KRP operaatio Turun saaristossa

f4f27638185249d9a8de079b5f67307c.png


Krp ei ole kommentoinut, liittyykö Airiston helmi tutkittavina oleviin rikosepäilyihin. HS ei myöskään ole tavoittanut Airiston Helmen edustajia kommentoimaan asiaa.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja Sami Nurmi sanoo, että ”Airiston Helmi ei ole millään tavalla Puolustusvoimien agendalla tai seurannassa. Minulla ei ole tietoa eikä kommentoitavaa, poliisi tiedottaa.”

Epäily rahanpesusta ja pimeästä työvoimasta
Krp:n tietojen mukaan suomalaisen osakeyhtiön epäillään pesseen rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa.

Krp:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi lauantaina, että törkeän rahanpesun ja törkeän veropetoksen lisäksi epäillään törkeää kirjanpitorikosta. Lisäksi pienempinä rikoksina epäillään tapahtuneen työeläkevakuutusmaksupetoksia.

https://www.hs.paskamedia.fi/kotimaa/art-2000005837477.html

HS:n lentokieltoalue kartta on erikoinen, kun vertaa MTV:n uutisointiin..

"Alueen pohjoisraja kulkee hieman Paraisten pohjoispuolella ja eteläraja Korppoo–Nauvo-linjan eteläpuolella. Karkeasti arvioituna alue on kooltaan noin 20 x 30 kilometriä."
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/ar...yli-puolen-vuoden-tutkinta/7084012#gs.RgXA0U8
 
Se että Airiston Helmi ei ole PV;n tarkkailussa ei tarkoita ettikö se olis muun viranomaisen silmätikkuna.

Se, että Airiston Helmi ei ole PV:n tarkkailussa heidän oman ilmoituksensa mukaan, ei tarkoita, etteikö se olisi PV:n tarkkailussa. Sotilaan työhön kuuluu valehtelu maan edun niin vaatiessa.
 
Totta kai tämä on "vain poliisioperaatio". Eikös Korean sitäkin oikeastaan ollut sellainen?
Mutta hyvä, että nyt lyödään ja kovaa. Tietyllä tauolla saatetaan nyt ymmärtää vihje.
 
"Myös Puolustusvoimien henkilöstöä osallistuu operaatioon, kertoo Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Sami Nurmi. Hän ei halua kertoa, minkä verran sotilaita on mukana operaatiossa.

”Se ei ole oleellinen kysymys. Meillä on tiettyä asiantuntemusta”, Nurmi sanoo ja kertoo, että epäiltyihin rikoksiin tai tutkinnan kohteisiin liittyvistä asioista tiedottavat poliisiviranomaiset."

Mielenkiintoista... Mitä asiantuntemusta puolustusvoimilla voi olla talousrikoksiin liittyen? ;)
 
Se mitä tiedetään ei oikein istu talousrikostutkintaan ainakaan perinteisessä mielessä.

Talousrikostutkintaa käytetään hyvin perinteisesti sellaisen laajemman rikollisuuden tutkinnan ytimenä, missä eniten viranomaisia kiinnostava toiminta on suojattu viranomaisilta ja tutkinnalta niin tehokkaasti ettei siihen päästä käsiksi.

Viranomaiset olivat varmaan kiinnostuneimpia Al Caponen murhista, salamyynnistä, ryöstöistä, pahoinpitelyistä, uhkaamisista... mutta pääsivät äijään ja hänen organisaatioonsa kiinni vero- eli talousrikollisuuden kautta.

Yhdysvalloissa moni iso juttu - myös maan turvallisuuteen liittyvä - on ymmärtääkseni lähtenyt aukeamaan siksi, että joku on rikkonut postilainsäädäntöä.

Jos matkailualan yritys omaa pohjattoman kassan, ei omaa toimintaa eikä tuloja, ei ole missään kontaktissa matkailuun jne. niin viranomaisilla on silloin erittäin perusteltu syy olettaa, että kyse on vähintään rahanpesusta.

Jos jonnekin ilmaantuu vaikkapa rakennelmia, mutta rakentamisesta ja työllistämisestä ei löydy vaadittuja tietoja, niin viranomaisilla on perusteltu syy epäillä pimeän työvoiman käyttöä.

En hämmästyisi jos asian etenemisessä tulisi vastaan myös rakennus-, palo-, ympäristöturvallisuus- tms. valvontaan liittyviä seikkoja, jätteiden käsittelyyn, rakennusten energiatehokkuusvaatimuksiin, ilmanvaihtoon, sisäilman laatuun, kirjanpitovaatimuksiin, elintarvikevalvontaan (matkailuyritys, pitää täyttää normit)... liittyviä juttuja.

Sanotaan nyt vaikka niin että jos matkailualan yrityksen pakastimessa olisi pilaantuneita tai alkuperältään epäselviä elintarvikkeita, niin kyllähän viranomaisten olisi pakko selvittää asiaa tosi kauan ja huolella ihan matkailijaparkojen terveyden takia. Elintarvikehygienia on tärkeä asia. Ja kun Suomessa vaaditaan kortti joka asiaan, niin täytyyhän esim. se selvittää, että ovatko matkailuyrityksen elintarviketyöntekijät suorittaneet hygieniapassit.

Sitä en tiedä, että minkä byrokratian piiriin esim. luvaton ruoppaaminen menisi, mutta hyvähän sekin on selvittää että onko sellaista ollut ja jos niin kenen vastuulla.
 
Keissi saa koko ajan uusia ulottuvuuksia ja entistä enemmän näyttää siltä, että talousrikostutkinta on sumuverho jollekin muulle.
 
HS:n lentokieltoalue kartta on erikoinen, kun vertaa MTV:n uutisointiin..

"Alueen pohjoisraja kulkee hieman Paraisten pohjoispuolella ja eteläraja Korppoo–Nauvo-linjan eteläpuolella. Karkeasti arvioituna alue on kooltaan noin 20 x 30 kilometriä."
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/ar...yli-puolen-vuoden-tutkinta/7084012#gs.RgXA0U8
Tuossa on virallinen rajoitus:

TEMPO RESTRICTED AREA EFR1105 ESTABLISHED AND ACT. AREA LATERAL LIMITS 6020N02138E 6018N02231E 6008N02227E 6005N02134E 6020N02138E. FLYING WI TEMPO RESTRICTED AREA FORBIDDEN
LOWER: SFC UPPER: 10000FT AMSL
FROM: 22SEP18 0500 TO: 24SEP18 1500 EST (A2462/18)
 
Tuossa on virallinen rajoitus:

TEMPO RESTRICTED AREA EFR1105 ESTABLISHED AND ACT. AREA LATERAL LIMITS 6020N02138E 6018N02231E 6008N02227E 6005N02134E 6020N02138E. FLYING WI TEMPO RESTRICTED AREA FORBIDDEN
LOWER: SFC UPPER: 10000FT AMSL
FROM: 22SEP18 0500 TO: 24SEP18 1500 EST (A2462/18)
Piirrä kartalle..
 
Räjähtävää..:ROFLMAO:
En yhtään epäilisi etteikö erään salaisen pv:n organisaation henkilöstöä olisi kuvioissa mukana. Lisäksi varmasti henkilöresursseihin on tarvetta eli kohteen suojaushommelia. Koko keissi haisee kilometrin päähän. Maanviljelijä oli käännytetty karhun? toimesta pois lähialueelta. Miksi? Pelkäsikö poliisi että maanviljeli käy tuhoamassa kuitteja? Ei varmastikaan.
 
Edelleenkin mietin sitä varmaankin noin 300 jalassa lentänyttä casaa että olisiko mahdollisesti liittynyt tuohon kuvioon jollain muotoa? Ei tietoa oliko normi casa tai viestikoelaitoksen versio mutta en ole törmännyt, että casalla lennettäisiin maha "puidenlatvoja viistäen".
Dragon Shield varmaan napannut siellä viestintää.
En näe Casalla muuta käyttöä ellei sitten rajan erikoistoiminta ole suorittanut HILO hyppyjä johonkin kohteeseen. :cool:
 
Back
Top