Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Totta nuo, mutta mitä kysymyksellä tarkasti haetaan, niin jäljille pääsee menemällä Ilmailuvoimien syntyhetkiin...
Hieno tarina.Britit pommittivat kahden lentokoneen osastolla 6.–7. kesäkuuta 1915 saksalaisten Everen ilmalaivahallia ja tuhosivat ilmalaiva Z 38 maahan. Saman hyökkäyksen kolmas lentokone harhautui joukosta. Morane-Saulnier-konetta lensi Reginald Warneford. Hän kohtasi sattumalta ilmalaiva Z 37:n. Ilmalaiva ajoi konekivääritulella Warnefordin pois. Ilmalaiva alkoi nousta hyvin korkealle. Warneford kiipesi hitaasti 3350 metriin. Ilmalaiva laski korkeutta, ja Warneford jäi ilmalaivan yläpuolelle. Hän pudotti kuusi pommia ilmalaivan kattoon. Ilmalaiva räjähti, ja vaurioitti Warnefordin heikkoa puurakenteista yksitasoa, ja hän teki pakkolaskun vihollisen linjojen taakse. Warneford korjasi vaurioituneen polttoaineletkun ja palasi takaisin kotiin. LZ 37 oli ensimmäinen lentokoneen pudottama zeppeliini. Warneford palkittiin Viktorian ristillä.
Z 37 ilmalaivan tuhosi samanlainen Morane-Saulnier kuin Suomen ilmavoimien ensimmäinen kone oli.
Täydellistä, arvoisa @Ikarus , jatka ole hyvä! Olinkin aivan varma, että joko sinä tai @tulikomento ratkaisette tämän...Britit pommittivat kahden lentokoneen osastolla 6.–7. kesäkuuta 1915 saksalaisten Everen ilmalaivahallia ja tuhosivat ilmalaiva Z 38 maahan. Saman hyökkäyksen kolmas lentokone harhautui joukosta. Morane-Saulnier-konetta lensi Reginald Warneford. Hän kohtasi sattumalta ilmalaiva Z 37:n. Ilmalaiva ajoi konekivääritulella Warnefordin pois. Ilmalaiva alkoi nousta hyvin korkealle. Warneford kiipesi hitaasti 3350 metriin. Ilmalaiva laski korkeutta, ja Warneford jäi ilmalaivan yläpuolelle. Hän pudotti kuusi pommia ilmalaivan kattoon. Ilmalaiva räjähti, ja vaurioitti Warnefordin heikkoa puurakenteista yksitasoa, ja hän teki pakkolaskun vihollisen linjojen taakse. Warneford korjasi vaurioituneen polttoaineletkun ja palasi takaisin kotiin. LZ 37 oli ensimmäinen lentokoneen pudottama zeppeliini. Warneford palkittiin Viktorian ristillä.
Z 37 ilmalaivan tuhosi samanlainen Morane-Saulnier kuin Suomen ilmavoimien ensimmäinen kone oli.
Saattaa olla liian helppo, mutta kysyn nyt kumminkin:
Kuka Luftwaffen ww2-ässä, huumorimies ja armoitettu tarinankertoja, tunnettiin lempinimellä " Bonifacius ".
JG 52:n mies Peter Düttmann. 152 ilmavoittoa 395:llä sotalennolla.
OT: Tuohon JR49:n mainitsemaan ilmavoimien ensimmäiseen kreivi von Rosenin lahjoittamaan Thuliniin liittyen, tiesittekö muuten, että kone oli vielä 30-luvulla lähes yhtenä palasena ? Olen nähnyt kuvia Malmin vuoden 1938 ilmailunäytöksestä, jossa kyseinen Thulin oli asetettu näytteille paviljonkiin. Vähän rähjäisenä mutta kuitenkin yhtenä palasena. No, kuuleman mukaan piakkoin tämän jälkeen kone sitten tuhottiin. Härskeimmän tarinan mukaan poltettiin jossain juhannuskokossa.
Tikkakosken museolla on muuten varastossa toisen samanlaisen Thulinin runko, jota käytettiin mallina tuota museon katossa olevaa replikaa rakennettaessa.
Tattis. Tämä on varmaan turhankin helppo, mutta kysyn silti.
Ketä Hitler-nuorison johtaja Artur Axmann piti täydellisenä esikuvana Saksan nuorisolle - tosin vain niin kauan kuin tämä kyseinen henkilö malttoi pitää suunsa kiinni ?
Afrikan tähti, Hans Joachim Marseile.
Ihailtu sankari, jolla oli vaikeuksia olla möläyttelemättä selvinkin päin. Soppa hänelle maistui vapaalla ja jutut tahtoi varsinkin kännissä lähteä lapasesta
Häntä houkuteltiin natsipuolueen jäseneksi. Marseille väisti kysymyksen toteamalla: - Jos hommaatte puolueeseen riittävästi kauniita naisia, voin harkita.
Boheemi ja humanteri Marseille oli elämänkatsomukseltaan varsinainen anti-natsi.
Marseille oli taitava pianisti. Hän soitti kerran arvovaltaiselle yleisölle, jossa mukana mm. Hitler, jazz-musiikkia, joka oli kiellettyä kolmannessa valtakunnassa. Hitler lähti siitä luistelemaan vähin äänin, mitään seuraamuksia ei Jochenille siitä seurannut.