Koronavirus Suomessa

Voimankäyttöoikeudet eivät ole motivaattori, vaan väline jolla saadaan tiesulku toimimaan kuten sen pitääkin.

Suomi on joka kesä täynnä "tiesulkuja" joissa nuolikärry, huomioliivityyppi lätkän kanssa, pari raskasta ajoneuvoa sekä läjä muovikeiloja pysäyttävät, rajoittavat, ohjaavat... tuhansia autoja ja autoilijoita. Niistä käytetään nimitystä "tietyö".

Noin suunnilleen sadassa tapauksessa sadasta toimivat loistavasti.

Ymmärtääkseni Lemminkäisen ja muiden asfalttifirmojen voimankäyttövaltuudet eivät ole kovin kummoisia.

Jos tarttee pysäyttää ajoneuvo väkisin, niin siihen sopii parhaiten se, että pysäytetään joko ajoneuvo tai sen renkaat.

Renkaiden pysäyttämiseen käy pikkimaton lisäksi läpiruuvattu tai naulattu kakkosnelonen tai vaikka puutarhaletku. Ajoneuvon pysäyttäminen käy turvallisesti niin että pysäytetään koko liikenne ja päästetään siitä valikoiden autoja läpi. Pysähdyksissä oleva auto muiden pysähdyksissä olevien autojen välissä ei vaatine kovin kummia voimankäyttövaltuuksia. Ruuhkalla on riittävä voima.
 
Lääkintämiehiä voitaisiin käyttää joihinkin harvoihin aputehtäviin parin viikon perehdytyksen jälkeen. Ne tehtävät ovat kuitenkin sellaisia, että ne eivät juuri vapauttaisi sairaanhoitajia

Joo, ei pv:n maaginen lääkintäkurssi sentään sellaisia valmiuksia anna, että nykyaikaisessa sairaalassa sillä olisi mitään tekoa. Pottaa voi tyhjentää ja kantaa roskia ulos, nostella apumiehenä mummeleita ja jutella mukavia. Samalla logiikalla jokainen kadettikoulun käynyt on käytännössä -poikkeusolojen- lääkäri kaiken muun siviiliosaamisen ohella.
 
En yritä väittää, etteikö PV:ltä voitais saada hyödyllistä apua pandemian hoitamiseen, mutta väitän, että hoitohenkilöstö ei ole se kohta jossa apua saadaan, tai voidaan antaa. Välineitä, tarvikkeita ja lääkkeitä ehkä ja miksei jotain tukitoimia.
 
Hoitamassa potilaiden iv-lääkityksiä, tai toimenpiteitä?

Jos minä osaan antaa IV-lääkityksiä, niin uskon että nekin oppii ja ne on valinneet linjansa. Minun oli pakko opetella asioita. Mutta eiköhän tässä kohtaa pitää todeta se vanha foorumin sanonta kaikki on paskaa paitsi kusi. Ehkä pitäisi lopettaa koko homma kun paikallisia ei voi laittaa puomille, ja lääkintämiehiin ei voi luottaa kun ne on kädettömiä vaikka on poikkeustila kyseessä.

Huomattavasti tehokkaampi idea on ottaa yksityisen puolen leikkaussali ja muut hiukankin aiheen ympärillä työskennelleet hoitajat hommiin julkiselle puolelle.
Tai tod.näk vielä tehokkaampaa ostaa tehopaikkoja noilta yksityisiltä toimioilta.

Meillä täällä ne sopi asioista yksityisten kanssa ja heti tuli 1200 vuodetta, 700 lääkäriä, ja 200+ hengityskonetta. Palkkojen suhteen valtio antaa 80 prosentin tuen työnantajille, 2500 puntaan asti.
 
Vaikuttaa siltä, että monellakaan palstalaisella ei ole mitään käryä niistä vaatimuksista, joita asetetaan sairaalassa duunaavalle ihmiselle. Sairaanhoito on oikeasti ammattiala, johon ei vaan voi mennä sisään ja kertoa, että olen ammattilainen pl. valehenkilöt. :cool: Sh-ala alkaen ambulansseista päätyen erikoissairaanhoitajiin vaatii oikeasti opiskelua ja osaamista. Sairaaloissa ei ratkaisuja vedetä hihasta ja mutulla, on osattava. Mitään käpistelijöitä ei vaan sovi niihin kuvioihin: ovat vaan silkkana ristinä ja riskinä siinä seassa.
 
Se on joillekkin foorumilaisille kova paikka, kun eurooppalainen valtiomies kutsuu Venäjän asevoimat apuun, eikä edes Helsingin Sanomat ole asiasta uutisoinut, joten eihän se voi pitää paikkaansa. :cool:

Foliohattua löysemmälle nyt.

Russia_Italy_1.jpg
 
Iltalehden haastattelemat rikosoikeuden asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että useankin eri rikoksen tunnusmerkit voivat täyttyä, mikäli henkilö levittää tahallisesti koronavirusta toisiin ihmisiin.

– Nyt kun koronaviruksen leviämistavoista ja oireista on paljon tietoa julkisuudessa, teko voitaisiin mahdollisesti katsoa tahalliseksi jo silloin, kun henkilö pitää koronavirustartuntaa kohdallaan todennäköisenä, mutta on tästä huolimatta lähikontaktissa muiden ihmisten kanssa, Nuotio toteaa.



Tässä sitä on taas yksi valopää...

Hiihtokeskuksessa työskennelleellä miehellä oli koronavirukseen viittaavia oireita, mutta hän ei halunnut mennä testiin, koska pelkäsi nenäleikkauksensa peruuntuvan. Mies ehti sairaalassa tartuttaa kaksi lääkäriä ja sairaanhoitajan.
 
Se on joillekkin foorumilaisille kova paikka, kun eurooppalainen valtiomies kutsuu Venäjän asevoimat apuun, eikä edes Helsingin Sanomat ole asiasta uutisoinut, joten eihän se voi pitää paikkaansa.

Venäjän kyseessä ollen odotan aina mitä tapahtuu oikeasti. En usko mitään -ilmoitusasiaa- ennenkuin näen. Kiitos ja anteeksi.

Ita-Rus- yhteistöillä on pitkät perinteet, ne olivat olemassa jo neukkuaikaan ja voimalla. Juu, ei lue hesarissa.
 
Se on joillekkin foorumilaisille kova paikka, kun eurooppalainen valtiomies kutsuu Venäjän asevoimat apuun, eikä edes Helsingin Sanomat ole asiasta uutisoinut, joten eihän se voi pitää paikkaansa. :cool:

Foliohattua löysemmälle nyt.

Katso liite: 38468
Kevään mittaan näitä sitten rupeaa olemaan useammassakin euroopan maassa, reppua vaan pakkaamaan ja maiharit rasvaukseen :cool:
 
Venäjän kyseessä ollen odotan aina mitä tapahtuu oikeasti. En usko mitään -ilmoitusasiaa- ennenkuin näen. Kiitos ja anteeksi.

Ita-Rus- yhteistöillä on pitkät perinteet, ne olivat olemassa jo neukkuaikaan ja voimalla. Juu, ei lue hesarissa.
Italia ei pyytänyt, vaan Venäjä itse kuulemma ehdotti, asiantuntioita ja varusteet. Putler valmis tekemään nyt mitä tahansa jotta EU peruttaisi sanktiot. Ja voi helvettien helvetti - Putler on EU:ta pelastamassa :poop:. Omassa maassa on kohta pamahtaa niin että alkaa tuntua, ja paljon voimakkammin kun Italiassa. Omien holoppien edessä Putler ei tee mitään, mutta aika paljon heistä jo ikäloppu - eläkeläisiä.
 
Viimeksi muokattu:
Piti vielä käydä hieman läpi tilastoja ja sitten esittää kysymys Miksi tästä on noussut tällainen hässäkkä kuin nyt on?

Kaikki tilastot puhuvat samaa kieltä; tauti kaataa lähinnä jo ennestään sairaita vanhuksia. Poikkeuksia toki on, niinkuin on minkä tahansa muunkin sairauden kohdalla. Joa ajatellaan vähän pidemmälle, niin eikös 80-vuotiaan, ennestään sairaan vanhuksen kuolema ole ennemminkin elämän normaalia kiertokulkua, jossa korona on vain viimeinen niitti? Maailma ei kuitenkaan näe tilannetta tallaisena ja kysymys kuuluukin että miksi?

Väitän, että ihmiskunta on vieraantunut elämän rajallisuudesta; kuolema on epämiellyttävä juttu, joka on haudattu jonnekkin takaraivon pohjalle, suorastaan unohdettu. Se ei ole mukana päivittäisessä elämässä. Nyt korona pakottaa meidät kaikki pois tästä itsepetoksesta ja pakottaa kohtaamaan sen tosiasian, että kaikille tulee loppu aikanaan, mikä ei sovi nykyiseen ajatusmaailmaamme, ei edes vanhojen ja sairaiden osalta.

Kuitenkin, mitä nopeammin tämän tosiasian hyväksymme, sitä nopeammin pääsemme elämässä eteenpäin. Nyt on ennemminkin työnnetty pää pensaaseen, kun tosiasioita ei haluta hyväksyä.
 
Lähteekö nämä sitten takaisinkin kun hommat on hoidettu?
Sitä en tiedä mutta vannoutuneena Venäjän ystävänä sanoisin että venäläisten kannattaisi ehkä nyt hoitaa oma pesänsä tässä asiassa. Heillä voi nimittäin olla tässä jutussa kohta enemmän kusta&paskaa propelissa kuin kellään koskaan..
 
Muutenkin voi olla vähän turhautumista ilmassa, kun tuleva pelottaa ja osa ihmisistä käyttäytyy kuin Ellun kanat :ROFLMAO:

Nämä on lukuja joita kannattaa ihan tosissaan pohtia...

Kuukausi sitten Italiassa todettiin 20 koronatartuntaa.

– Nyt on 53 578 tapausta ja 4 825 kuollutta. Ei pidä koskaan aliarvioida järjestelmään kuuluvia riskejä, jotka moninkertaistavat dynamiikan.

Vuorokauden aikana Italiassa on kuollut 793 ihmistä.

Mä oon puhunut paljon kymmenkertaistumisajoista. Verrataanpas niiden logiikkaa Italian kehitykseen. Paitsi että otetaan seitsemänkertaistumisaika - yksi viikko.

Tänään on 20 tapausta. Jos vauhti on 7.2 -kertaistuminen viikossa, niin...
Viikon päästä on 144.
Kahden viikon päästä on 1 037.
Kolmen viikon päästä on 7 465.
Neljän viikon päästä on 53 748.

Italian vauhti on siis noin seitsemänkertaistuminen viikossa.

Mikä olisi Suomen todettujen tapausten kasvuvauhti jos niitä tapauksia vaivauduttaisiin toteamaan?

Tuo 7.2 -kertaistuminen viikossa on sitten muuten noin 33% päiväkasvu. Mikäs se kasvu onkaan ollut Suomessa - jopa ilman merkittävää testaamista?

Koko maailman todettujen tapausten kasvuvauhti on tällä hetkellä kymmenkertaistuminen noin 14-15 vrk välein. Se tarkoittaa satakertautumista kuukaudessa.

Jos joku luulee, että talousvaikutuksia voidaan rajata sillä että annetaan epidemian pyyhkäistä täällä nopeasti, niin kyseisellä henkilöitä on lepakoita tapulissa. Katsokaa tähänastisia talousvaikutuksia ja miettikää mitä tapahtuu kun epidemia on sata kertaa nykyistä laajempi. Se voi olla edessä vappuun mennessä. Koko Suomi on pieni lastu niillä laineilla.

Nyt on parasta kun ne, jotka tekevät ison kuvan työtä saavat muilta siihen tukea ja muut hoitavat oman välittömän läheisyytensä niin hyvin kuin mahdollista.
 
Back
Top