Koronavirus Suomessa

Jos kohdalle sattuisi vaikka 3-5 viikkoa pitkä ilman sairaalaa sairastaminen jossa hengästyisit välillä kenkien jalkaan laittamisesta ja sen jälkeen 3kk - herratiesmitenkaun kestä toipuminen, niin voi olla että asiaan kuitenkin liittyisi jotain huolta.

Edes kotikelpoinen pitkähkön ajan vievä sairastaminen ja toipuminen ei välttämättä ole elämän suuria iloja ja onnen lähteitä.
Sairastaminen on aina ikävää, mikä on yksi syy pitää terveydestä hyvää huolta. Asiaan tietysti voi vaikuttaa huoleton luonteeni, mutta en näe mitään syytä omalla kohdallani huolestua koronaviruksesta. Joka tapauksessa viestini pointti oli, että sairaus on erilainen riski erilaisille ihmisille, mikä voi aiheuttaa hämmennystä joillekkin.

Kuka tie, ehkä koronavirus tulee koitumaan kohtalokseni. Keskeiset parametrit näyttävät olevan sitä luokkaa, etten pidä kyseistä riskiä erityisen suurena. Sitä on kuitenkin syytä vältellä.
 
Ei riitä 5,5%.

Nyt perkele näiltä ennustelijoilta on alettava vaatia edes jonkinlaista vastuuta ja laatua näistä ennustuksistaan.

Jos (kun) ensi vuoden alussa huomataan, että taas meni ennustus pieleen, niin mikä on näiden virkavastuulla toimivien ennustajien oikea vastuu ja reagointi virheisiinsä.

Jos kansantalouden supistuminen jää 5,5% tai jopa alle, minä myönnän auliisti ja julkisesti olleeni väärässä ja olen siitä iloinen. Mutta jos se onkin enemmän,
saadaanko näitä suojatyöpaikkalaisia televisioon pahoittelemaan sitä että taas tuli sutta ja sekundaa?


Aika optimistinen näkymä, joka ei silti naurata.
 
Jos tämä koronahomma jatkuu vuoteen 2022 asti, niin kyllä siinä pää hajoaa totaalisesti. Tällaisen muutaman kuukauden kotona köllöttelyn ilman fyysistä kontaktia kavereihin vielä kestää, mutta jos kolme vuotta mennään niin että vähän väliä ollaan jonkun kuukauden ajan karanteenissa, niin ei hyvää päivää.
 
Suomen koronakuolemat on tapahtuneet näköjään toistaiseksi lähes pelkästään vanhustenhuollon laitoksissa.

Näin näyttäisi olevan.

Kiuruveden Kallionsydän on johdossa...


Myllypuron Sanervakoti hiihtää jo ihan tuntumassa.

Nuo ovat myös eräänlaisia saattokoteja, joten olisi mielenkiintoista tietää viedäänkö asukkaita teho-osastolle missään vaiheessa. Melko varmasti ei viedä, jos lainsäädäntö sen mahdollistaa.

Omaisia tai muita vierailijoita ei noihin laitoksiin nykytilanteessa päästetä, joten tartunnat tulevat hoitajilta tai uusilta asukkailta.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikki eivät todellakaan kanna Singaporessa maskeja, mutta aasialaisen tavan mukaan se on suosittua. Kuten aina siinä maanosassa, jossa taudit syntyvät, kehittyvät ja maailmalle lähtevät.
Noh, itse asiassa päivä ennen viestisi kirjoittamista Singapore teki maskin pakolliseksi.

Coronavirus: Mandatory for all in Singapore to wear mask when out, except for kids under 2 and those doing strenuous exercise
SINGAPORE - It is mandatory, with immediate effect, for everyone to wear a mask when they step out as part of stricter measures to curb the further spread of the coronavirus.

Those who do not risk a $300 fine for first-time offenders.

There are exemptions for those engaging in strenuous exercise and children below the age of two, as medical experts recommend against them wearing masks, National Development Minister Lawrence Wong said at a media conference on Tuesday (April 14).
 
Vaimo manaa kans lanssissa, kun ei ole suojavälineitä. Eikä testeihin pääse millään. Hän vielä tammikuussa ja helmikuussa vähätteli asiaa kun koronasta puhuin. Nyt hänen näkemyksensä on, että tämä on hoidettu Suomessa päin vittua:sneaky:
Noh, annapa vaimosi luettavaksi vaikkapa taas tämänpäiväinen propagandapläjäys uutinen, jossa kehutaan Marinia ja maailman muita naisjohtajia. Voipi tosin hieman verenpaine nousta :D.

Sanna Marinin hallituksen idea somevaikuttajien hyödyntämisestä kerää kehuja – nämä maailman naisjohtajat ovat onnistuneet koronakriisissä
Mikä yhdistää Taiwania, Uutta-Seelantia, Suomea ja Saksaa? Jokaisessa maassa koronavirukseen kuolleiden määrä on jäänyt verrattain alhaiseksi ja niiden johtoa on suitsutettu kriisin hoidossa onnistumisesta. Lisäksi jokaista jokaisen näiden maiden johdossa kriisin hoidosta vastaa nainen.
 
Mitä vuokrista? Eivät ne niistäkään pääse. Monet vuokranantajat ovat kieltäytyneen alentamsta tai lykkäämästä vuokranmaksua.

Joku tuosta väitti että
Jos tämä koronahomma jatkuu vuoteen 2022 asti, niin kyllä siinä pää hajoaa totaalisesti. Tällaisen muutaman kuukauden kotona köllöttelyn ilman fyysistä kontaktia kavereihin vielä kestää, mutta jos kolme vuotta mennään niin että vähän väliä ollaan jonkun kuukauden ajan karanteenissa, niin ei hyvää päivää.

Itellä lompakko ei kestä. Ja on miehelläkin tarpeita, joita ei ole kiva yksin sohvalla hoitaa.
 
Mistä saa tällä hetkellä kokonaamaria?

Esmes Etrasta. Hintoihin on kyllä tullut korotusta, mutta sellaista se on.

 
Tässä tilanteessa vuokranantajienkin tulisi olla inhimmillisiä ja ymmärtää joustaa niin kuin muukin yhteiskunta on joustamassa. Eikä niin, että kaikki mulle nyt heti normaaliin tapaan minä en saavutetuista eduista uhraa millin tuhannesosaakaan.
Siitä vaan ehdottamaan taloyhtiön yhtiökokoukseen, ettei liikehuoneistoilta peritä vastikkeita koronan ajalta. Tuskin löytyy kannatusta muilta kuin liikehuoneistojen omistajilta.

Tuossa eräässä yhtiökokouksessa laitettiin päätöslistalle yhtiöjärjestyksen muutos vastikekertoimen laskemisesta kakkosesta ykköseen liikehuoneistolta. Eli liikehuoneistoista ei tarvitsisi enää maksaa kaksinkertaista vastiketta. Taloyhtiössä on konkurssipesän(jossa taloyhtiö on osakkaana) hallussa ollut kohta viisi vuotta iso liikehuoneisto, josta ei saada luonnollisestikaan vastikkeita. Konkurssipesän muut osakkaat eivät suostu liikehuoneiston myyntiin "alihintaan". Alihintaa tuollaiselle on kuitenkin hankala määritellä, koska liikehuoneiston kuukausittaiset vastikkeet ylittää käyvän vuokratason paikkakunnalla.

Vastikemaksut alentamalla konkurssipesä saisi ehkä tuon myytyä/vuokrattua jolloin siitä saataisiin taas vastikesuorituksia taloyhtiölle. Sanomattakin on selvää, että markkinatalouden ammattilaiset hallituksessa ja yhtiökokouksessa ampuivat ehdotuksen alas lähes yksimielisesti.
 
Juuri tänään kuuntelin yrittäjän kiroilua. Oli sitä mieltä, että poliitikot puhuvat paskaa ja että tuen saamiseksi on monenlaista byrokraattista konnankoukkua (varmaan aiheestakin), joista toiset selviävät paremmin ja toiset huonommin.

Hän sanoi hakeneensa jotain pikkurahaa (10 000), kun oli kahden tyypin lomauttaminen edessä. Ei tullut. kun olisi pitänyt avata joku uusi projekti. Tai olla avaavinaan. Mutta kun hänellä on juuri vasta avattu ja mietitty, kauan suuniteltu sellainen, jolla oli jo veto päällä. Sitä hän tässä pelastaa haluaa. Siitä kun on sitten leipää.

Jaa mutta kun pitää olla uusi. Ei tämä nyt käy.

Jotain tällaista. Saatan kuvitella.
 
Sosiaali ja terveysministeriöltä tuli uudet ohjeet kotiin annettaviin palveluihin jotka korvaavat vanhat. Suojaessua yms ei enää edellytetä. Täytyy olla kirurginen maski ja suojakäsineet hengitysinfektiopotilaan kanssa asioivilla. Ilmeisesti muuten ollaan vaan kuten ennenkin.
Kohta se tapahtuu mitä povannut alusta asti. Kotikierto.
 
Veronmaksajien rahat jäädytetty Sarmasteen tilillä....

Kohutun maskikaupan takia julkisuuteen noussut Onni Sarmaste kertoo MTV Uutisille, että keskusrikospoliisi on jäädyttänyt hänen tililtään varoja kahden miljoonan euron edestä. Sarmaste myös vahvistaa, että hän on hankkinut uutisotsikoihin nousseet luksusautot, Bentleyn ja Porschen.
Onni Sarmaste teki noin viiden miljoonan euron arvoiset suojamaskikaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.
Pian selvisi, että Kiinasta Suomeen tuodut maskit eivät täyttäneet sille asetettuja kriteerejä. Huoltovarmuuskeskus maksoi kuitenkin Sarmasteen yritykselle viisi miljoonaa euroa.
Nyt liikemies kertoo MTV Uutisille, että keskusrikospoliisi on jäädyttänyt hänen varojaan kahden miljoonan euron edestä.
– Rahat jäädytettiin jo viime viikon perjantaina. Syy liittyy tähän maskikauppaan, Sarmaste kertoo.
Sarmaste on pitkään väistellyt kysymyksiä liittyen Bentley- ja Porsche-luksusautokauppoihin. Nyt hän myöntää hankkineensa autot, mutta korostaa, että hän omistaa myös useita muitakin autoja. MTV Uutisille hän kertoo, että hänen nimissään on viisi muuta autoa.

Sarmaste sanoo, että krp kutsunee hänet ensi viikolla kuulusteluihin, jos maskikaupassa on ylipäätään syytä epäillä rikosta. Sarmaste epäilee MTV Uutisten haastattelussa, että käsky varojen jäädyttämiseen tuli ”korkealta taholta”.
– Koko liiketoimintani on tämän asian takia jäissä. Tulen hakemaan vahingonkorvauksia, Sarmaste sanoo.
 
Mutta tästä tuli mieleen, että ehkä THL:n pääjohtajallakin oli kyseessä vaan tietämättömyys? Aika moni taho, mm. WHO ja CDC, on muuttanut suhtautumistaan maskeihin.

Onko tämä rajattomasti ihailtu THL-pomo nyt sama jeppe, joka julisti, että ihmisten pitää pysyä flunssaisina kotona ja räkää ei kirnuta julkisissa tiloissa. Ja sitten astelihe itse tv-ruutuun naama hiestä märkänä, kainalot mustina ja turautteli korsteenistaan sitä ihtiään nessuun, yski syvältä keuhkoista körnivää yskää ja tuijotti kuumeisen näköisenä toimittajia ja kuvaruutua?

Tuliko hänestä oikea uskottavuuden Perikuva silloin, kun hän vaihtoi käsityksiään? tai mitä ne ovatkaan - vastaamaan Sinun omiasi`? Valitan, en voi seurata Johtajaa, joka on lähinnä neuvonut ihmisiä tekemään niinkuin käsketään, eikä niinkuin itse tekee.

Eikös se tämä sama heppu ollut? Vaihtaako hän mieltään ensi viikolla vai sitä seuraavalla? """kun saa päivitettyä tiukkaa faktaa""" käyttöönsä, niin kehottaa kesäkuussa uimaan sukset jalassa ja juomaan kirnupiimää kaksi litraa päivässä?
 
Onko tämä rajattomasti ihailtu THL-pomo nyt sama jeppe, joka julisti, että ihmisten pitää pysyä flunssaisina kotona ja räkää ei kirnuta julkisissa tiloissa. Ja sitten astelihe itse tv-ruutuun naama hiestä märkänä, kainalot mustina ja turautteli korsteenistaan sitä ihtiään nessuun, yski syvältä keuhkoista körnivää yskää ja tuijotti kuumeisen näköisenä toimittajia ja kuvaruutua?

Tuliko hänestä oikea uskottavuuden Perikuva silloin, kun hän vaihtoi käsityksiään? tai mitä ne ovatkaan - vastaamaan Sinun omiasi`? Valitan, en voi seurata Johtajaa, joka on lähinnä neuvonut ihmisiä tekemään niinkuin käsketään, eikä niinkuin itse tekee.

Eikös se tämä sama heppu ollut? Vaihtaako hän mieltään ensi viikolla vai sitä seuraavalla? """kun saa päivitettyä tiukkaa faktaa""" käyttöönsä, niin kehottaa kesäkuussa uimaan sukset jalassa ja juomaan kirnupiimää kaksi litraa päivässä?
Oliko sulla jotain argumentteja maskien käyttöä vastaan?
 
Back
Top