Koronavirus Suomessa


Taitaa olla parempi polttaa koko maskit.
Ylä-Savossa jouduttiin luopumaan Huoltovarmuuskeskuksen lähettämistä kiinalaisista kasvosuojista – aiheuttavat allergisia reaktioita hoitajille
Samassa erässä olevia suunenäsuojaimia on jaettu ympäri Suomen.
Ylä-Savon sote kuntayhtymä vastaanotti Huoltovarmuuskeskuksen lähettämät suunenäsuojaimet, eli niin sanotut kirurgiset maskit tämän viikon keskiviikkona. Suojia ei ehditty ottaa käyttöön, sillä ne laitettiin käyttökieltoon jo seuraavana päivänä.

– Suojat aiheuttivat muilla paikkakunnilla hoitajille allergisia iho-oireita, emmekä voineet ottaa niitä käyttöön, sanoo kuntayhtymän toimitusjohtaja Leila Pekkanen.

Kyseiset tuotteet ovat kuntayhtymän tietojen mukaan osa Kiinasta saapunutta erää. Samassa erässä olevia suojaimia on jaettu ympäri Suomen.

Huoltovarmuuskeskus selvittää parhaillaan, kuinka laajalla jakelulla nyt käyttökieltoon laitettuja tuotteita on jaettu.

Tieto suojien käyttökiellosta tuli kuntayhtymään Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin turvallisuuspäälliköltä Olli Siitoselta, joka oli puolestaan saanut asiasta ilmoituksen Huoltovarmuuskeskukselta.

Suojat ovat käyttökiellossa, kunnes allergiaoireiden syy saadaan selvitettyä. Suojien kuntoa testataan VTT:n toimesta.

Kuntayhtymä tarkensi suojien käyttöön liittyviä ohjeitaan
Ylä-Savon soten hoitohenkilökunta on saanut kasvosuojien käyttöön ristiriitaisiakin ohjeita. Aluksi ohjeistettiin, että suojia käytetään vain siinä tapauksessa, että asiakkaalla on oireita.

Myöhemmin ohjeistettiin, että myös muissa tilanteissa olisi hyvä käyttää suojia.

Kuntayhtymä antoi tänään uuden yhdenmukaisen ohjeen, jonka mukaan kaikkien hoivakodeissa vuorossa olevien hoitajien tulee käyttää suojaimia. Ohje otetaan käyttöön viikonlopun aikana.

Jotta suojia riittää kaikille, lähetettiin alueen hoivakoteihin täydennystä. Hoitajien käytössä on nyt kevyitä suunenäsuojaimia, FFP2 ja 3 -tyyppisiä suojaimia, sekä essuja, käsineitä ja desinfiointiaineita.

– Meillä on tänään aamulla lähtenyt kuormat kaikkiin meidän alueen hoivakoteihin. Nyt olemme sitten omien suojien varassa ja toivottavasti saamme niitä pian lisää, Pekkanen sanoo.

 
On muute kasvomaskit lisääntyny parissa viikossa. Jos pari viikkoo sitten kaupassa oli yhdellä oli ihme. Nyt tuli vastaan varmaa 20 maskien kaa.
Näkyi olevan apoteekissa myytävänä. Jostain ovat hankkineet.
 
Kirkkonummen prisma: 15:20 arviolta viidellä sadasta oli maski päässä. Muut käyskentelivät niinkuin perjantai-ostoksilla on tapana. Vanha muori papan kanssa yhdessä miettivät että tekisikö lohta vai porsasta lihatiskillä. Paljon oli 80v pariskuntia, saavatpa sitten molemmat jos on tullakseen virus.

Mietiskelin että onkohan kesäkuussa kaikilla jotain naaman edessä jos mielivät kauppaan. Koska siellä nuo leviää nyt.
 
Jos tuo maskiasia pysyy edelleen epäselvänä sähläyksenä, niin siirryn tähän malliin.


anonymous-mask.jpg
 
Niin, olisi tosi hienoa tietää miten tietoisesti Kiina käynnisti -ennennäkemättömät- rajoitustoimet ja syötti maailman eetteriin tietoa superviruksesta......kansalaiset huolllestuivat ja poliitikkoihin tuli painetta - paine siirtyi laitoksiin ja virkaportaisiin ja kekkerit olivat valmiit!!!!

Ja hetikohta Kiinan Johtaja totesi: Kiinaa ei voida syrjäyttää maailman päätöksenteosta, Kiina on otettava huomioon! TÄMÄ OSUI minun silmäni terhään kuin pärekattonaula.

Mulla on vähän toisenlainen käsitys.

Elän sellaisessa luulossa että Kiina ja USA kävivät pitkään monimutkaisia kauppaneuvotteluja. Ja että epidemia ehti alkaa ennen diilien allekirjoittamista. Ja että Kiina vaati ja sai joihinkin asioihin sellaisen klausuulin, ettei diilistä tartte pitää kiinni jos tulee jokin ylivoimainen este - niin kuin nyt vaikka pandemia. Ja että Wuhanin sulku oli vain Kiinan sisäistä matkustamista koskeva, joten sieltä laukkasi ulkomaille hirvee kööri kipeitä kiinalaisia joita ei suvaitsevaisissa maissa saanut testata, profiloida, vältellä... koska rasismi ja journanatsit.

Ja Kiina piti turpansa kiinni kunnes sopparit oli muotoiltu Kiinan eduksi + allekirjoitettu. Ja WHO piti turpansa kiinni niin pitkään kuin Kiina vaati/korruptoi turvat pysymään kiinni. Ja Kiina vaati/korruptoi WHO:lta passiivisuutta siihen asti kunnes muun maailman luvut menivät Kiinan julkaisemien lukujen yli.

Eli elän siinä foliohattukäsityksessä että wuhan-viiruksen alkuvaiheessa pistettiin tohtorit poseen ja turvat tukkoon keskushallinnon vaatimuksesta näiden kansainvälistä kauppaa koskevien neuvottelujen vuoksi. Ja annettiin pöpön levitä siihen ja vain siihen sasti, kunnes nimet olivat papereissa. Heti sen jälkeen oli kannattavaa huomata pöpö.

Kaikki tämä on tietenkin foliohattuilua, jolla ei ole mitään tekemistä sellaisten asioiden kanssa kuin vaikka kauppasopimusten allekirjoituspäivämäärät tms.



Itse en ylläty jos käy niin, ettei Kiinan tarvitsekaan pitää kiinni omista sitoumuksistaan koska pandemia.
 
Vielä niihin kiinalaisiin laboratorioihin liittyen. Ei sen viruksen todellakaan tarvitse olla laboratoriossa syntynyt mutta se voi olla siellä säilytetty ja sieltä levinnyt. Monia vaarallisempiakin tartuntatauteja on tallessa eri puolilla maailmaa. Neuvostoliitossa taisi joskus jopa päästä leviämään.

Jos kyseessä olisi demokratia niin asiat tutkittaisiin perin pohjin. Mutta kun kyseessä ei ole esimerkiksi Yhdysvallat tai EU vaan diktatuuri niin ei tutkita.
 
Sanovat että virus oli liikkeellä jo joulukussa, ellei jo syksyllä. Kiinalainen lääkäri joka toi asian julkisuuteen, oli kai liian vallaton poika kun sen turpa yritettiin tukkia.

Kyllähän siitä on tullut tietoa kansainväliseen mediaan jo joulukuussa.

Maanpuolustus.netissä asiasta keskusteleminen alkoi 7.1.2020. Silloin jäsen @ctg postasi epidemiaketjussa kommentti #187:n aiheesta. Sitä ennen oli keskusteltu rikollisten Kiinassa tahallaan levittämästä sikainfluenssasta. (Jota foliopipon kanssa voisi tällä hetkellä arvioida vähän eri näkökulmasta kuin silloin.)

Oma muistinvarainen ja siis epävarma käsitykseni: Pöpö on siirtynyt väestöön marras-joulukuussa 2019. Wuhanin terveydenhoitojärjestelmä huomasi asian aikaisintaan 2-3 viikkoa sen jälkeen joulukuussa 2019. Jos oikein muistan niin ensimmäiset kansainväliset maininnat taisivat ajoittua 30.12 tai 31.12 2019. Laajempi kansainvälinen huomio alkoi viikko sen jälkeen ja kasvaa yhä.
 
Viimeksi muokattu:
Vielä niihin kiinalaisiin laboratorioihin liittyen. Ei sen viruksen todellakaan tarvitse olla laboratoriossa syntynyt mutta se voi olla siellä säilytetty ja sieltä levinnyt. Monia vaarallisempiakin tartuntatauteja on tallessa eri puolilla maailmaa. Neuvostoliitossa taisi joskus jopa päästä leviämään.

Jos kyseessä olisi demokratia niin asiat tutkittaisiin perin pohjin. Mutta kun kyseessä ei ole esimerkiksi Yhdysvallat tai EU vaan diktatuuri niin ei tutkita.
Kiinassa asiat vaan ovat vähän vinksallaan, siellä on Sars päässyt 2 kertaa karkuun Pekingissä saman tasoisesta laitoksesta kuin Wuhanissa.
Tosin silloin kiinalaiset ottivat ne tosissaan ja saivat pysäytettyä nopeasti.
 
Seuran juttu FB:n yhdestä mielenvikaisimmasta keskusteluryhmästä. Mika Niikon maaliskuun alussa perustama yhteisö.


Ryhmän "keskustelun" taso on ollut jäätävää. Mm. muutama päivä sitten palstalla fantasioitiin mitenkä Marin, Ohisalo, Kulmuni ym. naisministerit tulisi taluttaa montun reunalle ja lopettaa niskalaukauksella. Moderoinnin tasosta kertonee, että tällaiset viestit saivat olla näkyvillä päälle puoli vuorokautta.

Jännä juttu, Seuran artikkelin jälkeen ryhmä on muutettu avoimesta yksityiseksi.

 
Back
Top