Kranaatinheittimistö

nurmipora

Kersantti
Amoksen paino 26t kun mjölner painaa 6-8 t varustuksesta riippuen. En ole asiantuntija mutta eikös tommonen menis jopa vanhan pasin kyytiin.
 

nurmipora

Kersantti
Nyt tuli virhe. Toi 26 t nyt on tietysti alustan kanssa.
 

J0h1F

Eversti
Venäjä harjoittelee järeillä 240 mm 2S4 Tjulpan -kranaatinheittimillään Viron lähellä. Nämä ja järeät 203 mm 2S7M Malka -telakanuunat aktivoitiin reservistä viime vuoden puolella jossain määrin yllättäen.

Alkuperäinen venäjänkielinen lähde:
http://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12137035
Ei tainnut mennä tämäkään Venäjällä ongelmitta (saatika ilman ihmishenkien menetystä). Viime vuoden keväältä Youtubessa on video kyseisen heittimen putkiräjähdyksestä:
Liekö kranaatit olleet jo vähän hapantuneita, vai mikä tuon on mahtanut aiheuttaa?
 

Stokes

Luutnantti
Pelkkä kranaatin happaneminen ei voi olla syynä. Jotta putkiräjähdys tapahtuu täytyy kranaatin, yllättäen, räjähtää. Kranaateissa oleva räjähdysaine ei muutu herkemmäksi vaikka sitä jemmaisi varastoissa vuosikymmeniä, näinhän Suomessakin toimitaan. Paras arvaukseni on sytyttimen toimintahäiriö, kaksoislatauksesta Tulppaanilla tuskin on pelkoa.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Puhelimen näytöllä näyttää joltain kartiomalliselta. Paha kyllä sanoa mikä tuo oli mutta suoraan tuonne perälle se lentää ja pum
 

ctg

Ylipäällikkö


STC DELTA presents for the first time its multitask modular platform - 4X4 armored vehicle DIDGORI MEOMARI with 120 mm mortar module.

The new weapon system in based on the Didgori meomari modular vehicle platform and is fitted with a hydro-pneumatic mechanism for the 120mm mortar on the back. When deployed, the mortar is facing the back of the Meomari and also depploys a base-plate which sends recoil energy in the ground when the mortar is fired.
https://www.armyrecognition.com/idex_2019_news_official_online_show_daily_partner/idex_2019_stc_delta_presents_its_didgori_meomari_with_120mm_mortar_module.html
 

Norsu

Kersantti
Tulpanin räjähdyksessä kun laittaa videon nopeudeksi 0.25x näkyy kartiomainen esine tippuvan taivaalta. Esine pyörii ilmassa villin näköisesti ja näyttää osuvan heittimen viereen tai telojen kohdalle. Ajoitus on lähes täydellinen räjähdyksen kanssa.
 
Top