen ajatteluun ja tuon kautta mahdollisimman oikeansuuntaisiin toimenpiteisiin ryhtymistä. Tuolle olisi tässä tilanteessa iso tilaus.

Sijaistilanne on ollut jo ennen koronaa haastava. Kevan laskelmat työvoimatarpeesta SOTE-puolelle, eivät voi tulla yllätyksenä yhdellekään poliittiselle toimijalle. https://www.keva.fi/globalassets/2-...n-ja-valtion-elakoitymisennuste-2020-2039.pdf

Alasta jotakin tietävänä, voin ihan näin meidän kesken ja salaisuutena kertoa sen, että paine saada opiskelijoita läpi koulutuksesta kasvaa entisestään. Itse kouluttajalle, koulutuksen läpäisy takaa tietyn valtionosuuden. Tarvitsijalle, vaihtoehdot alkavat olemaan vähissä.

Yksi yleisimpiä syitä hyväksytylle tasolle koulutuksessa epäämisessä, on (riippuen koulutushaarasta) ollut vajavainen kielitaito.

Ihan taas, salaisuutena säilytettäväksi. Aikanaan fysiologia-anatomiaa ja muuta paskaa tenttiessä, oli kutakuinkin mahdotonta olla kiinnittämättä huomiota siihen, millä intensiteetillä maahanmuuttajataustaisia oppilaita "ohjattiin" hyväksyttävään suoritukseen. Tuntui oudolta. Ja tuosta on jo kauan aikaa. Saatan olla hullu ja hullunväärässä, mutta rohkea väitteeni on se, että oppilasaineksen tason lasku lukuunottamatta lääkäriopintoja ja tiettyjä erikoistumisaloja (esim. ensihoito), on hyvää vauhtia käynnissä.

Kyse ei ole todellakaan pelkästä palkkauksen haasteellisuudesta, vaan jo nykyisellään siitä, että hyvällä työmoraalilla toimivien hoitajien saattaa olla käytännössä hyvin vaikeaa, ammattiaan toteuttaa. Kunnallinen puoli tässä edelleen ymmärtääkseni ihan hyvällä tasolla, mutta yksityisillä toimijoilla toteutuneen laadun vaihtelu on saattanut olla huomiotaherättävän epätasaista.

Vastuuvapauslauseke ylläolevaan; Kaikenlaista tulee kuultua. Olisin erittäin tyytyväinen, mikäli synkähkö näkemykseni olisi väärä. Bonuksena; mikäli olen väärässä, tarjoan kaikille halukkaille ilmaiset katetroinnit! Amatöörin suorittamana!
 
Nykyisiä koronarokotteita on annettu miljardeille ihmisille ja sadoissa maissa seurataan ihmisten terveydentilaa ja haittavaikutuksia. Eikö tämä ole paras ja laajin testi mitä voi olla olemassa?

Koska nykyiset rokotteet toimivat hyvin ja haittojakaan ei juuri ole, niin en ottaisi mielellään jotain kokonaan uutta rokotetta joka on testattu "täydellisesti" (Ja jonka mahdolliset harvinaiset haittavaikutukset sitten ilmenevät laajemmassa käytössä.)
Juurikin kuten sanoit. Annettuja rokote-annoksia tällä hetkellä noin 8 miljardia (en nyt jaksa tarkkaa lukua katsoa).

Haitoista saatu (ns. normaaliin rokotteeseen verrattuna, oleva statistiikka,) esiin rokotemäärän annosta johtuen n. kahden vuoden aikana poikkeuksellisen hyvä kvantitaviitivinen aineisto. Historiallisen laaja.

Olisi melkoisen ajatusakrobatian tasolla sen selittäminen, ettei näin huimasta aineistosta saada ulos niitä lukuisia väitettyjä merkittäviä haitta-vaikutuksia.

Toki. Maalien siirtäminen näyttäisi jo käynnissä olevan. Haitta-vaikutukset tulevatkin nyt väitetysti esiin vasta kahden vuoden jälkeen. Tuota odotellessa, en henkeäni tule pidättelemään. Tämä on kiva-puoli tuossa valinta-maailmassa. Mikä tahansa voi tarkoittaa mitä tahansa. Ja kun keskiviikko saapuu, keksitään uutta. Täysin vapaasti. Todellisuus ei ole rajoitteena.

Tuosta ylläolevasta huolimatta. Henkilökohtaiset hyökkäykset eivät ole mielestäni hyväksyttäviä. Hieman sananvapauden suhteen sama. Vaikka olisit kuinka väärässä (mielestäni), sinulla on oikeus ilmaista näkemystäsi (kuten myös toiseen suuntaan). Ollaan siis toisillemme kohtuullisia, vaikka tämä tilanne saattaa tunnetta nostaakin. Kiitos.
 
Kyllä hallitus pelastaa, voittaa vielä koronankin ennenpitkää

Sokoksen kassa ymmällään: taaskaan ei voi mitään! :ROFLMAO:

Tätähän se on ollut alusta asti. Kovasti keksitään syitä, miksi ei onnistu, miksi ei pysty. Kun koronaa ei vielä ollut Suomessa, niin mitään ei tarvinnut tehdä. Kun korona oli jo Suomessa, niin olikin jo myöhäistä ja mitään ei voinut enää tehdä.

Keväällä 2020 ulkoministeriö ei suostunut muuttamaan Itävaltaa koskevia matkustustiedotteita, koska jonkun hiihtoloma olisi voinut mennä pilalle ja vakuutusyhtiöille olisi tullut maksettavaa. Poikkeuslain sentään löysivät, kun presidentti ensin vähän opasti. Uudenmaan sulkeminen oli helpompaa kuin sisärajatarkastusten aloittaminen. Sekin kyllä onnistui mutta vasta kun Saksa näytti ensin mallia.

Kesällä 2020 epidemia uhkasi kokonaan sammua Suomessa mutta seuraavana talvena keksittiin lennättää Skopjesta lisää ihanuutta. Siitä puolivuotta eteenpäin, niin Deltaa haettiin oikein urakalla Venäjältä jalkapallon EM-kisoista. Kun Vaalimaan raja-asema alkoi mennä tukkoon, niin jengi laskettiin läpi testaamatta. Lopputulos oli kaikille suuri ullatus! Omicron puolestaan havaittiin niin myöhään, että sitä oli jo kaikialla Euroopassa ja mitään ei voitu tehdä, koska taas oli liian myöhäistä.

Syksyllä 2021 koronajunasta poistettiin loputkin jarrut vaikka tartunnat olivat jo valmiiksi nousussa ja kaikki laskettiin rokotusten varaan. Vaikka exit-aallosta olikin tulossa hurja, niin perusterveydenhuollon kantokyky olisi voinutkin sen kestää rokotusten ansiosta. Äkäisesti tarttuva Omicron sotki suunnitelmat eikä siihen oikein ehditty reagoida, kun hätäjarrukin oli hukassa kuin bileministerin virkapuhelin.

Loppiaisena 2022 HUS:in päivystyksissä on 3 päivän jonot ja tartuntakäkkyrät nousee kohtisuoraan ylöspäin. Viime vuoden keväällä THL ennusti 11200 päivätartuntaa, millä kuntavaalien siirto perusteltiin. Myöhemmin THL totesi, että kyseessä olikin vain laskuharjoitus eikä sitä ollut tarkoitus julkaista. Toteutunut huippu jäi sillä kertaa noin 800 päivätartuntaan mutta nyt näyttää siltä, että THL:än "kauhuluvut" ovat muuttumassa todeksi. Viime aikoina THL:än "laskuharjoitusten" kanssa on ollut melko hiljaista vaikka uusia vaaleja pukkaa...

Ihan samaa sekoilua nähtiin koronapassinkin kanssa. Kun passille ei ole tarvetta, niin sitä tarvitse valmistella, ja kun passia tarvittaisiin, niin sitä ei enää ehditä valmistella. Joku passisuositus saatiin lopulta ulos, tosin sekin on varmaan kopioitu Tanskasta tai jostain. Tasapuolisuuden nimissä on kyllä todettava, että myös opposition toiminta on ihan luokatonta. Tai sitten häslääjät ja hössöttäjät saa kaiken palstatilan vaikka puoluejohdossa jotain oikeaa yritystä olisikin...
 
Viimeksi muokattu:
Mielestäni rokottamattomien ja marginaalisen rokotevastaisten joukon niskoille on onnistuneesti saatu vieritettyä syy koko korona tilanteeseen, melkein sama kun STM sai mokatut maskihankinnat siirrettyä huoltovarmuuskeskukselle.

Suomessa on rokottamattomia aikuisia 600 tuhatta.
Alkoholiongelmaisia 400 tuhatta
Vakavaa masennusta potee 300 tuhatta
Maksuhäiriömerkintä on 400 tuhannella
Vieraskielisiä 400 tuhatta
Paavo Väyrystä äänesti presidentiksi 200 tuhatta

Vain mitätön marginaali noista rokottamattomista lienee näitä fanaattisesti rokotevastaisia. Suurimmalla osalla lienee kyseessä vain elämänhallinnan ongelmat.
 
Tuossa yllä tuo nyt on. Kahteen kertaan kun poisto ei onnistunut. Tuo on tietyllä tavalla ainoa graafi, mihin huomiota kannattaa kiinnittää. Merkityksellinen ei ole tartuntojen määrä per vrk, vaan tartunnoista seuranneet toimenpiteet.

R-luku pitkälti määrittää tarpeen kattavuuteen rokotuksissa. Muistinvaraisesti, tuhkarokossa tuo on n. 97% luokkaa.
Uuden valtavariantin nousun johdosta (tosin vielä ei niin tarkasti linkittyen hoidon vaativuuden suhteen) huomaamme helposti, että rokotekattavuus täytyy olla tietyllä tasolla, toimiakseen.

Uskoisin että kukatahansa edes auttavasti suhdelukuja käsittelemään kykenevä, näkee tuosta ylläolevasta paitsi tartuntariskitason todellisuuden, myös sen (ainakin suurelta osin) miksi rajoitustoimiin on ryhdytty ja niitä jatketaan.

Tässä ei ole tarve harrastaa minkäänlaista spekulaatiota, monimutkaisia arvailuita. Ylivoimainen valta-osa perussairaanhoitoa, erikoissairaanhoitoa tai tehohoitoa vaativista potilaista on rokottamattomia. Tänäänkin. Kuten huomenna.
 
Hyvä olisi myös huomioida se, että yli 70-vuotiailla, primäärisyy osastohoidolle ei ole aina niinkään korona, vaan olemassaolevat perussairaudet joiden hoitoaste nousee merkittävästi koronaan sairastumisen myötä.

Luku 70-vuotiailla, on ns. hatusta heitetty. Ikäprofiili on merkittävin hoidontarvetta ennustava tekijä. Eli skaala liukuu ylöspäin n-luvusta.

Se, mikä jää näiden lukujen ulkopuolelle, on hoidon merkityksen arvioinnin jälkeen tehty päätös. Päätös olla antamatta potilaalle tehohoitoa. Näitä ei ole jostakin syystä eriteltyinä näkyvissä, tosin todennäköisesti ovat sisällä erikoissairaanhoidon puolella?
 
Ei mainintaakaan siitä, että koronan sairastaminenkaan ei luo immuniteettia, vaikka niin kovasti hehkutettiin sen puolesta, että se on tehokkaampaa sairastaa kuin ottaa rokote. Nopeasti unohtuu pikku yksityiskohdat rokotevastaisilta. Eli koronakausiflunssan mukana saattaisi myös tulla long covid joka kerta.

Omikron näyttää tartuttavan yhtä lailla koronan sairastaneita kuin rokottamattomia ja rokotettujakin. Kaikkia tasa-arvoisesti:

https://covid19danmark.dk/#gennembrudsinfektioner

Hämmästyttävää mutta näin on. Mutta et kai väitä että omikronin sairastamalla ei saisi parempaa immuniteettia kuin piikeistä?

Senhän myöntää jo kapitalistinenkin tiedemies eli lehdissä on asiasta kirjoiteltu kovasti. Tännekin on niitä juttuja linkitelty ja kehuttu kuinka viiruksen sairastamalla saa paljon laaja-alaisemman immuniteetin. Jopa oikein super-immuniteetin.

Long covidiin, jos sellainen olisi omikronista tulossa, ei välttämäti rokotteet auta lainkaan, ei ainakaan deltaan auta jos sattuu koronainfektio läpi pääsemään:

https://www.reuters.com/business/he...ection-covid-19-survival-improves-2021-11-24/

Rokotteiden hyötyä vakavalta tautimuodolta suojaamisessa ei voi kiistää.

 
Sokoksen kassa ymmällään: taaskaan ei voi mitään! :ROFLMAO:

Tätähän se on ollut alusta asti. Kovasti keksitään syitä, miksi ei onnistu, miksi ei pysty. Kun koronaa ei vielä ollut Suomessa, niin mitään ei tarvinnut tehdä. Kun korona oli jo Suomessa, niin olikin jo myöhäistä ja mitään ei voinut enää tehdä.
Juuri tuo. Reagoidaan aina viiveellä. Miikka Korjaa minäkin seuraan, hän tuntuu olevan asioista perillä.
 
Sairaalapotilaiden määrä lisääntyy kymmenillä päivässä. Helsinki on aikonut avata uuden korona-sairaalan jossa on 50 potilaspaikkaa.
Ei taida riittää lähiajan kriisin tarpeisiin.

Kohta meillä on hauska tilanne: Koronan vakavaan tautimuotoon ei kuole monikaan, määrät pysyvät edelleen pieninä. Sen sijaan lievään koronaan kuolee satoja koska ei päästä edes sairaalaan sisään vaan kuollaan kotiin tai jonoon.
 
Omikron näyttää tartuttavan yhtä lailla koronan sairastaneita kuin rokottamattomia ja rokotettujakin. Kaikkia tasa-arvoisesti:

Miten niin? Esimerkiksi ikäryhmässä 12-15 -vuotiaat rokottomattomien (oranssi käyrä) todennäköisyys saada tartunta on ihan omaa luokkaansa. Sama toistuu muissakin ikäryhmissä mutta ero jää pienemmäksi vanhemmissa ikäryhmissä. Yli 80-vuotiassa ero on paljon pienempi mutta edelleen olemassa ja paras suoja tartuntaa vastaan on 3 annosta saaneilla (vihreä käyrä). Kuvaajat on napattu viittaamastasi tutkimuksesta:

bt_tac_age_time_1.png

Mutta et kai väitä että omikronin sairastamalla ei saisi parempaa immuniteettia kuin piikeistä?

Mitä oikein yrität sanoa? Tämähän on sama kuin väittäisi, että amputoimalla saa paremman suojan amputaatiota vastaan kuin jollakin toisella menetelmällä, millä amputaatio voidaan kokonaan välttää...

Rokotteella ja luonnonmenetelmällä saatujen immuniteettien asettaminen vastakkain ei ole mielekästä! Voidaan ehkä korkeintaan todeta, että ne ovat erilaisia: rokote antaa hyvän täsmäsuojan sitä virusta vastaan mitä se on suunniteltu kun taas sairastaminen (mikä on tarkoitus välttää!) antaa laaja-alaisemman mutta tasoltaan vaihtelevan suojan, mikä sekään ei ole erityisen pitkäkestoinen vaan omicronin voi sairastaa uudestaan aina 2 - 3 kuukauden välein.

Senhän myöntää jo kapitalistinenkin tiedemies eli lehdissä on asiasta kirjoiteltu kovasti. Tännekin on niitä juttuja linkitelty ja kehuttu kuinka viiruksen sairastamalla saa paljon laaja-alaisemman immuniteetin. Jopa oikein super-immuniteetin.

Sepäs kuulosti hyvältä... :ROFLMAO:

Long covidiin, jos sellainen olisi omikronista tulossa, ei välttämäti rokotteet auta lainkaan, ei ainakaan deltaan auta jos sattuu koronainfektio läpi pääsemään:

Viittaamassasi artikkelissa sanotaan: "Vaccines are still an excellent way to prevent any complication of COVID-19 (including long COVID) since they prevent infection in the first place." Tuon mukaan rokotukset toimivat erinomaisesti myös long covidin aiheuttamia oireita vastaan, joten olet ilmeisesti lukenut tuonkin jutun sanotaanko hieman tarkoitushakuisesti?

Rokotteiden hyötyä vakavalta tautimuodolta suojaamisessa ei voi kiistää.

Jotain meni sentään oikein!
 
Nyt aletaan olla jo hyvää vauhtia niissä luvuissa joita rokotteiden vastaiset agitaattorit ovat koko syksyn ajan tavoitelleet....nyt voitte nauttia ja iloita näistä luvuista!
Tätä olette halunneet - oletteko näihin tyytyväisiä?

Tartuntoja on kymmeniä tuhansia...
Sairaalahoidossa yli 600 potilasta, joista yli 90 %:is on rokottamattomia....menikö oikein - eikö sen näin pitänytkin olla?
Koronaan menehtyneitä viimeisen 14 päivän jaksossa noin 120 henkeä...rokottamattomia tietenkin pääosin.

Mutta, mitä ihmettä....mihin kaikki rokotuksia vastaan kirjoitelleet nimimerkit ovat kadonneet?
- missä olette nyt kuin teidän on aika riemuita ja iloita onnistuneesta rokotusvastaisesta kampanjastanne..hurrata kaikille sairaaloihin joutuneille....ja tautiin menehtyneille..
- vai oletteko pettyneitä kun ette saaneet enempää harhautettua?

Tai kuinka tuon onnistumisen sitten kukin näkee....suurin osa suomalaisista on luottanut terveydenhuollon informaatioon...rokotetuista lähes kaikki selviävät koronasta pahimmillaankin varsin lievillä oikeilla...jos siiten sairastuvat ollenkaan.
- ikävä kyllä joitakin yksittäisiä riskiryhmiin kuuluneita potilaita on sairastunut vakavasti jopa rokotusten läpi... Vaikka rokottamattomien osuus on riskipotilaidenkin kohdallla monin(kymmen)kertainen..

Mikä kaikkein ikävintä....koronapandemia ei ole vielä ohi meilläkään,.pahimmat viikot ja kuukauidet lienee vasta edessä...Tämä ei kuitenkaan koske rokotettuja kansalaisia.
- rokotettujen ennuste on vähintäänkin siedettävä...todennäköisyys selvitä ilman sairaalaan joutumista (tehosta tai kuolemista puhumattakaan) lähentelee 100 %:ia..

Mutta, kyllä minua silti hieman kaivelee....liian moni valheellisiin kirjoittajiin ja kirjoituksiin uskonut on päätynyt väärään valintaan ja ikävä kyllä jopa sillä pahimmalla seurauksella..

Katsokaa näitä lukuja vaikka tästä oheisesta linkistä...ilmainen ja helposti otettava rokotus olisi pelastanut näiden lukujen takana olevista henkilöistä vähintäänkin reilut 90 %:ia..
https://yle.fi/uutiset/3-11300232

Ei minulla muuta..
 
Viimeksi muokattu:
Nyt aletaan olla jo hyvää vauhtia niissä luvuissa joita rokotteiden vastaiset agitaattorit ovat koko syksyn ajan tavoitelleet....nyt voitte nauttia ja iloita näistä luvuista!
Tätä olette halunneet - oletteko näihin tyytyväisiä?

Tartuntoja on kymmeniä tuhansia...
Sairaalahoidossa yli 600 potilasta, joista yli 90 %:is on rokottamattomia....menikö oikein - eikö sen näin pitänytkin olla?
Tuossa edellä Miika Korjan postauksessa oli Israelin tilanteesta. Siellä vakavasti sairastuneista puolet 98 kpl oli rokottamattomia, 77 kpl täysin rokotettuja ja niitä joilla rokotuksesta yli 6 kk oli 22 kpl.
 
Pfizeriltä tulossa omikron-rokote keväällä. Virus havaittiin 10-11/2021, alle 6kk:ssa jakeluvalmis rokote sis. rokotteen kehittäminen, kliiniset testit ja byrokratia jne.

Anteeksi maalaisuuteni jos suhtaudun epäillen.


 
Luin kokoomuksen lehdestä että Espanjassa vaaditaan että Covid-19 epidemiaa pitäisi alkaa pitää samantasoisena kuin influenssaepidemiat. En ollut uskoa silmiäni. Mitä ihmettä? Kaikenlaiset "hörhöt" on puhuneet että "flunssaa" se vaan on. Hieman on ristiriitaista, taas kerran, mutta mikä yllätys se on.


"Espanja aikoo luokitella koronaviruksen aiheuttaman sairauden tavalliseksi influenssaksi. Maan pääministeri Pedro Sánchez on ehdottanut, että EU toimisi samoin, kertovat espanjalaislehti El País ja Cadena CER -radiokanava."

Vaatikaa nyt sitten rokotuksia lapsillekin kun se on "tavallista influenssaa"??? Koronapassit, pakkorokotukset, maskipakot, kaikilta noiltahan putoaa pohja pois. Millä ne perustellaan espanjalaisille ja tietohan kulkee muuallekin että yhdessä EU-maassa on noin?

Itävallassa pakkorokotukset, maskit päälle hiihtäessäkin ja Espanjassa
valtiovalta toteaa että "tavallista flunssaa". Uskokaa se, tavallista flunssaa vaan :D
 
Viimeksi muokattu:
Luin kokoomuksen lehdestä että Espanjassa vaaditaan että Covid-19 epidemiaa pitäisi alkaa pitää samantasoisena kuin influenssaepidemiat. Mitä ihmettä? Kaikenlaiset "hörhöt" on puhuneet että "flunssaa" se vaan on.

Hieman on ristiriitaista, taas kerran. Puuttuis vielä että aletaan ihan virallisesti puhua että se on "kuin flunssaa" mutta maskit on pakko pitää päällä ja kaikille 4 rokotetta.

Siis että näin?


"Espanja aikoo luokitella koronaviruksen aiheuttaman sairauden tavalliseksi influenssaksi. Maan pääministeri Pedro Sánchez on ehdottanut, että EU toimisi samoin, kertovat espanjalaislehti El País ja Cadena CER -radiokanava."

Vaatikaa nyt sitten rokotuksia lapsillekin kun se on "tavallista influenssaa"???
Raha?
 
Pfizeriltä tulossa omikron-rokote keväällä. Virus havaittiin 10-11/2021, alle 6kk:ssa jakeluvalmis rokote sis. rokotteen kehittäminen, kliiniset testit ja byrokratia jne.

Anteeksi maalaisuuteni jos suhtaudun epäillen.



Eikös se pitänyt juuri olla näiden mRNA-rokotteiden pihvikin, että sitä saadaan nopeasti mukautettua viruksen mutaatioiden perusteella.
 
Back
Top