Kysymyksiä maakuntajoukoista

Iku-Turso

Alikersantti
Itse liityin raivaajaosastoon lähettämällä toiminnasta vastaavalle sähköpostiin lyhyen kyselyn, soitin perään ja kuukauden päästä ehdin vielä mukaan vuoden viimeiseen VEH-harjoitukseen, jossa kuitattiin varusteet ja tehtiin tarkastukset samantien. Keväällä allekirjoitettiin sitoumukset toimintakyky-viikonlopun alussa merikelpoisuustarkastusten yhteydessä. Samalla sijoitus varmistui. Ei siis mitään turhaa odottamista tai säätöä aluetoimiston kanssa. Kts. maakuntajoukot.fi ja sama selkeys pätee varmasti myös suojauskomppanian ja Pelikaanikillan (Uiskot) puolella. Lisäksi Pansiossa ja Upinniemessä on pidetty satunnaisesti rekrytilaisuuksia ja mm. MPK:n meripuolustuspiirin kurssi, jossa on koulutettu sotilasmerenkulun pariin ja rekrytty Pelikaanikiltaan SVK:n suorittaneita veneenkuljettajia. https://merivoimat.fi/-/raivaajaosasto-saaksi-ja-suojauskomppania-rekrytoivat

Kannattaa huomata kouluttautua rohkeasti muuallakin, itse olen käynyt myös mm. Tikkakoskella, Parolassa, Vaasassa, Santahaminassa, merisotakoululla, Russarössä jne. MPK:n kautta. Suurin ero on siinä, että maakuntajoukoissa ei enää paisteta makkaraa vaan oikeasti harjoitellaan pitkiä päiviä ja öitä. Porukkaa tulee koko rannikon matkalta astetta rankempiin hommiin ja on lähtökohtaisesti todella motivoitunutta sekä ammattitaitoista. Turhasta odottelusta ja säädöstä annetaan rohkeasti palautetta, joten hommat myös toimivat.

Aluspalveluksen takia meillä suoritetaan joka kevät kuntotestien lisäksi Oulun mallin rasituskoe, käydään palo- ja vuotosimulaattorissa, merikelpparissa testataan myös näkö, harjoitellaan pelastautumista ja savusukellusta ym. ennen muita harjoituksia.
 
Viimeksi muokattu:

Slum

Korpraali
Oma tarina liittyen maakuntakomppaniaan hakeutumiseen.

Elokuu -19: maakk info-tilaisuus.

Syys- ja lokakuu -19: maakk-perusteet kurssi.

Tammikuu -20: tulee sähköposti, jossa kiitetään sitoumuksen antamista ja ilmoitetaan samalla, että odottavat päätöstä vanhan sijoituksen purusta ja siirrosta maakkiin.

Toukokuu -20: Mitään ei ole kuulunut ja soitan aluetoimistoon kysyäkseni, että mikä mahtaa olla tilanne. Sain vastaukseksi, että sijoituksen vaihdoksesta ei ole kuulunut mitään, mutta maakk-perusteet kurssin käyneet voivat osallistua komppanian toimintaan ilman voimassa olevaa sijoitusta.

Syyskuu -20: Soitin aluetoimistoon ja ilmoitin, että haluan mukaan toimintaan vaikka sijoitus puuttuu. Sain sähköpostilla avainhenkilön yhteystiedot, jolle esittelin asiani ja näin pääsin sisään komppaniaan.

Sijoituksen vaihdoksesta ei edelleenkään ole kuulunut mitään.
Päivitystä:

Sijoitusta ei edelleenkään olla muutettu eikä tuskin olla muuttamassa hetkeen. Posti toi tänään kertauskäskyn ns. "vanhaan hommaan" mikä sinänsä on erittäin positiivinen yllätys. En uskonut enää pääseväni kertaamaan niitä hommia. Huhtikuuta odotellessa. :)
 

Slum

Korpraali
Päivitystä:

Sijoitusta ei edelleenkään olla muutettu eikä tuskin olla muuttamassa hetkeen. Posti toi tänään kertauskäskyn ns. "vanhaan hommaan" mikä sinänsä on erittäin positiivinen yllätys. En uskonut enää pääseväni kertaamaan niitä hommia. Huhtikuuta odotellessa. :)
Jatketaan monologia:

Rutto perui nuo kertaukset, mutta ennen peruuntumista ehdin soitella parille inttikaverille keiden varmuudella tiesin olevan samassa sijoitetussa joukkueessa kanssani kysyäkseni, että onko jo kutsu käynyt. No yksikään heistä ei loputa ollut saanut käskyä.

Tästä tiedosta intoutuneena soitin aluetoimistoon ja tiedustelun, että onko sa-sijoitukseni kenties muuttunut viime vuosien aikana ja täti puhelimessa kertoi, että kyllä, sinun sijoitusta on muutettu kesäkuussa 2020.

Omana johtopäätöksenä epäilen, että minut on siirretty johonkin paikallisjoukkojen osaan joka vastaa minun koulutustani.
 
Top