Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Koulutetaanko varusmiehiä turhiin tehtäviin?

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Huhta, 06.02.2017.

?

Onko varusmieskoulutuksessa turhia palvelustehtäviä?

 1. Kyllä

 2. Ei

 3. En tiedä / Haluan vain nähdä äänestyksen tulokset

Tulokset näkyvät vasta äänestyksen jälkeen.
 1. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,705
  Tykkäykset:
  3,453
  Pisteet:
  316
  Lääkintämiehet varmaankin osallistuisivat kurssiltaan eri yksiköiden harjoituksiin. Tarkoituksena nimenomaan harjoitella toimintaa tilanteenmukaisesti.

  Spollit taas harjoittelisivat siinä sodan ajan kokoonpanossaan eli komppanian tai joukkueen vahvuisena osastona. Luonnollisesti osallistuisivat esimerkiksi suurempiin harjoituksiin koulutusaikana.


  Kun mehunkanto ja porttikopissa piereskely jätetään pois ja koko varusmiesaika käytetään tehokkaaseen koulutukseen saavutetaan huomattavasti korkeampi suorituskyky.
   
 2. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  337
  Tykkäykset:
  367
  Pisteet:
  36
  Mitä tällä voitettaisiin nykyiseen järjestelmään verrattuna?


  Ehdottamassasi vaihtoehdossa mehunkannon ja piereskelyn siis hoitaisivat oikeata palkkaa nauttivat henkilöt? Resurssien tehokasta käyttöä?

  En kuitenkaan väitä, etteikö koulutusta voisi tehostaa- ainahan siinä on parannettavaa. En vain oikein ymmärrä miten mainitsemasi koulutuksen keskittäminen olisi tehokkaampaa vrt. nykyinen malli, jossa toimitaan ja eletään "sotakomppania" kokoonpanossa.
   
 3. Mainos 4. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,705
  Tykkäykset:
  3,453
  Pisteet:
  316
  Asia on pohjimmiltaan varsin yksinkertainen. Spollia voi pitää väijyssä tai spollia voi kouluttaa. Lämäri voi kantaa veksissä mehua tai lämäriä voi kouluttaa.

  Kakun voi joko säästää tai syödä.

  Eikä ammattimaistuminen olisi pelkästään paha asia. Käytännössä perushoitaja voi tehdä paljon sellaista mihin pikakoulutetun varumiehen kyvyt ei riitä (neljän viikon kurssi vs. kolmen vuoden koulutus). Jos vartiotehtävissä käytettävät spollet korvataan ammattisotilailla ja vartijoilla, niin niitä tuskin on samoja määriä kuin varusmiehiä. Esimerkiksi tehtaiden ja muiden tuotantolaitosten portilla on yleensä vartiossa vain yksi mies kun taas varuskunnan portilla on 2-3 varusmiestä.

  Jos en ihan väärin muista, niin lääkintämiesten ja spollien kurssin pituus on noin kuukauden verran. Jos kurssi on 7-10 kuukautta pitkä niin siellä ehditään kouluttaa enemmän ja perusteellisemmin asioita. Toki nykymallissakin lämäreitä ja spolleja koulutetaan kurssin jälkeen, mutta 8 tuntia viikossa on paljon vähemmän kuin 50 tuntia viikossa. Sodan ajan tehtävissä yksikään haavoittunut ei pelastu sen takia, että lämäri toimii veksin sairaala-apulaisena. Spetsnaz taistelijoita ei myöskään löydetä ja tuhota sen avulla, että on käytetty 800 tuntia kulkulupien tarkastamiseen ja käden vetämiseen lippaan.

  Eikä tuo idea siitä, että sotilaspoliiseja voitaisiin puhtaasti kouluttaa sodan ajan tehtäviin, ole pelkkää yksityisajattelua tai spekulointia.

   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
  Aarne1 tykkäsi tästä.
 5. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,608
  Tykkäykset:
  4,641
  Pisteet:
  1,286
  Tarkoitatko, että koirien määrä yksityisen turvallisuusalan käytössä lisääntyisi? Miksi näin kävisi?

  Jos olen käsittänyt oikein, niin tottelevaisuustarkastus on äärimmäisen tiukka koiralle, eikä markkinoilla ole paljoa kysyntää koiralle vartiointipalvelujen yhteydessä. Tämän vuoksi intressi koiran hankintaan ja kouluttamiseen on yksittäisen vartijan kannalta hyvin pieni, kun koiraan täytyy uhrata huomattavia määriä sekä rahaa että vapaa-aikaa ilman mitään takeita mistään. Koira ei ehkä läpäisekään tottelevaisuustarkastusta. Tai työnantaja ei ole kiinnostunut koiran "palkkaamisesta". Jos koira päätyykin työkäyttöön, niin vartiointialan työehtosopimus takaa ohjaajalle tasopalkan päälle 10% koirakorvauksena. Muutama satanen kuussa kattaa ehkä nipin napin koirasta aiheutuvat rahalliset menot, mutta ei koulutukseen uhrattavaa aikaa.
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 6. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,003
  Tykkäykset:
  1,278
  Pisteet:
  636
  Veikkaukseni mukaan ei todennäköisesti lisäänny koirien käyttö perinteisissä vartiotehtävissä, mutta erikoisetsinnässä lienee jo nyt tarpeita. Koirankoulutukseen täytyy panostaa, mutta tasotestaukset (tottelevaisuus/hallinta/ilmaisu yms) ei poikkea vaativuudellaan esim. kilpakoirien kokeista/kisoista. Tässä ei siis ole kyse perinteisestä vartioinnista, omasuojasta ja siinä mahdolliseen voimankäyttöön liittyvistä koiratehtävistä. Näihin kuononkäyttötehtäviin ei vartijakoulutuksen saanut henkilö yksin pysty, ellei ole supermiehen hajuaisti :D Tarkoitan että tulee uudenlaisia tarpeita (firmalle laskutettavaa koiratehtävistä?). Enempää en tätä voi valaista kun en ole alalla, kunhan "veikkailen" :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 7. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  337
  Tykkäykset:
  367
  Pisteet:
  36
  Ammattimaistuminen olisi pelkästään positiivinen asia- puhuttaessa myös muista, kuin lämärin tai sopllen tehtävistä.

  Esittämäsi malli olisi parempi, jos mietitään kokonaisuutta koulutuksen kannalta- en tosin vieläkään lämpene tuohon keskitettyyn koulutukseen. Pari "muttaa" tuossa kuitenkin on; nykyään on karsittu varuskuntien terveysasemilta 24/7 hoitaja päivystys, joka hetki sitten oli olemassa; koska raha.... terveydenalan ammattilainen/ vartija olisi varmasti tehokkaampi työssään, mutta uskon rahoituksen reaaliteetittien tämän estävän.

  Edelleenkin painotan myös toimimista sotakomppanian kokoonpanossa; esim. lääkintämiesten tulee hallita niksit ja temput, joita oman ryhmän/ joukkueen/ komppanian taistelut, vartioinnit, siirtymiset, viestiyhteydet, yms. muut yllätystilanteet vaativat oman toimialan lisäksi. näihin kuperkeikkoihin ei yleensä pelkät harjoitukset riitä, vaan siihen tarvitaan aikaa myös harjoitusten ulkopuolelta- oman joukkonsa mukana.
   
 8. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  251
  Tykkäykset:
  393
  Pisteet:
  16
  Olkaa huoletta, lämärit tekevät palveluksensa aikana myös muutakin kuin kantavat mehua. SA-joukon perusterveydenhuoltokin pitää hallita.
  Spollareille vartiotoiminta on muutakin kuin puomivartiolla lupien kyselyä, heitä koulutetaan myös vartiovuorojen aikana.
   
 9. Aarne1

  Aarne1 Luutnantti

  Liittynyt:
  13.01.2017
  Viestejä:
  357
  Tykkäykset:
  259
  Pisteet:
  36
  Veksin lämärit voisi korvata sh-opiskelijoilla? Porttivahdit vartija-opiskelijoilla? Ammattilaisten opastuksessa ja vastuussa tietenkin.
   
 10. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,608
  Tykkäykset:
  4,641
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka Atlantin takana onkin vähän toisenlainen turvallisuuskulttuuri, niin minä veikkaan, että meillä on vielä pitkä matka pommikoiriin, aseistettuihin vartijoihin ja metallinpaljastimiin. Yksittäistapauksen jälkeen aletaan harvoin hetkuilla kovin pahasti, meilläkin oli Myyrmanni 02 ja Sello 09, mutta mitä tapahtui? Ei mitään näkyvää. :)
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 11. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,003
  Tykkäykset:
  1,278
  Pisteet:
  636
  Lähivuodet näyttää mihin suuntaan mennään. Mehän elämme lintukodossa toistaiseksi, eikä edes anargistit itsenäisyyspäivinä pommeja kantele. Pitää muistaa että ruutia sisältävät ilotulitteetkin voivat aiheuttaa suuria ihmismassojen keskellä, vaikkapa urheilutapahtumissa. Yksittäistapauksiahan nämä aseet koulussakin ovat olleet, kuten Myyrmanni & sello tapauksetkin. Samoin suuren luokan kansainvälisiä tapahtumiakin on meillä harvoin. Laivoja ja junia ei pahemmin ole ase- tai pommimiehet häirinneet. Ei Vielä....
   
 12. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  251
  Tykkäykset:
  393
  Pisteet:
  16
  Millä toimivaltuudella, minkä lain mukaisilla nämä ehdottamasi vartijaopiskelijat toimisivat? PV voi käyttää vartiointiliikkeiden vartijoita, mutta silloin vartijat toimivat LYT:n mukaisilla valtuuksilla, sen mukaan mitä toimeksiantosopimuksessa on sovittu. Sotilaspoliisien toimivaltuus tulee ihan eri laista. Kulunvalvontaa liittyy muutakin pelkkien kulkulupien tarkastaminen.
  Vartijaopiskelija ei voi tehdä itsenäisesti töitä.
  Varusmiessotilaspoliisin kulunvalvontapaikoilla suorittama vartiointi on osa heidän koulutusta SA-tehtävään.

  Taas yksi kuolleena syntynyt idea.

  Lämärien työ PV:n terveysasemilla on jotain muuta, kuin mitä sh opiskelija tarvitseee työharjoittelulta. Veksi on varmaan lempinimi varuskuntasairaalalle, jollaista ei taida olla enää missään joukko-osastossa.

  Taas yksi kuolleena syntynyt idea.
   
 13. Valmius

  Valmius Kersantti

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  251
  Tykkäykset:
  393
  Pisteet:
  16
  Ei tarvitse mennä kuin Tallinnaan, niin voi nähdä pistoolin vartijan vyöllä. On vain ajan kysymys, milloin esim laivaliikenteeseen iskee joku "masentuntunut ja rasismista turhautunut henkilö".
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Aarne1

  Aarne1 Luutnantti

  Liittynyt:
  13.01.2017
  Viestejä:
  357
  Tykkäykset:
  259
  Pisteet:
  36
  Kiitoksia palautteesta.
   
  Valmius tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu