Kyllä!
en.wikipedia.org
Beyrle oli amerikkalainen laskuvarjosotilas, joka kesäkuussa 1944 Normandiassa hyppäsi tulituksen kohteeksi joutuneesta kuljetuskoneesta vain reilun 100 metrin korkeudesta. Hän joutui erilleen muusta joukosta, mutta siitä huolimatta räjäytti yksin voimalaitoksen jääden lopulta kiinni saksalaisille. Saksalaiset kierrättivät miestä ympäri vankilajärjestelmää, Beyrle istui seitsemässä eri paikassa. Ensimmäisen paon jälkeen hän jäi pian kiinni. Toisen paon jälkeen Beyrle yritti nousta itään menevään junaan, mutta nousikin vahingossa Berliiniin menevään junaan ja jäi gestapon kynsiin. Gestapo melkein teloitti miehen vakoojana, mutta Beyrle päätyi kuitenkin vankileirille, tällä kertaa Stalag-III-C:lle nykyisen Saksan ja Puolan rajan tuntumaan.
Mies pakeni sieltäkin tammikuussa 1945 ja suuntasi jälleen kohti itää. Beyrle kohtasi puna-armeijan ja ympäripuhui panssaripataljoonaa komentaneen Aleksandra Samusenkon hyväksymään hänet joukkoonsa taistellen puna-armeijan riveissä osallistuen oman entisen vankileirinsä vapauttamiseen.
Beyrle haavoittui ja kohtasi sotasairaalassa marsalkka Zhukovin, joka vaikuttui amerikkalaisen tarinasta. Beyrle saapui Yhdysvaltain Neuvostoliiton suurlähetystöön Moskovaan helmikuussa 1945, mutta sai hyytävän vastaanoton. Yhdysvaltain asevoimien tiedoissa mies oli nimittäin jo julistettu taistelussa kaatuneeksi, joten Beyrleä pidettiin ensi alkuun identiteettivarkaana ja vakoojana, kunnes sormenjälkien avulla mies tunnistettiin omaksi.
Sodan jälkeen Beyrle vietti rauhallista elämää siviilissä. Kuitenkin vielä 90-luvulla hän sai Valkoisessa Talossa kunnianosoitukset niin presidentti Clintonilta kuin presidentti Jeltsiniltä.
Ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, hänen pojastaan John Beyrlestä tuli myöhemmin diplomaatti, joka on toiminut, kuinkas muutenkaan, Yhdysvaltain Venäjän suurlähettiläänä. John Beyrle totesikin
NPR:n haastattelussa, että hänen isänsä tarinasta on ollut hänelle suurta hyötyä virkatehtävissä Venäjällä, jossa monet yhä edelleen kokevat kylmästä sodasta kumpuavaa epäluottamusta Yhdysvaltoja kohtaan.