Kun Pitäjän Erkkiä tarvitaan

Roope Ristintekijä kirjoitti:
Huollolla on oltava hiukan tehokkaammat laitteet kuin pelkkä ajuton sisätilalämppäri. Itse asiassa samalla hinnalla saadaankin teho-hyötysuhteeltaan parempia laitteita, jotka on tehty nimenomaan kuivaustarkoituksiin. Eikä yhden makuupusiin kuivaamiseen kannata huollon edes panostaa. Isommissa mittakaavoissa siellä toimitaan.

Eiköhän paikallisjoukkojen huoltokomppaniat voi tukeutua suhteellisen hyvin rakennettuun infraan. Pieneltäkin paikkakunnalta löytyy sen verran aaltopeltihallia, että poikkeusolosuhteissa niihin saahaan ajettua korjattavaa kalustoa sekä soppatykit jne..
 
Perustin tuonne Taktiikka ja Strategia alueelle uuden ketjun aiheesta Turvallisuusjoukot.

http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=1355
 
Tuostakin koulutuksesta alkaa olla yhtä paljon variaatioita kuin kouluttajiakin. Yleensä noissa puukko/kirves tapauksissa ei olla vielä siellä kriisin syvimmässä vaiheessa vaan etsitään yksittäistä, mahdollisesti vaarallista kaveria. Teräase on maalihenkilöllä jotta saadaan tilanteeseen riittävän agressiivista toimintaa kuitenkin niin että tilanne on "mahdollista" ratkaista ilman ampumista. Toisin sanoen valmennetaan siihen että osassa tilanteista ei voida käyttää tappavaa väkivaltaa. Ääripää rakennuksen tyhjennyskoulutuksessa taitaa olla tuo taistelevien joukkojen jyräämistaktiikka, jossa huoneesta huoneeseen tappelu vaihtuu rakennuksen räjäyttämiseen ja kraaterin raivaamiseen.

Tuskin se erkkikään lähtee ehdoin tahdoin vihollisen ehdoilla tappemaan rakennukseen, jos se voidaan eristää ja tuhota ulkoa käsin. Jos voks sitten edelleen on sellainen että varastossa oletettavasti piileskelevää sabotööriä ei saa täräyttää ulkopuolelta itkolla niin silloin se on käytävä tarkistamassa. P*rseestähän se on mutta pakko jonkun se on tehdä.

Nostetaampa tosi vanhaa ketjua taas. Eli meille opetettiin vartiokoulutuksessa, että jollei kohde pysähdy käskyttäessä, niin varoituslaukauksen ja pysäyttävän laukauksen järjestyksellä ei ole niin väliä. Tämä toki vain sotatoimialueella. Tärkein ohje oli ampua varoituslaukaus kohtaan joka voidaan jälkikäteen todentaa. Eli esim. Puu tms. Ja meillä oli varuskunnassa päivystäjällä ja mevalla kovat sinetöidyssä pleksilasisessa rasiassa saatavilla 24/7. Nämä rasiat tarkastettiin aina vaihdossa. Eli meille ei ainakaan opetettu mitään "pehmeää" voimankäyttöä, vaan jos kohde ei heti tottele niin "tuli vapaa". Jos sieltä joku pyrkii iholle ja käskytetään pysähtymään, eikä tottele, niin selkeä uhkahan se on. Toki omaa harkintaa voi käyttää, mutta oman joukon turvallisuus menee kaiken muun edelle. Mistä se vartiomies voi tietää, jos sieltä juoksee vaikka everstin vormussa henkilö joka ei tottele, että onko se oikealla asialla. Ja jos ei tottele niin oletetaan pahinta.
 
Back
Top