KRP operaatio Turun saaristossa

KRP:n kommenttin
1700-luvulla rakennettiin bastioneja sirpalesuojiksi. Tuohon yksi kranaatti ja ukot lakoaa useiden aarien alalta. Kyllä se on näkö- ja sirpalesuoja pikaista maahanlaskua varten, sano minun sanoneen..
007 kuuraketissa oli tulivuori jonka suusta mentiin sisälle maanalaisiin hangaareihin. Veikkaisin jotain vastaavaa. Ties mitä helvetinkonetta sieltä nousee kun Putin adjuntanttinsa kantaman salkun sisältämää punaista nappia painaa. Olisiko myös rakennettu anteeksi louhittu maanalainen sukellusvenetukikohta? Suuaukko tietenkin jossain pinnan alla. :cool:
 
Tämän säikeen kommentissa kerrotaan, että kyseessä on vallitus, jolla ruopattu maa-aines estetään valumasta takaisin mereen. Laituriin oli tehty syvä väylä.

Komppaan tätä. Meillä muinoin, kun mökkirannasta imuruopattiin mutaa pois, piti rannalle kaivattaa tuon tapaiset vallit, joiden sisään ruoppausmoska pumpattiin. Kiintoaines jäi vallien sisään ja vesi valui pois.
 
Hyvä veli tai Veli hyvä; toistakymmentä kilometriä on naurettavan lyhyt matka sotilasasioisssa.

Kovasti on Veli Venäläinen tykännyt valvontakameroista; tuon katetun ja naamioidun uima-altaan & ympäristön valvomiseen tarvitaan kameroita oikein kolme kappalein..
2fcccad9ebb848469b9cf01c8bc227b8.jpg
Kamerat nyt ei kerro juuri mitään.

Mun kiinteistö on kaatopaikka tuohon nähden ja omistan valvontakameroita 5kpl.
Luulenpa että kaikki rahamiesten mökit ja asunnot on useilla kameroilla suojattu. Ei ne nykyään ole pankkien ja viranomaisten yksinoikeus. Halvimmat järjestelmät on muutamia satasia
 
yle.fi
Jättioperaatio Turun saaristossa näyttää kohdistuneen julkisuudessa aiemminkin olleeseen kiinteistöyhtiöön – tällainen on Airiston Helmen kirjava tausta
Airiston Helmi on tehnyt useilla miljoonilla euroilla kiinteistökauppoja Varsinais-Suomessa. Yhtiön taustalla vaikuttaa venäläismies, jolla on myös Maltan kansalaisuus.
Keskusrikospoliisi
23.9.2018 klo 15:15
13-3-10418954.jpg

Viranomaisten pakettiauto oli pysäköinyt Paraisten Ybbersnäsintiellä sijaitsevan rantakiinteistön pihaan sunnuntaina.Kirsi Kanerva / Lehtikuva
13-3-8841412.jpg

Jyri Hänninen

Jaa artikkeli Facebookissa86
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Varsinais-Suomessa nähtiin viikonloppuna poikkeuksellinen poliisi- ja viranomaisoperaatio. Operaatiota johtaneen Keskusrikospoliisin mukaan kyse on talousrikoksiin liittyvistä kotietsinnöistä.
Poliisi ei ole vahvistanut, mitä yhtiötä tai keitä henkilöitä tutkinta koskee. Tutkinnanjohtaja Markku Ranta-aho kertoi Ylelle sunnuntaina vain, että kyse on tutkinnasta, jossa selvitetään epäiltyjä talousrikoksia ja epäiltyä laajaa, kansainvälistä rahanpesua.
Ainakin osa kotietsinnöistä näyttää kuitenkin kohdistuneen Turun saaristossa miljoonakauppoja viime vuosina tehneeseen kiinteistöyhtiöön.
Ylen haastattelemiensilminnäkijöiden ja mediatietojen (siirryt toiseen palveluun)mukaan lukuisia poliiseja on nähty ainakin Paraisten Ybbersnäsintiellä sijaitsevalla rantakiinteistöllä ja Turun saaristossa sijaitsevalla Säkkiluodolla. Kiinteistöt omistaa Airiston Helmi -niminen yritys.
Ylen MOT:n selvitys kertoo, että yhtiön omistajien ja hallitusten jäsenten taustalta aukeaa laaja yritysverkosto muun muassa Puolassa, Virossa ja Italiassa.
Airiston Helmen maakaupat strategisesti tärkeillä alueilla ovat olleet aikaisemminkin julkisuudessa muun muassa Iltalehden (siirryt toiseen palveluun)ja Ylen ruotsinkielisen tutkivan toimituksen Spotlightin jutuissa.
Spotlightin tutkiessa yhtiötä sattui myös erikoinen tapahtuma. Kun toimitus kuvasi Paraisilla sijaitsevaa kiinteistöä lennokkiin liitetyllä kameralla jäältä, putosi lennokki äkkiä. Toimitus onnistui saamaan pudonneen dronen takaisin, mutta siihen kiinnitetty kamera oli poissa.
Miljoonilla tontteja Turun seudulta
Airiston Helmi on Maanmittauslaitoksen tietojen mukaan ostanut ja myynyt vuosien 2007 ja 2014 välillä maa-alueita Turun saaristosta noin 9,2 miljoonan euron arvosta.
Kohteet sijaitsevat Nauvossa, Korppoossa, Paraisilla, Länsi-Turunmaalla ja Houtskarissa.
Airiston Helmi on pääasiassa ostanut tontteja. Vuonna 2014 se kuitenkin myi yksityishenkilölle Paraisten Hiekkarinteellä sijaitsevan suuren tontin 4,5 miljoonalla eurolla. Kiinteistörekisteristä ei käy ilmi, kenelle tontti myyntiin.
Yhtiön omistuksessa voi olla vielä tätäkin enemmän maa-alueita. Kiinteistörekisterin kautta saa tiedot vain suorista maakaupoista. Jos Airiston Helmi on ostanut esimerkiksi yhtiön, jonka hallussa on maa-alueita, eivät tiedot selviä maakaupparekisteristä.
Yhtiö teki vuonna 2017 yli 300 000 euron tappion. Jo sitä aiemmin yhtiö on muutenkin tehnyt vuodesta toiseen vain tappiota.
13-3-10418248.jpg

Poliisin pakettiauto tukki Paraisten Ybbersnäsintiellä sijaitsevalle rantakiinteistölle johtavan tien lauantaina.Kirsi Kanerva / Lehtikuva
Venäläismiehellä myös Maltan passi
Airiston Helmi on perustettu syksyllä 2007. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin silloin vuonna 1964 syntynyt venäläistaustainen mies. Hän on ollut yhtiön hallituksen jäsen koko sen toiminnan ajan.
Suomen kaupparekisteriin toimitettujen asiakirjojen mukaan venäläismiehellä on myös Maltan kansalaisuus. Tieto Maltan myöntämästä kansalaisuudesta käy ilmi myös Maltan virallisessa lehdessä julkaistusta ilmoituksesta.
Välimeren saarivaltiota Maltaa käytetään usein hyväksi verosuunnittelussa ja suoranaisessa veronkierrossa.
MOT:n tietojen mukaan venäläismies ei kuitenkaan ole yhdenkään maltalaisen yhtiön johdossa. Tieto on tarkistettu Paratiisin papereiden tietovuodosta, joka sisältää laajasti aineistoa Maltan kaupparekisteristä.
Omistusketju kulkee Italiaan
Kuka siis omistaa Airiston Helmen? Kaupparekisteritietojen mukaan syksyyn 2016 asti suomalaisyhtiön omisti puolalainen yhtiö.
Puolan kaupparekisteristä hankittujen tietojen mukaan kyseisen puolalaisyhtiön ainoa osakas on Airiston Helmen venäläinen hallituksen jäsen.
Viimeinen osakastieto yhtiöstä on peräisin marraskuulta 2016. Tuolloin yhtiölle oli tullut uusi omistaja, italialainen yhtiö. Ylen MOT ei ole kyennyt selvittämään italialaisen yhtiön omistajaa tai omistajia.
Airiston Helmen hallituksessa on jäsenenä vuonna 1955 syntynyt italialaismies.
Asiakirjojen mukaan Airiston Helmen yhtiökokous oli järjestetty Italian Bresciassa. Kokouksia on järjestetty myös Pietarissa.
Yhtiön johtajilla on kuitenkin laajoja yhteyksiä myös Viroon ja Puolaan.
Useita yhtiöitä Puolassa
Airiston Helmen pääomistajana vuonna 2016 ollut venäläismies on toiminut hallituksen jäsenenä ainakin viidessä puolalaisessa yhtiössä. Yhtiöistä kaksi toimii edelleen.
Puolan kaupparekisterin mukaan venäläismies myös omistaa yhtiöt. Talouslukujen perusteella niillä on ollut vain vähän toimintaa.
Airiston Helmen hallituksen varajäsenenä on toiminut vuonna 1964 syntynyt puolalaismies. Puolan kaupparekisterin mukaan hän on toiminut johtotehtävissä seitsemässä puolalaisessa yhtiössä. Virossa puolalaismiehellä on prokura eli edustusoikeus kolmeen yhtiöön ja neljännessä hän on hallituksen jäsenenä.

https://yle.fi/uutiset/3-10418932
 
Googlailin vähän tiedotusvälineitä maailmalla. Kiinalainen Xinhua on noteerannut uutisen. USA ja Eurooppa ei. Myöskään TASSin ja Sputniknewsin sivuilla ei ole mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Mietin tuossa itsekseni, että olisiko noiden helikopterikenttien yhtenä tarkoituksena kiertää Venäjän vastaisia pakotteita?

Näiden pimeiden helikopterilentojen avulla Putinin lähipiiriin kuuluvat rikkaat venäläiset pääsevät helposti EU-alueelle ilman minkäänlaisia rajamuodollisuuksia...
 
Paljonko noita ratsattavia kohteita olikaan? Erittäin haasteellista muuten noissa olosuhteissa suorittaa etsinnät samanaikaisesti. Olisiko 2 NH:ta sekä 2-3 Super Pumaa laskenut saarille ryhmän rajan valmareita ja näiden päälle KRP:n ukkoja suorittamaan etsinnät? Tuollaisilla saarilla piisaa varmistamista ennen kuin varsinainen tutkinta saadaan tehtyä.
 
Paljonko noita ratsattavia kohteita olikaan? Erittäin haasteellista muuten noissa olosuhteissa suorittaa etsinnät samanaikaisesti. Olisiko 2 NH:ta sekä 2-3 Super Pumaa laskenut saarille ryhmän rajan valmareita ja näiden päälle KRP:n ukkoja suorittamaan etsinnät? Tuollaisilla saarilla piisaa varmistamista ennen kuin varsinainen tutkinta saadaan tehtyä.
17 kohteesta oli jossain juttua
 
Mietin tuossa itsekseni, että olisiko noiden helikopterikenttien yhtenä tarkoituksena kiertää Venäjän vastaisia pakotteita?

Näiden pimeiden helikopterilentojen avulla Putinin lähipiiriin kuuluvat rikkaat venäläiset pääsevät helposti EU-alueelle ilman minkäänlaisia rajamuodollisuuksia...

Voisiko se olla tämä. Eli jos pakotelistalla ollut oligarkki haluaa matkustaa EU-alueelle, niin veneellä Pietarista Airiston Helmeen ja sieltä nouto latvialaisella helikopterilla Schengen alueelle?
 
  • Tykkää
Reactions: KIM
Back
Top