Koronavirus Suomessa

Vapaus ja vastuu on sitä että keräännytään yhteen ilman maskeja, kuormitetaan poliisia ja käyttäydytään muutenkin idioottimaisesti :ROFLMAO:

9adbdea49bbab4245bcce911e2df60965bc2d6981486c2101480be83ddd6dfa9.jpg
Ja heilutellaan Suomen lippuja, voi perkele.
 
Kiinniottoja miekkarissa.


Ja taas vaihteeksi journalistia leikkivä kylähullu pääsi tekemään läheistä tuttavuutta poliisin kanssa.

Katso liite: 48999
Olin tilaisuudessa jossa kiinni otetut tuotiin esiin ikäänkuin marttyyreinä, uskonsa puolesta kiinni otettuna. IMO idiotismista joutuu maksamaan ja se on täysin oikein.
P.s olen allerginen idiotismille joten tilaisuus jäi kesken...
 
Viettääkö uskontokunnan nuori nouseva polvi kovin sisukkaasti ramadania mm. Suomessa? Liekö ylipäätään Lännellä asuvilla tuo uskontotapa kovin ahtaasti tulkittu?
Lännessä monilla nimenomaan menee uskonnollisuus radikaalimpaan suuntaan. Radikalismin kautta otetaan hajurakoa moraalittomaksi koettuun länsimaiseen kulttuuriin, korostetaan oman ryhmän identiteettiä sekä hankitaan sisällön ja merkityksen tuntua muutoin usein ankeaan työttömän elämään. Lisäksi mitä toisen polven maahanmuuttajiin tulee, niin monilta heistä puuttuu henkilökohtainen kokemus vanhempien lähtömaasta, ja siksi heille herkästi kehittyy eräänlainen idealisoitu kuva sen maan kulttuurista, ja tästä syystä kynnys radikalisoitumiseen on monesti matalampi kuin ensimmäisen polven maahanmuuttajilla.
 
Vappu on tulossa.... odottakaahan kun punaliput marssii, niin saadaan kuulla Venäjän suunnalta, kuin Suomessa sorretaan työläisiä yms...
 
Viettääkö uskontokunnan nuori nouseva polvi kovin sisukkaasti ramadania mm. Suomessa? Liekö ylipäätään Lännellä asuvilla tuo uskontotapa kovin ahtaasti tulkittu?
Osa viettää, osa ei. Muslimeilla on se ongelma, että sosiaalinen kontrolli on aika tiukka. Siispä julkisesti sanotaan yhtä ja yksityisesti tehdään toista. Ramadanissa, kuten kaikissa islamin käskyissä, on takaportti. Sairaiden, vanhojen, lasten, ruumiillista työtä tekevien yms. ei tarvitse noudattaa paastoa, kuten ei myöskään niiden, jotka eivät siihen kykene. Esim. urheilijat monesti skippaavat paaston ja korvaavat sen jotenkin muuten. Pointti ramadanissa on hiljentyminen ja itsetutkistelu ja mietiskely. Se paasto on vain osa sitä. Vähän kuten ortodokseillakin pääsiäisen aikaan.

Ainoa islamin käsky, josta kaikkien muslimien aina ja kaikkialla täytyy pitää kiinni, on uskontunnustus (shahada), eli "Allah on ainoa Jumala ja Muhammed on hänen profeettansa". Tuon lisäksi vielä suositeltavaa on muistaa Tawhid eli ainut oikea usko Jumalan "ykseyteen" ja Shirk eli äärimmäisen vastustettava ajatus siitä, että Jumala tai Jumalan voima voitaisiin jakaa (eli yksikään profeetta, Jeesus erikseen mainittuna ei omaa omia voimia, vaan Jumala käyttää omaa voimaansa profeetan kautta). Näistä voisi lähteä uskontotieteilemään vähän lisää, mutta olkoon.

Yleensä ainakaan täällä napapiirillä olevilla 7-18(?) -vuotiailla muslimilapsilla ei ole viimeiseen 13 vuoteen tullut vastaan hirveän tarkkaa käsitystä islamista. Ne harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta tietää, että Allah on Jumala ja se tosi tärkeää. Samoin ne yleensä tietää, että Muhammed kertoi, mitä Jumala on käskenyt. Melkein yhtä moni tietää, että Koraanissa on kerrottu nämä asiat. Rukous on asia, joka tehdään aina silloin tällöin, ellei ole muuta tekemistä. Paaston melkein kaikki tietävät, mutta paremmin tiedetään paaston päätösjuhla, jolloin syödään hyvin ja saadaan lahjoja. Almut on monille tuttu juttu, mutta ei kovin tarkasti. Pyhiinvaelluksesta on monesti kuultu, koska serkun vaimon isän kaverin kaima on käynyt Mekassa.

Itselläni on se kuva reilun kymmenen kokemusten vuoden jälkeen, että muslimilapset ovat yhtä kiinnostuneet uskonnosta kuin kantasuomalaisten ev.lut.-seurakuntiin kuuluvatkin. Eli eipä juuri. Tosin erona kantasuomalaisiin on se, että ne osittain käyttävät uskontoa identiteetin määritykseen. Tämä kuitenkin johtuu mielestäni eniten siitä, että ne yrittävät paikantaa itseään vähintään viisiulotteisella identiteettikartastolla. Ja vaikka musliminuoret meillä tuntevatkin pientä yhteenkuuluvuutta, myös hajottavia tekijöitä on paljon. Etninen tausta sekä sosiaalinen asema. Eli miten tumma iho ja paljonko on fyrkkaa? Tuo pätee myös islamintulkintaan, eli esim. Kosovon albaaneilla on omat pontikkapannut ja ne syö jänistä, mitkä tavat taas olivat arabeille kauhistus, mutta somalit olisi jänistä voineet syödäkin. Yms. monta muuta juttua.

Paljon riippuu kodista, mutta useilla ne ovat tapamuslimeja, kuten meillä tapakristittyjä. Vertaan tätä mielelläni ortodokseihin tai lestadiolaisiin, eli kantasuomalaisen tapaluterilaisen mielestä nuo ovat tosi uskonnollisia, kun niillä on ikoni nurkassa tai monta lasta. Välttämättä nämä ihmiset eivät pidä itseään kovinkaan uskonnollisina. Eli ympäristö vie helposti mukanaan. Lisäksi muslimeissa kannattaa muistaa se, että osa niistä on ihan oikeasti lähtenyt karkuun sitä tiukkapipoisuutta. Eli ne eivät pidä kiinni uskonnostaan. Lisäksi tietysti nekin mamut, jotka haluavat olla muslimeita, mutta moderneja muslimeita ja pitävät enemmänkin kiinni uskonnon hengestä eivätkä ahtaasta ulkokuoresta.

Sitten eri asia ovat ne, jotka lähtevät rakentamaan omaa identiteettiään radikalismin kautta. Lapset/nuoret, jotka eivät kiinnity yhteiskuntaan ja halveksivat vanhempiensa yrityksiä sopeutua länsimaiseen järjestelmään (mitä se kenenkin osalta tarkoittaa). Tällöin yleensä seuraa konflikteja sekä vanhempien ja muun yhteisön sekä viranomaisten kanssa. Kun sitten joku tulee ja tarjoaa kauniin, puhtaan ja yksiselitteisen kuvan siitä, miten asioiden pitäisi mennä, niin siinäpä sitä ollaan.
 
Ja heilutellaan Suomen lippuja, voi perkele.

Hyvä, että heilutellaan. Isänmaallisuus, miten se sitten ilmeneekään, ei ole tänä päivänä esillä liiaksi. En mielelläni näe sitä omittavan tietyn aatteen taakse.
 
Hyvä, että heilutellaan. Isänmaallisuus, miten se sitten ilmeneekään, ei ole tänä päivänä esillä liiaksi. En mielelläni näe sitä omittavan tietyn aatteen taakse.
Niin. Vaikka tarkoitusperä ei olisi aina hyvä, niin miksi Suomen lippua pitäisi kritisoida.

En pidä siitä että Suomen lippu rinnastetaan pian vaikkapa leijonariipukseen tai vastaaviin. Monet naiset eivät kuulemma viitsi enää käyttää, koska liian persua tai öyhöä tai jotain.
 
Hyvä, että heilutellaan. Isänmaallisuus, miten se sitten ilmeneekään, ei ole tänä päivänä esillä liiaksi. En mielelläni näe sitä omittavan tietyn aatteen taakse.

No, tottakai isänmaallisuus on hyvä asia ja Suomen liput saisi liehua enemmänkin.
En vaan pysty löytämään mitään isänmaallisuutta noitten tyyppien toimista, kun mielestäni tässä tilanteessa sitä isänmaallisuutta on mennä valtiovallan ohjeiden mukaan ja yrittää koko kansana puhaltaa yhteen hiileen (eikä nyt ainakaan järjestää kokoontumisia).

Mielestäni nämä idiootit häpäisevät Suomen lipun.

Vertaan tätä siihen, että tulisi liikekannallepano ja miehet jotka ei haluaisi puolustaa Suomea liehtuttelisivat suomen lippuja toreilla kun ei vaan kiinnosta tai että arvellaan että eihän se venäjä meille vaarallinen ole ja sittten ollaan olevinaan vielä isänmaallisia.

Edit. Loppuun voi sitten muistella sotilasvalaa.
 
Viimeksi muokattu:
Niin. Vaikka tarkoitusperä ei olisi aina hyvä, niin miksi Suomen lippua pitäisi kritisoida.

En pidä siitä että Suomen lippu rinnastetaan pian vaikkapa leijonariipukseen tai vastaaviin. Monet naiset eivät kuulemma viitsi enää käyttää, koska liian persua tai öyhöä tai jotain.
Hyvä pointti! Tuosta tulikin mieleen, että taidan laittaa mutsivainaan Lotta-Svärd -mitalin (leijonakuvio) kaulaan ja jos joku vittuilee, niin saapahan opetuksen :mad:
Myös jääkäri-isoisäni puolesta.
 
BLM-liput olisi pitänyt olla?

Ja minkä takia ulkona pitäisi olla maskit? Korona keväällä 2020 oli tuhat määrin blm-miekkarissa, emmekä kuolleet.
Mukana oli vieläpä kaksi mätämunaa Helsingin poliisista. Nyt ne samat (?) mätämunat olivat kuskaamassa mielenosoittajia putkaan? Meni vain vuosi :D :D :D

Olisiko aika oppia että poliisien ei kuulu osallistua mielenosoituksiin ellei asia heitä suoraan koske. Palkan puolesta ja lakot minä ymmärrän.
 
Back
Top